Těhotenství a astma. Rodí se s astmatem normálně?

klaraslavickova
8. dub 2016

Ahoj holky..jsem ted skoro 10 tyden ale mamm už rok astma hodně se to za dobu těhotenství projevuje předtím jsem ventolin potřebovala jednou za měsíc az dva ted i jednou dvakrát týdne mohla by mi nějaká maminka s astmatem říct svou zkušenost? A hlavne me zajma zda se s astmatem rodí normálně nebo je nutný císařský řez tomu bych se rada vyhla

bzubzalka
8. dub 2016

@klaraslavickova těhotná nejsem, ale ptala jsem se dr. zda bych mohla užívat stejné léky pokud bych otěhotněla a dr. mi sdělil, že ano. Prý lepší užívat léky na dušnost než být dušná a ohrožovat tím dítě i sebe. Bereš i nějaké kortikoidy? Já beru každý večer ještě kortikoidy - vdechuji a xadox.

oplatecka
8. dub 2016

@klaraslavickova Já mám astma už přes 10 let. V těhotenství mi paní doktorka upravila léky, chodila jsem na častější kontroly a úplně v pohodě. Rodit můžeš klidně přirozeně, pokud nemáš nějakou těžkou formu astmatu, tak to udýcháš 🙂

bzubzalka
8. dub 2016

@oplatecka mohu se zeptat co jsi brala před těhu a v těhotenství?

klaraslavickova
autor
8. dub 2016

Jediné co mám je ventolin

gepe
8. dub 2016

@klaraslavickova stredne tezke bronch astma. Ja mela upravovanou medikaci jiz pred otehotnenim, jen diky tomu ze jsem se zminila pro jistotu, ze asi bychom chteli dite. Jinak v prubehu tehotenstvi ko u moji pneumolozky kazdy mesic. Dg astma neni indikace rovnou automaticky cisar, zalezi na celkovem stavu.

bzubzalka
8. dub 2016

@gepe a co jsi brala? pokud se tedy mohu zeptat...

gepe
8. dub 2016

@bzubzalka v tehotenstvi minimum leku, ani kapky do nosu a usi 🙂 tj denni davky 1x Zodac, 3x2 Symbicort,Ventolin dle potreby. Proste minimum. Oci a nos jsem musela pokryt beznymi vecmi ala Sterimar s mg, ocni kapky opthalmoseptonex ci borova voda. Pred tehotenstvim seretide, a kapky dvoje, (oci,nos), ventolin a taky nejaky fukar, zodac (ten beru uz x let denne). To bych musela nekde najit stare ko zpravy, snad to takhle staci..
Ventolin nevadi 🙂

gepe
8. dub 2016

@bzubzalka moje pneumolozka prave veskere kortiko apod eliminovala po dobu tehotenstvi. Symbicort furt lepsi i kdyz ve vyssi denni davce nez Seretide

oplatecka
8. dub 2016

@bzubzalka Před těhotenstvím i v průběhu jsem brala Gionu Easyhaler 200 a na dušnost Buventol.

pernile2003
8. dub 2016

Mam obtizne lecitelnou astmu a tezkou. Cele tehotenstvi jsem byla na biologicke lecbe, singulair, ecobec a xados a ventolin. Rodila jsem za pomoci kysliku prirozene. Po porodu to je horsi jelikoz mi zatrhli biologickou lecbu.....snad vydrzim.

bzubzalka
9. dub 2016

@oplatecka taky mam gionu,ale 400

mogwaika
9. dub 2016

@klaraslavickova Ahoj, rodila jsem normálně, léky mám Zodac na alergii, Avamys - kortikoidy do nosu, Ecobec a Ventolin. Nic hrozného to nebylo 🙂

binki
16. dub 2016

Mi hodne pomohla dieta na vylouceni histaminu. Ted jim i jahody a citrusy, ze kterych bych drive padla. A doporucuji krevni rozbory na potravinove alergie. Mam astma of narozeni a az po 30tce jsem to pochopila.

dapele
16. dub 2016

@klaraslavickova Ahoj, jsem poměrně silná astmatička už od dětství. S přirozeným porodem doktorka problém neměla, pouze mi kladla na srdce ať si do tašky do porodnice přichystám Ventolin, kdyby bylo potřeba. Nakonec se malá narodila císařem (ne kvůli mému astmatu) po 16 hodinách kontrakcí a celou dobu jsem neměla problém vše udýchat.
Jediné co bych určitě konzultovala s doktorkou je léčba. Ventolin je totiž určený pro řešení akutních problémů a je tedy docela dost silný, navíc takhle časté braní dost zatěžuje Tvoje srdce. Lepší by bylo brát nějaký pravidelný lék, který nebude tolik Tvoje tělo ani mimčo zatěžovat a bude dušnosti předcházet a Ventolin si opravdu nechat jen pro případy, kdy je akutně potřeba.
Já beru a brala jsem celé těhotenství Zirtec a Symbicort, v případě potřeby Ventolin.

tahejhula
7. říj 2016

Rada bych obnovila diskusi a pripadne poprosila aktualne tehotne i jiz porodivsi, aby se podelily o sve zkusenosti.
Ja jsem sedm tydnu bojovala s dusnosti, hroznym kaslem, cele se to zkomplikovalo tezkym zanetem prudusek, az mi vcera lekarka napsala Symbicort, po kterem je stav vyrazne lepsi. Zajima me treba, kdy prejde ten kasel, jelikoz tak dostava panevni dno pekelne zabrat a neni to stav idealni pro dite v deloze... Diky za reakce.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru