icon

Placenta praevia, krvácení a hospitalizace. Jak to dopadlo u Vás?

crutela
31. črc 2020

Ahoj holky, jsme tu nová, ale diskuzní forum znám.
Jsem 26+5tt a byla mi zjištěna vcestná placenta, která vede přes porodní cesty a do toho všeho tam mám ještě cévy.
Lezim už od pondělí v nemocnici, kde se krvácení zmírnilo, ale po wc obcas trochu krve utřu.
Musím se hodně šetřit. Doma mám dvouletou holčičku, tak mě zajímá, jak dopadli Vaše zkušenosti s vcestnou placentou.

Děkuji za podporu!

Strana
z3
beruna84
3. srp 2020

@lucisuska no právě :( a kdyby to špinění trvalo, tak by ta hospitalizace byla nutná no :/ to je jal casovana bomba pak :/

crutela
autor
3. srp 2020

@beruna84 Šance na vytažení je téměř nulová. Navíc mi přes porodní cesty vedou cévy, takže snad to nejhorší, co muže byt.
Každopádně mi přijede pomoct sestra a strašně se mi ulevilo, ze na to nebudem sami, jelikož muž musí do práce. Budu se teď o dost méně stresovat, co bude kdyby mě opět hospitalizovali.
Strašně všem dekuju za podporu a zprávy! ❤️

beruna84
3. srp 2020

@crutela ty cévy jsou blbý, to máš jako já.. Na druhou stranu je obrovský štěstí, že se na to přišlo, to by byl jinak průšvih u porodu. Budeš teď hodně hlídaná. Je super, že přijede a pomůže sestra, aspoň bude třeba o trochu méně stresu.. Moc držím pěsti, nemáš to vůbec jednoduchý a ani malej, tak at bojuje a vydrží to!

majina89
3. srp 2020

@crutela mela jsem placentu praevia a ještě na přední straně dělohy. Zjištěno v 20.tt a postupem času bylo jasnější, že se nevytáhne. hospitalizace nastesti zadna, MUDr mi tvrdil, že napr. castym zvedáním roční dcerky se nic nestane, hlavně prý nechat v klidu cipek (zákaz sexu). V 36.tt se ze me v noci vyrinula krev, valila jsem do porodky, kde si me nechali a aby to nemusel byt noční akutní císař v sobotu, rozkapali me hořčíkem a v pondělí jsem šla na plánovaný císař. Dcerka se narodila v pořádku, den byla na kyslíku a pak se ještě dohrivala. 11.8.bude Mít 3 měsíce, krasne prospiva a ja jsem se taky celkem rychle dala po císaři do kupy 😊

crutela
autor
4. srp 2020

Moc Vám dekuju holky za zprávy!
Doufam, ze to ještě vydrzime aspoň do toho plánovaného 36tt.
Přeji Vám i Vašim detičkám hodně zdraví a pokroků! ❤️

crutela
autor
17. srp 2020

Ahoj holky, tak dnes jsem 29+1. Dodržuji klidový režim, kdy opravdu nedělám nic namáhavého.
Po wc jsem utřela docela dost krevní sraženiny.
Můj gynekolog má dovolenou až do září.
Nevím jestli plašit nebo hodit nohy nahoru a být v klidu, nebyla to žádná čerstvá krev.
Mate s tím některá zkušenost, prosím?

deaneira29
17. srp 2020

@crutela okamžitě do špitálu, minimálně tě zkontroluji a pošlou domu. Tuhle diagnózu opravdu nepodceňuj

lucisuska
17. srp 2020

@crutela Určitě bych zajela do nemocnice na pohotovost na kontrolu

beruna84
17. srp 2020

@crutela já bych do září nečekala, radši bych tu pohotovost co nejdřív, může to být prkotina, ale taky nemusí.. I kdyby hospitalizace na noc na pozorování, radši at to okouknou. Držím pěsti!!!

majina89
17. srp 2020

@crutela doufám, že jsi jela pro sichr do nemocnice. Fakt to není sranda... radši 50x zbytecne než jednou pozde

crutela
autor
18. srp 2020

Ahoj holky, čekám v nemocnici až mě vezmou.. Přes noc se to nezlepšilo ba naopak. Trochu mě pobolívá břicho, tak uvidíme.
Děkuji všem. 😘

lucisuska
18. srp 2020

@crutela Držím pěsti a dwj vědět! 🙂

beruna84
18. srp 2020

@crutela držím moc pěsti, ať je vse ok!

crutela
autor
18. srp 2020

Tak holky, malej je v pořádku, jen kope do placenty a proto to “krvácení”.
Každopádně si mě nechali v nemocnici a zatím nevím jak dlouho nebo co a jak bude..
Všem Vám moc děkuji za podporu!

deaneira29
18. srp 2020

@crutela vím že nemocnice není nic moc, ale aspoň jsi pod dozorem, hlavně že jste oba v pořádku.

majina89
19. srp 2020

@crutela ať je i nadále všechno v pořádku. Odpočívej

crutela
autor
21. srp 2020

Ahoj holky! 🙂 tak jdeme zase domu, placenta se malinko zvedla. Krvaceni už žádné 🙂 takže mohu jít domu.. Děkuji za podporu všem 😘

beruna84
21. srp 2020

@crutela to je dobře, jen tak dál!! V kolikatym týdnu teď jsi?

crutela
autor
21. srp 2020

@beruna84 Teď sem 29+5, tak snad už to dá pokoj. Budu tu mít teď tchýni na výpomoc až do porodu 😂😂 bude to zahul, ale jsem za ni rada! 🙂 jinak bysme se z toho podělali asi...

beruna84
21. srp 2020

@crutela chápu chápu 😁 jakákoliv pomoc je teď super. A kazdej tejden kdy mimčo a placenta vydrží je dobrej! Uz Ti naplánovali císaře? Asi nebudou čekat do termínu porodu že

crutela
autor
21. srp 2020

@beruna84 Zatím nemám pevný termín 🙂
Ale doktorka říkala, ze 36-38tt nejlépe 🙂.
Tak uvidíme, třeba se to všechno ještě vytáhne a nakonec porodim normálně. 😊 Spis čekají co se bude dít jestli nezacnu ještě krvacet atd...
U vás vše Ok? 🙂

beruna84
23. srp 2020

@crutela u nás mi malyho vyndali v 36+2, a byl krásně dopecenej 🙂 mel sice pak žloutenku, musel pod lampu, ale jinak v pořádku. Pár dní před tim jsem uz ale ležela na rizikovym, pro jistotu, čekat déle uz doktoři nechtěli riskovat. A vse ok, teď uz má půl roku, utíká to.. 🙂 tak se drž a opatruj

kicsike13
7. zář 2020

@crutela Ahoj 🙂 tak jak si na tom?Ležíš pořád v nemocnici?
Moje diagnoza taky placenta praevia centralis,teď jsem 27+4tt,dr mi na rizikové poradně zdělila,že po 30tt určitě nástup do nemocnice a pohlídaj si mně tam..a porod císařem

crutela
autor
8. zář 2020

@kicsike13 Ahoj 🙂 v nemocnici neležím, nechali si mě tam 2x vždy cca týden 🙂 protože už vůbec nekrvácím a naštěstí přijela tchyně, která mi se vším pomáhá.
Trochu se mi placenta zvedla, ale začátkem října si jdu domluvit už plánovaný CS do nemocnice.
Malý ještě ani není otočený hlavou dolu, takže by to tak stejně asi dopadlo.
Držím palce ať Ti vše dobre dopadne 🙂)

kicsike13
8. zář 2020

@crutela Tak zlatá tchýně viď?😃
Je skvělý,že se ti ta placenta zvedla,možná i proto už nekrvácíš.Kdy jsi měla původní termín?
Já jsem zaplať Pánbůh zatím nekrvácela,ale zřejmě mně chtejí hospitalizovat kvůli komplikacím v 1.tehu(trombóza+plicní embolie).Zatím si neumím představit to odloučení od dcerky😔bude to zkouška pro psychiku..
Držím taky pěsti a ať jste hlavně zdraví❤

crutela
autor
12. zář 2020

Ahoj holky, tak dnes 33+6 masivní krvácení a už ležím zase v nemocnici, miminko i ja jsme Ok.
Dostala jsem léky na zastavení kontrakcí, tak uvidíme co se bude dít dál.. mohl by malý ještě vydržet 2-3 týdny ❤️

deaneira29
12. zář 2020

@crutela tak budu držet moc palce, ale tohle už je krásný týden i kdyby mimčo muselo ven, kortikoidy už ti dávali? Max si třeba chvilku polezite v nemocnici, dělali odhad váhy?

crutela
autor
12. zář 2020

@deaneira29 Kortikoidy dávali 🙂
Odhad váhy vůbec nevím, nic neříkali zatím.. :/

deaneira29
12. zář 2020

@crutela tak to je super, neboj důležité je že jsi pod dozorem, sice zase nemocnice, ale určitě to bude dobrý, kamarádka má holčičku 34+1 měla už 1860g a vše úplně v pořádku domu šly za deset dní 😉

crutela
autor
12. zář 2020

@deaneira29 Dekuju moc za pozitivní slova ❤️😘 snažím se držet.. 🙂

Strana
z3