konik_testuje
12. říj 2018
3072 

Vaše zkušenosti s plenkami Bobánek

Aktualizace: recenze na látkové pleny Bobánek, které testovaly naše maminky, nalenznete v našem fóru

---

O látkování se aktuálně hodně píše a mluví a v kruhu přátel máte určitě alespoň jednu kámošku, která se chlubí, jak je látkování skvělé. Ale jak na to? Bojíte se, že látkování nezvládnete? S plenkami, které budete testovat to opravdu zvládne každá maminka i tatínek. Na testování vám zašleme plenky Bobánek. Mají nejjednodušší typ látkování připomínající svým použitím jednorázové plenky, avšak se všemi výhodami plenek látkových.

Co testujeme

Krása látkování spočíva v tom, že vše lze jednoduše vyprat a používat stále dokola, aniž by se vytvářel pevný odpad. Navíc finanční úspora proti jednorázovým plenám je značná. Moderní materiály poskytují maximální komfort miminkům i jejich maminkám. Můžete si sami vybrat, jestli dáte přednost přírodnímu bambusu nebo rychleschnoucímu praktickému fleecu.

A protože víme, jak vše rády zkoušíte, zašleme vám krásný velký balíček Bobánek, abyste si mohly udělat názor na více druhů.

Budou dva druhy balíčků:

  • AIO plenka extra savá + kalhotková plena bambus + svrchní kalhotky + separační pleny
  • Kapsová AIO plena + kalhotková plena tmavý fleece + svrchní kalhotky + separační pleny

Typy plenek k testování:

Jedinečná svého druhu na trhu! Unikátní látková plena, která je nejvíce podobná plence jednorázové. Žádná manipulace navíc, snadná údržba a velmi jednoduché použití. Vhodná hlavně pro maminky, které nechtějí mít s látkovými plenkami skoro žádnou práci, ale líbí se jim jejich výhody. Žádné skládání, žádné připínání a zastrkávání vkládacích plen, žádné dvojité zapínání, žádné hledání vkládacích plen v pračce, žádné kolíčkování a žádné skvrny. Prostě dokonalá látková plenka. Navíc miminku dělá malý zadeček v porovnání s ostatními systémy látkových plenek. Vnitřní materiál je rychleschnoucí a skvěle odvádí vlhkost od pokožky. Vnější materiál je navíc dostatečně prodyšný, aby pokožka miminka mohla dýchat.

Jedinečná kalhotková plena s tmavým fleecem uvnitř. Proč zrovna tento materiál? Jeho výhody jsou jasné: je velmi praktický, rychleschnoucí, skvěle odvádí vlhkost od pokožky, takže předchází vzniku opruzenin a nejsou na něm vidět žádné skvrny. Proč kalhotková plena? Savostí je kalhotková plena jednička mezi látkovými plenkami. Vhodná je i na delší procházky nebo na noc. Používá se spolu se svrchními kalhotkami.

Máte raději přírodnější materiál? Umělé materiály nejsou pro vaše miminko vhodné? Tak i pro vás máme skvělé řešení! Kalhotková bambusová plena. Úžasně měkoučká a vhodná pro všechny citlivé zadečky. Zároveň i velmi savá a prodyšná. Používá se spolu se svrchními kalhotkami.

Klasika mezi látkovými plenami. Její výhoda je jasná: je jednoduchá na použití a savost si můžete určit sama pomocí vkládacích plen, které jednoduše vkládáte do kapsy. Klasika, která by neměla chybět v žádné látkové výbavičce.

Univerzální kalhotky, které jistě znají i Vaše maminky nebo babičky. Nyní jsou ovšem z mnohem lepšího materiálu než dřív. Jsou jednovelikostní a pokožka miminka v nich může krásně dýchat. Jsou vhodné na naše kalhotkové pleny, ale i na vkládací pleny, vícevrstvé pleny nebo bavlněné čtvercové pleny, kterých možná máte doma plnou skříň a nevíte, co s nimi 😊

K čemu se používají? Hlavní jejich funkce je k zachycení stolice, čímž velmi usnadní práci s látkovými plenkami. Po použití se jednoduše vyhodí. Jsou stoprocentně rozložitelné, krásně jemné, a hlavně bez chemie. Dají se používat i místo vlhčených ubrousků na otíraní zadečku.

Tenhle opravdu pěkný a velký balíček má hodnotu 1 175 Kč.

Koho hledáme

Na testování hledáme 10 maminek dětí od 5 kg do 1 roku věku. Měly by to být maminky, které preferují přírodní a šetrnější cestu v životě. A chytrá řešení, která jsou navíc zdravá pro jejich miminka, u nich vyhrávají na plné čáře.

Taky by to měly být maminky, které rády hledají nové informace a ty dále předávají svým kámoškám... Nebo tady na Koníku.

Jak se zapojit

Chtěly byste své miminko látkovat a dopřát mu tak pohodlí, patřičný komfort a navíc i zdraví? Není nic snadnějšího než se zapojit napsáním komentáře pod tento článek.

Napište nám, zda látkujete nebo by jste to rády vyzkoušely, a co si vlastně o látkování myslíte.

Čas na zapojení se máte do neděle 14. 10 a v pondělí 15. 10 vybereme maminky na testování, které oslovíme interní poštou.

Držíme vám palce a látkování zdar!

konik_testuje

#test_bobanek

Dobrý den,
ráda bych se s mým desetiměsíčním synkem zúčastnila tohoto testování. Již delší dobu nad látkováním uvažuji, nejen z důvodů finanční úspory, ale především kvůli šetrnosti k přírodě. Naše domácnost se čím dál více přeorientovává na ekologické prostředky, látkování je tedy logicky dalším krokem.
Děkuji za příležitost přihlásit se na testování,
Zuzana

8. říj 2018

Dobry den,
Uz pred narozenim meho 5ti mesicniho syna se mi hrozne libil tento typ plenek jen sem byla moc neduveriva a radeji zustala u klasickych .... moc rada bych se presvedcila ze se mylim a rada tuhle plinku vyzkousela uz hlavne kvuli prckovi ktery by se mel vni citit lip jak v klasicke 🙂

8. říj 2018

Dobrý den. Ráda bych se s mým synkem zúčastnila. Jsou mu 4 měsíce, takže budeme plenky používat ješte hodně dlouhou dobu, tudíž bych ráda našla ekologičtější a dětské pokožce příjemnější alternativu k jednorázovým plenám. Zatím se z těchto důvodů pokouším látkovat prozatím alespoň doma se čtvercovými plenkami, které mám ještě po mě, bohužel mě od nich odrazuje, že jee to tak ohromný balík, že synka omezuje v pohybu. Již nějaký čas tedy pokukuji po jiném látkovacím řešení, takže možnost otestovat tuto sadu by nás moc potěšila.
Děkuji Hanka a syn Jeníček.

8. říj 2018

Dobrý den,
látkuji s nadšením svoji půlroční dceru. Myslím si, že je to nejlepší řešení pro tak malé a citlivé děti. Jednorázové pleny jsou sice velmi praktické, nicméně se zdravotní stránkou už je tomu jinak - většina z nich je plná chemie a o rozkladu jedné takové plíny nemluvě.
Mezi hlavní důvody, proč látkujeme u nás tedy patří ekologičnost, ekonomičnost, zdraví a jako bonus nádherné vzory plen.
Do testování bych se ráda zapojila, protože ještě nemáme žádnou AIO plenu a mohl by tak přebalování vyzkoušet i můj manžel nebo babičky, kterým se zdá přebalování s kalhotkovou plenou složité.

8. říj 2018

Dobre ráno. Látkovala jsem už s první a nyní látkuji dvouměsíční miminko. Důvodem je především omezení kontaktu děti s chemií a redukce náni vyprodukovaného odoadu. Mám zkšenost s AIO, kapsovými plenami, kalhotkovými plenami různých značek, ale prozatím mi nejvíce vyhovoval systém klasické čtvercové pleny a bambusové vkládačky. Ráda vyzkouším plenky Bobánek, s kterými zkušenost nemám. Láká mě dát znovu šanci AIO a zvýšit malé komfort kalhotkovými plenkami, jelikož hodně cestujeme a přiznám se, že to většinou sahám po jednorázových plenách.

8. říj 2018

Dobrý den, moc ráda bych se testování zúčastnila. Mám 3měsíční dceru a látkuji tím "nejlevnějším" způsobem. Mám spoustu klasických čtvercových plen (po nás, od švagrové, od tchyně...) a dokoupila jsem jen svrchňáčky. Pro látkování jsem se rozhodla, protože jsem chtěla to nejšetrnější pro mou dceru. Ráda bych vyzkoušela kapsovou AIO, neboť je to vyšší level a měla bych srovnání, proto věřím a doufám, že budu v tomto testu vybrána a srovnání někomu pomůže v jeho rozhodnutí. 🙂

8. říj 2018

Dobré ráno, moc ráda bych tyto pleny vyzkoušela, zvláště extra savá AIO plena mě velmi zajímá, neb nám pomalu a jistě jen tak nějaká plenka nestačí 🙂 Látkuji už třetí dítko, za ta léta jsem postupně přešla od ČČ až právě k AIO systému a kalhotkovým plenám. Látkování je mou malou závislostí, ráda obohacuju naši výbavu - pleny Bobánek zatím vyzkoušené nemáme. Je to zdravá, krásná varianta přebalování, která má nemálo výhod jak pro děti, tak rodiče, tak pro společnost.

