Opar před porodem. Je to problém při porodu?

georginka15
18. čer 2023

Dobrý den, prosím vás o radu. Mám týden před termínem porodu a včera se mi udělal opar na rtu. Nevíte, zda je to při porodu problém? A aby toho nebylo málo, dnes se udělal opar na rtu i manželovi. Myslíte, že to může být překážkou, aby mohl mohl být u porodu? Předem děkuji za odpovědi.

lvl16
18. čer 2023

Problém to nebude, ale miminko po porodu nepusinkujte. Pořiďte náplasti na opary a pokud máš velké obavy, tak klidně roušku. Já mám opary celé těhotenství, měla jsem to tak i s prvním a ok 🙂. Při porodu jsem ho neměla, ale počítala jsem i s tou variantou, takže jsem to řešila s doktorkou a prý se netřeba stresovat. Největší problém představuje opar v prvním trimestru a to ještě pouze v případě, kdy se jedná o primoinfekci. Při porodu by se prcek mohl nakazit, kdyby šlo o genitální opar.
Navíc do porodu se vám to klidně může zahojit.

slecnami
18. čer 2023

Kamarádka mi kdysi říkala, že se s oparem při porodu nedá udělat epidurál, ale zkušenost naštěstí nemám, tak netuším, jestli je to pravda. Každopádně opar je pro miminko velmi nebezpečný, takže zalepit/roušku a nepusinkovat!

haaaluska
18. čer 2023

@georginka15 zovirax duo zázrak na opary

werik153
18. čer 2023

Taky jsem měla opar...kup si Normani náplasti na opar a udržovat zvýšenou hygienu a bude to v pohodě.
Měla jsem opar asi 30x během prvních měsíců malého. Nikdy ho nechytil.

georginka15
autor
19. čer 2023

Díky všem za reakce. 🙂 Náplasti na opary mám, tak když se mi opar do porodu nezahojí přelepím si ho a budu doufat, že se mimčo nenakazí. Ve středu jdu na kontrolu tak se na to zkusím zeptat doktorky.

hejhulou
4. čer 2024

@lvl16 dobry den, mela.jstw opar i v prvnim trimestru? Planujeme miminko a mam opar. Mam ze vseho respekt,prptozw posledni miminko melo nevysvetlitelnou vyvojovou vadu

georginka15
autor
4. čer 2024

@hejhulou Dobrý den, to jsem neměla, měla jsem v druhém měsíci (listopad) klasické nachlazení, teplotu, kašel, rýmu. Ale opar ne, ten se mi udělal až týden před porodem. I tak to ale nebyl vůbec žádný problém ani vůči miminku ani při porodu. Mi na opary nejvíce pomáhá TeaTrea olejíček, opar se po něm krásně vysuší a dříve se zahojí. Přeji brzké uzdravení. 🍀

lvl16
6. čer 2024

@hejhulou Ano, ale já na opary trpím od dětství, takže tělo už je zvyklé. Problém by mohla dělat primoinfekce, tam pak už nějaká rizika vývojové vady jsou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru