Špatné jaterní testy v těhotenství. Máte podobnou zkušenost?
Ahoj, chci se trochu uklidnit a doufám, že tady má někdo obdobnou zkušenost a dopadlo to dobře. Jsem v 10tt a kvůli ekzému mi pro jistotu udělali test na játra a výsledky jsou hodně špatný ALT zvýšené 5x a AST 3x :( všechny ostatní výsledky mám zcela v pořádku, včetne cukru atd... Je tady někdo s obdobnou zkušenosti - opravdu špatné výsledky jaternich testu v těhotenství a mimi nakonec v pořádku?
Dnes jsem se výsledky dozvěděla, zítra hned na nový odběr a kontrolu a dle těch výsledků pak další postup (nejspíš gastro atd..).
@marge_s kravina kdo rika a pise bezhlave? Mozna Vy…
Ale ja mam dr je to puvodne neurolozka a ta tomu rozumi… bylinkami a homeo mi dala dohromady 2deti jedno pul roku na jip po ocku dr rvali jen ty Vase neskodne leky a druha se vyhla ope nosni mandle
Je mi fuk co pusobite sobe a svemu diteti ale nepiste jinym ze leky jsou spasa a to nej
Mejte se fajn
@optimistic ano nemuzu si vynachvalit beru prakticky s malymi prestav porad, i jeho malinovou a zemezl smes a proste bomba
Juknete na jeho stranky a klidne mu napiste
Jinak uzasna pomoc je pi dr strnadelova ale k ni bydte se musela objednat kontakt na netu, ta mi bylinkami a homeo vratila dceru prakticky k zivotu, kdy dr ji drzeli na jipce skoro pul roku po ocko bylo ji 14m a rvali jen leky a do kazde ruky jinou kanylu…
@lajla tak tady jde spíš o oba extrémy, kdy vy "naordinujete" těhotné bylinky bez toho, aniž byste znala detailně její zdravotní stav. To si myslím, že je problém, protože i ty bylinky pak můžou třeba ublížit... sama píšete, že vám je předepsal osoba vzdělaná v tomto směru, která určitě i znala vaší diagnózu. Proto bych se vyvarovat ráda typu "vezměte si tyhle leky/ bylinky" jen tak naslepo!
@fifinka2020 presne to jsem mela na mysli, diky 🙂
@fifinka2020 ja ale nic neordinuju, to co si kazda vezme do ust… zalezi na ni, nebo??? Jsme dospele a snad vime, jak se chovat
Doporucim a dala jsem kontakt
@fifinka2020 jako naordinovat tehotne a nejen netehotne 15prasku muze snad jen hulvat
K tomu se neda opravdu nic jineho napsat
Leky se navzajem taky biji a maji se brat max 3 druhy, ale to uz ty dr jaksi nezajima
Proste nekdo rad chemii jina to resi jinou cestou
Myslim ze jsem na tom zdravotne skvele, nejsem odpurce zap med ale ma to sve hranice
Proste je to na zvazeni kazde z nas
Ahoj holky, tak zatím (pro další budoucí těhotné s horšímy výsledky) píšu své změny - jaterni testy mi poklesly za týden o víc jak 1, což je super ale i tak jsou hodně vysoké (měla jsem zatím jen tu jaterni dietu). Na Sonu játra čisté, stejně jako žlučník (tam se nezdala dr lehká snížená funkčnost, ale jak píši, jsou jinak čista). Takže nyní dal dodržují jaterni dietu + se vyhýbám i bílému pecivu, dle doktorů mám jist nadymave potraviny (ne ve vyšší míře, ale běžně, něm.am se jim vyhýbat). Mně teď dělají další testy, aby zjistili, zda to je autoimunitni nebo je problém jinde. Léky tedy zatím neberu žádné, uvidí se dle dalších výsledků a následně aktuálních jaternich testu (budou testovat kolem 9.8.).
@lajla já s vámi v zásadě souhlasím, ale když napíšete "doporucuji", tak to lze číst jako "uzivejte" (lékař prášky také v podstatě "doporucuje" a je na každém, zda do nich půjde. Já jen varovala, že doporučit byste spíš mela lékaře/ homeopata či kohokoli, kdo si s paní může domluvit schůzku a probrat její konkrétní zdravotní stav. Za mě je to to samé, jako bych já "doporucila" užívání nějakého léků, který jsem já dostala od lékaře. Prostě mi to přijde nebezpečné, to je celé... neříkám, zda jsou lepší léky nebo bylinky, jen že není dobre dávat tipy na konkrétní léčbu nrkomu, koho neznáte (a navíc kdo je tehotny)
Tak holky další posun - bohužel k horšímu. Jsem atypický případ, takže játra se během těhotenství neklidni, ale naopak zvyšují a hodně :( to lehké snížení bylo dietou, ale dlouhodobě bohužel to vliv nemá :( výsledky mám, že je to autoimunitni (rozvoj po prvním těhotenství pozvolný a teď s druhým akutní zhoršení) - škoda, že se na to přišlo až nyní v průběhu druhého těhotenství. Takže budu mít nasazené silné léky a snad to zabere a postupně, do konce těhotenství, by se jejich dávka snizovala a pak by se čekalo na reakci těla po porodu. Co se týče prtete - tomu se daří dobře, bilirubin mám naštěstí v normě, takže jeho se přímo ty špatná játra nyní nedotykaji (nyní 16tt), ale léčba i zhoršení mých jater už by mohlo. Podám časem další info pro tehulky se špatnými výsledky jaternich enzymů vlivem autoimunity (alt,ast).
Pro info ostropestřec a další bylinky "čistící/detoxikační" na játra mi doktoři vůbec nedoporučovali, jelikož to je autoimunitni a výsledky jsou nyní nad 5 :(
Ach jo.Budu na vás oba myslet a držet palce ať všechno dobře dopadne.
@betysch moc děkuju!! Doufám, že teď ta první léčba zabere a začne se to snižovat, jelikož další alternativy jsou jen horší :( dr. mě uklidňuje, že teď během pár měsíců to stále není devastujici (neopravitelne) pro játra - opravdu mají silnou regeneraci, ale já se spíš bojím o prte a vliv silnějších léků na něj :( teď ta první léčba je už na hraně, ale stále dle výzkumu by to mělo proběhnout v pořádku (dřívější porod + očekávaná lehce nižší váha, ale to by mělo být vše).
Jo já vím jak léčba probíhá.Tak hlavně se drž.Snaž se málo stresovat a zkus zůstat v klidu.Nepřetahovat se,odpočívat.Hezky si těhotenství užívat.
Klasicky priklad toho, ze se clovek nema ridit podle dam na konovi, jeste, ze ma autorka rozum
Moc drzim palce 👍 ty leky snad nebyvaji az tak drasticke pro mimino a doktori to umi 👍👍👍 to das
Ahoj holky, tak jsem za půlku těhotenstvi - druhý velký ultrazvuk dopadl dobře 🙂 tak snad vše bude pokračovat dobře. Léky beru stále a budu brát až do konce těhotenství i po něm - ale nyní mi pomalu snižují dávky a játra odpovídají až na jeden lehce zvýšený enzym (alt - 1,6) normě i přes postupne (je opravdu pomalé a postupně) snižování! Jsem hlídana v rizikové poradne. Po fyzické stránce se cítím fit, nemám nežádoucí účinky (kromě akné). Psychicky jsem byla hodně v háji (zhubla jsem přes 7 kilo, teď cca měsíc si držím stejnou váhu, ale jen proto, že se každý den vážím a když vidím, že mám málo, tak se snažím ještě něco sníst), ale teď po druhém screeningu jsem víc v klidu a z manžela taky hodně stresu padlo. Držte nám prosím palce, ať dojdeme do finise a prte je v poradku - děkuju!
Jinak kdyby podobnou situaci někdo řešil, dodržují stále jaterni dietu (není nijak přísná, jen na to člověk musí myslet) a možná i proto nemám další komplikace - například zvýšený cukr, otoky atd..
To ne výborná zpráva 🙂
Ahoj můžu se zeptat jak jste pokračovali? Jsem 9tt a testy mám katastrofické...
Děkuji za odpověď

@lajla rvat do sebe bezhlave bylinky v domneni, ze jsou neskodne muze taky jenom vul. Navic jsou mnohem mene kontrolovane, nez tablety. Nemusi splnovat vubec zadna kriteria. jedna se treba o plisne, tezke kovy, kontaminaci, obsah ucinnych latek. Takze v tomhle bych fakt brzdila. Ani jedno bez rozmyslu ne. Pokud ma problem - je treba ho lecit.