8. říj 2018

Dobrý den, svoji 8 měsíční dceru látkuji zhruba od 2 měsíce a velmi se mi to líbí. Bohužel mám pouze 5ks látkových AIO plen doma a ty mi nestačí ani na jeden den, proto bych ráda do naší domácnosti pořídila další plenky a tentokrát od Vaší značky. Nejvíce se mi líbí design (hlavně ten s peříčky) ale i váš systém látkování. Díky látkovým plenám poznám, že ke dcera v mokru a daří se mi učit jí na nočník. Moc ráda bych jí začala po roce postupně odplenkovávat abychom chránili životní prostředí od plen jednorázových ale i častého praní. Plenky peru denně v ekologickém prášku a věřím, že tím přírodě pomáhám. Budeme se těšit na případnou možnost testování, než od Vás pořídíme nějakou větší sadu, kterou pak využijeme i na sourozence. Děkujeme ❤️

8. říj 2018

Dobrý den, moc ráda bych se testování zúčastnila. V době těhotenství jsem látkování zavrhla s tím, že si nebudu předělávat další práci. Pak jsme to se synem zhruba ve dvou měsících zkusili a já tomu dost propadla. Látkujeme už čtyři měsíce a pro mě je to taková lehčí forma závislosti. Moc se mi líbí různé druhy a vzory plenek a tak ráda vyzkouším zase nějaké nové. Na látkových plenkách se mi líbí ekologická i ekonomická stránka, ale nejlepší pocit mám z toho, že dělám něco pro zdraví svého syna. Po počátečních obavách jsem zjistila, že ani údržba těchto plenek není nic složitého, čehož jsem se ze začátku obávala asi nejvíce 😉

8. říj 2018

Dobry den, latkovat jsem zacala hned po prichodu z porodnice, takze uz 4 mesice🙂 hlavne z financnich duvodu pouzivame ctverce a svrchni kalhotky. Nektere i od Bobanka a je pravda ze nam sedi strihem nejvice. AIO nemame ani jedny a tak jsme trosku omezeni napriklad pri cestovani kdy se ctverce spatne skladaji (treba na lavicce).
V noci zatim pouzivame jednorazove hlavne proto ze mala spi klidne i 5 hodin v kuse a ctverec, at ho vycpu jakkoli, neudrzi prdelku v suchu do dalsiho prebaleni. To bych chtela odbourat uplne.
Za cele 4 mesice jsme nemeli opruzeny zadecek, prave diky latkovani.
Kdybychom byli vybrany, rada bych “presvedcila” svagrovou,ktera ceka miminko za mesic, ze latkovani neni nic tezkeho a pracneho. Ale ze je to to nejlepsi pro detskou pokozku🙂 Dekujeme za prilezitost Verca a Sasenka ;)

8. říj 2018

Strašně ráda bych začala látkovat, přemýšlím nad tím už dlouho vlastně pokaždé když po tydnu vyhazuji obří pytel plný jednorázových plen 😕 Uvědomuji si jaká je to zátěž pro životní prostředí a hlavně kvůli tomu chci přejít na látkové. Proto bych se do testování velice ráda zapojila konečně by me to nakoplo a snad by mě přešel i ten strach z toho, že to nezvladnem 😊

8. říj 2018

Pěkný den, ráda bych se se svým dvouměsíčním synem zúčastnila testování těchto látkových plen. Již před narozením syna jsem měla jasno v tom, že chci látkovat ačjsem s tím neměla žádné zkušenosti. Mnoho jsem si načetla a rozhodla se to zkrátka vyzkoušet už od narození. Tento ekologicky šetrný způsob mě uchvátil. Syn neměl na sobě jedinou opruzeninku...a to je hodně kakací miminko 🙂 používám svrchní plenky, čtvercovky a AIO.. líbí se mi rozmanitost svrchňáčků a to, že je tolik různých barevných druhů 🙂 jak jsem výše psala, neměla jsem s plenami žádné zkušenosti,ale jsem akční typ a ráda zkouším nové věci, proto bych ráda se synem vyzkoušela i Vaše pleny 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, ráda bych se zúčastnila testování se svoji čtyřměsíční dcerkou. V těhotenství jsem uvažovala jestli pořídit látkové pleny ale nakonec jsem zůstala u jednorázových. Tak bych ráda vyzkoušela i látkové. Děkuji 🙂

8. říj 2018

Dobré ráno.Látkovala jsem prvních 6 měsíců,co jsem přišla s porodnice-Klasické,bílé ,čtvercové bavlněné pleny.Jak to dělali mamky za nás...A myslím,že to dceři pomohli.Nemá problémy kyčlemi a ještě jsem ušetřila nákou tu kačku.Ani opruzeniny s toho neměla.Ale tyto ,co na nabíze zkušenost s nimy nemám.Ráda bychje vyzkošela,protože čekáme druhého potomka.

8. říj 2018

Škoda, že to je pro děti mladší než jeden rok. Malý má 13 měsíců, latkuji už druhé dítě, ale používám čtverce a tyto skutečně moderní pleny bych ráda vyzkoušela.

8. říj 2018

Dobrý den, už v těhotenství jsem pročítala spoustu diskuzí ohledně látkování a ekologičtějších plen. Nakoupila jsem čtvercové pleny, separační ubrousky, ale ještě jsem nenašla odvahu si do toho pustit. To skládání mi přišlo docela složité a mám pocit, že by to bránilo i v pohybu. Tak jsem zatím koupila ekologické rozložitelné jednorázové pleny, aby aspoň ten odpad byl pro přírodu přijatelnější. Doma místo vlhčených ubrousků používáme Medvídka a perlan. Toto by byla perfektní příležitost vyzkoušet látkové pleny, nový systém, který by zvládl i tatínek a doufám, že by se nám to natolik zalíbilo, že už bysme u nich zůstali na stálo. Dcerce jsou 3 měsíce, takže by to byla ještě spousta ušetřeného odpadu.

8. říj 2018

Dobré ráno, ačkoliv má můj prvorozený teprve měsíc a cca 4+ kg, tak vzhledem ke svému apetitu bude na pěti kilech co nevidět 🙂
Látkujeme prakticky od narození, nejčastěji klasickými čtverci a svrchními kalhotkami. Na noc použiji občas jednorázovky a sama se divím, co toho odpadu je. Stejně tak jednorázové přebalovací podložky už jsem vyměnila za látkové.
Byla bych ráda, kdybych měla tu možnost zkusit i bobánkovy AIO pleny.

8. říj 2018

Nelátkuji, používám eko jednorázové plenky. Ráda bych vyzkoušela látkové, měla bych porovnání eko “jednorázovky/látkovky”.

8. říj 2018

S látkováním začínám a zatím s tím trochu bojujeme.. Nenašla jsem zatím asi ten správný systém, proto bych se ráda zúčastnila testování 🙂 i přes menší začátečnické problémy mi dělá látkování radost.. Méně odpadu, žádný chemický zápach a ty barevné svrchňáčky Bertíkovi moc sluší 🙂

8. říj 2018

Dobrý den,
já látkuji dceru od narození. Byla to pro mě jasná volba, protože látkování je šetrnější k pokožce, přírodě i peněžence. Výbavu jsem podědila, konkrétně klasické látkové čtvercové pleny,ale už má leccos za sebou. Odlátkovaly se v ní už dvě děti a chtělo by to výbavu trošku obnovit a tak právě prozkoumávám nabídku trhu. A proto bych vyzkoušela a otestovala právě plenky Bobánek.

8. říj 2018

Ahoj myslím si že by to stálo za to vyzkoušet, určitě by to bylo fajn. Malému je 10 měsíců tak si myslím že ještě není pozdě začít 😊pleny mi občas procural tak bych ráda vyzkoušela něco jiného

8. říj 2018

Dobrý den,ráda bych testovala plenky.Můj syn 10 měsíců trpí na opruzeniny .O látkování jsem hodně slyšela.A chtěla bych vyzkoušet.Zatím používáme jednorázové plenky,kdy jsme zkusily asi skoro všechny značky .Některé jsou opravdu katastrofa.Ráda zkusím látkovou metodu 😉

8. říj 2018

Dobrý den, rády bychom se zapojili do testování látkových plínek. Snažíme se jít co nejekologičtější cestou s co nejmenší produkcí odpadu. Starší dcerka je ekzematička a tak se snažím eliminovat chemii aby se nerozvinul i u Zuzanky. Zuzance je nyní skoro půl roku. Zatím jsme ale nenarazily na systém či výrobce který by nám úplně sedl, jen plenky firmy Bobánek ještě vyzkoušené nemáme.🙂 Malá je velmi hubené miminko a často pročůrá jakoukoliv plínku. Navíc by bylo super kdybychom mohli látkovat i v noci, což momentálně možné není. :(

8. říj 2018

Dobry den, urcite bych to rada zkusila znovu, u prvniho se mi to nejak nedarilo tak jsem to vzdala .. ted ale cekam dalsiho prdolu tak bych se k tomu rada vratila 😊 a tady mi nabizite moznost se do toho poradne dostat 😊
Dekuji a hezky den.

