icon

V době pandemie se snažit o dítě?

27. bře 2020

Udivuje me kolik je zen co se pres tuhle desivou situaci snaží otěhotnět.. To opravdu vážně chcete počít dítě do takového blázince plného strachu? At se pise, co se píše, tak není vůbec známo jaký dopad to ma na plod, kdyz tedy pominu fakt, ze vysoké horecky v zacatku těhotenství můžou zapříčinit vývojové vady.. Kde je selsky rozum.. Chápu, ze mnohé z nas se snažíme dlouho, máme za sebou ztráty miminek, potraty.. Ale nepochopim, ze ani pandemie neni duvod par měsíců počkat...

Strana
z4
surikata131
28. bře 2020

Na jednu stranu to není teď ideální, ale na druhou stranu to máš furt něco, jak tu někdo psal - zika (ten je pro plod fakt blbý), loni když jsem otěhotněla tak byly spalničky, od podzimu do jara období viroz, cřipková epidemie...a když nastane konečně vhodná doba, tak nemusí otěhotnět na povel, těhotenství trvá většinu roku, takze se člověk stejne nějakému rizikovejsimu období nevyhne

jjasmina
28. bře 2020

Já myslím, že zakladatelka chtěla jen vyvolat vasnivou diskuzi, tot vše, trapka no. Mojí malé je 5 týdnů a co? Pokud se budeme chránit tak bude vše ok, my vše dodrzujeme.ale když se občas podívám z terasy, kde sedí rodinka, tata v hubě cigo, manama telefonuje , dítě vedle a všichni bez roušek nebo houf mamin s dětmi a to samé, mám chuť fackovat, není divu, že he to tam , kde je

nicol7
28. bře 2020

Já třeba otěhotněla před vůbec vypuknutím tohodle blázince po roce snažení .
A jsem rada ,neříkám ze nemám strach ale vážně nikam nelezu dodržují především vše co se má dělat miminko roste jak má je vše zcela v poradku a to jsem prodělala i s dcerkou chřipku s mírnými horeckama klepala jsem strachy ale vše je jak má být vše mu krásné prospívá ❤️Myslím si ze osočovat někoho ze chce dítě a ze se má používat selský rozum je jen na něm . Chripka je dost nebezpečná taky a nemluví se o ni nechci tímto zlehcovat tuhle situaci ale nemoce budou a jsou tu to bychom zachvili nemohli nic .Všem tehotným přeju hodně zdravicka vám i miminkam❤️❤️❤️A pevné nervy tohodle blázince 💋

andyskarsgard
28. bře 2020

Napriklad já, rikej si co chceš. Já jsem šla na ivf ještě předtím než to vypuklo, po 7 letech snažení můj manžel řekl že v březnu konečně na to mužem jít, zaplatila jsem I zálohu na první schůzce, a pak to tady vypuklo dávno už jsem byla lecena Hormony a v pondělí jsem měla odběr vajíček, a včera jsem byla na transferu. Od té doby co jsem začala chodit do ivf nechodím ven a ani můj manžel měli jsme doma koupené nějaké potraviny on pracuje z domu a já jsem si vzala nemocenskou. Jen kvůli tomu. Nezruaim něco na co jsem se těšila 8 let.. Skoro.. Tak dlouho mi trvali I manžela přemluvit aby tam šel, aby jsme nasetrils peníze,.. Apod. A já mám už za pár dní 30 a nechci prostě už čekat dal.

autor
28. bře 2020

Trapka, jednoduchá, a dalsi zlosti... Nuda, s.kani,... To jsou odpovědi 🤦‍♀️ Ja se jen zeptala 🤣 Kde se ve vás bere ta zloba.. Vy soudite me, ne ja Ty co to maji jinak daný.. Ja nikoho neurazila, zajimal me jen nazor tech kterých se to týká.. Me se to také týká! Jsem těhotná 3.trimestr po ztrátě dítěte .. Vim, jak moc to boli, proto mam asi takový pohled na věc.. Protoze ke strachu co si nesu z předchozího těhotenství a vim, ze porodem to nekončí, mam ted strach co může vir zpusobit.. To je celé.. Čísla stoupají.. Porad jsem toho nazoru, ze na hysterii je čas, jen chodit napřed něčemu co se může pokazit mi prijde zbytečný...

vikinkav
28. bře 2020

Ja bych rekla, ze bude hur. Nebo to bude stejny. Rok, mozna dyl. Zivot jde opravdu dal, muzes chytnout tisic jinych nemoci, nebo pravdepodobne zadnou... Ano clovek ma strach, ale neni potreba prece silet, at si lidi delaji co chteji ne? Ja nechapu spoustu veci co kdo dela, obcas kroutim hlavou nad tim ze manzel da 2 letemu synovi kleste do ruky 😄 a to jsem si ho vybrala jako nejlepsiho kandidata za manzela a otce svych deti 😄 a obcas ho nechapu. proste kazdej je jinej, jinak vyhodnocuje situace, a rozhodne by si meli lidi konecne uvedomit, ze jejich nazor neni jedinej spravnej, usetrili by si spoustu negativni energie a vrasek...

autor
28. bře 2020

A co se týče Afriky, tak jestli tohle někdo dává za příklad, tak to je uplny ulet.. Tam se rodi miminka co nikdo nedokáže uživit, jsou hubenoucky, nemocný, pohled na ně jen v psychopatovi nevyvola smutek a úzkost! To je uplne špatně.. A co se týče válek, tak kolik bylo děti co umiralo na hlad, kolik porodu na poli skoncilo blbe.. Jenže byla jiná doba, žena trpela, ale okolí to házelo za hlavu a jelo se dal.. Jablka s hruškama..

loylii
28. bře 2020

Kdyby se všichni starali o sebe, bude o všechny postaráno....😆😷 tak rada? Starej se o sebe a pečlivě.

autor
28. bře 2020

@loylii hlavně, že Tebe irituji realistické panenky 🤦‍♀️ Taky kazdyho věc, kdo si ji poridi 🤷‍♀️

autor
28. bře 2020

Zika, ale nebyla takhle rozlezla po Evropě, v České republice a okolních státech.. Nikdo tu nemusel chodit max po 2, nebyla karanténa a nemuseli se nosit sit rouzky a neodpadavaly zdravotnici... Zase jablka s hruskama...

martinie88
28. bře 2020

Za valky snad take meli deti a to trvala nekolik let. Jsem v 7 tydnu a jen kvuli tomu viru nepujdu na potrat nebo co byste mi zakladatelko poradila?? Nechapu proc Vas to tak zajima, kazdy ma pravo nakladat se zivotem jak uzna. V tehle dobe kazdy musi strkat nos kazdemu az do talire🤦‍♀️

orisek56
28. bře 2020

@klea81 a jak ma souvislost antikoncepce s tuzbou po detech i v tezkych casech? Tochu myslenka uplne mimo. Nebo ty si myslis, ze za valky lidi deti nechteli, ale proste se rodily nechteny deti, protoze nebyla antikoncepce?

Omyl, zrivna moje prababicka to vnimala jako potrebu a spolecenskou odpovednost, kdyz videla kolik umira lidi, byla za nove mlade zivoty rada.

orisek56
28. bře 2020

Zakladateko, tak si hlavne ty neporizuj deti, ostatne pri tvem uvazovani by to asi nebylo ani dobre pro ne. Ostatni nech zit jejich zivot, at si plodi kazdy jak chce. Kdyz takhle budou uvazovat vsichni, nedivim se, ze nas kobylky za chvili prevalcuji porodnosti. A preber si to jak chces. Ja prave tem, co jsou ochotni privest na svet dite i v tezkych casech fandim.

autor
28. bře 2020

@martinie88 kdo tady mluvi o potratu 🤦‍♀️

autor
28. bře 2020

@orisek56 Takovy výroky k nekomu co neznáš jsou husty.. Zaee opakuji, nikoho neurazim, nikoho nesoudim...!!! Jen jsem se nad tim pozastavila.. Tak jako Ty nad mym nazorem.. A taky Te neurazim.. Nevis jaká jsem máma.. Ja nikomu nezakazuju si dělat/nedělat děti..

linee
28. bře 2020

i za valky se plodily a rodily deti a lide na tom byli hur jak socialne, tak financne

cikitkapb
28. bře 2020

Prosimtě a ty jim ty děti budeš opečovávat? Vychovávat? My počali ještě před vypuknutím pandemie, ale fakt to pro mě nebyl impulz k tomu jen na vteřinu uvažovat o potratu. Každý je sám zodpovědný za svá rozhodnutí, a já toho svého nelituji. Proč myslíš, že ty holky přišly o rozum? Nenapadlo tě, že to prostě každej nebere a neprožívá tak tragicky?

inkheart
28. bře 2020

@orisek56 s tímto se úplně ztotožňuji, přesně... Pokud si tato pandemie vyžádá hodně obětí, není mnohem hezčí zaměřit se na nové životy než zalamovat rukami nad těžkou dobou a jen brečet nad tím, co se stalo /děje?
A zakladatelko, fakt nechápu, proč tě reakce a názory jiných tak pohoršují. Říkáš, že jen vyjadrujes svůj názor, což je v pořádku, ale taky je v pořádku, že na jiné budeš působit nihilisticky a depresivně a nebudou se s tvým způsobem uvažování ztotožňovat. A napíšou ti to, protože o tom diskuze už jaksi že své podstaty jsou.

terezanovotna30
28. bře 2020

Ty nikoho nesoudíš? Tak si přečti svůj původní příspěvek pořádně.

terezanovotna30
28. bře 2020

@emamir já jsem to pochopila úplně jinak, omlouvám se za výbuch. Je to tady hustý 😂

noragrey
28. bře 2020

My plánovali snahu o druhé dítě od léta. Optimisticky se této myšlenky nevzdáváme. Spíše sledujeme situaci kolem zaměstnání (manžel je pendler) a řešíme finanční jistoty. Tím, že nevíme co bude za měsíc, natož za půl roku, naskýtá se otázka jestli budeme zůstávat v pohraničí nebo se přestěhujeme jinam (za prací). Řešíme tedy více existenciální důvody než zdravotní. Protože bohužel už moc dobře víme, že po zdravotní stránce se může pos... ledacos kdykoliv. ;)

orisek56
28. bře 2020

Tak proc rejes do tech co se snazi o deti? Sorry jako z tveho prispevku je to evidentni, z tpho se nevykroutis. Proste uz prestan resit to, ze nechapes ze nekdo se snazi o deti. Ja kurde necgapu x jinych veci, co se v republice dejou a taky s tim nic nezmuzu. A uprimne, snazit se o deti je asi mozna paradoxne jedna z mala veci, co maji smysl. A pisu jako matka dvou malych deti z nichz jedno nema ani rok a nezijeme si jak kralove ze saby. A ve vysledku, takhle muzes odsuzovat i ty, jenz maji malinke deti....protoze na ty rpdiny to muze dolehnput taky.
Proste se prestan nimrat v necem, co ti neprislusi a res svuj zivot.

klea81
28. bře 2020

@orisek56 jakože v době antikoncepce můžeš porodnost korigovat, před 50 lety a dál to bylo buď sex a dítě nebo celibat

kacenka115
28. bře 2020

Jsem těhotná, pozitivní test už v lednu. Necítím se jako v blázinci, nejsem ve větším stresu než obvykle, když budu lomit rukama, nic se nezmění, tak co se budu vzrušovat. O malé strach nemám, spíš o babičky a dedečky. V prvním těhotenství jsem dělala státnice, to byl úplně jiný level stresu a nikomu to divný nepřišlo. Selský rozum mám a vůbec mě nepřekvapuje, že se někdo snaží. Na mě se chlap nemravně podívá a jsem v tom. Takže když tu sleduju jak holky se tu snaží roky, sledujou ovulace, ivf,... spoustě žen tady je nad 30, což už není ideální. Na co mají čekat? Nevíme jak dlouho to tu bude, nic. Já být staršího vydání nebo s problémy, tak se na to taky z razu nevybodnu jen coby kdyby. Kolik holek tu přišlo o mimi i bez korony? Nikdy nevíš co se stane. Ovšem pokud je někdo citlivější a žije ve strachu, ať si klidně počká, však každého věc. Já bych nechtěla mít dítě po 35, kvůli vyšší pravděpodobnosti na defekty dítěte, ale jestli má někdo jiný dítě ve 40, mi je taaaaak jedno.

veronikav31
28. bře 2020

anonymní tazatelko, kolik lidí zemře každý rok na chřipku,kolik světově?i obyčejná chřipka může zanechat následky a taky nemusí.Některé holky se snaží roky a čekat na vhodnou dobu by znamenalo neotěhotnět nikdy.Jestli jsi těhotná,tak nečtu nic, užívej si těhotenství, protože popravdě další už nemusí přijít.

llluckaaa
28. bře 2020

Anonyme, mě zase udivuje, že tuto situaci bereš jako děsivou a že žiješ v blázinci plném strachu. Začni používat svůj selský rozum a přestaň ostatní odsuzovat, ne všichni totiž mají stejné nastavení mysli jako ty. Nikdo neví, co bude za rok, co bude za 5 let, jaké tato nemoc má nebo nemá důsledky na zdraví. To se zjistí až za x let a stejně to nebude nikdy jisté. S pohledem do minulosti mi tato doba rozhodně nepřijde znatelně horší než jiná. A s ohledem na různé nemoci a rizika, je lepší otěhotnět v plné síle kolem 25 než to odkládat o několik let později, když stejně nevíš, jak to bude za těch několik let později vypadat.
Ano, může se leccos pokazit, každé 3 otěhotnění končí nezdarem, těhotenství je riziko pro matku i pro plod, pro otce to zase znamená stres, že bude muset živit další krk navíc atd. Pokud se člověk nechá všemi riziky plánovaného těhotenství semlít a vidí v tom něm jen samá negativa, tak je opravdu lepší dítě neplánovat.
Jo a mimochodem, zdraví a těhotenství škodí hlavě stres, takže se přestaň stresovat tím, jestli ostatní plánují nebo neplánují dítě a proč, uděláš tak pro sebe a své dítě nejlíp 🙂

autor
28. bře 2020

Znova, jak uz jsem psala, vim, ze na hysterii je času dost! Ja sama jsem ta co dokáže jiny povzbudit, kdyz je chytá panika... Jsem těhotná, uz jsem byla těhotná, a mam srovnání,..Kdy pandemie nebyla a kdy je.. Tady řešíte jak jsou lidi nezodpovedni jak nenosi rousky, jezdi mimo ČR, hledaji se vinici,... Az se jako u ziki zjistí, ze to je pruser, tak to tu bude plny # a ubrecenych smajlíků, taky tak az budou lidi ekonomicky v řiti a nebudou mit na splátky.. Protoze jak tu píšete, tak to může trvat dlouuuuho a stát ted ukazal jak na lidi s.ere.. Přivést na svět dítě je zodpovědnost, mam to jinak ok-chci, mit živé a zdravé dítě a mit co jist a nepujdu naproti tomu nejhoršímu.. I kdyz sama vim, ze se může stát cokoliv, na hřbitov uz chodim zapalovat jednu svicku svému detatku.. .. A uz je mi to vlastně úplně jedno.. Nebyla to provokace, ale vy jste jak vytroubeny a hrozný drsnacky a chce se mi z vas zvracet!! Nikomu jsem nenapsala netrtkej, neplod, a nebo jak tu zaznělo jdi na potrat 🤦‍♀️ Kazdy strujce svého štěstí..

astyna88
28. bře 2020

Ale tak to máš furt něco....to bys našla vždy důvod nepočít....

cikitkapb
28. bře 2020

@astyna88 Jednou jsem to někde slyšela, a od té doby to používám... „Na děti není nikdy vhodná doba.“

kacenka115
28. bře 2020

Paní nechtěla nikoho urazit, ani radit, jen ji je z nás vytrouvených drsňaček nablití, hmm to vůbec není urážlivé. 😂😂😂 Btw. Zika a Korona jsou úplně jiné typy viru, když už tu někdo mluvil o jablkách a hruškách ;)

Strana
z4