Těhotenství a aktivní zánět tlustého střeva. Máte zkušenost, co mohu?

baup
19. led 2020

Zdravím, asi dva roky před otěhotněním se mi objevily zdravotní potíže s tlustým střevem. Byla jsem na vyšetření pro podezření Cronha a ulcerozní kolitidy, ale naštěstí se to nepotvrdilo. Zánět tam sice byl, ale netuší proč. No naštěstí se to uklidnilo a rok a půl už mě to netrápí, žádné prášky neberu, jím jak chci. Jenže co jsem otěhotněla, tak se objevily potíže, nejdřív jsem to přisuzovala samotnému těhotenství, ale když jsem objevila krev a hlen, tak v tu chvíli je mi jasné, odkud vítr vane. Doktorovi se to chystám říct, ale bojím se, že mě bude chtít poslat zase na kolonoskopii a nevím, co by to pro mimčo mohlo znamenat, jsem v prvním trimestru. Zatím se snažím užívat probiotika a přemýšlet nad tím, co jím, ale moc to nepomáhá. Nemáte s tím některá zkušenost, co jako těhotná můžu a jak se to dá zvládnout? Děkuji 😊

puhelin
19. led 2020

Uf, drzim pesti. Crohna mam diagnostikovaneho 12 let a behem obou tehotenstvi se mi zklidnil. Urcite zajdi na gastroenterologii a porad se o moznostech.

me_druhe_ja
19. led 2020

Mam UC 9 let a nastesti az na prvni rok uplne v klidu. Brala jsem jen prasky. V tehotenstvi mi muj gastro doktor doporucil je vysadit, ze uvidime. Nemela jsem zadne problemy, prasky jsem brat nezacala a zatim nic. Tak snad to bude OK i nadale. Zkus nasadit opravdu prisnou bezzbytkovou dietu, to by mohlo pomoct. Dr to urcite rekni, spousta zen ma Crohna nebo UC a kolikrat trpi dost a tehotenstvi zvladly se zdravym mimcem na konci. Drzim palce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru