konik_testuje
24. zář 2019
769 

Testování čisticích prostředků Real green clean: Jaký je verdikt maminek?

Mohou být čisticí přípravky šetrné k přírodě a zároveň účinné proti špíně? Deset maminek vyzkoušelo 9 přípravků ze zelené řady Real green clean od české firmy Zenit a my jsme pro vás shrnuli jejich recenze. Podívejte se, jak dopadlo testování přímo v jejich domácnostech.

Zelená řada čisticích prostředků kombinuje vysokou čisticí sílu a zároveň šetrnost k přírodě i k čištěným povrchům. Všechny suroviny včetně parfémů a konzervačních látek jsou pečlivě vybrány tak, aby nezatěžovaly životní prostředí. Výrobky jsou lehce biologicky odbouratelné a otestovány akreditovanou laboratoří. Jsou ideální pro domácnost s vlastními čističkami odpadních vod. 

Celé testování provázela příjemná vůně čisticích prostředků Real green clean, kterou si chválily všechny maminky. Stejně tak tato řada čisticích prostředků zaujal většinou svým designem obalů, které se líbily také dětem. Maminky z Modrého koníka vyzkoušely:

1. Real green clean prací gel

+ Nejvíce bodů získal prací gel za účinné odstranění všemožných skvrn (od čokoládové zmrzliny po rajskou).

+ Hned v závěsu se nesla krásná vůně pracího gelu.

Některé maminky také zmínily, že je prádlo měkkčí a lépe se žehlí. "V další várce praní byly manželovy košile, které má do práce, Tam jsem dala jen málo gelu, protože jako úředník se moc nezamaže, ale potřebovala jsem odstranit zápach potu. Vše dopadlo na jedničku a dokonce při následném žehlení prádla jsem byla nadšená, jelikož košile šly vyžehlit mnohem rychleji a řekla bych i poctivěji než jindy," píše basko206 ve své recenzi

- Bohužel ve dvou případech se prací gel neosvědčil a zákeřné skvrny neodstranil.

2. Real green clean aviváž

+ Aviváž si maminky získala hlavně svou vůní.

Hanulka1989 napsala: "Aviváž mi ale tak moc voněla, že jsem nechala sušičku odpočinout a vyprané deky jsem dala na sušák. Tak krásně voněli tou aviváží, že je budu dávat na sušák opakovaně. Zkusila jsem ještě dvě pračky s aviváží a vůně je opravdu nádherná a dlouhotrvající. Kdyby začal Zenit s ubrousky do sušičku s vůní této aviváže budu hlavní odběratel."

- Ačkoliv byla vůně velkým plusem, některé maminky uváděly, že vůně bohužel nevydrží moc dlouho. 

3. Real green clean prostředek na nádobí a mýdlo na ruce

+ Nejoblíbenějším přípravkem byl podle ohlasů právě tento prostředek 2v1. Dobře umyje nejen nádobí, ale šetrně se postará i o špinavé dětské ruce.

+ Má praktickou pumpičku, takže si prostředek snadno vymáčknete na houbičku nebo ruce.

+ I když je účinný proti špíně, zanechá vaše ruce nevysušené a voňavé. Zároveň neutralizuje nepříjemné pachy třeba od uzenin.

Maminka seety k tomu dodává: "Výrobek, který se u nás zabydlel a který se mi zalíbil, je Real green clean prostředek na nádobí a mýdlo na ruce. Je geniální. Kolikrát potřebuji sobě nebo dětem rychle umýt ruce v kuchyni a umývat je jarem je tedy nic moc. Teď když mám na lince tohoto obojživelníka, nemusím letět umývat ručičky do koupelny. Navíc zvládne opravdu umýt i špinavé nadobí a poradí si i s mastnotou."

4. Real green clean plochy

+ Úspěch sklidil tento čistič ploch za účinnost a schopnost opravdu vyčistit různé plochy v domácnosti. 

+ Dodává plochám lesk, odmašťuje, vyčistí zaschlé kapky a podle jedné maminky vydrží plocha i déle bez prachu.

- V některých domácnostech se však Real green clean na plochy neosvědčil, protože po sobě zanechal fleky a mapy na lince a neporadil si s vodním kamenem.

"Vzala jsem s ním kuchyňskou linku, dřez a pak celou koupelnu. V kuchyni pěkně odmastil a sklokeramická deska se jen leskla. V koupelne hezky vzal zaschlé kapky vody na dveřích sprchového koutu. S vodním kamenem na baterii už si ale neporadil. Nehodnotím to však jako velké minus, protože máme dost tvrdou vodu a málo který přípravek si s tim poradí," přidala svůj názor hanulka1989.

5. Real green clean nádobí

+ Největší síla přípravku Real green clean na nádobí tkví v tom, že si dokáže i v jedné kapce hravě poradit s mastnotou. Nádobí je pak krásně čisté.

- Jediným minusem podle jedné z maminek bylo to, že nemá pumpičku pro snadnější nanášení na mycí houbičku.

Takto to shrnula maminka lcn162: "Prostředek na nádobí odmastil pánev a umyla jsem s ním i připečený hrnec. I malá kapka na houbičce dostatečně pění. Jen mi vadí, že hrdlo láhve je nalévací, více by mi vyhovovala pumpička nebo dávkovač. Ale protože mám doma dávkovač saponátu, není to pro mě až tak důležité."

6. Real green clean toalety

+ Tento přípravek zvládl perfektně vyčistit toalety.

+ Zanechal na toaletě příjemnou vůni.

- Tři z testerek však po čištění tímto přípravkem cítily octový zápach.

"Real green clean toalety - testováno na tchánovi, repektive jeho wc. My máme na domě toalety úplně nové, ještě nám je vodní kámen nestihl zaneřádit. Zato tchán...Nechápu, že mu to nevadí. A tak jsem použila štědrou dávku prostředku na toalety, zaklapla víko a čekala. Jak to dopadlo: dala jsem tomu 20 minut a pak pomohla i štětkou. Ještě spláchnout a paráda! Všechny usazené nechutnosti za nevím, jak dlouho, byly pryč. Jako bonus wc příjemně vonělo. Po pravidelných denních kontrolách mohu konstatovat, že vodní kámen atd se zatím nezačal usazovat zpět," zhodnotila estersi.

7. Real green clean tablety do myčky

+ Přestože jim většina testujících nevěřila, Real green clean tablety do myčky prokázaly, že i prostředky šetrné k přírodě si dokáží poradit s nečistotami a zanechat nádobí krásně čisté a vyleštěné.

+ Jako bonus opět provoněly celou myčku.

- Bohužel si trochu zkazily reputaci tím, že je každá tableta zabalena samostatně, takže vzniká další zbytečný odpad.

Maminka luckamb: "Tablety do myčky byl zrovna jeden z prostředků, u kterých jsem očekávala totální propad. Máme u nás ve vesnici velice tvrdou vodu, takže nádobí neumyje takřka nic. Používám jednu značku, která vím, že mi nádobí umyje, ale při zkoušení čehokoliv jiného se vždy vracím k původnímu. Takže první večer, myčka samozřejmě plná, takže šup, riskneme to. Ani si neumíte představit ráno tu radost, když otevřete myčku a ono je to všechno čisté, lesklé."

8. Real green clean podlahy

+ Pokud zvolíte na čištění podlah právě Real green clean, můžete se spolehnout na to, že vaše podlaha bude čistá, lesklá a beze šmouh. 

+ Domácnost provoní opět příjemná vůně.

Zkouškou prošel Real green clean i u maminky astracreek: "Vzhledem k tomu, že si někdo (ehm, ehm – já) vybral matno-lesklou podlahu, na které je vidět každá kapička vody, každá ťápota, tak je mytí podlah opravdu hrůza, děs a katastrofa. Hadr nesmí být moc mokrý nebo suchý, prostě tak akorát, aby nedělal šmouhy. S tímto prostředkem jsem také byla velmi spokojena, prošel zkouškou nejtěžší."

9. Real green clean tekuté mýdlo

+ Tekuté mýdlo od Real green clean krásně voní.

+ Se špinavými rukami si poradí raz dva, i přestože moc nepění.

Dvě maminky uvedly, že nevysušuje ruce, jedna z testerek měla naopak pocit suchých rukou. 

Zebruska v recenzi píše: "Mýdlo na ruce v koupelně testují všichni a kluci nadšeně běhají a dávají nám ruce očuchat. Na obalech se jim líbí zvířátka, ale obaly zároveň nejsou přeplácané. Jen neposoudím, jak se líbí přípravky bakteriím v ČOV. To uvidíme časem. Průměrná cena je 50 Kč za lahvičku, u gelu 100 Kč, což není žádná pálka. Myslím, že až dojdou, tak je ráda zase koupím."

Jak maminky hodnotí řadu Real green clean?

+ Všechny přípravky Real green clean jsou při úklidu velmi účinné a dokáží až na pár výjimek vyčistit, co je potřeba.

+ Druhým pozitivem je to, že jsou šetrné k přírodě.

+ Design obalů se výrobcům povedl a ty se líbí dospělým i dětem.

+ Řada Real green clean provoní celou domácnost příjemnou vůní.

+ Přípravky pořídíte za příznivé ceny.

"Výsledek nejlépe zhodnotí asi manželova věta 'jak může něco eko bio fungovat lépe než ty chemické driáky'. I já jsem byla moc spokojená, umyté bylo naprosto vše a sklo se krásně lesklo. Po otevření myčky se navíc vyvanula příjemná vůně, což není u všech tablet zvykem," dodává lcn162.

"Manžel ještě zkoumal další aspekt, a to cenu. Předpokládal, že ekologické výrobky budou dražší než normální. Porovnání ho mile překvapilo, cena pracího gelu a tablet do myčky byla srovnatelná s konkurencí."

- Za minus maminky považují to, že obaly nejsou zcela rozložitelné.

- Obaly jsou si dost podobné a proto nejde na první pohled rozeznat, o jaký přípravek jde.

- Obsahují syntetické konzervanty.

Všechny recenze najdete ve fóru Vaše zkušenosti s přípravky Zenit Real green clean nebo pod #test_zenit

Více informací o přípravcích Zenit

Pro ty z vás, které nedostaly možnost otestovat produkty Zenit Real green clean, jsme alespoň sepsaly klady a zápory, které testerky zmiňovaly nejčastěji 🙂 @20kveta, @89piskota, @aalleennkkaa7, @adriankadani, @adrim2, @aintcha, @aja734466774, @aklora, @almara2, @aluska88, @ametystka, @andre87, @andrejkakubik, @andule011, @anecak, @animali, @areh, @astracreek, @asvobodova, @babka, @babso1305, @babunka1, @barbarka111, @barborrraa, @barca198, @barcaro, @barinkas, @basko206, @berryi, @bertoldina, @beruska125, @beruskaevuska1, @betelgeuzz, @bettynka26, @blancako, @broucek31, @caffelatte1, @chiara1990, @cipisek2017, @cizule89, @clarise, @colombianita, @coreprincess, @crazymaverick, @danacimrmanova, @danca94, @dasa7x, @denisahradecka, @denni23, @denny27, @denny94, @donika1984, @eelliikk, @efca, @ekulka, @elisabeth86, @eliska_k95, @eloise02, @emata, @erkil, @esterka610, @estersi, @etmargareth, @eviks, @evit_a, @evulik13, @evushkaaa, @fiiif, @filija, @firsttime, @flicek86, @franerka, @frstka, @g_m, @gabkekoczi, @gapet, @ginuska235, @gudule, @gumysek, @hamalovi, @hanacvej, @hance89, @hank80, @hanulka1989, @happyprcek, @hhranolka, @hnicka, @holkace...inatomsova, @pehamek, @pentu, @petaov, @petta33, @petule_c, @petulka25, @pijavka, @pistalinda35, @podaji, @podvlivemcokolady, @popelucha, @prolenik, @radkahejmalickova, @radkamorrisova, @radkon, @rennni, @rkozakova, @rockerka, @rottentocore, @rozz_bull, @rychle, @samantha_117, @sarahj, @seety, @sevcikovakaterina, @simdan, @sirka1, @sistersss, @skorotrojcatka, @slavikovamichaela, @sluneccnicee, @slunickoef, @smajlinka22, @smekalovamo, @snezenka26, @stribro4, @suzy_9, @svetluska09, @svobodka14, @svobodpetika, @szabickovi, @tadecek, @teniska1313, @terinavb, @tese, @tukza, @tynaboz, @ukeke, @valjur, @valuvka, @vbera, @ve_run_ka, @veinnna, @vendulak, @ver_ver, @verca5505, @verca_m, @veru8989, @veruuu25, @veruuuuberuuuu7, @vetules, @veverik_, @vitalashko, @vladimira_b_l, @vladislava82, @vlahy, @vlastadi, @vmaky, @vonrataj, @welush, @weronicaaaa, @xantista, @zanda90, @zanek, @zanri, @zebruska, @zelnahlava, @zet83, @zikisek, @zofkat, @zrofka, @zusssik, @zuzana2511, @zuzhe, @zuzina_m, @zvolda

25. zář 2019

Začni psát komentář...

Odešli