Pomohly Vám cviky na otočení miminka?

inkognita
10. čer 2015

Ahoj holky, dnes jsem byla u MUDr. a docela mě vylekala. Čekám první miminko, jsem 32+1 a stále je otočené hlavičkou nahoru.. MUDr. mi dala cviky na přetočení miminka s tím, že pokud se do příští kontroly (za 14 dní) neotočí, půjdu na císaře.. Chci se zeptat, pokud jste také dostaly cviky pro otočení mimíska a opravdu cvičily, pomohlo Vám to? Přetočilo se miminko? Mám docela strach, aby se mi tam miminko nějak nezamotalo :( děkuji!

lcn162
10. čer 2015

já jsem 35. tt a mimčo se zatím neotočilo. Ale příspěvků na koníkovi ohledně přetočení miminka je spousta, cviků a babských rad taky, někomu pomohly a někomu se mimčo prostě neotočí.

jhhd
10. čer 2015

Nám nepomohlo nic. Určitě cvič, minimálně pro svůj dobrý pocit, ale úspěch Ti nikdo nezaručí. Navíc je ještě relativně čas, tak nevím, proč tě doktorka už teď stresuje císařem. Pokud by se otočení pomocí cviků nepovedlo, dá se asi do konce 35.-36.tt zkusit obrat zevními hmaty. Pokud by se ani to nepodařilo a miminko splňovalo potřebná kriteria, tak se dá porodit i KP. Vším jsem si tím prošla a nakonec porodila KP. Dá se to zvládnout, ale musíš to chtít a musíš si najít porodnici, kde ti vyjdou vstříc. Rozhodně se ale nestresuj, ještě je čas. Spíš přemýšlej a cvič, ať sama pro sebe víš, že jsi pro otočení miminka udělala maximum a v nejhorším případě, ať víš, co chceš.

mamkamarketa
10. čer 2015

Neblazni, zadny hmaty, cviceni. Pokud sedi, tak ma duvod. Potvrdilo mi to nekolik porodniku

annabolla
17. čer 2015

mě nepomohlo také nic🙂 malej si tam seděl jak král 😀
ve 37 týdnu jsme byly na obratu zevními hmaty a mohu doporučit.-) je to sice trochu nepřijemné ale nechtěla jsem rodit císařem☹ tak jsme zkusili vše aby se miminko narodilo normálně otočené hlavičkou dolů🙂

annabolla
17. čer 2015

mimochodem měli jsme na to nejlěpšího porodníka na obrat zevními hmaty mudr. Fait u apolináře🙂

jhhd
21. čer 2015

Zcela s Tebou, @annabolla, souhlasím. Na obrat zevními hmaty jsem nešla pro srandu králíkům a neinformovaná. Nejdřív jsem si vše důkladně přečetla, zhodnotila, co chci, a pak teprve šla k odbornému lékaři, který s tím má zkušenosti. To že nám to nepomohlo je jedna věc. Já pro sebe alespoň věděla, že jsem pro porod po hlavičce udělala vše a že asi miminko má důvod v této poloze být . To že to není dvakrát příjemný zákrok se člověk dočte všude, ale co by pro svůj poklad neudělal. Pokud také člověk čte, tak se dozví, že obrat zevními hmaty je velmi stará praktika a ne nějaký nový výmysl. No a jeho úspěšnost se, pokud si dobře pamatuji, u prvorodiček pohybuje někde mezi 40-50%. Rozhodně to ovšem nikomu nevnucuju, je na každém, aby se sám rozhodl, co chce a co je ochotný podstoupit. Osobně si myslím, že v celém těhotenství a během porodu je nejdůležitější vyrovnanost matky. A ta nepřijde pokud matka neví, co chce, nemůže se sama rozhodnout nebo je někým do něčeho tlačena.

inkognita
autor
21. čer 2015

Holky moc děkuji za názory 🙂 uvidím co mi v pátek řekne MUDr., zda se otočila, nebo ne. Děkuji!

lcn162
22. čer 2015

Tak mĕ jedna dr.už posílala k naplánování cs, ale v porodnici mi navrhli obrat. Taky říkali úspěšnost 50:50, ale rizika minimální, tak proč to nezkusit. Ve čtvrtek se uvidí.

apacheee
AMBASADORKA
22. čer 2015

@inkognita Mně cviky nepomohly, ale rodila jsem miminko KP přirozeně. Pokud jsou splněné určité podmínky, tak císař rozhodně není jedinou volbou🙂

dianee
22. čer 2015

Mě cvičení taky nepomohlo, cítila jsem jak se malá několikrát otočila hlavičkou dolu (byl to nepříjemný tlak na st. kost a chodila jsem jak kačer) ale potom se vždy otočila zpět, nevyhovovalo jí to, přetočení mi nikdo nenabízel, můj Mudr. tvrdil že pokud se nepřetočí má k tomu důvod, a opravdu, v posledních týdnech už neměla místo byla zaseknutá pod žebry hlavičkou, jak ji vytahovali, tak jí řízli trošku pod krčkem. Bohužel následky máme doposud, má slehlou hlavičku od žeber tak slabší na jednu stranu tělíčka - ale pilně rehablitujem už se to srovnává. Přeji ať máte více místa a bezproblémový porod ať tak či onak - hlavně ať je zdravé 🙂

hanik73
28. čer 2015

@inkognita ničeho se neboj.Já jsem před 16.ti lety rodila syna KP, porod byl přirozený a naprosto v pohodě.Syn vážil 3750g.Teď jsem v 25.tt a náš chlapeček je taky pořád otočený KP.Na UZ mi radila doktorka nějaké cviky na otočení.Když jsem jí řekla,že už jsem takhle jednou rodila,usmála se a říkala,že pak je to teda jasné,že se zkrátka těm dětem takhle obráceně u mně líbí..Takže já bych žádné cviky na otočení miminka nepodstoupila.To,že je dítě takhle otočené určitě má svůj smysl.Pokud mám miminko do 3kg,můžeš rodit normálně.U nás tu váhu na Uz trošku neodhadli,když mi řekli v den porodu,že miminko bude malé a ani 3 kg mít nebude.Tak hlavu vzhůru,ani přirozený porod KP není nic hrozného.

atenka46
3. črc 2015

Hele jestli je to jeste aktuální tak se pry mimca rady otáčejí pri plavání!!

inkognita
autor
3. črc 2015

@atenka46 Díky, zítra vlezu do bazénku :D je sice trochu malý, ale třeba to bude stačit 🙂

annabolla
6. črc 2015

@hanik73 mě bylo řečeno že miminko může mít váhu až 3,5kg🙂 vám řekli nějak málo...

hanik73
6. črc 2015

@annabolla Nevím,rodila jsem před 16.ti lety U Apolináře

tarien
6. črc 2015

@inkognita Cvičila jsem, asi ale jen do 35tt, pak jsem to vzdala a rodila císařem. Ale jde rodit i přirozeně, být z Brna nebo z Prahy, tak o tom uvažuji, najdu si nemocnici, kde s tím mají zkušenost - ale v naší malé porodnici rodí KP výjimečně, což byl pro mě risk. Ničeho se neboj, ať se narodí tak nebo tak, zvládnete to 😉

annabolla
6. črc 2015

@hanik73 ja tam rodila v lednu a malej byl do 37 tt KP nez mi maleho podle me nejlepsi doktor u apolinare mudr. Fait otocil. Ale kdyby se nakonec malej stejne vratil zpatky tak rekl ze prvorodicky maji na prirozeny porod KP vahovy odhad 3,5kg a vice rodicky az 3,7kg..🙂

hanik73
8. črc 2015

@annabolla Tak dnes jsem byla v Motole na kontrole,malý je stále KP,váží 1100g.Už jsem se pro jistotu ptala do jaké váhy miminka lze rodit normálně u KP.Doktorka říkala,že do 3,5 kg,ale že je možno i trošku víc.Tak jsem v pohodě.Syn měl 3750g,když se narodil KP a porod byl naprosto v pohodě.Takže jsem v klidu,ať je otočen jak chce.

annabolla
9. črc 2015

@hanik73 tak vidis pokud jsi to uz zvladna jednou tak mas muj obdiv 😉 ja se toho strasne bala tak jsem sla zkusit ten obrat pres brisko pomohlo to a nic strasnyho to nebylo🙂 a ptala si se jestli ti ho odrodi KP vim ze to nechce moc doktoru rodit a radsi udelaji cisarak 😒

drakenn
9. črc 2015

Škoda, že jsem se k těmdle informacím nedostala před 7 lety ☹ jaké jsou možnosti, ne ihned nástup na císař..

hanik73
9. črc 2015

@annabolla před 16.ti lety,když jsem rodila KP syna,mi nikdo císaře ani nenabízel.Včera jsem se na to v Motole právě ptala a že do 3,5 kg váhy miminka není problém.Nerada bych rodila císařem.
@drakenn To je divné,že ti tohle doktoři neřekli,já rodila před 16.ti lety KP a naprosto v pohodě,měla jsem epidural a žádné bolesti jsem ani necítila.

annabolla
10. črc 2015

@hanik73 také jsem odmítla rodit císařem nechápu jak to někdo z pohodlnosti může chtít☹ být bez prcka, rozříznutá a ještě zacévkovaná... brrrr to nikdy..
@drakenn Jde o to že ne každý doktor odrodí miminko KP jsou to výjimky bojí se toho hodně doktorů☹

lucka662006
10. črc 2015

@annabolla ahoj, já rodila císařem a nebyla jsem bez mimi, hned po 3 hodinách mi dali malou na pokoj, mohl tam být s náma i manžel a tak mi ji co 2 hodiny přikládal k prsu, krásně jsem se hned rozkojila, třetí den jsem si již malou zvládla přebalit, i pochovat a nakojit v sedě i v leže, podle potřeby.

annabolla
10. črc 2015

@lucka662006 tak všude je to jiné někde zůstavají maminky bez miminka a někde jako u tebe ne 🙂 mě by vadilo to že prostě nemůžu normálně fungovat... Maminky co nemají na výběr a na císař musí je mi líto když je pak vidím. ☹

drakenn
12. črc 2015

No já se snažila za každou cenu rodit KP, ale můj lékař mi řekl - "Chcete porodit kripla"? Prý to není možné u prvorodiček a blablabla..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru