ivakalinova
    30. zář 2019    Čtené 930x

    Když nevíš kudy kam, Zenit ti poradí, co a jak!

    Moc často se do testování výrobků nezapojuji. Ovšem testování Zenit mě opravdu zaujalo, tak jsem se přihlásila. Taky si říkáte, kdo jiný by měl testovat výrobky pro úklid domácnosti než ambasadorka Viledy? Že vybrali toho správného a kompetentního člověka? Vždyť všichni víte, že mám ráda čisto a uklizeno. A navíc testovat výrobky, které jsou ekologicky šetřené? To je opravdu třešnička na dortu.

    Všichni víme, že do testování se zapojuje pokaždé hodně lidí. Takže jsem si moc šancí nedávala. Úplně jsem to vypustila z hlavy. A najednou zpráva v IP, jupí, byla jsem vybrána. Udělalo mi to vážně velikou radost.

    Těšila jsem se na balíček, ten pořád nešel a nešel. Doručovala firma INTIME. Co vám budu povídat, balíček byl téměř 14 dní někde na překladišti, milion telefonátů než mi byl přivezen. Ten den, kdy měl balíček přijít, zapnula jsem famfáry, rozvinula červený koberec a modlila se, aby balíček opravdu dorazil. Ještě teď stále slavím, že balíček dorazil (ono u těch přepravních společností jeden nikdy neví.....).

    A jdeme to společně otestovat!!!

    GEL NA PRANÍ A AVIVÁŽ - vůbec aviváž nepoužívám, dalo by se říct, že to byla premiéra. Musím říct, že vůně bezvadná, jak gel, tak aviváž (nic vtíravého, pouze jemná vůně). Gel zvládne i skvrny na nižší teploty, krásně mi vybělil bílé prádlo. Řekla bych, že zvládne mnohem lépe vyprat než běžně dostupné prací gely nebo kapsle. Takže veliké překvapení a doporučení všem. MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 9 z 10ti. Avšak stále zůstávám věrná klasickému prášku. Gel budu používat na praní kabátů, bund atd. 

    TABLETY DO MYČKY - určitě každá z vás vyzkoušela několik druhů tablet do myčky. Některé se nerozpouští, některé špatně myjí, jiné vám nevoní. Velký podíl na tom má určitě myčka. Tablety do myčky jsou pro mě největším překvapením z celého testování. Příjemná vůně, nádherně lesklé skleničky, umyjí i připálené hrnce, zapékací mísy a po umytí je myčka krásně čistá a voňavá MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 10 Z 10ti. Plánuji je používat i nadále. Jediné výtka, každá tableta zabalená v pytlíčku.

    PŘÍPRAVEK NA TOALETY - čistý záchod je pro mě základ každé domácnosti. Tento přípravek je pro mě asi průměr. Nemůžu říct, že bych ho nutně potřebovala a musela kupovat, zároveň nemůžu říct, že by byl špatný. Ale rozhodně mě nijak extra nepřekvapil. MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 5 z 10ti. 

    MÝDLO NA RUCE - má příjemnou, jemnou, nevtíravou vůní. Emičce se moc líbil obal, ráda ho používá. Jeho cena není příliš vysoká. Určitě ho koupím a budeme používat i dál. Tady se mi vyloženě líbí, že se jedná o ekologický prostředek. MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 9 z 10ti

    PŘÍPRAVEK NA PODLAHY - to je věc, na kterou jsem opravdu náročná. Ráda mám čistou podlahu. Přípravek má velmi příjemnou vůni, podlaha po vytření není čmouhatá, ani nelepí. Není nutné dávat přípravku příliš moc, takže vydrží opravdu dlouho. Ač není vůbec vůbec intenzivní, barák mi to opravdu provonělo na docela dlouho dobu. MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 8 z 10ti.

    PROSTŘEDEK NA NÁDOBÍ A PROSTŘEDEK NA NÁDOBÍ A RUCE - musím přiznat, že jsem ze začátku nepochopila nutnost mít oba tyto přípravky. Přijde mi zbytečné mít na kuchyňské lince dvě lahvičky. Prostředkem se myje nádobí opravdu dobře, krásně odmastí, má příjemnou vůni. Prostředek na ruce má též krásnou vůni, ruce vůbec nevysušuje. Stačí mít doma prostředek na nádobí a ruce (ten mi přijde lepší). Přeci jen, když má člověk myčku, tolik nádobí v ruce nemyje. MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 6 z 10ti.

    PŘÍPRAVEK NA PLOCHY - jsem zvyklá všechno mýt jen hadříkem a vodou. Udělala jsem výjimku a používala s hadříkem tento přípravek. Krásně odmastí, vezme případnou špínu, lze s ním umýt baterie, umyvadla, sprchové zástěny, stoly, nábytek, vanu, kuchyňskou linku atd. Opět velmi příjemně voní. Pokud někomu nestačí na toto voda, doporučuji vyzkoušet, určitě bude spokojený. MOJE BODOVÉ HODNOCENÍ JE 5 z 10ti.

    A co říct závěrem? Přípravky Green Real Zenit nejsou vůbec špatné. V mnohém mě opravdu překvapily. Doporučuji určitě vyzkoušet, protože jsou ekologické, nejsou drahé a určitě si získají vaši oblibu. 

    Koníku, děkuji moc za možnost testovat!

    A vás se dnes zeptám, s jakými přípravky jste ve své domácnosti nejvíce spokojené? 

    #vileda

    #zkusenosti_zenit

    konik_testuje
    24. zář 2019    Čtené 769x

    Testování čisticích prostředků Real green clean: Jaký je verdikt maminek?

    Mohou být čisticí přípravky šetrné k přírodě a zároveň účinné proti špíně? Deset maminek vyzkoušelo 9 přípravků ze zelené řady Real green clean od české firmy Zenit a my jsme pro vás shrnuli jejich recenze. Podívejte se, jak dopadlo testování přímo v jejich domácnostech.

    Zelená řada čisticích prostředků kombinuje vysokou čisticí sílu a zároveň šetrnost k přírodě i k čištěným povrchům. Všechny suroviny včetně parfémů a konzervačních látek jsou pečlivě vybrány tak, aby nezatěžovaly životní prostředí. Výrobky jsou lehce biologicky odbouratelné a otestovány akreditovanou laboratoří. Jsou ideální pro domácnost s vlastními čističkami odpadních vod. 

    Celé testování provázela příjemná vůně čisticích prostředků Real green clean, kterou si chválily všechny maminky. Stejně tak tato řada čisticích prostředků zaujal většinou svým designem obalů, které se líbily také dětem. Maminky z Modrého koníka vyzkoušely:

    1. Real green clean prací gel

    + Nejvíce bodů získal prací gel za účinné odstranění všemožných skvrn (od čokoládové zmrzliny po rajskou).

    + Hned v závěsu se nesla krásná vůně pracího gelu.

    Některé maminky také zmínily, že je prádlo měkkčí a lépe se žehlí. "V další várce praní byly manželovy košile, které má do práce, Tam jsem dala jen málo gelu, protože jako úředník se moc nezamaže, ale potřebovala jsem odstranit zápach potu. Vše dopadlo na jedničku a dokonce při následném žehlení prádla jsem byla nadšená, jelikož košile šly vyžehlit mnohem rychleji a řekla bych i poctivěji než jindy," píše basko206 ve své recenzi

    - Bohužel ve dvou případech se prací gel neosvědčil a zákeřné skvrny neodstranil.

    2. Real green clean aviváž

    + Aviváž si maminky získala hlavně svou vůní.

    Hanulka1989 napsala: "Aviváž mi ale tak moc voněla, že jsem nechala sušičku odpočinout a vyprané deky jsem dala na sušák. Tak krásně voněli tou aviváží, že je budu dávat na sušák opakovaně. Zkusila jsem ještě dvě pračky s aviváží a vůně je opravdu nádherná a dlouhotrvající. Kdyby začal Zenit s ubrousky do sušičku s vůní této aviváže budu hlavní odběratel."

    - Ačkoliv byla vůně velkým plusem, některé maminky uváděly, že vůně bohužel nevydrží moc dlouho. 

    3. Real green clean prostředek na nádobí a mýdlo na ruce

    + Nejoblíbenějším přípravkem byl podle ohlasů právě tento prostředek 2v1. Dobře umyje nejen nádobí, ale šetrně se postará i o špinavé dětské ruce.

    + Má praktickou pumpičku, takže si prostředek snadno vymáčknete na houbičku nebo ruce.

    + I když je účinný proti špíně, zanechá vaše ruce nevysušené a voňavé. Zároveň neutralizuje nepříjemné pachy třeba od uzenin.

    Maminka seety k tomu dodává: "Výrobek, který se u nás zabydlel a který se mi zalíbil, je Real green clean prostředek na nádobí a mýdlo na ruce. Je geniální. Kolikrát potřebuji sobě nebo dětem rychle umýt ruce v kuchyni a umývat je jarem je tedy nic moc. Teď když mám na lince tohoto obojživelníka, nemusím letět umývat ručičky do koupelny. Navíc zvládne opravdu umýt i špinavé nadobí a poradí si i s mastnotou."

    4. Real green clean plochy

    + Úspěch sklidil tento čistič ploch za účinnost a schopnost opravdu vyčistit různé plochy v domácnosti. 

    + Dodává plochám lesk, odmašťuje, vyčistí zaschlé kapky a podle jedné maminky vydrží plocha i déle bez prachu.

    - V některých domácnostech se však Real green clean na plochy neosvědčil, protože po sobě zanechal fleky a mapy na lince a neporadil si s vodním kamenem.

    "Vzala jsem s ním kuchyňskou linku, dřez a pak celou koupelnu. V kuchyni pěkně odmastil a sklokeramická deska se jen leskla. V koupelne hezky vzal zaschlé kapky vody na dveřích sprchového koutu. S vodním kamenem na baterii už si ale neporadil. Nehodnotím to však jako velké minus, protože máme dost tvrdou vodu a málo který přípravek si s tim poradí," přidala svůj názor hanulka1989.

    5. Real green clean nádobí

    + Největší síla přípravku Real green clean na nádobí tkví v tom, že si dokáže i v jedné kapce hravě poradit s mastnotou. Nádobí je pak krásně čisté.

    - Jediným minusem podle jedné z maminek bylo to, že nemá pumpičku pro snadnější nanášení na mycí houbičku.

    Takto to shrnula maminka lcn162: "Prostředek na nádobí odmastil pánev a umyla jsem s ním i připečený hrnec. I malá kapka na houbičce dostatečně pění. Jen mi vadí, že hrdlo láhve je nalévací, více by mi vyhovovala pumpička nebo dávkovač. Ale protože mám doma dávkovač saponátu, není to pro mě až tak důležité."

    6. Real green clean toalety

    + Tento přípravek zvládl perfektně vyčistit toalety.

    + Zanechal na toaletě příjemnou vůni.

    - Tři z testerek však po čištění tímto přípravkem cítily octový zápach.

    "Real green clean toalety - testováno na tchánovi, repektive jeho wc. My máme na domě toalety úplně nové, ještě nám je vodní kámen nestihl zaneřádit. Zato tchán...Nechápu, že mu to nevadí. A tak jsem použila štědrou dávku prostředku na toalety, zaklapla víko a čekala. Jak to dopadlo: dala jsem tomu 20 minut a pak pomohla i štětkou. Ještě spláchnout a paráda! Všechny usazené nechutnosti za nevím, jak dlouho, byly pryč. Jako bonus wc příjemně vonělo. Po pravidelných denních kontrolách mohu konstatovat, že vodní kámen atd se zatím nezačal usazovat zpět," zhodnotila estersi.

    7. Real green clean tablety do myčky

    + Přestože jim většina testujících nevěřila, Real green clean tablety do myčky prokázaly, že i prostředky šetrné k přírodě si dokáží poradit s nečistotami a zanechat nádobí krásně čisté a vyleštěné.

    + Jako bonus opět provoněly celou myčku.

    - Bohužel si trochu zkazily reputaci tím, že je každá tableta zabalena samostatně, takže vzniká další zbytečný odpad.

    Maminka luckamb: "Tablety do myčky byl zrovna jeden z prostředků, u kterých jsem očekávala totální propad. Máme u nás ve vesnici velice tvrdou vodu, takže nádobí neumyje takřka nic. Používám jednu značku, která vím, že mi nádobí umyje, ale při zkoušení čehokoliv jiného se vždy vracím k původnímu. Takže první večer, myčka samozřejmě plná, takže šup, riskneme to. Ani si neumíte představit ráno tu radost, když otevřete myčku a ono je to všechno čisté, lesklé."

    8. Real green clean podlahy

    + Pokud zvolíte na čištění podlah právě Real green clean, můžete se spolehnout na to, že vaše podlaha bude čistá, lesklá a beze šmouh. 

    + Domácnost provoní opět příjemná vůně.

    Zkouškou prošel Real green clean i u maminky astracreek: "Vzhledem k tomu, že si někdo (ehm, ehm – já) vybral matno-lesklou podlahu, na které je vidět každá kapička vody, každá ťápota, tak je mytí podlah opravdu hrůza, děs a katastrofa. Hadr nesmí být moc mokrý nebo suchý, prostě tak akorát, aby nedělal šmouhy. S tímto prostředkem jsem také byla velmi spokojena, prošel zkouškou nejtěžší."

    9. Real green clean tekuté mýdlo

    + Tekuté mýdlo od Real green clean krásně voní.

    + Se špinavými rukami si poradí raz dva, i přestože moc nepění.

    Dvě maminky uvedly, že nevysušuje ruce, jedna z testerek měla naopak pocit suchých rukou. 

    Zebruska v recenzi píše: "Mýdlo na ruce v koupelně testují všichni a kluci nadšeně běhají a dávají nám ruce očuchat. Na obalech se jim líbí zvířátka, ale obaly zároveň nejsou přeplácané. Jen neposoudím, jak se líbí přípravky bakteriím v ČOV. To uvidíme časem. Průměrná cena je 50 Kč za lahvičku, u gelu 100 Kč, což není žádná pálka. Myslím, že až dojdou, tak je ráda zase koupím."

    Jak maminky hodnotí řadu Real green clean?

    + Všechny přípravky Real green clean jsou při úklidu velmi účinné a dokáží až na pár výjimek vyčistit, co je potřeba.

    + Druhým pozitivem je to, že jsou šetrné k přírodě.

    + Design obalů se výrobcům povedl a ty se líbí dospělým i dětem.

    + Řada Real green clean provoní celou domácnost příjemnou vůní.

    + Přípravky pořídíte za příznivé ceny.

    "Výsledek nejlépe zhodnotí asi manželova věta 'jak může něco eko bio fungovat lépe než ty chemické driáky'. I já jsem byla moc spokojená, umyté bylo naprosto vše a sklo se krásně lesklo. Po otevření myčky se navíc vyvanula příjemná vůně, což není u všech tablet zvykem," dodává lcn162.

    "Manžel ještě zkoumal další aspekt, a to cenu. Předpokládal, že ekologické výrobky budou dražší než normální. Porovnání ho mile překvapilo, cena pracího gelu a tablet do myčky byla srovnatelná s konkurencí."

    - Za minus maminky považují to, že obaly nejsou zcela rozložitelné.

    - Obaly jsou si dost podobné a proto nejde na první pohled rozeznat, o jaký přípravek jde.

    - Obsahují syntetické konzervanty.

    Všechny recenze najdete ve fóru Vaše zkušenosti s přípravky Zenit Real green clean nebo pod #test_zenit

    Více informací o přípravcích Zenit

    lcn162
    22. zář 2019    Čtené 50x

    Naše testování řady Real green clean od Zenitu

    Možnost testovat výrobky Real green mě potěšila. Jako matka dvou dětí řeším nejen to, v čem peru, ale také čím uklízím, aby mi mohly děti pomáhat. Také musím zohlednit to, že mám citlivou kůži na rukou a po použití některých přípravků mám vyrážku. Testování navíc přišlo ve správný čas, protože stavíme dům a já začínám pokukovat po prostředcích, které nejsou škodlivé pro domácí čističku odpadních vod. Řada Real green poskytuje všechny prostředky, které doma při úklidu používám. 

    Každodenně bojuji se skvrnami, které jsou prostě všude - na oblečení, nábytku i podlaze a to jak od jídla, rozlitého pití, barviček, trávy a hlíny, tak i nehod při odplenkovávání syna. Nyní bydlíme v bytě uprostřed města, prašnost je u nás vysoká a navíc máme tvrdou vodu, po úklidu zůstávají stopy kapek na nábytku. Výrobky na úklid domácnosti to u nás nemají vůbec jednoduché.

    Po vybalení balíku jsem konstatovala, že všechny testované výrobky mají pěkný design. Zvířátka na obalu se líbily i dětem. Všechny mají navíc příjemnou vůni. Jen mi trošku vadilo, že láhve jsou si podobné a tak jsem místo aviváže do pračky málem nalila přípravek na podlahy 🙂 

    Tablety do myčky jsem otestovala jako první. Schvalně jsem do myčky dala talíř se zaschnutým zbytkem kečupu, neopláchnutou zapékací mísu a jiné „chuťovky“. Výsledek nejlépe zhodnotí asi manželova věta „jak může něco eko bio fungovat lépe než ty chemické driáky“. I já jsem byla moc spokojená, umyté bylo naprosto vše a sklo se krásně lesklo. Po otevření myčky se navíc vyvanula příjemná vůně, což není u všech tablet zvykem.

    Prací gel a aviváž

    Vůči pracímu gelu jsem byla skeptická. Používám prášek, protože jsem s gelem měla špatné zkušenosti, co se pracích účinků týče. Real green mě v tomto ohledu mile překvapil. Synovo body, na kterém byly den zaschlé skvrny od rajské, na 60° vypral skvěle. Na 40° byly výsledky horší, ale ve srovnání s práškem, který používám, byly výsledky srovnatelné. U pracích gelů mi také vadí jeho nalévání do pračky pomocí víčka. Láhev je po pár použitích „ulepená“.  Po použití aviváže (kterou běžně nepoužívám), bylo prádlo voňavé, po praní pouze s gelem mi prádlo ale nevonělo. 

    Tekuté mýdlo, prosředek na nádobí a gel na ruce a nádobí

    Mýdlo nepění jako jiná mýdla, ale jeho mycí účinky jsou stejné. Ruce od hlíny a trávy byly umyté bez většího drhnutí. Aplikaci zvládne i dvouleté dítě. Prostředek na nádobí odmastil pánev a umyla jsem s ním i připečený hrnec. I malá kapka na houbičce dostatečně pění. Jen mi vadí, že hrdlo láhve je nalévací, více by mi vyhovovala pumpička nebo dávkovač. Ale protože mám doma dávkovač saponátu, není to pro mě až tak důležité. 

    Nedůvěru jsem měla k výrobku 2v1 - gel na ruce a nádobí. Jak může jeden prostředek kvalitně umýt nádobí a zároveň nepodráždit kůži na rukách? Jde to. Ve výsledku příjemný kompromis, který se určitě zabydlí na naši kuchyňské lince. 

     Toalety

    Prostředek jsem ve wc nechala působit cca půl hodiny a i bez velkého řádění se štětkou byly všechny usazeniny, vč. vodního kamene pryč. Navíc wc krásně vonělo, což pozitivně okomentoval manžel, dcera i návštěva. 

    Podlahy

    Doma máme světlou plovoucí podlahu. Vytírání s přípravkem na podlahy Real green clean byla radost, i zaschlé skvrny šly lehce setřít, podlaha se leskla a nebyly na ni žádné šmouhy ani kapky. Jen nepění jako výrobky, na které jsem zvyklá, což ale není na škodu. 

    Plochy

    Musím říct, že s Real green clean plochy se otisky dětských ručiček různě po nábytku odstraňovaly snadno, stejně tak skvrny z dětského stolu upatlaného od všeho možného. I skleněná dvířka od trouby se krásně leskla. 

    Manžel ještě zkoumal další aspekt, a to cenu. Předpokládal, že ekologické výrobky budou dražší než normální. Porovnání ho mile překvapilo, cena pracího gelu a tablet do myčky byla srovnatelná s konkurencí.

    Všechny výrobky mě mile překvapily svým účinkem. Po velkém úklidu jsem měla ruce vláčné a žádnou kožní reakci jsme neměli já ani děti. Určitě doporučuji. 

    #zkusenosti_zenit

    luckamb
    20. zář 2019    Čtené 517x

    Real Green Clean, aneb zelená pro úklid

    Na začátku bych všechny z Vás, kteří budou číst tento článek, velice ráda pozdravila a doufám, že Vám moje recenze třeba pomůže rozhodnout se až budete v regálu obchodního domu koukat na výrobky Zenit . 

    Nejsem žádná bio, racio, eko matka, ale asi jako každému rozumně smýšlejícímu člověku v této době mi není ukradené, čím zatěžuju naši přírodu. A vlastně i proto jsem se přihlásila do tohoto testu. Byla jsem zvědavá, jak "nature friendly" přípravky obstojí v naší početné rodíně. Naše rodina se totiž skládá ze dvou dospělých, čtyř dětí, tří koček a jednoho psa. Proto si troufám říci, že výrobky prošly opravdu důkladným testem 😀

    První co nás všechny zaujalo, ty nejmenší samozřejmě nejvíce, byla zvířátka na obalech. Takže první plusový bod. I kdyby testování nedopadlo dobře, můžou se holky učit, co je co za zvířátko 😀

    Samozřejmě další co každého zajímá je vůně, důležitá součást každého uklidového prostředku, tedy pro mě rozhodně. Byla jsem skeptická, ale jako.....po otevření aviváže jsem měla chuť ji vypít .... ale bylo dopoledne, takže jsem si nedala 😀 Ne dělám si srandu, ale ta vůně je fakt boží. Celá řada voní stejně, takže je super, že vám podlaha voní stejně jako prádlo, hrneček a ruce :-P Jediné co se tedy svou vůní vymyká je WC čistič, tam se nám ze záchodu line vůně lehce octová. 

    Ráda bych ale zhodnotila produkt po produktu a vzala bych to od nejlepšího po ten co mě bohužel moc nepřesvědčil.

    1. Prostředek na nádobí a mýdlo na ruce

    Tak přátelé, tento prostředek je za mě výrobek roku. Asi jsem objevila Ameriku, ale mít v kuchyni něco, čím můžete umýt hrneček, dětem umatlnanou pusinku a pacičky je prostě super. Samozřejmě děti voní čistotou a já nemusím letět do prvního patra do koupelny, což prostě dle mého názoru musí ocenit každá maminka (která zrovna není v tréninku a po schodech neběhá v rámci vyrýsování postavičky). Tudíž v naší domácnosti si získal čestné místo na dřezu hned vedle prostředku na mytí nádobí. A jsme si stoprocentně jistá, že jakmile dojde, letím pro nový.

    2. Tablety do myčky

    Na tabletách do myčky, je obrázek sovičky.

    Tablety do myčky byl zrovna jeden z prostředků, u kterých jsem očekávala totální propad. Máme u nás ve vesnici velice tvrdou vodu, takže nádobí neumyje takřka nic. Používám jednu značku, která vím, že mi nádobí umyje, ale při zkoušení čehokoliv jiného se vždy vracím k původnímu. Takže první večer, myčka samozřejmě plná, takže  šup, riskneme to. Ani si neumíte představit ráno tu radost, když otevřete myčku a ono je to všechno čisté, lesklé.

    3. Podlahy

    Nemáme úplně malý dům a vzhledem k tomu, že venku bylo ještě celkem obstojné počasí, jsou otevřené dveře ven a jak děti, tak zvířata se absolutně neostýchají dojít se se špinavými botami, nohami, packami až do kuchyně pro šťávu, kterou nezapomenou rozlít. Což znamená, že oni to ušpiní, mamka to vytře (spravedlivá dělba práce). Vytírám minimálně jednou denně, jinak to tu prostě nejde. A i zde Zenit obstál na výbornou. Opět ta vůně…boží. 

    Takže domem se line příjemná vůně už i z podlahy. Musím říct, že zvládá vytřít dobře jak plovoucí podlahu, tak dřevěnou podlahu, tak dlaždičky a dokonce i betonové, natřené schody. Nikde žádné šmouhy (které spousta prostředků za sebou zanechává), vše krásně čisté na první „výtěr“.

    Takže podlaha se krásně „blejská“ ať už máte doma děti, kočky, manžela či pejska 😀

    4. Nádobí

    Na obalu včelička, pruhovaná, maličká. A protože jsem pilná holčička, nezaskočí mě nějaká včelička.

    Myje dobře, umyje bez jakýchkoliv problému  i mastnou pánev. Srovnatelný s jinými, daleko profláklejšími prostředky na nádobí a jako bonus je ekologický, jako všechny produkty této řady.

    5. Tekuté mýdlo

    Tekuté mýdlo s obrázkem srnky se zabydlelo v koupelně, kde si s ním děti myjí ruce. Takže, ať se umyjí, kde se umyjí, pořád voní stejně 😀 Mýdlo bez problémů umyje pusu od čokolády, či ruce od bahna, hlíny či písku.

    6. Plochy

    Tak toto je asi první prostředek, který mě zklamal. Prvotní nadšení z vůně vystřídalo zklamání ve chvíli, kdy mi zaschla deska na kuchyňské lince. Vše je flekaté, udělaly se mapy, takže na linku ne, zkusila jsem na sklokeramickou desku, je pravda, že mi to odstranilo nečistoty, ale po použití velké síly a opět byla deska flekatá. Takže buďto jsem nenašla přesně ty správné plochy, na které by prostředek patřil, nebo prostě úplně neplní to, co slibuje. Je fakt, že třeba na takovéto běžné otření třeba umyvadla v koupelně by mohl být fajn (tam mapy nezanechá, nebo to nebude vidět).

    7. Toalety

    No a jak už si člověk zvykl na to, jak to všechno všude voní, otevře prostředek na toalety, dostane do nosu cosi, co vůbec nečeká. Něco co připomíná ocet nevím s čím. Vím, třeba řeknete, že to není u prostředku na toaletu zase tak důležitá vlastnost, že je základ, zda čistí nebo ne, ale mě to zkrátka zarazilo. A vlastně jen kvůli tomu, se mi dostal až na místo 7.  

    Toaleta čistá je, z obalu se liška směje.

    8. a 9. Prací gel a aviváž

    Vzhledem k tomu, že peru každý den a oblečení je od trávy, jídla, písku, potřebuji opravdu kvalitní prášek na praní. A tady tedy musím říct, že jsem se opravdu nepřesvědčila, že by to byl Prací gel Zenit. Spousta skvrn, která se mi běžně používaným práškem vypere, se nevyprala vůbec, nebo opravdu blbě. Zkusila jsem dát i dvojitou dávku prášku, prádlo předeprat a stejně ne. 

    Co se týká aviváže, opět příjemně voní, když otevřete lahvičku, potom už po vyndání prádla z pračky to zase tak úplně cítit není a po vyndání prádla ze sušičky jsem se ptala sama sebe, jestli jsem ji tam vlastně nezapomněla nalít. Dobrá, zkusím tedy ještě bez sušičky, pověsit prádlo ven, tak tady nám aviváž vydržela o pár dní déle. Ale pár jsou dva a přesně tak to bylo. Takže třeba se někomu jinému tyto prostředky osvědčí, ale u nás doma bohužel místo na pračce mít nebudou.

    Celkově musím říct, že jsem velice ráda, že jsem se mohla toto testu #test_zenit  zúčastnit a vyzkoušet si co dokáží ekologické výrobky. Doufám, že moje #recenze třeba někomu opravdu pomůže při rozhodování zda Zenit Real Green Clean opravdu vyzkoušet nebo ne.

    #zkusenosti_zenit

    hanulka1989
    20. zář 2019    Čtené 562x

    Jak jsem testovala přípravky Zenit Real green clean

    Neuvěřitelné! projíždím Modrého koníka, ve zprávách upozornění na testování produktů Zenit Real green clean . Hm.. tak jo, přidám komentář o našem domácím rozdělení úkolů při úklidu, bude sranda. Ha a sranda byla když mi po několika dnech přišla zpráva, že jsem byla vybrána k testování produktů Zenit. Jupííí tak vyzkouším něco nového.

    Byla jsem nadšená, když balíček, nebo teda spíše velkej balík přišel. Hned jsem všechno otevřela a překvapila mě velmi příjemná vůně čistoty. Líbí se mi taky vzhled etiket na jednotlivých produktech.

    No a teď už k samotným produktům žejo. Náš "domeček" má skoro 300 m2, takže mám na čem testovat.

    Jako první jsem vytáhla Tekuté mýdlo. Vůně byla velmi jemná a příjemná a dcera jej hned táhla do koupelny vyzkoušet. Jelikož máme období "já sám" tak za týden flaška mýdla skoro padla. Ještě že je příznivá i jeho cena. Moc nepění ale za to pěkně ruce umyje a nevysušuje pokožku rukou. Takže za nás mýdlo doporučuju a už se chystám koupit další.

    Jako další je Prostředek na nádobí. Docela jsem se zalekla, když jsem viděla, že je prostředek mnohem řidší než ten, který normálně používám. Obavy zmizeli hned, jak jsem začala umývat první zaschlý hrnec od guláše. Vytvořila se krásně hustá pěna a mytí šlo raz dva. Zkoušela jsem ho i na pánev od oleje a krásné všechna mastnota zmizela. Myslím že po celoživotním používání jednoho prostředku na nádobí mám novou a lepší náhradu.

    Když už jsem byla v té kuchyni, vytáhla jsem prostředek na nádobí a mýdlo na ruce. Nesnáším když krajím maso a jde mi cítit z rukou, nebo když chystám třeba nějaké uzeniny a mám pak mastné ruce. Vždy jsem je hned umývala prostředkem na nádobí, který samozřejmě moje ruce vysušuje a taky láhev od prostředku byla mastná, když jsem si jej na ruce dávala a to úplně nejvíc nesnáším. Proto je pro mě tento produkt top v kuchyni, pěkně si pumpičkou dám na ruce, žádná zapatlaná láhev a navíc krásně umyté a nemastné ruce. Perfektně neutralizuje pachy od potravin z rukou. To je přípravek, na který jsem celý život čekala.

    V kuchyni ještě chvíli zůstanu a to u Tablet do myčky. Za 5 let, co mám myčku, jsem vyzkoušela snad všechny u nás dostupné značky tablet. Některé krásné umyjí i zaschlý hrnec, nebo zapékací mísu, ale po otevření myčka smrdí vším možným jen ne čistotou, což mě dost odrazuje. Některé pro změnu po otevření krásně voní, ale za to si neporadí ani s hrnkem od kakaa natož s hrncem. Tyhle tablety od Zenitu jako první splňují všechna má očekávání. Otevřu myčku a cítím svěží vůni čistoty a ne jen chemii. Nádobí je krásně čisté, skleničky bez kapek zaschlé vody a dokonce i filtr je mnohem méně mastný.

    Dál tu máme prostředek Na plochy. Vzala jsem s ním kuchyňskou linku, dřez a pak celou koupelnu. V kuchyni pěkně odmastil a sklokeramická deska se jen leskla. V koupelne hezky vzal zaschlé kapky vody na dveřích sprchového koutu. S vodním kamenem na baterii už si ale neporadil. Nehodnotím to však jako velké minus, protože máme dost tvrdou vodu a málo který přípravek si s tim poradí. Mám ráda tyto čističe, kdy přípravek jen nastříkám, setřu a je čisto.

    Čistič WC je kapitola sama o sobě. Odstraní nečistoty, vodní kámen a usazeniny a jako bonus krásné čistě voní. Voní déle, než jiné čističe za což jsem ráda. Nemám mu co vytknout.

    Prostředek na podlahy. Co bych tak.. joo už vim, překvapil mě. Nedělá šmouhy na tmavé dlažbě jako většina jiných. Vzala jsem s ním jak dlažby tak plovoucí podlahy a výsledek umytá podlaha beze šmouh a provoněný celý dům. Musím říct že poslední roky používám pořád jeden stejný přípravek na podlahy, který má příjemnou vůni a skvěle myje a ten od Zenitu je na tom stejně.

    Teď už zbývá jen vyprat ty hromady prádla. Naplním pračku, otevřu prací gel a koukám gel je opravdu gel! Je pěkně hustý oproti ostatním gelům které jsou dost řídké. Vůně gelu je velmi jemná ale po vytažení prádla jde pořád cítit. Vyzkoušela jsem jej na oblečení, co nosí dcera do školky a ven a s většinou skvrn si hezky poradil. Co si budem, se zelňačkou z předešlého dne si malo který gel poradí, ale tenhle bojoval do poslední otáčky.

    Mám sušičku a už 3 roky jsem prádlo neměla na sušáku. Aviváž mi ale tak moc voněla, že jsem nechala sušičku odpočinout a vyprané deky jsem dala na sušák. Tak krásně voněli tou aviváží, že je budu dávat na sušák opakovaně.  Zkusila jsem ještě dvě pračky s aviváží a vůně je opravdu nádherná a dlouhotrvající. Kdyby začal Zenit s ubrousky do sušičku s vůní této aviváže budu hlavní odběratel. 

    Nechtěla jsem aby má rezence vypadala, že přípravky vychvaluji do nebe a jak jsem unešená, ale po týdnu zkoušení tomu opravdu tak je a nemůžu jinak než celou řadu zhodnotit kladně. Jsem ráda, že jsem mohla vyzkoušet něco nové a šetrnější k naší přírodě.  Je fakt, že do teď jsem k těmto eko přípravkům byla spíše skeptická, ale Zenit Real green clean mě jako ekologicky šetrná drogerie přesvědčila o opaku.

    basko206
    19. zář 2019    Čtené 498x

    Test Zenit real green clean

    Tak se na mě usmálo štěstí!

    Já, která málokdy, ale přeci jen někdy se zapojím do soutěží, jsem poprvé vyhrála a to testování ekologické řady výrobků pro čistou domácnost.

    Přiznám se, že jsem celý život byla velice skeptická, co se týče ekologických výrobků, nikdy jsem nevěřila, že cokoliv ekologického je dobré. Samosřejmě, že pro naši přírodu ano, ale že by mi ekologický přípravek pomohl uklidit mou domácnost? 

    Proto jsem teď neskutečně šťastná, že jsem byla právě já koho vybrali a ukázali mi tím, že moje přesvědčení bylo mylné.

    Vzhledem k tomu, že během testování jsme se s manželem a 1,5 roční dcerkou přestěhovali do nového domečku bylo mi jasné, že bude co testovat. Tolik nepořádku po dělnících to by bylo, aby nebylo co uklízet. V domečku máme také čističku odpadních vod proto vím, že naše bakterie byly potěšeny minimálně tak jako já a to proto, že právě takové výrobky jsou jako stvořené pro čističku. Vždy jsem byla zvyklá používat hlavně savo, které ovšem kvůli čističce muselo být odsunuto stranou.

    A k samotnému testování:

    Když přišel balíček a já postupně vybalovala výrobky všechny jsem otevřela a byla jsem mile překvapena jejich vůní, Je taková čistá, přírodní a není to nic přesyceného agresivní vůní jako jsem byla zvyklá.

    Dále mě opravdu mile potěšilo balení. Přírodu a zvířata máme všichni v rodině rádi a tohle je to pravé. Na každém výrobku je jiné zvířátko a to se moc líbilo naší Lucince.

    Jako první jsem vyzkoušela přípravek na WC. Jelikož jak jsem již psala máme nové vše, proto nemohu posoudit, zda odstraní i staré nečistoty, ale na úklid který jsem dělala bylo vše skvělé a navíc mi místnost provoněla svěží vůně.

    Další na řadu přišel čistič na plochy. Tím jsem umyla všechna okna a koupelny. Koupelny máme v domě dvě a podle mě veliké, ale s tímto přípravkem jsem měla komplet vydrhnuto raz dva 🙂 Podařilo se mi odstranit fleky od vody a starého přípravku na bateriích i na skleněných dveřích ve sprchovém koutě.

    Pustila jsem se i do praní. Nikdy jsem nepoužívala na praní gel, vždy jsem měla pouze prášek, takže pro mě bylo toto praní úplná premiéra jak s ekologií, tak i s gelem. Zkouška probíhala na zamaštěném a upatlaném oblečení dcerky, kam jsem přihodila mou zástěru na vaření. Prádlo úžasně vonělo a bylo, až tedy na mou zástěru čisté a měkké. Zástěře, která má svá léta už asi nepomůže nic 😀 . 

    V další várce praní byly manželovy košile, které má do práce, Tam jsem dala jen málo gelu, protože jako úředník se moc nezamaže, ale potřebovala jsem odstranit zápach potu. Vše dopadlo na jedničku a dokonce při následném žehlení prádla jsem byla nadšená, jelikož košile šly vyžehlit mnohem rychleji a řekla bych i poctivěji než jindy.

    Přípravek na podlahy jsem používala snad každý den. Kvůli malé musím vytírat opravdu často a byla jsem moc ráda, že celý dům mi voní a malá ikdyž běhá v ponožkách měla je stále čisté. Žádné šmouhy na dřevěných schodech ani na dlažbě.

    Poslední na řadě byly tablety do myčky. Mě nejvíc potěšilo to, že mám myčku 😀 ale musím říct, že ty hrníčky, které vždy byly myté jen v ruce a kdo je někdy viděl ví, že tam prostě zákonitě zůstává po tolika černých čajích a kávách takový ten hnědý povlak, který mně osobně už prostě umýt nešel. Ale myčka si s tím poradila parádně a já mám nádobí jako nové.

    Celý týden testování u nás v koupelně stály mýdla na ruce a přípravek na nádobí. Ještě jsem neměla zapojený dřez v kuchyni, proto jsem opravdu nejvíc ocenila přípravek, který je určen na nádobí a zároveň i na mytí rukou. To bylo super, protože jsem hrnky myla v koupelně a takhle jsem měla vše po ruce. V mé domácnosti se usídlí připravený na to, až pojedeme kamkoliv na dovolenou, abych nemusela tahat s sebou tolik drogerie. 😀 

    Na závěr bych chtěla moc poděkovat, že jsem právě já měla tu možnost otestovat tuto řadu výrobků. Můj názor na ekologické přípravky to změnilo. Už teď vím, že právě tyto prostředky budou mými pomocníky k čistému, voňavěmu a svěžímu domovu. 

    #test_zenit a #recenze

    #zkusenosti_zenit

    paperilla
    18. zář 2019    Čtené 376x

    Testování ekologické řady Real green

    "Dnes je ten den, kdy jsem se poprvé setkala se ZENITem"

    Moc ráda objevuji a testuji nové přípravky a pomocníky do domácnosti. Shodou okolností se na mě usmálo štěstí a 10. 9. dorazil našlapaný balík ekologické řady Real green k nám domů. Jsem tak trošku "blázen do úklidu", jak říká můj manžel, takže si asi dovedete představit tu obrovskou radost, když jsem vybalovala jednotlivé lahvičky. Každou jsem si pořádně prohlédla a očichala. Krásně se to sešlo a já měla ve středu dopoledne volno. Vyhlásila jsem tedy domácnosti "podzimní očistu" a s úsměvem na tváři se pustila do relaxování - tedy úklidu 😀

    Začala jsem od stropu, takže šly dolů všechny záclony a šup s nimi do pračky spolu s Real green clean pracím gelem, který lze použít i při nízkých teplotách, což je u záclon fajn. Přihrádku pračky jsem naplnila jak pracím gelem, tak i Real green clean aviváží a už se těšila na výsledek. Za půl hodinky jsem vytáhla z pračky krásně bílé a voňavé záclony.

    Mezitím co se praly záclony, jsem naplnila myčku a do zásobníku vložila Real green clean tablety do myčky. Po umytí bylo nádobí krásně umyté a lesklé. Schválně jsem do myčky dala i plastové krabičky, které už normálně myji jen v ruce, protože manžel z nich cítí "chemickou vůni", která se pak přenáší i do jídla. Po těchto tabletách jsou plastové krabičky naprosto v pohodě, takže super.

    Další mé kroky vedly na WC. Jo jo, toaleta volala o pomoc 🙂 Napustila jsem ji prostředkem Real green clean toalety a šla si nachystat kbelík s vodou na podlahu s Real green clean podlahy. Po chvilce působení jsem toaletu vydrbala a po spláchnutí už se na mě usmívala krásně čistá a voňavá mísa. Záchod jsem ještě vytřela a s dobrým pocitem za sebou zavřela dveře.

    Následovala odprášení celé domácnosti. Zase jsem si nachystala kbelík s hadříkem a nalila do něho Real green clean plochy. Nevím, ale zdálo se mi, že po jeho použití vydržely poličky déle bez prachu a všudypřítomné otisky dětských ručiček šly dolů také snadněji.

    Real green clean nádobí nahradil původní lahvičku se saponátem a vím, že už má své místo jisté, protože dobře myje a odmašťuje, krásně voní a hlavně po něm nemám vysušené ruce. Nerada na úklid používám rukavice a tak po úklidu musím ruce důkladně promazávat, abych jim vrátila hebkost. Tady ovšem nic, ruce jsou nevysušené a nádobí čisté.

    Real green clean tekuté mýdlo se ubytovalo v koupelně a mě moc pobavila hláška dcery, která mi po umytí rukou řekla, že jí krásně voní ruce a že jí to připomíná vůni ze školky, kam moc ráda chodila.

    Real green clean podlahy jsem používala na plovoucí podlahu a dlažbu. Plovoucí podlaha se po něm pěkně leskla a byla bez čmouh.

    Závěrem bych celou tuto řadu chtěla moc pochválit za její účinnost a šetrnost k přírodě. A s klidným svědomím ji mohu všem doporučit.

    #test_zenit a #recenze

    #zkusenosti_zenit

    estersi
    18. zář 2019    Čtené 534x

    Matka v testu - aneb Real green clean v akci

    Když jsem se zapojila do soutěže o testování výrobků od Zenitu z řady Real Green Clean, rozhodně jsem nečekala, že z těch stovek zájemkyň vyberou zrovna mě. Jako takhle - říkala jsem si, že by to bylo pěkné, ovšem s mým štěstím v soutěžích, loteriích a tak všelijak podobně, kdy jsem nevyhrála nikdy nic, jako by na mě osud ukazoval prostředníček s němou výčitkou "Nemáš nárok, vydělej si", jsem byla dosti skeptická. A ejhle, vyšlo to! 

    A tak, když minulý týden dorazil balíček s devíti produkty, měla jsem radost i respekt. Přece jenom, já, testováním nepolíbená, v psaní recenzí nepříliš zběhlá, mám být pokusný králíček a ještě o tom veřejně napsat?! Tak jo, všechno je jednou poprvé, čas se pochlapit a vrhnout se na to. 

    Kdo mě sleduje, nebo ode mě už něco málo četl, asi víte, že kromě toho, že mi zbývá 50 dní do termínu porodu, se taky za 10 dní stěhujeme do čerstvě zrekonstruovaného domku. Kdo už někdy dělal doma nějakou rekonstrukci, tak má představu, co obnáší úklid po zásahu řemeslníků, kor když je rekonstrukce celková, takže úplně všeho. No, ideální prostředí na testy. 

    Kromě toho už skoro rok - tedy po dobu trvání rekonstrukce - bydlíme u tchána, který na začátku roku ovdověl. Jak asi vede samotný chlap domácnost a úklid v ní, po pětačtyřiceti letech manželství, kdy se o to nemusel vůbec starat, protože na to měl manželku, zřejmě netřeba komentovat. Samozřejmě jsem se nabízela, že kromě podkroví, které budeme s mužem ještě pár dní okupovat, obhospodařím a uklidím i jeho patro domácnosti, ale nechtěl ani slyšet. Prý tam stejně nebudeme na věky a on se to musí naučit. Jenže chlapi prostě nevidí nepořádek tak, jako my ženy, tedy kapky vodního kamene na sprchovém koutě, usazeniny ve wc, obtisky mýdlenky na umyvadle, a další a další drobnosti. Tedy - další prostor, kde se s úklidem vyřádit a ideálně použít testované produkty.

    Jelikož jsem těhotná a zatím ještě do konce měsíce chodím i do práce, testovací úklid jsem si musela rozfázovat. A níže najdete výsledek.

    Real green clean prací gel a aviváž - o tom už jsem tu něco krátce psala. První test proběhl na manželových košilích, včetně testu vůně přímo na zmíněném muži. Jak to dopadlo: vůně mému drahému sedla víc, než má běžná aviváž, i pro můj nos je příjemná, ovšem nevydrží příliš dlouho. Po uschnutí prádlo voní, i žehlení vůně přežila, ovšem z košile po třech dnech vytažené ze skříně, už ji i se svým citlivým nosíkem necítím - možná když by se použila větší dávka, vydrží déle. Co ale oceňuji, je snazší žehlení - košile byly po použití pracího gelu poddajnější, a dle manžela i příjemnější na těle. 

    Real green clean tablety do myčky - zatímco když jsme bydleli sami, jela u nás myčka každý druhý den, tchán myčku poněkud bojkotuje. Nádobí myje v ruce a zásadně neutírá, jen nechává uschnout. Podle toho to taky tak vypadá. Zaschlé zbytky jídla na talířích, obarvené hrnky od čaje a kávy, stopy mastnoty a vodního kamene na skleničkách. 

    Řeším to jednoduše. Když mám o víkendu směnu u plotny, dávám nádobí do myčky včetně toho, co se mi zdá použité, ačkoli tchán by to považoval za čisté. Proženu mu tedy myčkou všechno nádobí a zase se na týden nemusím bát, že mi mastná sklenka vyklouzne z ruky. Testovala jsem tedy hned dvakrát po sobě. Jak to dopadlo: tablety splnily svůj úkol na jedničku. Na klasický program si poradily s mastnotou, zaschlými zbytky na talířích, a dokonce i s připáleným hrncem. Skleničky se leskly jako nové, bez zaschlých kapek a šmouh. Nádobí příjemně vonělo čistotou. 

    Real green clean toalety - testováno na tchánovi, repektive jeho wc. My máme na domě toalety úplně nové, ještě nám je vodní kámen nestihl zaneřádit. Zato tchán...ó Bože! Nechápu, že mu to nevadí. A tak jsem použila štědrou dávku prostředku na toalety, zaklapla víko a čekala. Jak to dopadlo: dala jsem tomu 20 minut a pak pomohla i štětkou. Ještě spláchnout... a paráda! Všechny usazené nechutnosti za nevím, jak dlouho, byly pryč. Jako bonus wc příjemně vonělo. Po pravidelných denních kontrolách mohu konstatovat, že vodní kámen atd se zatím nezačal usazovat zpět. I běžně ne úplně všímavý tchán postřehl, že má toaletu čistou. 

    Real green clean plochy - zde proběhly testy dva. Jeden na tchánově umyvadle v koupelně a sprchovém koutě, kde byla protivníkem usazená dlouhodobá špína - po chlapovi přece nemůžete chtít otřít umyvadlo po každém použití, nedej bože jednou za týden omýt sprchovou zástěnu. Druhý test byl u nás na domě, kdy bylo potřeba omýt komplet celé koupelny, včetně obkladů po spárování. 

    Jak to dopadlo: Na návodu k použití je "nastříkat a nechat působit". Což na tchánově koupleně bylo opravdu potřeba. Každopádně po patnácti minutách působení stačilo nečistoty setřít hadříkem a sprcháč i umyvadlo zase vypadalo, jako nové. V našich nových koupelnách žádné usazeniny sice nebyly, zato stopy po obkladačích a malířích ano. I s těmi si Real green clean hravě poradil. Na obkladech, i zařízení. Jedinou vadu tenhle výrobek má - po tomhle důkladném velkoplošném úklidu mi došel 🙂

    Real green clean podlahy - použila jsem na běžný úklid domácnosti i nového domku. U tchána máme plovoucí podlahy, u nás vinylové, v designu dřeva, s reálnýcm povrchem. Jak to dopadlo: U tchána stíral manžel, hodnotila jsem tedy jen výsledek - žádné šmouhy, ťapky ani kapky na podlaze nebyly. Na vinylu jsem zkoušela já, vzala jsem to včetně dlažby v koupelnách a opět nezbyly žádné šmouhy ani jiné stopy, tedy spokojenost na všech frontách.

    Real green clean nádobí - testovala jsem na krabičkách od jídla, co si s mužem nosíme do práce, jako to dělají v té reklamě. Do krabičky po boloňských špagetách jsem napustila trochu horké vody, kápla Real green clean a zatančila si "shake-shake". Jak to dopadlo: po vylití obsahu stačilo krabičku opláchnout čistou vodou a bylo. Takže spokojenost veliká, a jelikož mi zrovna docházel původní prostředek na nádobí, Real se u nás na dřezu zabydlel.

    Real green clean prostředek na nádobí a mýdlo na ruce - rovnou se přiznám, že zde jsem byla nejvíce skeptická. Jako přostředek na nádobí a mýdlo na ruce 2v1? To jako jde? Jo, jde. Testovalo se na domě, kam si taky nosíme svačiny, po kterých je potřeba umýt nádobí. Jak to dopadlo: skvěle! Je prima nemuset řešit, kam si dojdete umýt ruce nebo nádobí a v jakém pořadí. Prostě máte na umyvadle nebo dřezu jeden výrobek a použijete ho, na co zrovna potřebujete. Ruce nevysouší a nádobí spolehlivě umyje. Šikovný pomocník, pokud nechcete mít na umyvadle přelahvičkováno.

    Real green clean tekuté mýdlo - zabydlelo se u nás na domku na umyvadle na wc. Jednak skvěle voní a i ruce jsou po něm příjemně hydratované. I kamarádky, co pomáhaly s mytím oken a dveří, si ho chválily.

    Shrnutí:

    Výrobky Real green clean slibují ekologičtější variantu úklidových prostředků, které jsou šetrnější nejen k přírodě, ale i k uživatelům. Jak je to vzhledem k přírodě, nedovedu moc posoudit. Složení výrobků je sice více eko-friendly, než klasické úklidové prostředky, plné chemie, ale na úplně přírodní bázi není. Na každý pád je to odlehčená varianta klasických úklidových prostředků. Ve vztahu k člověku nedráždí kůži, ani při déle trvajícím úklidu, což kvituji, jelikož při uklízení nesnesu rukavice.

    Výrobky krásně voní, na každém obalu je roztomilé zvířátko. Jako eko-friendly výrobky bych si je představovala balené v něčem jiném, než zrovna v plastu - dokonce i každá z tablet do myčky má svůj plastový pytlíček. 

    Každopádně když se řekne o čistícím prostředku, že je šetrný k přírodě, většinou si pod tím představím sice přírodě neškodný výrobek, ale zároveň ne příliš účinný. To o výrobcích této řady neplatí. Všechny produkty splnily má očekávání, co se funkčnosti týká. Udělala jsem si i malý průzkum, ohledně srovnání cen u této řady a běžných úklidových prostředků. Protože co si budem, když se řekne eko nebo bio a tak dále, člověk si představí sice lepší kvalitu, ale zase o to vyšší cenu. U Real green clean se mi líbí, že ceny jsou srovnatelné s ostatními výrobci, které bežně používám. Dají se dokonce v rámci úspor - ať už financí nebo plastů - sehnat i větší a třeba pětilitrová balení některých z nich, což pak vyjde ještě lépe pro peněžeku i přírodu.

    Výsledkem mého testování tedy budiž zjištění, že některé z výrobků - třeba na podlahy, čištění ploch, nádobí, mýdlo a tablety do myčky, se u nás zřejmě zabydlí dlouhodobě. Protože když už máme eko-friendly domek, proč nemít eko-friendly i domácnost 🙂

    astracreek
    17. zář 2019    Čtené 600x

    Zenit – čisticí prostředky, které rozhodně nejsou za zenitem

    Obvykle se neúčastním žádných testovacích soutěží. Párkrát jsem to zkusila na věci, které by se opravdu hodily (krémy na ekzém pro syna apod.), a nikdy jsem testování nevyhrála. Tentokrát jsem to zkusila jen tak z hecu a hle – když už mám testovat, tak ať u toho také pěkně makám, že jo 😀

    Musím říct, že recenze bude asi dlouhá. A ačkoli nesnáším uklízení (moje mamka je uklízecí maniak a naprosto mi to otrávila), tak mám ráda čisto a hodně přemýšlím nad tím, jaké prostředky kupuji. Takže jsem se na testování dost těšila.

    Vzhledem k tomu, že syn je od narození velmi silný ekzematik, tak hodně řeším, co domů kupuji. Hlavně co se praní a umývání nádobí týče. Ne všechny výrobky od Zenitu se u nás zabydlí, ale některé nahradí ty, které používám doposud. Celkově jsem ale z výrobků nadšená. Navíc jejich obrázky se zvířátky jsou děsně roztomilé.

    Zenit je drogerie, která je ekologická, ale je to takový mezistupeň mezi konvenční kosmetikou a opravdu šetrnými výrobky. Používají syntetické konzervanty, které sice zabraňují množení bakterií, ale osobám s citlivou nebo ekzematickou pokožkou mohou způsobit problémy (ale nemusí!). Také používají syntetické vůně. Na druhou stranu jsou velmi účinné, co se funkce týká, a nejsou drahé. V přírodě jsou rozložitelné.

    Pozitiva: Krásně voní! Vůně je opravdu velmi příjemná. Já osobně jsem spíš na sladší vůně, ale tato nenásilná a lehká vůně mě naprosto uchvátila.
    Velmi dobře čistí. Vyzkoušeno snad na všem a nikde jsem nezaznamenala žádný problém.
     Jsou šetrné k přírodě.

    Negativa: Některé výrobky z této řady obsahují výše uvedené syntetické konzervanty (toto je negativum konkrétně pro mě, ale troufám si říct, že většinu uživatelů to trápit nebude vůbec). Obaly nejsou rozložitelné.

    Mytí nádobí a Na ruce a nádobí

    Přípravek perfektně odmašťuje, zkusila jsem klasiku z reklamy, kdy jsem na plech po pečení dala vodu a kapku přípravku a opravdu krásně odmastil. Manžel si stěžuje na lahvičku, že má velký otvor a přípravek je tekutý, takže ho zbytečně hodně vyplýtvá, ale mně to nepřijde, když to člověk ví. Přípravek Na ruce a nádobí používám v kuchyni hodně, když si potřebuji opláchnout ruce a poradil si i s citrónovou kůrou z prstů. Můj původní prostředek si s tím neporadí a je ze mě cítit citron ještě dva dny (nadneseně).

    Na povrchy

    Vyzkoušela jsem čistidlo na povrchy na naši indukční desku. Úklid kuchyně je manželova parketa, ale já jsem se nemohla dočkat, když balíček dorazil, navíc po vaření byla deska řádně špinavá. Překvapilo mě, jak krásně povrch vyčistilo i malé množství přípravku. Většinou mívám na desce kocoury (živé občas také), ale tentokrát tam není ani jeden. Pozor, větší množství přípravku dost pění.

    Také jsem přípravek vyzkoušela na sprchovém koutu, kde míváme na skle vodní kámen. Takový ten běžný z kapiček přípravek vyčistil, ale s trochu zaschlejšími si už neporadil. Nutno dodat, že jsem s tím ani nepočítala, protože na to přípravek není dělaný, ale když už testujeme, tak se vším všudy. Baterie se ale leskly čistotou.

    Záchod

    Po použití přípravku mi přijde, že WC vydrží déle čisté, ale se svým současným prostředkem nejsem úplně spokojena.

    Mýdlo

    Mýdlo krásně voní, je to taková lehká svěží vůně. Moc na ně nejsem, já radši sladší, ale tahle mi vyhovuje, protože není moc silná. Překvapilo mě, že mýdlo nepění, přijde mi skoro jako gel, ale čistí parádně. Ruce od hlíny, od brambor, od mrkve, žádný problém. Akorát mám po něm pocit suchých rukou (ne vysušených!!!), ale možná je to o zvyku, manžel takový problém nezaznamenal.

    Prací gel

    Při prvním praní mě překvapila hustota gelu, je rozhodně hustší než ten, co používám, ale gel používám jen od jedné značky na praní pro syna, takže nevím, jak tekuté gely bývají. Vypral zaschlé zbytky od jídla, krásně bílé prádlo prosvětlil.

    Tablety do myčky

    Tablety jsou samostatně baleny v nerozpustném obalu, takže se musí před použitím rozbalit. To hodnotím jako malé mínus. Vyzkoušeli jsme na mytí skla, ale i zaschlých hrncích (schválně jsem si jeden schovávala) a musím říct, že spokojenost veliká. Sklo se lesklo, nezůstaly na něm žádné skvrny ani fleky a hrnce byly také krásně čisté. Za mě jsou tablety největším překvapením a rozhodně volbou do budoucna. 

    Pouze mě mrzí nerozpustný obal. Na druhou stranu ohromné plus je, že jsou to bezfosfátové. Měly by mít menší aktivní sílu, ale já jsem vůbec nic takového nezaznamenala a to jsem opravdu testovala poctivě. Za mě obrovská spokojenost.

    Aviváž

    Po té, co jsem přešla na eko domácnost, tak aviváž stále hledám. Tato voní velmi jemně, nedráždí, což mi vyhovuje. Nemám ráda, když je prádlo tou vůní přesycené. Také je naprosto měkoučké, takové jsem ho už dlouho neměla. Jediné mínus je výše zmíněné složení.

    Na podlahy

    Vzhledem k tomu, že si někdo (ehm, ehm – já) vybral matno-lesklou podlahu, na které je vidět každá kapička vody, každá ťápota, tak je mytí podlah opravdu hrůza, děs a katastrofa. Hadr nesmí být moc mokrý nebo suchý, prostě tak akorát, aby nedělal šmouhy. S tímto prostředkem jsem také byla velmi spokojena, prošel zkouškou nejtěžší.

    Za sebe výrobky Real Green Clean od Zenitu rozhodně doporučuji pro každého, kdo by je chtěl používat. A budu je i doporučovat, protože příroda se šetřit musí a jak je vidět, nemusí to být ani drahé.

    #test_zenit a #recenze

    zebruska
    13. zář 2019    Čtené 437x

    Chceš-li vůni do bytu, pak sáhni po Zenitu

    Když se mi objevila nabídka na testování úklidových prostředků, které by měly být šetrné k přírodě, řekla jsem si, že tohle zkusím. Pak jsem to nějak vypustila z hlavy, odvezla kluky první den školního roku do školky, svázala vlasy a pustila se za hlasitého zpěvu do velkého poprázdninového úklidu. No a v tom koukám, že mi na koňovi přišla zpráva... zase nějaká reklama, řekla jsem si... a ono ne. On psal koník, že jsem byla vybrána... no paráda. 

    Fakt jsem měla radost. Pět let bydlíme v domečku, máme ČOV a pořád hledám něco, co by kombinovalo všechny moje požadavky. Většinou jsem skončila u Sanytolu, protože ocet mi nevoní, po jedlé sodě nemám pocit, že by to bylo čisté(i když to vidím). A já mám ráda, když je doma uklizeno a úplně nejradši mám ty chvíle na konci úklidu, kdy ještě usychá podlaha a voní to tu čistotou. Netrpělivě jsem tedy na balíček čekala a mezitím zlehka poklízela. 

    Pán od In-time už se zdálky usmíval, protože u nás byl s balíkem od Koníka potřetí během 3 týdnů 🙈 Překvapila mě tíha balíku. Následně pak výplň, z té měli velkou radost kluci, hned začali praskat bublinkovou fólií a chtěli rozhazovat zelené polystyreny. Roznesla jsem po domě přípravky podle toho, k jakému byly účelu a těšila se na test.

    Tablety do myčky Real green přišly právě včas. Zbývalo mi tu pár posledních DM nature. Myčka byla čerstvě vyčištěná, takže mohl proběhnout test za spravedlivých podmínek. Vzhledem k tomu, že hodně peču a vařím, myjeme nádobí denně, max ob den, takže úplně nevím, jak si tablety poradí se zaschlou špínou, ale misku od mugcaku, která mnohdy zůstane špatně umyta, umyly dobře. A příjemné voní. Jen mi vadí, že se každá tableta musí vyndat z pytlíku, což tvoří další odpad do koše. Krabice je zbytečně velká.

    Gel na praní a aviváž jsem vyzkoušela hned po zapnutí myčky. Aviváž používám minimálně. Všichni mi tvrdili, že kvůli sušičce ji používat nemám, ale pak jsem se dočetla, že to nevadí a i mi to potvrdil pan opravář. Jen se jí má dát málo. Měla jsem připravenou hromádku ručníků, tak jsem přidala ani ne čtvrt víčka aviváže. Ta vůně se nesla celou koupelnou. S běžně špinavým oblečením si gel poradil, velké skvrny od trávy nebo jídla u nás nejsou moc časté, ale i čokoládová zmrzlina (fakt čokoládová) z trika zmizela 👍 

    Prostředek na plochy jsem si nechala v kuchyni, ale použila i v koupelně. Koupelnu myjí každý týden, tentokrát jsem to vzala ještě poctivěji. Baterie, vana, sprcháč, dlaždičky... Bez větších problémů a s příjemnou vůní k tomu. Nemám žádnou výtku, skvěle posloužil v kuchyni i v koupelně. 

    Přípravek na toalety bych zařadila do kategorie průměr. Super je, že s něj není cítit chemie, ale podobně jako u Frosch čističe z něj cítím ocet, který mi nevoní. Jak účinně odstraňuje vodní kámen a špínu, to moc neposoudim, jestli mi něco vadí, je to špinavý záchod. To bych musela jet testovat jinam 🙈

    V kuchyni se mi zabydlely vedle sebe lahvičky s prostředkem na nádobí a na nádobí a mýdlo na ruce v jednom. U podstředku na nádobí mi vadí jen balení, využila bych pumpičku. Ale to v sobě spojuje 2v1 prostředek a ten je top. Protože v kuchyni chci těch lahviček mít co nejméně, ale nechci si mýt ruce přípravkem na nádobí a nádobí mýdlem, tak tam lahvičky straší dvě. A teď bude jen jedna. Ruce mi nevysušil a nádobí hezky umyl. 

    Na závěr jsem vytřela vodičkou na podlahy a hodila nohy nahoru, než podlaha uschne. A vnímala vůní. Vůní, která je u všech přípravku jemná a stejná. Někomu by to mohlo vadit, ale pro mě to je velká výhoda. Nepřebíjí se vůně všech přípravků, naopak se krásně doplňují. 

    Mýdlo na ruce v koupelně testují všichni a kluci nadšeně běhají a dávají nám ruce očuchat. Na obalech se jim líbí zvířátka, ale obaly zároveň nejsou přeplácané. Jen neposoudím, jak se líbí přípravky bakteriím v ČOV. To uvidíme časem. průměrná cena je 50 Kč za lahvičku, u gelu 100 Kč, což není žádná pálka. Myslím, že až dojdou, tak je ráda zase koupím.

    Koníku, díky. 

    #zkusenosti_zenit

    konik_testuje
    26. srp 2019    Čtené 4123x

    Vaše zkušenosti se Zenit

    Nejen péče o dítě, ale i domácí práce jsou nedílnou součástí povinností maminek i tatínků. V obchodech najdete nepřeberné množství úklidových prostředků pro mytí nádobí až po čištění wc. Pro které se ale rozhodnout a podle čeho? Zapojte se do testování přípravků Real green clean od Zenit a budete mít jasno!

    Výrobky šetrné k přírodě jsou v dnešní době žádané v jakémkoliv odvětví a výjimkou není ani úklid domácnosti. Zenit vám přináší možnost vyzkoušet několik přípravků z ekologické řady Real green clean. Přihlaste se a vyzkoušejte sami, jak účinné a zároveň šetrné jsou jejich úklidové prostředky.

    Co testujeme?

    Řada Real green clean je ekologická a byla uvedena na trh v roce 2014. Od té doby se rozšiřuje, např. v roce 2017 o unikátní prostředek na nádobí a mýdlo na ruce v jednom. V letošním roce přibyly do této řady dvě novinky - aviváž a tekuté mýdlo ve veganské kvalitě. 

    Zelená řada čisticích prostředků kombinuje vysokou čisticí sílu a zároveň šetrnost k přírodě i k čištěným povrchům. Všechny suroviny včetně parfémů a konzervačních látek jsou pečlivě vybrány tak, aby nezatěžovaly životní prostředí. Výrobky jsou lehce biologicky odbouratelné a otestovány akreditovanou laboratoří. Jsou ideální pro domácnost s vlastními čističkami odpadních vod. Výrobky jsou k dispozici i v praktickém balení 5 kg. 

    Maminkám, které se zapojí do tohoto testování, pošleme balíček 9 produktů na úklid celé domácnosti 🙂

    1. Real green clean prací gel

    • univerzální použití – lze použít na bílé i barevné prádlo
    • 42 pracích dávek
    • obsahuje složky rostlinného původu
    • vhodně zvolená kombinace enzymů zaručí odstranění všech typů skvrn i při nízkých teplotách

    2. Real green clean aviváž 

    • pro svěží a měkké prádlo, usnadňuje žehlení
    • 28 dávek
    • ve veganské kvalitě

    3. Real green clean prostředek na nádobí a mýdlo na ruce

    • 2 výrobky v jednom – ideální na využití v kuchyni
    • dermatologicky testováno
    • obsahuje glycerin a konopný olej – látky příznivě působící na pokožku

    4. Real green clean plochy

    • na plochy v celé domácnosti
    • odstraňuje mastnotu v kuchyni, vápenaté a mýdlové usazeniny, zaschlé kapky vody a další nečistoty v koupelně
    • pěna i rozprach

    5. Real green clean nádobí

    • silná odmašťovací schopnost, tvorba bohaté pěny
    • účinný ale zároveň šetrný
    • neutrální pH

    6. Real green clean toalety

    • kombinace dvou přírodních kyselin – octová a citronová
    • odstraní vodní kámen, rez a mýdlové usazeniny
    • gelová konzistence prodlužuje dobu působení

    7. Real green clean tablety do myčky

    • vše v jednom
    • neobsahují fosfáty, chlor ani konzervační prostředky
    • změkčují vodu
    • 40 ks v balení

    8. Real green clean podlahy

    • na všechny typy podlah a omyvatelné povrchy
    • antistatická přísada proti usazování prachu a nečistot

    9. Real green clean tekuté mýdlo

    • TM pro každodenní použití ve veganské kvalitě
    • dermatologicky testováno
    • obsahuje glycerin a konopný olej

    Koho hledáme?

    Vhodnými kandidátkami na testování ekologické řady Real green clean jsou ženy s vlastní domácností, o kterou se pravidelně starají. Čisticí prostředky si samy vybírají a zajímá je složení a kvalita. Pokud také rády a hezky fotíte a baví vás psaní, neváhejte se přihlásit 🙂

    Jak se zapojit?

    K testování se můžete přihlásit přidáním komentáře pod tento článek a napsat nám odpovědi na následující otázky:

    1. Máte doma myčku?
    2. Jak u vás doma vypadá dělba domácích prací? 🙂

    Čas máte do neděle 1.9.2019 a poté vybereme 10 žen, kterým se ozveme do interní pošty.

    #test_zenit