Odtok plodové vody ve 27tt

tatjana5
4. dub 2018

Ahojte. Mam takovy problem ze uz tyden mi odteka plodova voda. Ted jsem v 26 +2tt . v nemocnici řekli ze budeme cekat do kdy to vydrzime a pak porod.
Nemate nektera zkusenosti ? Jak se ma postupovat v takovyhle připadech? Antibiotika uzivam kvuli infekci. Bojim se ze kdyz budeme cekat dite se narodi mrtve.

pecinkaandulkova
4. dub 2018

@tatjana5 ahoj,je toto normalni,nekomu to ptaskne najednou. Nekomu to odteka treba mesic po castech.. Niceho se neoj hlavne mej nohy nahore...lajckx receno ze mas odpocivat a nepretezovat se..at prcek co nejdele vydrzi..drzim palecky 😉

marii90
4. dub 2018

Voda se prubezne obnovuje, takze by bylo urcite dobry nepodcenit pitny rezim. Zeptej se primo ve spitale, jestli je neco, co jeste muzes udelat. Pokud jsi hospitalizovana, meli by ti natacet ozvy treba 2x denne. Kdyby to bylo tak zly, uz je prcek venku. Ve 26.tt by mel mit prcek tabulkove cca 700g a dneska je vypiplaji i s mensi vahou, takze se niceho neboj. Hlavne se nestresuj a naber poradne sily. Drzim palce 🍀

a_sma
4. dub 2018

Mne v porodnici rikali, ze i kdyz plodovka odteka, tak se porad dotvari nova. Hlavne se snazte byt v klidu. Urcite vam prcka casto kontroluji, kdyby videli, ze je neco spatne, urcite by vas takhle nenechali. Preju vam, at vydrzite co nejdele.

dvork
4. dub 2018

I po úplném odtoku plodové vody se dá těhotenství udržet. Když jsem ležela na riziku v nemocnici (s dvojčaty, od 26tt jsem prakticky neměla děložní čípek), byla se mnou na pokoji paní ve stejném týdnu po tepměř uplném odtoku plodovky. Bylo jí řečeno, že je možné vydržet klidně 4 týdny, pokud se nedostaví zánět (nebo jiná komplikace), navíc se plodovka doplňuje. Denně té paní kontrolovali CRP, dostávala antibiotika a měla i kortikoidy pro urychlení dozrávání plic miminka. Ve skupince Nedonošeňátka na FB je se jedné mamince narodilo miminko po 10 týdnech (!) za stavu oligo až anhydramnion, voda odtekla dokonce už v 16tt. Chlapeček to ustál vzhledem k situaci na výbornou. Tohle je tedy extrém, ale ta maličkatá miminka v břiše se jen tak nevzdají. Sama mám děti narozené ve 29tt, je to velmi náročné, ale ty děti jsou bojovníci.

astyna
5. dub 2018

Já jsem byla u Apolináře týden, než se mi spustil porod a to už nezastavovali. Brali mi obden krev kvůli markerům (nebo co), po pár dnech vzali i penicilin, že už není potřeba. Voda se mi obnovovala, každý den ráno ze mě vyteklo nejvíce vody, měla jsem jen sledovat barvu. Dopler nebo CTG každý den několikrát. Vše v pohodě….ale to jsem už byla 36.týden. Tebe spíš budou čekat kortikoidy na plíce a speciální sledovačka.

Během mého "pobytu" tam porodila holčina přímo na rozmezí porodu/potratu plodu. Dnes už toho fakt zvládnou v porodnicích hodně…

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru