Velmi živá, svéhlavá, neposlušná dcera 2 r. 4 m. Máte konkrétní výchovnou radu?
Děvčata, casto tu v diskuzich ctu o vychove,nevychove,respektu,dokonce i placani na zadek 😁 atd. Rada bych vas poprosila o nazor a konkrétni radu, ne jen otrepane obecne fraze s poucky. Mam doma opravdu velmi zivou svehlavou slecnu 2r4m, je to s ni celkove hodne tezke, vsichni mi tvrdi, ze to nemuze byt tak hrozne, dokud ji nevidi, kor kdyz ,,ma svuj den,,... Nikdo mi neporadi,nikdo si s ni moc rady nevi. My uz sme zkouseli fakt vsechno, pres vychovne preslapy ve forme placnuti na zadek, vyhrozovani, uplaceni 😂 az po domluvu, respektovani, omezeni zbytecnych zakazu atd. Je ale proste fakt strasne divoka. Ted jsem podruhe tehotna a zacala jsem to nezvladat. Nakonec jsem skoncila s hematomem v nemocnici a ted se bojim zpatky domu 😂 jo miluju ju, ale vůbec si neumim představit prisny klidovy rezim a ji doma, a i manzel z toho ma hruzu,vi, ze i kdyz bude on doma,ona me v klidu nenecha. Ted tady byli na navsteve a zas se tu hnetla po posteli a parkrat mi pomalu skocila na bricho. Vysvetluju, premlouvam, po dobrem, po zlem, nic...nulova reakce, dam na zadek a za chvilku je to to same... Neni takova porad ale teď je toho i skrz moji hospitalizavi na ni moc a ja se fakt bojim, co mam delat. Sama doma to s ni nezvladam, na prochazky ted ani nemuzu, hrat si s ni taky moc nejde, u niceho nevydrzi dyl nez 10 min...manzel doma chvilku muze byt ale pristi tyden,max ten dalsi uz do prace musi...a ja se desim toho co bude. Ona je nejhodnější venku...tam ma co delat. Ale ja nejenze nemam na to energii,ja ted kvuli hematomu ani nemuzu... Proste mam fakt strach co bude a jak tohle tehotenstvi zvladnu ...
@drahmi je to balzam slyset, ze to ma nekdo podobne 😂😂 me taky přijde, ze se na nas casto dívají, ze si za to muzeme sami, jak pises, ze jsme ji to "udelali" 🙄😂 je to frustrujici, pac holka co ma doma dve,tri klidné deti, nikdy tohle nepochopi a jeste se vedle me citi, ze je skvela matka 😂 a ja mam depky, ze kazdy dosazeny vysledek nas stoji milionkrat vic námahy a casu nez ostatni....🤔
Mám taky holky dva roky od sebe a pamatuju si moc dobře, jak to bylo náročné 🙂 Je to dost citlivé období, musíš být fakt opatrná na to, jak reaguješ. Třeba ta školka si myslím není teď nejlepší nápad. Může si to začít spojovat s tím, že bude miminko a ty jí vyháníš pryč. A pokud víc zlobí a ty si na ní víc agresivní, taky si to v tý kebulce může srovnat tak, že už jí nemáš ráda. Pokud je jinak hodná, ve smyslu, že tě poslechne a nemlatí věcma o zeď, tak bych se fakt snažila být co nejvíc trpělivá a naopak jí dát najevo co nejvíce lásky, aby necítila nejistotu. A co se týče té praktické stránky, nemůžeš zapojit i ostatní členy rodiny? Nebo si třeba na tři dny zaplatit chůvu, která jí vezme ven?
Pokud by to dcerka dobre snasela, vubec bych se nebranila te skolce. Vzdycky ji muzete dat pryc, kdyby byl nejaky problem. Z toho, co pises, je jasny, ze je proste temperamentni, proste potrebuje vydivocit, a to ji ty ted momentalne nemuzes dat.
To neni moc o vychovnych radach, samozrejme, ze kdybys ji denne rezala, tak ji asi zlomis, ale to predpokladam nechces, takze je proste potreba pokusit se najit kompromis, abyste to obe ve zdravi prezily. Taky mam mladsiho synka podobne natury jako popisujes, o rok starsiho nez mas ty. Loni, tedy v dobe, kdy byl ve veku tvoji dcerky to bylo obcas fakt peklicko, vztekani, hysteraky a nezabiralo nic, vubec nic. V zoufalstvi jsem ho parkrat i placla, ale k nicemu to nebylo, spis naopak. Proste z toho musel vyrust -- a dobra zprava je, ze fakt vyrostl, je to o hodne lepsi, i kdyz vylozene pohodou bych to porad nenazvala :D A hlavne si fakt nedelej nic z lidi kolem tebe, co maji klidny a hodny deti, jejich nazor ti muze byt ukradeny. Kazde dite je jine, nektere divocejsi a nektere klidnejsi a rozhodne to z tebe nedela horsi matku, ze si tvoje holcicka nevydrzi dve hodiny hrat s panenkou.
@svntvt
Kdyz po me zacla skakat, tak jsem ji chytla pritiskla k sobe davala ji pusy a rikala ji ja ji mam rada a ze se to nezmeni ( uprime) ona me za chvilku objala a objimaly jse se treba 20 minut, dokud se sama nepustila. Pak jsem ji rekla at prinese nakou hracku a hraly jsme si, ja u ni lezela a treba i jen koukala jak si hraje sama ( ne koukat pri tom do telefonu nebo na televizy, byla jsem proste jen s ni)
@svntvt Jako já mám dvě ne hyper, ale radioaktivní děti 🤪 a řešení, po kterém by danou věc už neudělaly neexistuje. 🤷 Když něco opravdu nesmí (třeba to skákání na těhotenské břicho), nebojím se zákazu, zařvat i dát na zadek a na chvíli to pomůže, ale spoleh na to není. Prostě zamezit situaci aby vůbec vznikla (neležet před nimi, nenechat je vůbec skákat, ale zaměstnat něčím jiným atd.) Řešení, že to dítěti vysvětlíš, třeba něco zakážeš, dítě si to zapamatuje a příště neudělá na tak malé divoké děti nefunguje. Ačkoliv ti bude nevýchova a její následovnice tvrdit jak zaručeně jo. 🤷
@svntvt ja bych se asi zamyslela nad tim dat ji do te skolky na cely tyden I se spanim klidne, uz neni tak.mala a bude mit pestry program a odpoledne ji muze uz vyzvednout treba manzel a budete na to jeji zabaveni dva, nebo ji vezme ven...
Ja mam deti 17mesicu od sebe, ale takove problemy s hopsanim na bricho jsem nastesti resit nemusela, akorat jsem musela starsi porad nosit ale to bylo ok protoze jsem nemela zadne problemy

@svntvt když čtu tvoje příspěvky, říkám si, že to máme fakt dost podobné... Moje tchýně taky měla dva klidne kluky a nechápe, jak Maruška může být takový divočák - možná si myslí, že jsme ji to "udělali" my 😆(bydlí dost daleko a vida ji cca 1-2x za měsíc..) S tou školkou... Taky jsem si myslela, že tam bude strádat.. spát bych ji tam zatím nenechala (i když ona by s tím problém neměla), beru to spíš jako její zpestreni dne. Učitelky ji taky hrozně chválí. Je tam nejmladší, ale všechno si vyřídí, ji úplně sama, téměř se už oblékne.. jen je prostě podes a furt někde leze a následně padá. Takže modřiny jsou u nás na denním pořádku. Máme za sebou už hospitalizaci v Nemocnici, když se v létě vybourala na kole a rozsekla si bradu - 7 stehů. Říkám si, že tohle dítě mě fakt obrni a psychicky vycvičí 😅