Šly byste na odběr plodové vody? 1. syn měl problémy
Dobry den, sly by jste v mem pripade na odber plodove vody? Jsem ted tehotna podruhe, v prvnim tehotenstvi mel syn v brisku problémy ale az cely poslední trimestr + je mi 35 let. Hloda to ve me zda jit ci ne a není to uplne lehke rozhodavani. 1. screening mi vysel negativni, triple testy budu teprve asi podstupovat. Dekuji za všechny příspěvky 🙂
Dekuji vsem za Vase rady, nakonec to u nas dopada tak, ze zatím vse vypada dobře AMC ani testy Prenascan nebyly třeba, tak snad vse bude ok, nejklidnejsi samozrejme budu az to bude na svete 😒
@monnn problem je v tom ze většinou uz se to ty maminky nedozví, jestli by miminko opravdu bylo postižené....
@terezapetrova pokud byl screening v prvním trimestru negativní taky bych nesla na tripple test, jsou opravdu velmi často falešné pozitivní. A odběr plodové vody bych uz vůbec neřešila. Pokud bylo vse negativní je to OK!
@atenka46 měli jsme to složitější díky spoustě problému s prvním synem víš znáš to jak to je kdyz už ma člověk špatně zkušenosti to se myslim týká čehokoliv.. Ale dík za příspěvek 🙂 Ty čekas první? At už ano či ne přeju zdravé, spokojeně miminko 🙂
Pravděpodobnost úmrtí miminka po tomto zákroku je 1-2% procenta. Tzn. že smysl začíná mít, když by pravděpodobnost, že mu něco je. Poměřovat pravděpodobnost úmrtí 1:50 s tím, že dítěti en možná něco je 1:400 je dost hazard. Dítě může umřít, může být poškozeno (mechanicky, infekce), často pak začne ubývat plodová voda, a ne vždy se dotvoří => úmrtí miminka. Taky znám případy, kdy přišly výsledky, že miminko je úplně zdravé.... jenže miminko mezitím umřelo.
Navíc, všechny testy můžou být ok a miminko zdravé, a u porodu se může stát... že bude vážně nemocné, může chytit v nemocnici nějakou nozokomiální nákazu či jinou infekci, může mít následky, může umřít. Může vážně onemocnět nějakou nemocí v půlroce, a mít následky... , nedá se všemu předejít.
Takže je potřeba zvážit, zda riskovat život a zdraví svého dítěte při AMC, kde je pravděpodobnost neg. následků poměrně vysoká.
@terezapetrova no jo první... A porad se něčeho bojim 🙂 dekuju! doufám ze at uz ses rozhodla jakkoliv je vsechno v pořádku! Hodne zdraví tobe i mimcu!
Nešla. Zrovna dnes moje dcera podstupuje Prenascan, zvolily jsem tuto možnost. Do plodovky nechtěla jít a já s ní souhlasím. Raději jsem zaplatily, pro klid. Doufáme, věříme.
Mame vysledky z Prenascanu,za 8 dnu byly. Holcicka a zdrava. Super.
pokud tomu nenasvědčují testy, tak určitě jen z populačního hlediska bych nešla....ani jsem to neudělala, je mi 36 a mam třítýdenní mimi
když si to tady dneska pročítám lituju že jsem si to nepřečetla už dříve.Nejspíš bych na AMC nešla.Screening byl nad normou.Nám vyšlo 1:250 edwardsuv syndrom.Ted čekáme s manželem na výsledky které budou až 10.listopadu

Já byla. Věk 32, špatně krevní testy, neviditelná nosní kostka a špatně projasneni,dle výpočtu genetiky taky něco. Dopadlo vše dobře. Dcera je zdravá. Já osobně bych šla v případě, že by bylo více důvodů. Nevydržela bych cekat,jestli je dítě zdrave. Ale záleží na okolnostech a důvodech k odberu