8. říj 2018

Já latkuji na střídačku s jednorázovými plenkami, protože látkových plen mám málo, plenky Aio znám jenom z doslechu, ale doma máme jen napodobeniny z Číny, kdyby se podařilo tohle testování bylo by to super vyzkoušet i kvalitu 👍
Synovi je 8. měsíců

8. říj 2018

Dcerce je půl roku a látkujeme od narození. Vyzkoušely jsme už celou řadu značek, ale plenky Bobanek stále ne. Ráda bych se zapojila do testování, zkusila něco nového a díky tomu, že máme s čím srovnávat, pomohla i dalším maminkám při výběru. 🙂

8. říj 2018

S latkovanim mam zkusenost od prvni dcerky,ted u syna pokracujeme,nemenila bych.Znacku bobanek znam,ale zatim zkusenost nemame.Tímto bych rada vyzkousela,hlavne pokud se jedná o cesky vyrobek,ty preferujeme.

8. říj 2018

Dobrý den, moc ráda bych se zapojila o tuto spolupráci s nabídkou. Máme 3.5 měsíční holčičku, která má 6kg a moc rádi bychom chtěli tuto formu vyzkoušet 🙂 Budeme moc rádi ykdyby to vyšlo a určitě bych své zkušenosti předávala dal dalším maminkám. 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, mám osmiměsíční dcerku a popravdě řečeno nemám s látkováním vůbec žádnou zkušenost. Přečela jsem sice o něm několik článků, ale pokaždé u mně zvítězila "pohodlnost" v podobě jednorázových plen. V posledních týdnech však začínají malou trápit zoubky a objevují se jí malé opruzeniny, takže o látkových plenkách začínám silně uvažovat. Testování by bylo určitě moc fajn 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, zatím mám miminko ještě v bříšku, ale už tak jsem rozhodnuta lakovat a proto mám doma nakoupené vše potřebné. První dítě vyrostlo na papírových plenkách, ale nyni(po 10letech)jsem.odhodlana používat látkové pleny. A těším se na to

8. říj 2018

Dobrý den, latkovani mi přijde fajn, latkovala jsem od narození, teď je sice občas využijí i klasické plenky, například na cesty mi to přijde lepší, ale pokud jsme doma, tak určitě latkujeme. Je super, že i plenky jsou různě designové a to mi přijde moc fajn 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, ráda bych testovala látkové plenky. Syn má 5 měsíců. Doma máme látkové a na ven používáme jednorázové. Tuhle značku jsme ještě nezkoušeli. Látkové plenky jsou super, šetrnější k pokožce a taky dost ušetříme. 🍀☺️

8. říj 2018

Dobry den.
Rada bych se zucastnila testovani. Dceri jsou dva mesice takze to vse mame jeste pred sebou. O latkovani jsem hodne slysela a cetla,ale netroufla jsem si. Vypada to zajimave a o hodne lip nez ty jednorazovky,ktere jsou chemicke a po vetsine je mala opruzena. Takze by vyzkouset neco noveho by se nam zamlouvalo🙂

8. říj 2018

Dobrý den, mimčo očekáváme každým dnem. Naše prvni.
Chci hned od začátku látkovat.
Mám nakoupene sady od ruznych vyrobcu a podle toho, ktere nam budou vyhovovat, budu pouzivat dal.
O Vas jsem jeste neslysela a rada bych vyzkousela.
Diky

8. říj 2018

Dobry den, termín mám za dva měsíce, ..ale tak nějak někdy ve mě hloda..ze přírodě tím nepomuzeme když budem používat papirovky, rada bych vyzkoušela latkovani ;)

8. říj 2018

Zdravím, o latkovani jsem uvažovala před narozením synka (9mesicu).. no ale měla jsem z toho strach mám dvě větší dcery 12 a 10 let. Měla jsem strach z toho, že nebudu stíhat prát, že to bude složité. Navíc pořizovací cena kompletu není žádná drobnost.. samozřejmě, že ve srovnání s jednorázovými plenami, které kupují hlavně ve slevě. Je to nic.. ale přeci i dost.. navíc vidim, kolik plen to miminko spotřebuje, a jak rychle se popelnice plní. Při predstave, že jsou na světě miliony miminek, které mají stejnou spotřebu, je děsivá. Planetu ženeme do záhuby. Jelikož se opravdu snažíme třídit odpad, tak nám už jen k tomu ,abychom tu přírodu šetřili jak nejvíc to jde, zacali používat pouze látkové pleny..
A upřímně jsem sama zvědavá, jak bychom to zvládli a jak to tomu mými prdolovi bude vyhovovat.. děkuji za možnost zapojit se..😉

8. říj 2018

Zdravím 🙂
Se synem látkujeme už od příchodu z porodnice domů. Do teď jsme používali klasické čtvercové pleny v kombinaci se SIO od bamboolika. Nicméně musím říct že babičkám a dědečkům připadá látkování složité ( proč to není barevně odlišené, dovez to poskládaný, a zvláště dědečkové to na to vážně musím sahat když je tam natentováno?).
Navíc je náš prcek učůrané miminko, takový malý průtokový ohřívač vody - přebalujeme co hodinu, jednorázovou plenku zdolá bez problému do hodiny a půl, tak by mě hodně zajímalo jak se vyznamená extra savá plena od Bobánka.
Prozatím tedy u babiček, na noc a delší cesty používáme pleny jednorázové. Ale nelíbí se mi to z mnoha důvodů. Plenky AIO by nás vysvobodily ze zajetí jednorázovek.

8. říj 2018

Dobrý den, syn měl před týdnem rok. Zhruba od prvního měsíce látkujeme, máme různé značky plenek, ale od Bobánka zatím nic, takže bychom rádi vyzkoušeli 🙂 Pro látkování jsme byli rozhodnutí už před porodem, přijde nám, že má samé výhody. Se synem jsme ale byli delší dobu v porodnici, kde jsem si zvykla na jednorázy, takže mi doma chvilku trvalo, než jsem se odhodlala začít s látkou.

8. říj 2018

Dobrý den, ráda bych zkusila i jinou kvalitu než německou, prozatím bereme plinky pouze z DE, česká kvalita mě zatím neoslovila. Třeba bych tímto testováním změnila názor 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, synovy je přesně půl roku a od narození látkujeme. Má to dva obrovské důvody - náš Šimonek má velice citlivou kůži tzn. když dáme papírovou plenu je v tu ránu opruzený a ne snadno se toho pak zbavujeme. Druhý důvod je ekologický....myslím, že kdyby si každá maminka spočítala kolik její miminko vyprodukuje měsíčně plen, asi bude překvapená 🙂 S hadrovými plenkami mám velice dobrou zkušenost. Budu ale ráda, když budu moci zkusit i jinou značku a posoudit, co mi více vyhovuje 🙂

8. říj 2018

Hezký den, se synem látkuji už od příchodu z porodnice a byla to výborná volba. Zatím používáme hlavně čtvercové a vkládací pleny, ale moc ráda bych vyzkoušela i systém AIO, který je prý velmi pohodlný zvlášť třeba když má přebalit někdo jiný než maminka a tatínek. Máme malého neposedu, tak by nám plenky jistě usnadnily práci. Látkové plenky jsou skvělé jednak kvůli životnímu prostředí, ale hlavně kvůli své šetrnosti k dětské prdelce. Navíc miluji i ty variace a barvy svrchních plenek. Moc si přeji jít do toho a vyzkoušet další.

8. říj 2018

O látkování jsem hodně četla a chtěla jsem zkusit. Rodinu jsem přesvědčila aby začla třídit odpad a začala trošku víc ekologičtěji myslet. Jen o prospěšnosti a pozitivním vlivu na zdravý látkových plen, jsem je nedokázala přesvědčit. Bohužel partner a rodina mě od toho odrazují s tím že s látkovými plenami je mnoho práce. Ráda bych je přesvědčila o opaku, že s moderními plenami je stejná práce jako s jednorázovýma. Prckovi budou dva měsíce a již má 5 kg 🙂.

8. říj 2018

Dobrý den, mám dvojčátka- dvouměsíční holčičky, mají 5 kg a moc rády bychom otestovaly látkování a tento produkt vypadá moc bezva. Ne ekologii si potrpím, vyrábím pro ně i mýdlový sliz- prášek na praní nekupuji. Děkujeme.

8. říj 2018

Moc ráda bych se se svou dcerou zapojila do soutěže. Látkové plenky jsme ještě nezkoušely, ale rádi bysme zkusily. Kačence je 2,5 měsíce a váží 6 kg.

8. říj 2018

Dobry den, nasi Monce bylo 2.10.zrovna 1rok a ma 10kg. Latkujeme jiz od narozeni. Duvod je hlavne financni, samozrejme ekologie v dnesni dobe je tez dulezity a ta rozmanitost v barvickach je uzasna. A jako prevence s kyclema. Ma to same pozitivum. Doma mame ruzne typy plen i znacek, ale bobanka jeste nemame. Takze by mela Monca neco dodatecne k narozeninam.

8. říj 2018

Dobrý den, ráda bych se zapojila do testování látkových plenek. Prvního syna jsem latkovala jen krátce jelikož ve 3.měsících dostal salmonelu a ta se s ním táhla až do skoro roku a půl a potom už pomalu začal chodit na nočník. Látkování druhého syna (7,5mesice, 8kg) si moc užívám, používám ted látkové plenky pop-in a ráda bych vyzkoušela i jiné. Látkové plenky používáme z důvodu finanční úspory a i redukce odpadu, který se doma snažíme redukovat různými způsoby- nákup do vlastních obalu, místo jednorázových pytliku používáme svoje látkové apod. Tak třeba nás vyberete 🙂

8. říj 2018

Ja budu scela uprimna,o latkovani sem samozrejme slysela,kdo by taky ne. I nase maminky vedeli co je latkovani,jinou moznost ale nemeli.V dnesni dobe jde predevsim o komfort miminka ale i maminky.A co si budem povidat, jednorázové jsou tak pohodlne ze.
Ja sem o latkovani ani moc neuvazovala, asi sem uz taky zlenivela. Ale proc se zkousim zapojit do testovani? Zvedavost,uspora,strasne mi vadi plne kose, a hlavne vyzkouseni pro dalsi generaci a snadnejsi rozhodnuti,. Ano,dcera zije nebo se snazi zit se souladem s prirodou a o latkovani jiz mluvila,jelikoz mam sama 5ti mesicniho prcka byla by to moznost na vlastni kuzi zjistit co to obnasi a zdali stoji za to,pro jeji deti. 😍

8. říj 2018

Já jsem sice teprve v očekávání, ale snažím se přesvědčit svou sestru o tom, že má smysl látkovat. Já sama v lednu budu začátečník, co se látkování týká, protože jsem první dítě měla na papírových plenečkách. Ovšem s mateřstvím jsem si nějak začala uvědomovat, jak moc zatěžujeme planetu (oblečení, plenky, kosmetika, plasty a pod.) a začala jsem hledat různé ekologické alternativy, které tolik nebudou zatěžovat planetu. Peru v non toxic pracích prostředcích, používáme non toxic kosmetiku a se zjištěním o příchodu dalšího dítěte jsem ani na chvíli nezaváhala a věděla, že budu chtít látkovat. Sadu bych si vyzkoušela na 3 měsíční neteřince Elišce a pak bych si ji ponechala na naši lednovou princeznu. A samozřejm ě vše bych doložila krásnými fotografiemi, protože manžel je fotograf 🙂

8. říj 2018

Mam 6kg 2mesicni dcerku, pouzivam palirove pleny, denne vyhazuju cca 12 techto plen :-O rada bych vyzkousela prirodnejsi alternativu,jako mala na me maminka pouzivala taky latkovy tak bych to rada i ja vyzkousela na me dcerce 🙂

8. říj 2018

Dobrý den. Máme doma skoro 6-ti měsíční holčičku Verunku. Cca od ukončeného 4. měsíce používáme látkové pleny. Ráda bych otestovala i jinou značku, než používáme. Měla jsem to štěstí, že mi celou výbavu zapůjčila kamarádka a já pak už jenom dokoupila jiný typ vkládacích plen, zase na doporučení jiné kamarádky. Takže prvotní náklady skoro žádné. Už jako těhotná jsem věděla, že látkovat určitě budu. Především z ekologických i finančních důvodů. Pak mě v tom ještě utvrdila Verunčina pokožka. Má jí hodně citlivou, nepoužíváme ani žádné olejíčky a krémy, reaguje na ně špatně. Po prvních pár týdnech měla ošklivé opruzeniny z vlhčených ubrousků, takže i v tomhle jsme začali být obezřetnější. Místo nich používáme perlan namočený v čisté vodě. Co se týče údržby látkových plen, peru je co tři dny a používám doma vyrobený mýdlový sliz. Hodně kamarádek mi argumentuje, že by se jim nechtělo, kvůli plenám pouštět "tak často" pračku. To mě vždy pobaví, jednou za tři dny mi nepřijde tak často a hodit prádlo do pračky, pustit program a pak to pověsit na sušák, opravdu není nijak časově náročné 🙂 Co mě samotnou překvapilo, bylo zjištění, že mě používání látkových plen opravdu baví. Možná je to těmi krásnými vzory, které na svrchních kalhotkách jsou, nebo prostě jenom tím pocitem u každého přebalení, že dělám něco dobrého pro svoje dítě i pro přírodu. Zatím jsem natrefila jenom na jeden problém a to, že nedokážu k látkování "dokopat" i manžela. Takže když se stane, že jsem nějaký čas mimo domov, používá manžel papírovky. Ale to se snad časem poddá 🙂

8. říj 2018

Dobrý den,
Také bychom rádi zkusili štěstí a přihlásili se do testování.

Eliáškovi bude 6 měsíců a látkujeme od doby co jsme se vrátili z porodnice. Používáme klasické čtvercovky a máme i pár kalhotovek. Bobánka ovšem doma nemáme a tak bych ráda porovnává i s jinými značkami 🙂.(od Bobánka používáme pouze separační plenky - jsou moc fajn)

Pro látkování jsem byla rozhodnutá, už když byl Eli v bříšku 🙂. Snažíme se doma žít s minimem odpadu a klasické plenky jsou strašná hromada nerozložiténého plastu. Nehledě na to, že v létě byla půlka děti opruzených ale Eli v látkovkách nikdy. Navíc jsou super i na kyčle. A rozhodně není látkování o tolik pracnější než klasické plenky - což mi přijde jako nejčastější argument proč nelátkovat... 🙂

Budeme moc rádi když nás vyberete a když ne stejně má tým MK u nás plusové body za podporu látkování 🙂

S pozdravem
Klára a Eliášek

8. říj 2018

Ráda bych se do testování zapojila s naší osmiměsíční dcerou Markétkou. O látkových plenách jsme přemýšlela už s první dceroi, ale neměla jsem odvahu, s druhou dcerou jsem v těhotenství nad látkou také přemýšlela, ale bála jsem se že to ,,nedám,, a tak jsem to vzdala dřív než se narodila. Ale po přečtení vašeho článku bych řekla že jsem se bála úplně zbytečně. A tak bych uvítala možnost testování a třeba by nám to sedlo a už by jsme zůstali na látce

8. říj 2018

Přiznám se, že první dcera byla "látkovaná" do 10 měsíců plně, poté jsme měli "jednorázovkovou" pauzu a kolem roku a půl při učení na nočník jsem látkovky opět vytáhla 😉
Nyní mám syna 9. měsíců, po příchodu z porodnice byl maličký , tak látkovky ležely dál ve skříni.. když dosáhl 3kg vytáhla jsem látkovou výbavu... měla jsem ji postavenou hlavně na vkládačkách a svrchňácích... bohužel jsem vydržela látkovat "jen" chvilku...bylo to pro mě velmi časově náročné... a syn jakmile něco do plenky vytvořil, tak se vzbudil a začal brečet...takže vyměnit plenku a znovu uspat...byl to boj...takhle se budit i co 20minut, že má mokrou plenku... a tak jsem s látkováním přestala...
Ráda bych opět látkovala, dcera nyní chodí do školky a syn již není takový uřvánek, tak bych ráda vyzkoušela plenky Bobánek, se kterými bych šetřila přírodu a zvládla i to praní a rychlé přebalování 👍🙏👶

8. říj 2018

Dobrý den, rádi bychom se zapojili do testování Bobánka. Mám 5ti měsíčního a 2,5 letého chlapečka. U prvního syna jsem moc chtěla látkovat, ale nebylo kde sušit a ani sušička. Teď už máme kde sušit a tak jsem si u druhorozeného splnila "sen o látkování". A tak látkujeme. 😀Používám kombinaci AIO systém i systém svrchních kalhotek. Mám vždycky radost plného balkonu vypraných plen a manžel, že nemusí často vynášet odpadkový koš 😂. Do látkování jsem zapojila i prvorozeného syna, který při přebalování poctivě vybírá novou plenku bráškovi. Moc ho to baví, protože máme na každé plence jiný vzor, a tak vybíráme podle obrázků. Od Bobánka máme vzor hebké "kravičky", která je u syna top a nejraději ji by bráchovi oblékal pořád i použitou 😁 A málem bych zapomněla, u nás má látkové plenky i synův plyšový medvídek. Pravidelně je přebalován a syn se vždy dožaduje, aby medvídkova "použitá" plenka byla vyprána😂😂

8. říj 2018

Dobrý den. Syna jsem látkovala od jeho 6ti týdnů až do svou let ( odplenkování). Typy plen jsme měli různé a vyhovovalo nám skoro vše, ať už čtverce, Aio, kalhotkové a látkování jsem milovala 🙂
Teď látku ji dceru. nástup u ní byl pomalejší. Delší sžívání, lenost, zima (špatně schne), pohodlnost, ale od cca 7.měsíce jsem se do toho zakousla a látkování převažuje. Výbava po synovi je už sice trochu v rozkladu,a le jedu jak se dá 🙂

8. říj 2018

Látkujeme od narození, tedy už rok.. Už pomalu zkoušíme nočník a zapojila bych se z toho důvodu, že nemáme žádné AIO pleny. Ty by nám dost ulehčily práci při učení na nočníček.

8. říj 2018

Já a Josefinka se hlásíme! 😊 Za chvíli jí budou 3 měsíce a teda nejsme fanatici ani do jednoho. Prostě hlavně na pohodu. Během 6nedělí jsem látkovala v podstatě nonstop. Z novorozeneckých už mi vyrostla a upřímně ten přechod je trochu problematický, občas proteče. Ale snažím se to vychytat a hledám všude rady a tipy. Rozhodně to nevzdám.
O látkování jsem slyšela už dávno před těhotenstvím, ale měla jsem všechny za blázny. Pak během těhotenské jógy o tom padla řeč a i nějaká vlastní zkušenost. Takže stejně jako jsem se do látkování zamilovala já, snažím se to i já ukazovat ve svém okolí.
Rádi se zapojíme 💩

8. říj 2018

Dobry den, prestoze ma druhorozeny teprve 7 tydnu, tak uz ma skoro 6,5 kg, takze bychom se radi taky zucastnili testovani. U prvniho syna jsem latkovala hodne, jednorazove mel jen na noc. Myslim, ze i diky tomu od 18 mesicu chodi na nocnik a pred 2. rokem byl uz bez pliny a bez nehod. U druheho syna zatim nelatkuji, protoze on je takovy cvalda a ja mam doma jen klasicke ctvercove pleny a svrchnacky, takze mi prijde, ze ho to dost tlaci na brisko. Radi bych zkusili i neco jineho 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, mám měsíčního chlapečka Toníka a už má 5 kg 🙂 Látkujeme co jsme se vrátili z porodnice. V porodnici jsme bohužel používali jednorázové pleny, malému hned zčervenal zadeček. Takže co jsme doma, používáme čtvercové pleny a na to svrchni kalhotky. Rádi bychom časem vyzkoušeli i modernější látkové pleny. Látkuju také hlavně kvůli ekologii, člověk má hned lepší pocit že netvoří tuny odpadu. 🙂 Budeme s Toníkem rádi součástí testování plen Bobánek. Už jsem na ně slyšela od maminek samou chválu. Pěkný den 🙂

8. říj 2018

Mám 2,5měsíčního syna, zatím nelátkujeme, pro začátky jsme volily jednorázové pleny, postupně bychom ale rádi k látkovým přešli, jednak budeme šetrnější k přírodě, a jednak i k pokožce miminka.

8. říj 2018

Mám půlročního kluka a látkové pleny používáme od druhého měsíce. Jsem s nimi velmi spokojená, jen naházím do pračky a je to, podle mě méně práce než obrážet obchody, shánět neustále jednorázovky za dobrou cenu a tahat se s nimi domů. Jediný problém je zatím noc, nechci malého zbytečně budit a přebalovat, když už tak je hodně špatný spáč, a obyčejné látkové nám celou noc nevydrží, proto bych ráda zkusila hlavně bambusové kalhotky, třeba se budeme moci zbavit i té jedné papírové plenky denně.

8. říj 2018

Věděla jsem, že chci látkovat už než se malý narodil. Kamarádka mi pak poradila značku a co všechno si pořídit. Líbí se mi, že je to takové "přírodní" a taky se tím ušetří. Používáme látkové pleny i když někam jedeme. Akorát na noc je nepoužíváme, protože mu do rána nikdy nevydržely. Moc ráda bych zkusila jinou značku a samozřejmě o ní řekla kamarádkám a musím sama říct, že na recenze vlastních kamarádek člověk dá. Teď mám ve svém okolí dvě těhotné kamarádky, které o látkování také přemýšlí 🙂

8. říj 2018

Dobrý den, o látkování jsem přemýšlela už u druhého syna...nakonec na to nedošlo, bála jsem sem se. Tak bych ráda teď vyzkoušela, jsou mi hodně příjemné bambusové věci a tak mě těší, že je i bambusová plenka 🙂 .

8. říj 2018

Dobrý den, prvního syna, jsem zkraje pár měsíců látkovala, hledala si informace a nejvíce se mi líbilo, že není po nás tolik odpadu. Problém nastal v tom, že jsme hodně cestovali, takže potom jsme šáhli po jednorázových plenkách. Nyní za pár dní očekávám narození druhého syna a zase bych ráda látkovala a vydržela, co to půjde. Takže bych vaše výrobky ráda vyzkoušela a ráda s nimi podělím s kamarádkami a ostatními maminkami. Děkuji

8. říj 2018

Dobrý den, doma mám malou dvou měsíční cácorku, která roste jako z vody a má čerstvých 5 kilo (při porodní váze 2,7kg nás za chvilku asi sní 😁). Vzhledem k tomu, že většina parkovacích systémů je od 4-5 kg váhy miminka, tak momentálně jsem ve fázi testování různých sad a druhů látkových plenek. Nebudu lhát, používat jednorázové je pohodlné, jednoduché a bezpracné, ale i přesto, že se snažím vybírat ty ekologicky šetrné, je mi úplně úzko z toho, kolik plenek naše cácorka zvládne za den spotřebovat. Hlavním důvodem pro látkování je pro mě tedy ekologie. Zároveň však vím, že musím najít takovou sadu, která bude vyhovovat nejenom mě a naší holčičce, ale kterou bez problému zvládne využívat celá rodina. Asi jako většina maminek zatím narážím v okruhu mých blízkých především na nepochopení a silné předsudky zažité z dob minulých. Narovinu přiznávám, že kdyby po mně někdo chtěl, abych používala čtverce, tak bych do toho nešla, ale používání moderních metod mě neskutečně láká 😉. Vím, že vybrat z takového obrovského množství maminek na testování jen těch pár, bude velmi těžké, ale doufám, že se na mě usměje štěstí a třeba konečně vyzkouším ty pravé plenky, které u nás doma zabodují a stanou se nedílnou součástí našeho života. Hezký den, Petra

8. říj 2018

látkovou plenu dávám již svému druhému dítěti. Líbí se mi ta pohodlnost, barevnost a různorodost plen. A hlavně děti nemají opruzený zadeček a není tolik odpadu. Sadu plen, kterou jsem pořídila dceři, teď používám i na syna. Bobánka v praxi neznám. Ráda vyzkouším, Děkuji za nabídku.

8. říj 2018

Dobrý den, ráda bych se zúčastnila. Látkuji 3 měsíčního syna. Jednu Bobánek AIO (fleece), ale brzy bude třeba rozšířit naši výbavu o něco savějšího a tak aktuálně vybírám. Moc ráda bych zkusila extra savého Bobánka, protože v záplavě Bambolíků a Anavy se mi nic moc nelíbí a s tím fleecovým jsem spokojená. Rychle schne,snadná manipulace a vzor líšek je roztomilý. Také momentálně místo separačních plen používám perlan, ale přestávám s ním být spokojená, takže další důvod zkusit váš balícek. Látkové pleny jsem zvolila kvůli ekologii a vzhledu a Bobánek má moc hezké designy. Ráda bych tedy zkusila další varianty. Hezký den.

8. říj 2018

Dobrý den. Ráda bych se zúčastnila vašeho testu se svým 8m synem. Po porodu jsem měla co dělat abych pobrala vše, co se kolem dětí děje a řeší. O látkových plenách jsem se dozvěděla až časem a ještě jsem nenašla odvahu je zkusit. Volila jsem co nejvíc rozložitelné jednorázové plenky, ale ráda bych zkusila látkové.

8. říj 2018

Dobry den, mam 5ti mesicniho syna a do testovani bychom se radi zapojili ☺ doted zadecek balime do pop in a bamboolila. S dcerkou sem taky vyzkousela radu svrchnacku a vkladacek.jako pop in, bamboolik, petit lulu, anavy. Rada bych vyzkousela nove a Lucasek bude taky rad kdyz dostane na zadecek nejakou novou paradu ☺

8. říj 2018

Dobry den,i ja bych se ráda zapojila do testování Vašich plenek. Dceři je 5 měsíců a sama sem pár kapsových plen koupila (no name by aliexpress) tak bych moc ráda vyzkoušela i něco jiného. Látkování mně i dceři vyhovuje a proto budeme rady když dostaneme možnost se zúčastnit.

8. říj 2018

Mám devítiměsíčního syna, u kterého používám jednorázové pleny. Důvod byl pro mě jasný, malý byt a nedovedla jsem si představit praní a neustále sušení plínek v bytě na sušáku. Do dnes ve mě ale hlodá myšlenka, že jsem měla látkování zkusit jen se nemůžu přimět. Toto testování by šlo mým myšlenkám naproti a já bych alespoň mohla vyzkoušet a porovnat. Třeba se v jednorázovkách ujistím, nebo naopak přejdu k látkování. Ekologie a naše planeta by měla být na prvním místě.

8. říj 2018

Dobry den, velice ráda bych se s dcerou, která má půl roku přidala na testování. Latkuji převážně doma, venku a na noc jsem si jeste netroufla. Latkování mě začíná bavit. Kdo by to řekl, že budu mít v oblibě přebalování.
😉 mám plenky doma ale ráda bych testovala i vaše. Nebráním se novým věcem vyzkoušet a pak pokračovat s latkovanim i na druhé miminko.

8. říj 2018

Dobrý den,dcerce v pátek budou 3 měsíce,5 kg už má a plenky a kalhotky má ještě po sestřenkách krásnou starou kvalitu,ale ráda bych skusila i nové,plánujem druhé dítě,takže ny se testování plen hodilo

8. říj 2018

Dobrý den, mám doma devítiměsíčního raraska, který látkové plenky miluje. Od Bobanka jsme měli novorozenecke AIO a byly super! Jednovelikostni zatím máme od jiných firem, ale moc rádi bychom se tohoto testování zúčastnili, abychom mohli porovnat s konkurencí 😉 Děkujeme za možnost se přihlásit

8. říj 2018

Před třemi lety se mi narodil první syn, který po mně bohužel zdědil sklony k atopickému ekzému. Mimo jiné se to projevilo tak, že po pěti dnech jeho života a používání jednorázových plenek se mu zadeček oprudil úplně do krve a mezi prvními doporučeními lékařů bylo začít látkovat. Koupili jsme tedy sadu Bamboolik, ale postupem času jsme používali pouze svrchní kalhotky, do kterých jsem dávala obyčejné bavlněné pleny. Letos v lednu se mi narodil druhý syn (tedy 9 měsíců) a zatím jedeme pouze v jednorázových plenách, protože na rozdíl od prvorozeného má pokožku relativně v pořádku. Chtěla bych se však vrátit k látkování, přece jen je to šetrnější k přírodě i k mé peněžence, a protože mám již zkušenost s jinou značkou, zajímalo by mě porovnání s Bobánkem.

8. říj 2018

Ahoj. Mám 5 měsíční dceru. Látkujeme už od začátku. Dcerka látkové pleny přímo zbožňuje. Papírové dáváme pouze na dlouhé cesty a dcerka v nich není nijak spokojená. Už si zvykla. Používáme různé plenky a ráda vyzkouším s dcerkou nové. Každopádně látkovaní doporučuji všem.

8. říj 2018

Moc ráda bych se zúčastnila testování. Syna latkuji již 9 měsíců. Jednorázové mu nevyhovovali snad žádné, pokaždé se oprudil a nebo měl vyrážku na bříšku a zádíčkách. A jsem na jednu stranu i ráda protože kolik jsme ušetřili peněz, ale hlavně životního prostředí mi dělá radost. Takže by se nám hodila do sbírky další plinka a nejlépe AIO. Od společnosti Bobanek mám doma kapsovou plenku a tak bych ráda vyzkoušela i AIO.
A pokud nám bude přáno a bude druhé miminko, určitě budu látkové plenky využívat i pro to druhé malé.

9. říj 2018

ano, ja latkuji zhruba od 3. měsíce, nyní má 7 měsíců a veselé latkujeme 🙂 je to skvěla cesta jak ušetřit nejen peníze, ale i životní prostředí
🙂

9. říj 2018

Dobrý den. Moc ráda bych se testování zúčastnila se svou dcerou Magdalenou. Je jí 10 měsíců a částečně používáme látku od narození. Stejne tak jsem latkovala i starší děti. Momentálně víc pouzivame jednorazové plenky, protože naše látková výbava po třech dětech dostala dost zabrat a ty méně kvalitní kousky dosloužily...ale chci to změnit a vrátit se k převážně látce, proto bych rada vyzkoušela i plenky Bobanek.

9. říj 2018

Rada bych se zucastnila testovani se svym 9mesicnim synem. Latkovat jsem zacala po sestinedeli. Hlavnim duvodem bylo zdravi meho syna a ma potreba ho co nejvice izolovat od vsudypritomne chemie. A kdyz jsem si precetla co obsahuje jednorazovka, tak jsem byla rozhodnuta. Dalsim duvodem bylo omezeni produkce odpadu v nasi domacnosti. Zatim pouzivame hlavne ctverce a svrchnaky a rada bych zkusila jiny system. Hlavne kvuli zvyseni savosti.

9. říj 2018

Dobrý den, ráda bych se zapojila do testování se svým půlročním chlapečkem. Látkujeme od narození původně hlavně z finančních důvodů (používáme tedy jen zděděné čtvercovky a koupili jsme jen svrchní kalhotky). Ale nemohu si stěžovat, baví mě to a mám z toho dobrý pocit (jak vůči dítěti, tak kvůli odpadu). Zkusila jsem si uplést vlňáčky a jsem s nima spokojená (hlavně ten pocit, že je mrňous jen v přírodních materiálech). Akorát se čtvercovkama se mi do těch vlňáků špatně přebaluje, chtělo by to plenku střihu jednorázové.
Rádi bychom vyzkoušeli AIO plenka extra savá + kalhotková plena bambus + svrchní kalhotky + separační pleny. O zkušenosti a další postřehy ohledně látkování se rádi podělíme 🙂

9. říj 2018

Dobry den, rada bych se zucastnila testovani se svou temer rocni dcerou, kterou latkuji od prichodu z porodnice. Pouzivame zatim prevazne ctverce a kalhotkove plenky na noc. Momentalne je to ale velmi obtizne, kvuli dcerine touze obevovat svet, kdy se mi pri kazdem prebaleni snazi zdrhnout😊doufam, ze pleny bobanek by nam pomohly k snadnejsimu prebaleni. Hezky den

9. říj 2018

Dobrý den, mám chlapečka 7týdnů starého. A už jako těhotná jsem si hledala informace o látkových plenkách. A jsem rozhodnutá určitě začít. Díky vám bych začala hned 😉

9. říj 2018

Dobrý den, naše Dianka právě končí svých prvních šest týdnů s krásnými 5kg a 56cm a to je pravý čas začít s používáním látkových plen. Jen musíme odzkoušet, které nám budou nejvíce vyhovovat. Bobánek má moc krásné designy svrchních kalhotek, tak se na to opravdu moc těším 😍

9. říj 2018

Dobrý den, očekávám narození dcery na konci října, o látkování jsem už začala uvažovat když jsem otěhotněla, díky mamince jsem se rozhodla dobře, akorát se vyznat který ten výrobek je nejlepší, musím to vyzkoušet z důvodu kvalitní péče o dceru a i z ekologického důvodů. Děkuji za přijetí 🤰

9. říj 2018

Dobrý den, jsem hrdou maminkou devítiměsíčního chlapečka, který chvilku neposedí a má dny, kdy spíše připomíná uragán, než roztomilé děťátko 🙂 Je to ale moje všechno a tak pro něho chci jen to nejlepší a látkové pleny jsou jedno z toho nejlepšího. Začínali jsme s klasickými čtverci, poté jsme přešli na systém AI2 v kombinaci s jednorázovými plenami. Bylo by určitě fajn jednorázové pleny odbourat úplně, což ale znamená dokoupit další sadu látkovek. Otázkou ale je, jestli pořídit opět AI2, nebo AIO a tohle je možnost, jak "bezbolestně" AIO vyzkoušet. Mohla bych tak nabídnout srovnání různých druhů plen a věděla bych, co kolegyním "látkařkám" doporučit a poradit.
Látkování je fajn jak pro mimčo, tak pro přírodu a určitě stojí za to tomu tu trochu času věnovat. Navíc já pleny neperu, pere je za mě automatická pračka, takže žádné výmluvy a s chutí do toho 😉

9. říj 2018

Zdravim, mame tydenni miminko a pomalu prechazime z ekorazu na letkove, ktere uz mam peclive nachystane a nastudovane. Ale prakticky do toho pujdeme pokus omyl, jelikoz znacky je potreba vyzkouset a vychytat co miminku i rodicum bude nejvice vyhovovat. Proto bych rada otestovala i znacku bobanek, slysela jsem na ni spoustu chvaly. Jinak mi vadi, ze jsou latkove pleny tak malo podporovany a spise odsuzovany. Hlavne ze v porodnici dostanu balik pemprsek... 🙄

9. říj 2018

Myšlenka látkování (a zerowaste obecně) se mi hrozně líbí. Hodně teď šátkujeme a jsem členem několika nosících skupin, takže o látkovkách mám povědomí, ale stále sbírám odvahu :/ Tohle by bylo správné popostrčení 🙂 A třeba by nám pomohly i s problémy s občasným opruzeným zadečkem, se kterými bojujeme v poslední době... Budeme se s Lucií (6 měsíců a 7,5 kg) těšit, jestli se nám ozvete a uděláte nám předčasného Ježíška 🙂

9. říj 2018

Srdečně zdravím a ráda bych se zapojila do testování látkových plenek Bobánek. Jsem milovníkem přírody a proto se také snažím k přírodě chovat hezky. Doma běžně třídíme vše co jde, používáme eko drogerii a snažíme se být šetrní. U syna (3,5) roku jsem vydržela látkovat rok. Investovala jsem nemalé peníze do různých značek a typů plenek. Bohužel nám skoro žádné nesedly a ani jsem neměla příznivé podmínky, tak jsem látkovat přestala. V březnu se mi narodila dcerka a já začala přes teplejší období opět látkovat se "čtverci" a "svrchňáky". Co si ale budeme povídat, látkování se čtverci není zrovna nejrychlejší variantou. Navíc se dcera již přetáčí, začíná lézt a tedy AIO nebo kalhotová plenka by mi celou situaci značně ulehčily 🙂 Plenky v balíčku vypadají velmi sympaticky, navíc ráda podporuji české značky (zejména na instagramu jako @biomadr) nebo zde na Koníkovi. Ráda bych ukázala ostatním maminkám, že látkování není žádná věda, že to dokonce může být zábava, která nám mimo jiné ušetří spoustu peněz a podpoří zdraví našeho dítěte 🙂

9. říj 2018

Dobrý den, ráda bych si látkové plenky vyzkoušela, a to hlavně z důvodu, že pořád nemůžeme najít vhodné plenky, kterými by se malý neopruzoval. Již delší dobu právě bojujeme s opruzeninami a bohužel krémy nebo pudrx nám nezabírají :( Proto hledám něco, co by bylo naprosto šetrné k dětské pokožce a taky při pohledu na plnící se popelnici jednorázovými plenkami - také příznivé k životnímu prostředí. Budu vděčná za tuhle příležitost 🙂

9. říj 2018

Dobrý den, do testování bych se moc ráda zapojila, ještě jsem nenašla odvahu začít látkovat a tohle by mě popostrčilo. Je to šetrnější k životnímu prostředí, sice i teď používám pleny, co se snadněji v přírodě rozkládají, ale bez odpadu by to bylo ještě lepší

10. říj 2018

Dobrý den, mám 7 měsíců starou dcerku a látkujeme asi od 3 měsíců, jen na noc dáváme pro jistotu jednorázovou plenu. Zaujala mě extra savá plena Bobánek, kterou bych ráda vyzkoušela i na noc a hlásím se tedy jako zájemce o testování 🙂

10. říj 2018

Dobrý den, ráda bych se zapojila se svým půlročním synem. Látkování jsem zvažovala před porodem, ale kvůli všem starostem po něm jsem si zjednodušila papírovými plenami. Teď už mě opravdu štve každá plena letící do koše, a protože se snažím učit žít ekologicky i v jiných oblastech, chci nyní, alespoň z velké části, přejít na látkové pleny.
Zajímalo by mě, jestli existují látkové pleny také tak jednoduché na užívání, a také by mě zajímalo, jestli na sebe opravdu nebude zadeček svým objemem upozorňovat široko daleko. Láká mě to vyzkoušet, tohle by byla milá příležitost.

10. říj 2018

Dobrý den, my nelátkujeme vůbec, ráda bych se přesto do testování zapojila. O látkování jsem slyšela, ale nebyla jsem přesvědčena, že to bude to pravé ořechové pro nás. Když vidím ale dennodenní odpady, myslím si, že tohle není špatná cesta. Životní prostředí mi není lhostejné (třídíme odpad, kompostujeme, do obchodu skočím i pěšky atp...). Pokud má být plenování s Bobánkem pohodlné, umím si představit na tento způsob pozvolna přejít 🙂 Mám chlapečka, 4,5m, necelých 7kg.

10. říj 2018

Dobrý den. Jako každá maminka chci pro svého 10-měsíčního chlapečka to nejlepší. Sice jme zvyklí si život všelijak zjednodušovat, ale co se týče papírových plenek, řekla bych, že toto pravidlo neplatí. Snažíme se používat látkové pleny, ale je těžké najít plínečky, které dobře padnou. 🙂 Proto bych ráda vyzkoušela i Bobánka 🙂

10. říj 2018

Dobrý den. Moji dcerce Lili je teď 5 měsíců, váží 6kg a látkové plenky máme moc rádi. Jednorázové plenky nám tak nějak smrdí, i když na ven je stále občas používáme. Látkujeme už od příchodu z porodnice. Používáme hlavně vícevrstvé plenky a svrchní kalhotky, je to levnější varianta, ale rozhodně ne ta nejkomfortnější. Máme i jednu barevnou AIO plenku, kterou nosíme nejraději k lékaři a tam, kde se ji můžeme pochlubit. Moc ráda vysvětluji překvapeným maminkám, které si plenky všimnou, že látkové plenky nejsou v dnešní době žádný problém, žádná starost navíc a že jsou pro dítě mnohem zdravější a příjemnější. Moje dcerka je toho zářným příkladem. Nikdy nebyla opruzená, ani zapařená, dokonce i v noci krásně spinká a nebudí se mokrem. Ve svém okolí mám mnoho známých maminek a těhotných, kterým látkové plenky doporučuji a ty jednorázové rozmlouvám. Nejedna maminka už na mé doporučení začala látkové plenky používat. Plenky značky Bobánek jsme ještě nezkoušely, ale určitě rády vyzkoušíme a budeme hrdě všem ukazovat, představovat a určitě i chválit. Budeme moc rády, pokud si nás pro testování vyberete. Mějte se hezky. S pozdravem, Lucie Tomanová a dcera Lili

10. říj 2018

Nepatřím teď momentálně do této kategorie maminek, ale dcery jsem částečně plenkovala a v únoru očekávám narození syna. Mám blog Tvořivá máma, na němž bych mohla recenzi na plenky zveřejnit (objevila by se poté i na Facebooku https://www.facebook.com/tvorivamama.cz). Vyznávám šetrný životní styl, což je ostatně z návodů na blogu i vidět, používám například svoji kosmetiku (i pro děti), vyrábíme si vlastní čistící přípravky atd.

10. říj 2018

Uff, hranici 5 kg máme za sebou :D Látkujeme už s druhým dítkem, ale občas na cesty (a cestujeme hodně) bereme pleny jednorázové (kupujeme obyčejné papírové, nebělené, rozložitelné), protože látkovky jsou přecejen objemnější a člověk jich neusene tolik, kolik by za ten den potřeboval. Pleny Bobánek ještě neznáme. Syn "zdědil" pleny po dceři, čili nejčastěji má pleny růžové nebo kytičkové :D

Myslím že látkování je mnohem šetrnější a zodpovědnější cesta, než jednorázovky. Látkování si užíváme, starší dcera pomáhá s praním, věšením i kompletováním plen 🙂

11. říj 2018

Zacala jsem pouzivat latkove pleny pro dcerku par dni po prichodu z porodnice. Zatim zkousim vycevrstve plenky se svrchnimi kalhotkami, o AIO uvazuji z hlediska prakticnosti, abychom k lekari nemuseli pouzivat jednorazovky. O latkovani jsem byla rozhodnuta jiz v tehotenstvi, i kdyz me spoustu kamaradek odrazovalo. Nebyla jsem si jista, jak to budu zvladat, tak jsem poridila jen par kousku pro zacatek a hodlam vyzkouset dalsi. Mala zatim hranici 5 kg nedosahla, ale nebude to mit dlouheho trvani. Rada bych plenky od Bobanka vyzkousela, abych mohla treba doporucit dal kamaradkam, ktere o latkovani zatim jen uvazuji 🙂

11. říj 2018

Zatím mě žádné testování nezaujalo jako toto! Latkuji svoji 3 měsíční dceru už v podstatě od narození a i za tu krátkou dobu jsme vyzkoušeli spoustu typu plenek. Rádi by jsme si i Bobanka připsaly na seznam ;) mám 💓 ekologa, tudíž mě latkování nejprve nadchlo, při uvědomění, kolik odpadu vytvoří jednoráz. Teď je pro mě ale největší benefit zdravotní, žádné chemikálie na zadečku mojí princezny a hlavně žádné opruzeniny! A samozřejmě si u látkování užívám i to potěšení pro oči, ty barvy a vzory, no nádhera. A Bobanka je v tomto ohledu extra třída 🙂

12. říj 2018

Dobrý den.
Mám dvouměsíční děťátko a o látkových plenkách jsem začala vážně uvažovat asi čtrnáct dnů zpátky. Proto bych se velmi ráda zařadila se synem do testování, ukončila bych tak své uvažování a začala jednat 🙂)
Jednorázové plenky jsou sice fajn, ale je to šílená zátěž pro životní prostředí, spotřeba je obrovská a nehledě na to, kolik peněz za ty pampersky necháme v obchodě... Další co mě láká na látkových plenkách, kromě ušetřených peněz a toho, že jsou ekologické je to, že jsou rozhodně lepší pro vývoj kyčliček mého chlapečka. 👶

12. říj 2018

My s malým látkujeme, jsou nám dva měsíce. Nejdříve jsem se bála že to nebudu zvládat, ale teď nám to jde skvěle máme tedy na látkování všechny možné druhy ale to nám nevadí a tak by jsme rádi zkusili i tyto. Látkování je skvělé pro přírodu, tyto jsou česká značka což s manželem preferujeme a hlavně šetří peněženku tak uvidíme jak mám to půjde dál a třeba se nám i poštěstí a budeme moci vyzkoušet

12. říj 2018

Dceři dávám látkové pleny od narození, začala jsem klasickými čtvercovými a od 2. měsíce používám moderní látkovky jiné značky. Ráda bych však vyzkoušela další typy, abych mohla najít ty, které budou nejlépe sedět. Hlavními důvody, proč jsme se rozhodli jít látkovou cestou, je ekologické a "nechemické" přebalování.

12. říj 2018

Dobrý den, jsem nyní v 9. měsíci těhu a po látkovkách koukám snad už 3 roky (tak dlouho jsme toužili po miminku). Nakoupila a našila jsem něco na začátek pro novouška, a dále pak budeme nakupovat a šít podle zkušeností. Moc ráda bych tedy svoji sbírku rozšířila i o Vaši značku a proto se s radostí hlásíme 🙂 Pro látkování jsem se rozhodla jak z hlediska zdraví miminka tak z hlediska ekologického. Za dob studií jsem dělala chůvu a když jsem viděla to množství vyhozených plen, měla jsem hned jasno. Tatínkovi se můj přístup moc líbí a vykládá to i svým kamarádům na pivu :D

12. říj 2018

Dobrý den, jmenuji se Petra a momentálně očekávám narození prvního potomka;) o používání látkových plen jsem uvažovala dlouhou dobu. Ačkoliv informaci na internetu je mnoho, začala jsem se v pojmech týkajících se látkových plen ztrácet. Take reakce okolí byla spíše negativní- proč si pridelavat práci a kdovi,jestli se to a tím přáním vůbec vyplatí.....nakonec se objevily jine skutečnosti k řešení a " akce plenky" byla odsunuta na vedlejší kolej a tím,že pro začátek budu používat jednorázové plenky a časem uvidím... Vaše výzva mě však zaujala a ráda bych plenky s naší malou přeci jen vyzkousela- už proto,abych všem dokázala,že neměli pravdu 🙂))

12. říj 2018

Ahoj, rada bych se se svou 7mesicni holcickou zapojila do testovani☺ latkujeme ostosest, pouzivame klasicke ctverce a radujeme se, jak alespon malinko ulehcujeme Zemekouli.

12. říj 2018
Komentář byl odstraněný

Dobrý den, ráda bych se také zapojila do testování,protože jsem látkovala i svého 3,5 letého syna ale měla sem klasické čtvercové plinky,které byly schované na půdě ještě po mě,takže některé už dost jeté 🙂) Ty samé mám i teď u dcery ( viz foto. - novosklad zvládám už hravě 🙂 ale ty od vás musí být parádní a musí být radost přebalovat.Manžel se tomu docela brání,nejde mu to moc,neumí to pěkně zabalit ale s těmito by neměl problém.Už jsem se na ně i dříve dívala ale bohužel si je nemůžeme dovolit.V mém okolí neznám nikoho kdo by látkoval a že je nás tu maminek na vesnici hodně a diví se mě, že jsem se na to dala ale mě to baví, šetřím přírodu i peněženku a určitě i na zadeček a nožky mimča je to lepší a to vyprání zase tolik nezabere 🙂

12. říj 2018

Se synem se snažím látkovat už od narození, ale přiznávám bez mučení, ne vždy se mi to daří. Nevím jestli je to špatně zvolenou značkou nebo tím, že špatně zapínám, ale stává se mi, že plínka proteče. Takže na noc nebo když jdeme ven stále vyhrává jednorázovka. Mrzí mě to, protože se odpad naší domácnosti snažím minimalizovat co to jse....takže moc ráda vyzkouším i jiné látkové pleny a třeba už jim zůstanu věrná i na procházky! ☺

12. říj 2018

Čtyřměsíční dceru látkuji téměř stoprocentně, výjimečně dostane jednorázovou plenu. Látkování jsme zvolili ze 2 důvodů, jak z hlediska ekologického, tak z důvodu šetrnosti k dceřině zadečku 🙂 AIO systém plen považuji za velmi povedený, ale vzhledem k pořizovací ceně máme jen pár kousků, které používáme mimo domov, abychom nemuseli tahat tašku nabalenou plenami (už tak toho s sebou nosíme až moc 😀). Celou výbavu máme víceméně od jedné značky a já bych ráda vyzkoušela i něco jiného a rozšířila si tím obzory v látkovacím světě 🙂 Přikládám foto spokojeného zadku v klasickém čtverci (před nasazením svrchňáků) 😁

13. říj 2018

Dcerce je právě dnes jedenáct měsíců <3 látkujeme od jejích tří, přes den 100% v AIO, přes noc ještě někdy střídáme s jednorázem. Ale i toho bych se ráda zbavila. Celou výbavu máme od jedné značky, jsem s ní spokojená (a není to bobánek 🙂 ), ale ráda bych vyzkoušela i jiné.
O svoje "moudra" se taky děsně ráda dělim, kamarádky už se mi smějou, když viděj tu mou obří přebalovací tašku =D ale já se nedám! a navíc už se mi ji podařilo celkem slušně redukovat, osm plen prostě na odpoledne musí stačit =D zkrátka - rády bychom se zapojily do testování =)

13. říj 2018

S dcerkou 4 měsíce, latkuji od jejich 7 dní. Latkujeme se čtverci, ale rádi vyzkoušíme i jiné metody. Nedaří se nám vychitat co na noc. Se čtverci nevydrží celou noc. Tak bych se ráda zapojila do průzkumu.

13. říj 2018

Ahoj, Látkování mě zajímalo již během těhotenství, jen jsem si nikdy nedokázala vybrat v tom neuvěřitelném množství variant. Pak se malá narodila dřív a již není tolik času na hledání informací a proto by pro mě byl testovací balíček úžasnou věcí, jak se v možnostech zorientovat. Látkování chci využít hlavně z důvodu ekologie a pokud se určitý typ osvědčí, tak u všech mých budoucích dětí. Nyní používáme bio plenky, které jsou rozložitelné a šetrné pro miminko (není problém s opruzeninami). Praní plenek nepovažuji v dnešní době za takový problém, naopak se na to těším, když vím, že ušetřím jak peníze, tak přírodu, ale i čas při nakupování klasických jednorázovek (což obstarává tatínek). Na látkování mě navedla spolupracovnice, která už odzkoušela několik možností a je s tím spokojená. Malá má už pět kilo, takže látkování se pro mě stalo znovu aktuálním tématem a tak jsem se dostala k tomuto článku 🙂
Zdraví, maminka Vlaďka

14. říj 2018

Mám ročního a skoro pětiletého syna. Ani u prvního a teď u druhého jsem látkové pleny nezkusila. Jsem taková konzerva,že i u jednorázových používám pořád stejnou značku. Nyní, když už synek neplní pleny tak často jako novorozeně a obsah mu nekončí až na zádech (jak tomu u novorozenců občas bývá), si říkám, že by nebylo na škodu látkovky vyzkoušet. Protože jestli to bude stejné jako u prvního, ještě tak minimálně rok je budeme potřebovat. Také by mě zajímalo, jestli neomezují pohyb a hlavně začínající chodce při prvních krůčcích, které momentálně synek zkouší. Ekologie je samozřejmě, také velkým bonusem.

14. říj 2018

Ahoj maminky, toto je oznámení o ukončení výběru.

V první řadě se vám chceme poděkovat za zájem, ženy na testování látkových plenek Bobánek již byly vybrány.

Po výběru, který proběhl, jsme vybraným uživatelkám zaslali interní poštu. To znamená, že ty, které byly vybrány pro testování, dostaly zprávu s pokynem co a jak dál. Označujeme vás všechny proto, abyste dostaly upozornění a věděly jste, že výběr proběhl. (všechny = vybrané i nevybrané)

Zapojte se i do dalších výzev a zkoušejte dál. Připravujeme jich hodně. 🙂

Každé jedné z vás zasíláme tři srdíčka. 🙂 ❤❤❤

Přejeme krásný den, každý den,

konik_testuje

@zuzanarhiannon, @katerina193, @haknar, @nikkki, @petrasik, @daisymaminka, @salinka, @ellias, @misa1368, @triskova_v, @bredda, @bacoolka92, @aklora, @stepkaa, @lcn162, @bobula11, @uzivatelkapetra, @lasicek, @petrunes, @bubla25, @michaste, @rybarka211, @sunmilie, @katerinka_kh, @simdan, @alenamat, @lalalanka, @katysek17, @oplatecka, @drackyce3, @pupinelova, @tamca016, @jungmannka, @dukatka, @lmartinkova85, @pavlinka883, @nihe, @skripacka, @verca5505, @nelikb, @atka6, @beagnes, @leb, @myssmetanova, @katondre, @pajuska_hajkova, @klpoiu, @cerlada, @alushkaa, @milisent, @klarkamatej, @a_vav, @katynecka, @roxberi, @janulina90, @clementinewd, @mazeret, @dota11, @evula2411, @nixelka, @kape2018, @topverun, @pebran, @zdenkaam, @bekinka, @janeve, @domini4ka, @lydiac, @spackatka, @matepeta, @caffelatte1, @veterka00, @bondina, @bastet073, @pstrosicek, @ruzek2, @klarikikikiki, @lunathemoonchild, @teripo, @zoel, @kacov, @aninaaa, @taborskapetra, @marketa1704, @biatankim, @jednamaminka, @sharinka_, @vicinity, @rudolflenka, @lucisek89, @lucik97, @xxandy, @optomak16, @vonrataj, @lennyh, @fifinkaa1, @petraqu, @pernicek1, @veba12, @anuliii, @mishiq, @jirina22, @giky, @bubu_23, @11bublina11, @kristinnaa, @andilekalis, @jarcca, @orobs, @katsuss, @lumisek3, @mamcavladulik, @t22d

15. říj 2018

🍀❤️ Děkuji 🍀❤️

15. říj 2018

Začni psát komentář...

Odešli