Riziko trombózy a otoky nohou v těhotenství. Co vám doporučil lékař?

5. říj 2023

Ahoj,
Jsem 36tt mám riziko trombózy(docházíme na hematologii) a dnes ráno mi oteklý nohy-,chodidla a i mě bolí kotníky. Chci se zeptat, jestli to někdo z vás měl/ má stejně.jestki s tím máte nějaké zkušenosti a co vám popřípadě doktori doporučily. Vím, že otoky v těhotenství jsou normální, ale spíš mi jde o to, jestli mě to může nějak ohrožovat, co se týče trombózy. Zítra jdu na kontrolu, ale nevím, jestli mohu v klidu spát, aby se něco během noci nestalo. Nemám s tím zkušenosti.
Dekuji

teenyel
5. říj 2023

Nemela jsi dnes vic pohybu? Vic na nohach? To muze mit vliv. Pomaha chladit a magnezko. Me takhle otekaji nejen v tehotenstvi, ale i treba kdyz hodne chodim v horku, nebo v letadle. Kazdopadne urcite to na kontrole rekni. Pres noc by se snad nic stat nemelo, pokud mas strach, tak bud kompresni puncochy nebo stahnout obinadly a lezet, omezit chuzi. U me tromboza dost bolela (v miste pod kolenem a cele lytko, mela jsem hlubokou nitrozilni v levem lytku). Jinak predpokladam, ze pokud mas zvysene riziko a chodis na hematologii, tak ti kontroluji D-dimery a pripadne redis.

janule0123
5. říj 2023

Kamarádka si píchala … jinak říkali ze pokud jsou otekly obě nohy mělo by byt ok, problém by býk kdyby jen jedna, ale raději si zavolej

marketa1218
5. říj 2023

Já jsem prodělala silnou trombózu nohy ještě před těhotenstvím, docházela jsem celé těhotenství na hematologii a od druhého trimestru jsem si musela píchat clexane až do konce šestinedělí.

fifinka2020
5. říj 2023

Měla jsem trombozu v těhotenství, pokud můžeš klidně spát, trombóza to nebude 🙂. Ne, vážně, kolem 36.tydne mne otoky trošku začaly také, a to na ně netrpím...u trombózy by ti otekla nejspíš jen jedna noha, navic by to opravdu hodně bolelo. Jinak já ani u té trombózy zase třeba otok neměla. A pokud jsi hlidana, nebála bych se - kdyby hrozilo větší riziko, určitě ti nasadí léčbu (já si další těhotenství pichala injekce)

fifinka2020
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru