V době pandemie se snažit o dítě?
Udivuje me kolik je zen co se pres tuhle desivou situaci snaží otěhotnět.. To opravdu vážně chcete počít dítě do takového blázince plného strachu? At se pise, co se píše, tak není vůbec známo jaký dopad to ma na plod, kdyz tedy pominu fakt, ze vysoké horecky v zacatku těhotenství můžou zapříčinit vývojové vady.. Kde je selsky rozum.. Chápu, ze mnohé z nas se snažíme dlouho, máme za sebou ztráty miminek, potraty.. Ale nepochopim, ze ani pandemie neni duvod par měsíců počkat...
Děti se rodily, rodí a budou se rodit i do horších podmínek než teď. Kdyby to tak nebylo, tak vymřeme. Nikdo nezaručí, že za 2, 3, 5, 10 let nepřijde něco mnohem horšího. Kdybych nebyla těhotná, asi bych s tím měsíc dva počkala. Kdyby se to teď povedlo, tak zoufale nestrčím jako pštros hlavu do písku, jaká je to katastrofa.
@cikitkapb i kdyby nebyla, co to je za způsob vyjádřování? Napíše to stylem, kdo se snaží o dítě je na hlavu a nemá rozum a pak se uraženě diví, že na to někdo zareaguje jinak než chtěla? Co čekala? Větu: Ano teď jsem se nad sebou zamyslela, tvůj výlev mě spasil? Mě to prostě pobavilo. ;)
Anonymní uživatelko, pořád to spoustu lidí nechápe,stát nechce epidemii zastavit,ale chce postupně pro všechny,aby to lékaři zvládali,o nic jiného nejde.takze dřív nebo později se všichni nakazí.ja se toho nebojím,máme 2 vymodlene děti a kdyby roušky nebyly povinné,tak je nenosime.je to jako chřipka,trochu horší,prostě to tak je
No, dámy, je mi .. uf..kolik vlastně..jo.38 a mám dvě zdravé děti. Jedno 9 leté a druhé narozené v létě. Ještě bych ráda třetí,počítám tak kolem 40. Nepředpokládám,že by se již v té době situace natolik uklidnila,aby bylo vhodné počít. Nehledě na věk. Kam mířím? Pokud někomu tikaji hodiny,někomu to prostě nejde přirozenou cestou a u některých to trvá dlouho...je přeci sumak, kdy se snažíte. Důležité je,aby bylo vše v pořádku. Naši předci se také rozmnožovali v extrémních podmínkách ( válka,nemoce, koncentráky) a dali to. Prostě osudu neporucis. Pokud cítíš,že je čas,tak holt je. I kdyby se ti to sebevíc nehodilo.
My jsme se s partnerem snažili asi 5 měsíců a když jsem si řekla, že na to prdime tak just jsem čekala na MS a ona nikde a teď budu začínám 9. Týden... A neměnila bych....
Anonyme, je na každém, aby posoudil, kdy je pro něj nejvhodnější doba počít dítě. To je celé. Už to chápeš? 😉 Jestli jsi nechtěla provokovat, tak se ti to teda vůbec nepovedlo 😀
@veronikav31 Horší chřipka? Už ses dívala na nějaká čísla?
@mourovatakocka ano,dívala jsem se na čísla,jak u nás tak i ve světě.v Itálii neříkají zda jsou to Číňani,kterých je tam víc jak 60000 nebo Italové.u nás je zatím mrtvých 11,za loňský rok u nás zemřelo na chřipku cca 1800 lidí,za letošek zatím cca 50-80...takže ano vím kolik kde je mrtvých. A ano,státy nechtějí koronavirus vymýtit.Jinak Wu-chan má okolo 10 milionů obyvatel,takže stejně jako náš stát
@mourovatakocka a jinak mrtvých je zatím 30000 v celém světě.bohuzel to tak je.ja mám víc strach z eboly,krvácivé horečky. španělská chřipka měla 50-100 milionů obětí... neulehčuji to,ale každý z nás dřív nebo později tím projde a vláda, epidemiologové,virologove s tím počítají,tak to prostě je. vakcína proti tomuto koronaviru bude cca za 18 měsíců.jo a jinak když malé dítě má sopli, rýmu,tak to právě způsobuje koronavirus základního typu...
@veronikav31 Respirační onemocnění v Itálii za rok 2016 57 600, 15 000 z toho je chřipka. Korona za dva měsíce 10 000. Takže horší chřipka?
@mourovatakocka chtělo by to novější údaje za rok 2019. a jinak si to přepočítejte celosvětově a nejlépe za rok 2019.A jinak máme 11 mrtvých versus 1800 mrtvých za loňský rok na chřipku.A jinak počítejte, že je na světě okolo 1,5 miliardy lidí, tak to jsou menší ztráty mrtvých na světě. A jinak Itálie nemá počítat všechny mrtvé, je tam hodně čínských lidí,kolik je skutečně Italů?to nikdo neví, ale podle mě víc než dost.
@mourovatakocka počítáte mrtvé jenom v Itálii,ale co takhle Čína,Japonsko,Rusko?přepočítejte to na počet obyvatel.To číslo je hrozivé,ale když se na to podíváte z této stránky,tak to není zase až tolik. Státy nemají za úkol korovirus vymítit,ale snížit počet lidí na zdravotníky,aby zdravotnictví nezkolabovalo.Je to tak a buď budu doma sedět na zadku, stresovat se a nebo ne.Kolik lidí se bude proti koronaviru očkovat až bude očkování?kolik lidí ne?
@veronikav31 Kdo nechce porozumět, neporozumí. Nazývat to chřipkou může jen hodně nerozumný člověk, ale jestli se tím chceš uklidňovat, je to tvoje volba.
@mourovatakocka a co myslíš že to je? Je to virové onemocnění, velmi podobné chřipce. Jen pro jisté druhy osob má o něco těžší průběh. Není to ale žádná tragédie.
Pro jistou skupinu osob to není banální onemocnění, stejně jako chřipka není. Jen na tu už jsme zvyklý a nikdo z ní tragédii nedělá....
@jarmarca psala, věř/nevěř.. Nebo spis odlozila,.. Protoze jak uz jsem psala, tak pro me je nejdůležitější živé a zdravé dítě a vim, ze ma vliv i můj stres na miminko.. Kolik z Vas chytrych co se tady do me pouští vi, co je to ztratit dítě.. Asi proto to mam jinak, nevim.. Nejsem ani jedna z tech co se otre o trenky a je těhotná.. Ja vim, ze je to každého věc, ale divit sectomu můžu, ne?! Každý ma nějaký pocity a prostě jsem je rekla na hlas.. Ale vy to tady úplně otacite.. Ano, otěhotněla jsme, v září!!! A neprijde mi ok řešit v těhotenství otazky ohledně otců u porodu, rodit v rousce, nemít návštěvy, nemoct normálně ven, všude číst kolik je nemocných, kolik umrelo, jak se lidi hadaji, jsou zly a nadavaji si.. Ja nikomu nic nevyčítám, nesoudim, jen se divim... A hned jsem za trapku, nepřejete mi tu děti,... To je ok?! Není!!! Každý má názor.. To beru... Ja kdyz si přečtu, ze je některá nove těhotná, tak mi hlavě neskoci nic zlého.. To si tu pletete divit se a neprat někomu neco...
@mourovatakocka vždyť je to virus chřipky...proč myslíš že na to v Korei zabírají jejich léky na chřipku?jen to má u některých lidí horší průběh...než si tím projdou všichni tak bude víc obětí,stejně jako u klasické chřipky,než se promorila všude byly miliony obětí a dnes je to dalo by se říci banální nemoc...
@mourovatakocka proč myslíš,že když jsou malé děti ve školce nemocné,tak to častokrát chytnou učitelky, rodiče a prarodiče-prave ta nemoc je druh základního koronaviru (což je fakt) a nikdo z toho nedělá kovbojku...a jestli si myslíš,že kvůli tomu,že tento koronavirus nazývám chřipkou jsem blbá tak si nejdřív zjisti o co jde,ano??
@mourovatakocka a jinak nemysli si,že nevím o to může způsobit,mladému člověku to nic neudělá, starším a nemocným lidem ano.mam astma tak vím jak to může zkončit a i přesto nesedim doma ve stresu co se může stát
@veronikav31 není to virus chřipky!! To je jak kdybys řekla, že kočka je pes, protože mají 4 nohy. Mají podobné příznaky, ale je to jiný druh viru, kdyby to byla chřipka, tak je to fajn, na tu lék máme (tamiflu). Viděla jsem videa z italských JIPek a žádný Číňan tam vidět nebyl, samí Italové, ale to je snad jedno, nebo má život Číňana pro tebe menší cenu než Itala? U nás je zatím málo mrtvých, protože na to lidi teprve začli umírat, trvalo než se to přeneslo na starší a nemocné, předtím to měli hlavně “lyžaři”. Teď už se to dostalo i do LDN a domovů důchodců, takže za 2 týdnu můžeme čekat pořádný nárůst, bohužel. To že umře starý nebo nemocný člověk se snad taky počítá. Jestli jsi v klidu, dobře pro tebe, ale mě trošku zneklidňuje, že umírají i lidi ve věku např 21, 33 let, v Praze na vyhrazeném oddělení pro covid mají v těžkém stavu pacienty věk 56, 51, 44, 36. Kdo o sobě ví, že je 100% zdravý a jeho imunitní systém zareaguje optimálně?
my tomu necháváme od Vánoc volnej průběh a nehodlám na tom nic měnit. Ha!😀
@surikata131 nemá Číňan menší cenu než Ital,ale v tom případě by se měli zařadit do jiné kolonky.na zmutovaný kmen chřipky nic nemáme...jinak v Koree dávají jejich léky na chřipku,což jsou jiným složením než u nás,je to prostě tak.ja zdravá nejsem,vím jak bude teplo na covid reagovat,ale hroutit se z toho a zavírat se přes světem co to člověku přinese?předpokládají,že se u nás nakazí 70% lidí
@surikata131 jinak umřeli starší a nemocní,nezmenšuji jejich důležitost,ale na životě by je ohrozila i ta obyčejná chřipka.kdysi v Itálii v době epidemie nemocné lidi doma zazdili a nechali na pospas,což je horší než když zemřou v nemocnici.
@jarmarca Pěkné, díky za sdílení.
Jinak, ono ani pořádně nejde naplánovat zrození potomka do "správné" doby. Když otěhotníš v pohodových čase, kdo ti zaručí, že za 9 měsíců to bude pořád takové suprové? A kdo ti zaručí, že otěhotníš hned na poprvé? Je tu plno holek, které se snaží roky a po takové době je jim fakt jedno, jestli otěhotní ve "složitější" době, hlavně že už to bude. Kdyby to šlo hned na poprvé (a 100%), chápala bych, že by se třeba většina snažila s otěhotněním počkat, jak se to "vyvrbí" (a chápala bych tvou myšlenku). Ale stejně, pořád něco bude, budou chřipková období, může být další virus, můžou být války, krachy, cokoli. To bychom se nehnuli z místa.
Já osobně vynechala snažení jen tento měsíc, protože nechci rodit kolem Vánoc 😀, ale potom do toho normálně půjdeme. A kdyby to vyšlo a bylo to okolo pořád horké, prostě bych byla jen hodně opatrná (což děláme i nyní, nákupy máme většinou na půl roku dopředu, manžel home office a když je hezky, jedeme na chalupu do lesů a na zahradě se vyřádíme, nikam mezi lidi nechodíme).
Coz o to pocit dite.... Ale dovolit si ho do teto doby porodit!!! 😅😅😅🤣😅

Holky nehádejte se! Záleží, jak to kdo cítí. Já mám třeba paniky z nemocí obecně, tak já bych do toho teď taky nešla. Kdo je kliďas vidí to s klidem a nejspíš to i dobré bude. Každá jsme prožila něco jiného, každá má strach z něčeho jiného. Zkusme se tu furt nerafat.