Rodilo se vám větší miminko nožičkama napřed?

palmolivka
14. zář 2015

ahojky holky chci se zeptat rodila nějaká nožičkama napřed a ještě k tomu s větším miminkem??

pecora
14. zář 2015

Me to nedoporucii i kdyz byl maly drobny. Vim, ze se to da ale po vysvetleni a zvazeni vsech rizik jsem dala na rady lekaru a rodila cs.

kytka12
14. zář 2015

Málokde se rodí přirozeně u konce pánevního. Raději se řeší situace císařem. Ono jde o to, že když se vzpříčí v porodních cestách ručičky mezi kost a hlavičku, tak je to průšvih a stejně musí být císař.

bajana
14. zář 2015

Skús pozrieť blog u @apacheee, ona rodila prirodzene chlapčeka KP, ale neviem, aký bol veľký

jaja01k
14. zář 2015

Rodila jsem koncem pánevním, malý měl 3.500 g. Bála jsem se, ale v porodnici byli skvělí, moc mi pomohli i psychicky a úplně v pohodě jsme to zvládli. Jsem ráda, že jsem nešla na císaře.

betelgeuzz
14. zář 2015

Myslíš přímo nožičkama, nebo zadečkem? Já rodila první dceru zadkem napřed, ne v každé porodnici jsou k tomu ochotní. Není to moc zvykem, takže ani doktoři s tím nemají zkušenosti. Ale na koníkovi najdeš několik diskuzí na toto téma. Jestli do toho chceš jít, tak doporučuji najít zkušenýho doktora a ne se nechat vystrašit řečmi doktoru, jak je to nebezpečný, když to ani v životě neviděli.

apacheee
AMBASADORKA
14. zář 2015

Já rodila syna v poloze KP řitní, tzn. měl nožičky až u hlavičky, takto i vylezl ven. V blogu mám článek se sepsaným porodem, bylo to moc hezké a rychlé. Odhad měl větší, ale narodil se s 2920 gramy při velikosti 47 cm - nebyl to žádný hubeňourek🙂 Koukala jsem, že jsi druhorodička, takže ty můžeš rodit přirozeně do odhadu 4000 gramů. Jinak já porodila bez nástřihu a poranění na 3 zatlačení. Kdybs měla jakékoliv otázky, klidně písni do IP🙂

shine2015
14. zář 2015

Na rodila sekci pro kp a jsem za to rada. Klasický poirod bych neriskovala.
A k tomu jak tu někdo psal. Už to není tak že kp je sekce když žena chce.....mají k tomu výhrady a snaží se rodit přirozeně.....známé nechtěli udělat sekci pro kp....a to byla lékařka....nakonec si našla jinou nemocnici....

blondynka400
14. zář 2015

První dceru jsem měla taky KP, myslím polohu KPII. Byla dlouhá, ale váha byla nakonec 3100. Kvůli váze byl porod vyvolávaný v 39tt. Za mne naprosto v pohodě, jak tu někdo psal, nenech se vystrašit, jak je to rizikové. Není, je musíš najít doktora, co s tím má zkušenosti. Což je naštěstí v poslední době víc a víc.
Hodně štěstí

wecurka
14. zář 2015

Druhé dítko dcerka byla KP a když došlo na rozhodování zda CS nebo normální porod poslechla jsem intuici a podstoupila sekci ( kdo na ní jde protože se bojí porodu je blázen), protože jak se na sále ukázalo berunka měla 3x pupeční šňůru kolem krku takže nelituji rozhodnutí CS a každá maminka, která z stojí před rozhodnutím zda tak či tak ať dá na svůj vnitřní pocit myslím, že v tomhle období nám naše tělo hodně napoví jak s ním zacházet. 🙂

nikolatje
15. zář 2015

Ahoj, KP byla dcera od poloviny tehotenstvi a chtela jsem rodit prirozene. Tyden pred porodem mela spatne ozvy srdicka,tak jsem dala na svuj instinkt a slo se na sekci. Nelituju, ve spinalu jsem neprisla o jeji prvni nadech a ani o prilozeni. Doktori mi pak rikali,ze prirozene by se do toho asi nikdo stejne nehnal u prvorodicky 😉

melis7
15. zář 2015

U nas v porodnici rodi miminka KP bezne sponranne.Moc zalezi,jak presne mimco tam je,jestli myslis temi nozickami,ze je opravdu nozickama,tak to myslim,ze nikdo moc spontanne rodit nebude chtit.Nebo jestli to je,ze je mimco KP.V tom pripade si sezen porodnici nebo porodnika,kery to umi a dela to bezne ne jen 1x do roka.
Taky zalezi jak je mimco velke,ja bych moc neriskovala rodit spontanne mimco nad 3600g.Jinak ja osobne bych do spontanniho porodu KP sla. Taky jsem sla,ale mimco melo 3100g.Kdyztak taky muzes napsat do IP.

emisekkk
15. zář 2015

já rodila KP, malý měl 3,45 kg a zcela v pohodě. Byl to druhý porod. Dle mého je to o zkušenosti lékaře a o tvé psychice. Nabízeli mi císaře, já odmítla, že to zvládnem a tak jsme to zvládli, hodně je toho o hlavě a nastavení v ní. Vůbec bych se toho nebála a kdy by byl problém - tvrdili, že by byl malej venku cíařem hned - byli připravení. Za 4 hodinky byl venku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru