ivakalinova
    14. dub 2022    Čtené 1316x

    Velikonoce s ambasadorkami - soutěž s VILEDOU

    Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný. Nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý, slepička vám snese jiný. V koutku na zeleným proutku, proutek se ohýbá a slepička kokrhá, ko ko ko ko dák, kam mám to vajíčko dát.  

    Velikonoce jsou svým původem svátky jara. Všechny přípravy na Velikonoce i samotný průběh těchto svátků mají svá pravidla, která se velmi přesně dodržují. 

    Každý z nás má určitě své zvyky a tradice, které se snažíme na Velikonoce dodržovat. 

    A proto se ptám, jaká tradiční jídla, pochutiny, dobroty se u vás na Velikonoce připravují? Pečete? Mlsáte? Na jaké dobroty byste mě pozvali? 

    JAK SE DO SOUTĚŽE MŮŽETE ZAPOJIT?

    Čas zapojit se do této soutěže máte do 15.4.2022 do 8.00 hod. Poté pomocí generátoru náhodných čísel vylosuji jednoho výherce a výsledek zveřejním na svém blogu.

    A to nejdůležitější na závěr? O co budeme soutěžit?

    Hlavní výhrou v této velikonoční soutěži bude TURBO mop (pokud mop nepotřebujete, domluvíme se a můžete ho někomu věnovat - rodině, mamince na Modrém koníkovi, kamarádce...). 

    Přeji hodně štěstí při soutěžení a krásné svátky jara!

    Iva, Emička, Adámek a #vileda

    První nápověda ohledně výhry s firmou #vileda v rámci naší akce #tyden_s_ambasadorkami

    Výhra je veliké překvapení, ale prozradím, že výrobek se řadí do kategorie mopů, ale není to klasický mop 😇

    Zapojit se můžete ještě do zítřejších 8:00 hodin. A určitě si nezapomeňte přečíst článek u Katy @tratatundra ❤️

    I dnes přicházím s výsledky adventního kalendáře s firmou #vileda

    Dnes je to vyhodnocení okénka číslo 10, kde bylo balení hadříků Microfibre ULTRA FRESH. Okénko získala @marcelka311

    Gratuluji vítězce a vy ostatní, dnes je opět šance něco vyhrát. Buď v adventním kalendáři v okénku číslo 11 nebo velmi hodnotný výrobek v našem společném projektu #tyden_s_ambasadorkami - jednoduchá otázka, rychlá a jednoduchá odpověď. A třeba i trocha toho čtení při kávě u @tratatundra ❤️

    (2 fotky)
    ivakalinova
    Zpráva byla změněna    10. pro 2020    

    SOUTĚŽ UKONČENA - Dnes to bude s Viledou opravdu našlapané, že? Soutěžíme i v rámci projektu #tyden_s_ambasadorkami a pak náš adventní kalendář s firmou #vileda - okénko číslo 11

    🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

    Dnes budeme soutěžit o hadřík ACTIFIBRE a balení houbiček INOX.
    Hadřík je ideální pomocník pro všechny druhy materiálů - sklo, laminát, dřevo, kov, nerez..... Jedním tahem vyleštíte vše bez pomoci chemických prostředků, stačí pouze voda. Hadřík lze vyprat v praccez na 60°C.
    Houbičky INOX jsou top produkt na trhu. Díky abrazivní vrstvě můžete používat na sklo, drahé nádobí, varnou deskou. Žádný povrch nepoškrábe, ale špínu dostane dolů opět jen pomocí vody.

    🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

    A jak se do soutěže zapojit?
    🎄 dát lajk této zprávě
    🎄 odpověď na soutěžní otázku komentářem pod tuto zprávu - máte nějaké tradice/zvyky během adventu?

    Soutěžíme od teď do dnešní půlnoci. Pomocí generátoru náhodných čísel vylosuji zítra jednoho výherce.

    Hodně štěstí 🍀🍀🍀

    (3 fotky)
    tratatundra
    10. pro 2020    Čtené 1283x

    Vánoční přání - Vánoce s ambasadorkami

        Ač žijeme dobu digitální, každoročně se před Vánoci roztrhne pytel s klasickými pohledy. Vánoční přání všeho druhu putují nejen po České republice, ale po celém světě. Je to moc milá tradice. Jedna z těch, kterým bych dopřála, aby se zachovaly ještě pro spoustu dalších generací.  Víte ale, kde se tato tradice vzala?

    První vánoční pohledy

       Ty úplně první pohledy s motivem Vánoc si nechal prý vytisknout Brit sir Henry Code někdy v roce 1843 v Londýně. A za tímto počinem nebylo nic, než jeho lenost. Nechtělo se mu prý vypisovat dlouhé dopisy s přáním poklidných svátků a tak přišel s nápadem natisknout na papír vánoční motiv, který pro něj namaloval John C. Horsley, doplnit ho textem a rozeslat v obálce. Z celkového počtu 1000 kusů sám rozeslal pouze 400 z nich. Ostatní prodal. (Rodilý byznysmen, nemyslíte?) Pohlednice vyobrazovala velkou rodinu popíjející víno.

        Tak se z Anglie stala velmoc ve výrobě vánočních pohledů a tenhle monopol si udržela na dalších 30 let. V roce 1875 se prostřednictvým jistého německého imigranta dostala výroba pohlednic až do Ameriky a zde zažila prudký rozmach (na pohlednicích se masivně vyobrazoval populární Santa Claus).

        První vánoční přání na území České republiky dorazily až koncem 19. století z Německa, které bylo v jejich výrobě evropskou pevninskou velmocí. České texty se na nich začali objevovat až po první světové válce. Vůbec prvními českými motivy byla krajina, jesličky a andílci, či vánoční stromeček. Od dvacátých až třicátých let se na pohlednicích objevily obrázky Josefa Lady (takzvané “ladovky”), které jsou pro nás symboly českých tradičních Vánoc dodnes. 

    Naše vánoční přání

        Přestože dnes už posílání vánočních přání není moc “in”, letos jsme se rozhodli přání pro naše přátele a rodinu vlastnoručně vyrobit podle návodů na internetu a rozeslat tak kousek sebe. A abychom si ty nejlepší návody nenechali jen tak pro sebe, tak vám je níže nabízím jako tip na kreativní vyžití pro malé i velké. 

    Připojila jsem vám i videa, kde těch nápadů naleznete ještě daleko víc, než se nám povedlo zrealizovat. Upozorňuji, že naša přáníčka nejsou dokonalá. Tvořila jsem je s ani ne šestiletou Katkou za asistence tříletýho Beníka, což je na nich taky poznat. Ale myslím, že o to vzácnější jsou!
    Mimochodem, vše, co jsme na tvorbu přáníček použili, jsme pořídili v #pepco .

    Tak, nůžky připravit, začínáme!

    Potřebujete:

    - karton nebo výkres
    - barevné papíry (můžou to být klidně zbytky balícího papíru anebo jako v našem případě scrapbooková sada s vánočním motivem)
    - stužky
    - ozdobné pásky,flitry
    - lepidlo a nůžky

    1. 3D koule

    Tohle přání bylo asi nejjednodušší ze všech a bylo hotové během chvilky. Hezká je i varianta s 3D vánočním stromkem. Návod, jak na něj naleznete ve videu č.1 dolů pod článkem. A kreativitě se meze nekladou a tak vaše přání můžete vyšperkovat dalšími prvky.

    2. Harmonikový stromeček

    S tímhle přáním jsme se docela potrápily. Poskládat papír do souměrného vějíře bylo pro mě docela náročné a pak ho správně nalepit tak, aby tam byl ten "pop-up efekt" dokonalý s Katčinou dopomocí bylo téměř nemožné. Ale výslední efekt je nádherný. Nechápu ale, jak to, že na těch videích to vypadá vše tak jednoduše.

    3. Sněžítko/Flitrová koule

    Přiznám se, tenhle typ přáníčka se mi neskutečně líbí už delší dobu, ale jsem na tyto věci tak trochu levá. Je to už dva roky, co jsem v rámci akce Modrý Ježíšek tady na koni, takovéto přáníčko od jedné z uživatelek dostala a byla jsem úplně okouzlená. Tak přišla moje chvíle. Tohle přání nedoporučuji dělat za asistence malých dětí! Už tak je samo o sobě docela náročné na koordinaci. A my jsme flitry měli vyloženě všude. Ale nemůžu mu odepřít, že je vážně moc efektní.

    4. Vyskakovací dárky

    Pěkné, stylové a působivé. Takové je tohle přáníčko. A zvládla ho i Katka sama, v podstatě bez pomoci, takže  ho mohu doporučit jako aktivitu pro předškoláky! Hlavně ten 3D efekt je boží a dítě je na sebe pyšné, když se to povede. Katka se tvářila jako kdyby minimálně sestrojila raketovou loď.  Ale o to právě jde!

    5. Pop-up stromek

    Mně osobně se tyto "vyskakovací" přáníčka moc líbí a tak jsme si i tohle museli vyzkoušet! Důrazně doporučuji použit oboustranně barevný papír. Ten náš byl totiž barevný jen z jedné strany a tak jsem ko musela prvně slepit rubem, pak přilepit na výkres a ten ještě podlepit dalším papírem, ať má hezkou i přední stranu. Takže ve výsledku je hrubé a nemotorné, ale myslím, že moc hezké, i když ani z daleko dokonalé. 

    Návody na tvoření jsem k jednotlivým přáním nepsala, všechny naleznete v následujících dvou videích. A kdybyste se odhodlali některé z nich vytvořít, budu ráda, když mi je hodíte do komentáře, nebo taky jiné DIY přání jako inspiraci pro mě a ostatní.

    https://www.youtube.com/watch?v=LCb4_S7E_PU&ab_channel=5-MinuteCraftsGIRLY

    https://www.facebook.com/homemademamma/videos/2303521843125032/

    SOUTĚŽ

    A jak už jste zvyklí z předchozích dnů, i s tímhle článkem zároveň soutěžíme u jedné z ambasadorek. Dnes můžete vyhrát u @ivakalinova nějakou tu super vychytávku, která vám usnadní předvánoční úklid!
    Tak neváhejte a soutěžte ZDE.

    A my Vám přejeme hodně štěstí v soutěži a krom toho ty nejkrásnější Vánoce! Ať jsou tyto svátky tím nejlepším završením roku 2020, který byl pro všechny náročný. Ať dětský jásot a úsměvy rozzáří sváteční dny a láska naplní srdce.

    S láskou Katka, Katuška, Beník a #pepco

    zdroj: https://kouzelnevanoce.cz/kde-se-vzala-tradice-zasilani-vanocnich-prani/
    #vanoce_s_ambasadorkami

    Deváté okénko adventního kalendáře s firmou #vileda získala @beruskanula

    V okénku bylo balení hadříků Microfibre COLORS.

    Gratuluji k výhře a nezapomeňte, že kromě adventního kalendáře máme s holkama projekt #tyden_s_ambasadorkami a Vileda ještě svou soutěž neměla. A můžu slíbit, že výhra bude úžasná 🥰

    (2 fotky)
    apacheeeAMBASADORKA
    9. pro 2020    Čtené 2323x

    Soutěž UKONČENA! Vánoce s ambasadorkami: Soutěž o nabitou dárkovou kartu do dm

    Krásné čtvrteční ráno,

    určitě jste si všimly, že v letošním ročníku Vánoc s ambasadorkami soutěž s dm zatím nebyla. Tak to pojďme honem změnit, protože je mi zcela neskromně jasné, že se na ni určitě moc těšíte🙂

    Vybrat cenu do soutěže s dm je vždy poměrně těžké, protože v sortimentu je tolik tolik úžasných věcí, které by se vám líbily. Tentokrát jsem tedy zase vybrala možná ten vůbec nejlepší dárek. Dárkovou kartu s nabitým kreditem - díky které si můžete vybrat výhru ušitou přímo sobě na míru a podle svých představ. A to je vždycky moc fajn!

    Dárková karta dm a ty nejdůležitější informace, které byste měly vědět:

    • na dm dárkovou kartu lze vložit libovolnou částku do výše 5.000 Kč
    • její držitel s ní může zaplatit zboží v kterékoli prodejně dm v České republice
    • dm dárková karta je platná 10 let od posledního použití nebo od posledního vložení finanční částky 

    Více informací naleznete na stránkách dm a na tomto odkaze můžete dokonce karty zakoupit v eshopu.

    U spousty věcí v drogérii je důležité, aby obdarovávanému voněly, což je vždycky složité odhadnout. Tato karta je tak skvělou volbou, pokud chcete někomu udělat radost v dm a nevíte, co přesně má rád. I když, přemýšlím nad tím, že snad neznám ženu, které by dárková karta z dm radost neudělala🙂

    O co soutěžíme?

    V této soutěži si společně zasoutěžíme o dárkovou kartu nabitou částkou 500 Kč, kterou pak můžete využít v jakékoliv prodejně dm v České republice.

    Jak se do soutěže zapojit?

    1) Dejte lajk tomuto článku

    2) Dejte lajk článku od Péti @88petule - článek najdete přímo zde.

    3) Do komentáře pod tento článek odpovězte na soutěžní otázku: 

          „Co vy a vánoční focení? Chodíte na něj? Byli jste i letos? A nebo to vůbec není pro vás?“

    Pokud budete mít chuť, přihoďte klidně i fotku z vašeho vánočního focení, ale to samozřejmě NENÍ podmínkou.

    Do soutěže se můžete zapojit do pátečního rána (11.12.2020) do 8:00.

    Co nejdříve potom za pomoci generátoru náhodných čísel vyberu jednu/jednoho z vás, který se půjde rozšoupnout do svého oblíbeného déemka🙂

    Moc držím pěsti a jsem moc zvědavá na vaše odpovědi, protože víte, že fotkama tak trochu žiju🙂

    Mějte se prima a užívejte nádherný adventní čas!

    Veru &  #dm

    88petule
    9. pro 2020    Čtené 3989x

    Netradiční recepty na vánoční cukroví
    – recepty jen pro Vás 😋

    Krásný adventní čas milí čtenáři. Vánoční čas je tu. Pro mnoho z nás ten nejkrásnější čas z celého dlouhého roku. Jistě víte, že oblíbenou tradicí Vánoc je pečení cukroví a na tuto zábavnou činnost se právě v dnešním článku zaměříme. 

    Jsou rodiny, kde se peče jen pár druhů a jsou i takové, které se předhánějí v upečeném množství. Původ pečení vánočního cukroví lze hledat již v předkřesťanské minulosti. V České republice se peče cukroví od počátku 19. století a podle tradice by mělo být napečeno 7 druhů, věděli jste to? 😊 Také dle zvyků by se s pečením cukroví mělo začít až po první adventní neděli.  

    Možná víte nebo tušíte, že mezi tři nejoblíbenější druhy tradičního cukroví se v Česku řadí linecké cukroví, vanilkové rohlíčky a pracny. Ať už se přikloníte k tradičnímu cukroví nebo k neobvyklému receptu, vždy mějte na paměti :

    ⭐    pečení cukroví má být radost a zábava, nikoliv nepříjemná povinnost

    ⭐    vyberte takové druhy cukroví, které mají rádi členové vaší rodiny

    ⭐    začněte péct včas, ať vás netlačí čas 

    ⭐    pokud je to možné, určitě zapojte do pečení cukroví děti

    ⭐    nepečte zbytečně hromady cukroví 😊

    Dnes jsem si pro vás v rámci akce #vanoce_s_ambasadorkami připravila článek, který vás provede šesti vánočními netradičními recepty. Dva z receptů jsou na výborné bezlepkové a bezlaktózové cukroví. Snad se vám recepty zalíbí a třeba se objeví na vaší štědrovečerní tabuli. Pojďme se na ně podívat. 😋

    🎄 Mᴀᴋᴏᴠé sᴛʀᴏᴍᴇčᴋʏ
    _________________________________

    Když se řekne mák, vybaví se mi makové buchty. Možná to máte stejně. 😊 Maková semínka jsou zdrojem řady minerálních látek, především vápníku. Jestli ve vaší rodině, jako u nás, zařazujete pravidelně mák do jídelníčku, pojďte zkusit toto makové cukroví. Garantuji vám, že makové stromečky jsou hned měkké a vydrží měkké až do Vánoc. A jsou tak dobré!

    _________________________________
    📖 Recept na cca 60 kusů stromečků
    _________________________________

    Těsto :

    _________________________________
    220 g hladké mouky

    90 g mletého máku

    120 g moučkového cukru

    1/2 balíčku kypřícího prášku

    1 lžička skořice

    2 vajíčka

    100 g másla

    3 lžíce medu

    _________________________________
    Těsto dobře zpracujte a dejte nejlépe přes noc do lednice. Buď si vyválejte plát silný až 5 mm a vykrajujte stromečky nebo já používám lis na sušenky. Pečeme 5 - 6 minut na 170°C.

    _________________________________
    Dobrou chuť a nezapomeňte stromečky s dětmi ozdobit. ♥️

    🎄 Ořᴇᴄʜʏ
    _________________________________

    Když jsem se 2 roky zpět na sociální síti dozvěděla, že mezi tradiční cukroví patří i plněné ořechy, byla jsem zaskočena. Já plněné ořechy neznala. Nedělala je ani jedna z babiček a nikdo v okolí. Jejich vzhled mě ale okouzlil. Vlašské ořechy totiž k Vánocům neodmyslitelně patří. Řadím je tedy mezi netradiční cukroví a přináším vám recept na ořechy upravený po mém tak, abych se k němu s chutí vracela každý vánoční čas. ✨

    _________________________________

    📖 Recept na chutné ořechy
    _________________________________

    Těsto :
    _________________________________
    170 g hladké mouky
    70 g mletých vlašských ořechů
    1 vrchovatá lžíce medu
    110 g změklého másla
    40 g moučkového cukru
    1 lžíce kakaa
    1 lžička rumu (může být půl lžičky skořice)
    _________________________________
    Plníme do formiček. Pečeme na 170° C cca 7 minut.
    _________________________________
    Ořechy můžete jednoduše spojit Nutellou, hotovým arašídovo-čokoládovým máslem nebo si připravit oblíbený ořechový či čokoládový krém.

    🎄  Perníčky – bezlepkové a bezlaktózové
    __________________________________________

    Perníčky s vůní skořice, fenyklu, zázvoru a anýzu snad peče každá rodina. Věděli jste, že perníčky patří mezi nejstarší cukroví vůbec? Co když ale vy nebo vaše děti trpíte intolerancí lepku či laktózy a tuto dobrůtku si tak nemůžete v žádném případě upéct? Nejen pro vás mám připravený recept na bezlepkové a bezlaktózové perníčky. Pokud se budete držet mých instrukcí, i u těchto perníčků vám zaručuji, že budou hned měkké a měkké do Vánoc zůstanou. ♥

    __________________________________________

    📖 Recept na bezlepkové a bezlaktózové perníčky

    __________________________________________

    Těsto :
    __________________________________________
    150 g rýžové mouky

    100 g Sinlac od #nestle

    250 g rozpuštěného medu

    1 žloutek 

    větší špetka soli

    1 lžíce kakaa

    na špičku lžičky jedlá soda 

    lžíce perníkového koření

    __________________________________________
    Těsto řádně zpracujte a dejte ho na noc do lednice (nebo alespoň na hodinku či raději dvě). Vyválejte si plát vysoký 4 - 5 mm a vykrajujte. Před pečením můžete lehounce potřít zbylým bílkem smíchaným s 1 vajíčkem. Pečte na 170° C a v troubě je nechejte JEN DO VYBĚHNUTÍ a opravdu lehkého zezlátnutí. Většinou je to rovných 5 minut.

    Kokosové hvězdičky  – bezlepkové a bezlaktózové
    _____________________________________
     📖 Recept na bezlepkové a bezlaktózové kokosové hvězdičky

    _____________________________________

    Těsto :
    _____________________________________
    100 g kokosu

    50 g Sinlac od #nestle

    35 g moučkového cukru 

    2 vejce 

    _____________________________________

    Těsto necháme přes noc v lednici (nebo ho tam nechte alespoň pár hodin). Na pomoučeném (bezlepkovou moukou) válu rozválejte těsto a vykrajujte 5 mm vysoké hvězdičky. Pečeme taktéž na 170° C do lehkého zrůžovění.

    _____________________________________

    Po vychladnutí můžete kokosové hvězdičky jen ozdobit, jak hrdlo ráčí. Taktéž je můžete slepovat marmeládou.

    🎄 Nepečení ježečci 
    _________________________________________
     📖 Recept na těsto na cca 20 ks ježečků :

    _________________________________________

    150 g rozemletých dětských piškotů
    100 g moučkového cukru
    100 g rozpuštěného másla
    1 žloutek
    [může být i 1 lžíce rumu - já ve verzi pro děti nedávám]
    _________________________________________
    Zpracujeme těsto a dáme na hodinku odpočinout do lednice. Vytvarujeme ježečky (kulička s protáhlým čumáčkem) a opět je dáme ztuhnout do lednice. Po hodince namáčíme prdelky do čoko polevy a rovnou každou prdelku obalíme v kokosu. 👍 Pak už stačí jen vtisknout čumáček a oči a můžete podávat nebo schovat do chladu na Štědrý den. 👍
    _________________________________________
    Nejen děti tyhle piškoťáčky milují 💗 Já je dělala i jako kuličky a celé vymáchala v hořké čokoládě pro nás dospělé. 🙌 Protože je to cukroví nepečené, připravuji je pár dní před Štědrým dnem.

    ❄🐧 Perníkové muffiny 🐧❄
    ______________________________________

    A když už se vám bude zdát, že jste to s těmi třemi vánočkami a horou cukroví přehnali 😊, můžete zkusit upéct perníkové muffiny. Pokud je, jako já, ozdobíte fondánem, děti si je určitě velmi oblíbí (A pozor! Budou je chtít častěji!). ♥ Hodí se třeba na vánoční snídani nebo odpolední svačinku pro děti.

    ______________________________________
    📖 Recept na těsto :
    ______________________________________
    2 hrnky hladké špaldové mouky

    1 hrnek třtinového cukru

    kypřicí prášek

    čtvrt hrnku oleje

    2 vejce

    100 ml selského bílého jogurtu

    trochu mléka

    perníkové koření a skořice dle chuti

    ______________________________________
    Těstem plňte formičky na muffiny. Do mezivrstvy těsta můžeme dát lžičku marmelády či Nutelly. 💋
     ______________________________________

    Pečeme na 170° 20 - 25 minut. Jsou-li hotové, zkusíte párátkem či špejlí.

    Tak, a to je pro dnes vše. 😊 Doufám, že vás moje recepty potěšili a že některý z nich brzy vyzkoušíte. Máte i vy nějaký svůj oblíbený recept na vánoční cukroví? Klidně se s námi podělte pod článek do komentáře. Sama jsem zvědavá. 😊 ♥ Já každý rok peču několik svých oblíbených druhů, ale zároveň každý rok vyzkouším jeden nový recept na cukroví, které neznám. Letos si dělám zálusk na hit posledních Vánoc – Crinkles. 

    Jinak si užívejte ten nádherný a kouzelný zimní čas a nezapomeňte si i dnes zasoutěžit. Tentokrát s naší úžasnou ambasadorkou Verčou @apacheee . Ve hře je nabitá dárková karta do DM. 😍 Soutěž najdete přímo ZDE 

    Děkuji za vaši přízeň a mějte se pohádkově, protože jinak to o Vánocích nejde! ♥

    Vaše Peťka a #nestle

    michaelllas
    8. pro 2020    Čtené 2949x

    Vánoční inspirace: Adventní kalendáře, které si snadno vyrobíte sami doma

    Možná jste si mysleli stejně jako já, že tradiční adventní kalendáře existují po celá staletí. Avšak odpočítávání dnů do Vánoc v papírové podobě, nebo dokonce jinými způsoby  - pomocí věnců, svíček a budov - je ve skutečnosti záležitost relativně nová. V dnešním článku v rámci akce #vanoce_s_ambasadorkami vám nápíši pár zajímavosti o  adventních kalendářích, ale hlavně vám sem hodím tipy, jak si snadno můžete vyrobit adventní kalendáře doma 😉

     Nejstarší adventní kalendáře měly podobu uměleckých děl. První známý ručně vyrobený adventní kalendář vznikl v roce 1851, letos by tedy oslavil 165. narozeniny. První tištěný kalendář s malými barevnými obrázky přilepenými na lepence vznikl mnohem později. V roce 1908 jej vyrobil mnichovský tiskař Gerhard Lang z Maulbronnu. Svůj vystřihovací kalendář nazval „V zemi Ježíškově“. Tento „Mnichovský vánoční kalendář” neměl ještě otevírací okénka, ale na počátku 20. století už Lang vydal první adventní kalendář s malými otevíracími dvířky.

    Některá města  pojímají tuto tradici opravdu velkolepě a zajímavě.  Fasády  domů, nejčastěji radnic se promění do velkých adventních kalendářů. Proslulá je například vídeňská radnice, před kterou probíhají vánoční trhy.

    V Dánsku, Finsku, na Islandu, v Norsku a ve Švédsku existuje tradice tzv. Julekalender. Je to kalendář v podobě televizního nebo rozhlasového pořadu, který začíná 1. prosince a končí na Štědrý den. Poprvé se adventní rozhlasová přehlídka vysílala v roce 1957 v podobě švédského rozhlasového seriálu Barnens Adventskalender.

    Jak si snadno vyrobit adventní kalendář doma?

    Co takhle na příští Vánoce zkusit vyrobit nápadité adventní kalendáře, které obdarovaným udělají radost, ale zároveň budou i pěknou sváteční dekorací?  Pokud si netroufáte na práci s nůžkami, papírem a lepidlem nebo látkou a šicím strojem, můžete využít to, co vám domácnost běžně nabízí. Třeba roličky od toaletního papíru, papírové pytlíky, prázdné plechovky či plastové kelímky. Pak už stačí vzít jen do ruky fixu, provázek a nějaké drobné vánoční ozdoby a do hodiny je kalendář hotový.

    Na výrobu tohoto kalendáře si vystačíte jen s papírovými sáčky, provázkem, kolíčky a vánočními samolepkami 😉

    V jednoduchosti je krása a tady vám stačí jen na větvičku pomocí provázku zavěsit papírové pytlíčky. Můžete koupit již nazdobené, nebo si sami pomalovat, či polepit...

    Vůbec špatně nevypadají kalendáře z ruliček od toaletního papíru.  Na tento kalendář si vystačíte  jen s provázkem,balícím papírem a fixem. Případně můžete vylepšit vánočními ozdobami...Ruličku s nějakou dobrotou/ dárečkem zabalíte do balícího papíru jako bonbónek a ovážete provázkem. Ruličky pak můžete k sobě přilepit a pověsit, nebo nechat jen tak...

    Máte doma malé milovníky zvířátek?

    Moc pěkně také vypadají ozdobné krabičky z ruliček, které jsou už sice trošku pracnější, ale zvládli jsme je i s dětmi 🙂

    Hodně oblíbené jsou také adventní kalendáře  alá papírový domeček. Nasvícené vypadají opravdu moc krásně. I když vypadají možná složitě, stačí jen vystřihnout šablony a slepit. Spoustu krásných šablon na papírové domečky najdete třeba tady https://cz.pinterest.com/pin/563864815842940273/ 

    Já se letos hecla a  zkusila jsem adventní kalendář vyrobit. U nás v rodině je to tradice a já bych v ní chtěla pokračovat 🙂 Ušila jsem jen z plátna a potištěného popelínu. Kalendář jsem pak vystužila oboustranným vlizelínem, aby hezky  držel tvar, i když bude naplněný.  Je to můj druhý největší šicí počin ( po čepici 😀 ), takže má stromeček hodně nedostatků 😀 Ale drží a vykouzlil úsměv na tváři, tím beru úkol za splněný 😉

    Já si myslím, že adventní kalendář k předvánočnímu období prostě patří. Jeho účelem je zpříjemnit především dětem (ale samozřejmě i dospělým) čekání na dárky tím, že si každý den pod okénkem najdou nějakou sladkost, nebo třeba zábavné úkoly. My jako děti měly kalendář s drobnostmi vyrobený od mámy a ,,klasický,, čokoládový od babičky. A vzpomínám si, že hned po Ježíškovi, to byl pro nás nejlepší vánoční zážitek 🙂

    Kterému adventnímu kalendáři dáváte přednost vy? Kupujete, nebo patříte mezi nadšence, kteří si rádi vyrobí kalendář sami?

    Dnes si můžete zasoutěžit u  Irči @vanea ,kde můžete vyhrát moc pěknou cenu od Dove.

    https://www.historyextra.com/instagram/advent-calendar-christmas-history-facts/

    https://doinghistoryinpublic.org/1-advent-calendars/

    https://www.saxoprint.co.uk/blog/history-advent-calendar

    www.pinterest.com

    apacheeeAMBASADORKA
    5. pro 2020    Čtené 1372x
    2015

    Vánoce s ambasadorkami: Tipy pro pohodové rodinné vánoční focení

    Vánoce jsou nádherným završením celého roku a mnoho rodin tak chce mít na tuhle dobu památku v podobě fotografií. Než jsme s mužem měli děti,  tak nás vlastně ani nenapadlo, že něco takového jako vánoční focení existuje. Ale v těhotenství s Eliáškem jsme začali chodit k "naší" fotografce a ta tenkrát organizovala i každoroční vánoční focení. No a od té doby jsme lapení a vánoční fotky prostě musíme mít🙂

    To úplně první profi vánoční focení proběhlo u nás doma, kam za námi fotografka přijela, a byla to pecka. Sice jsme pak uklízeli ještě asi 3 dny, ale ty fotky a zážitek za to stály🙂

    Nicméně nám je mnohem bližší focení venku, takže naše další vánoční fotky už vznikly vždycky někde venku v přírodě.

    Za objektiv...

    Postupem času jsem se z role před objektivem posunula častěji spíše za něj, ale vánoční focení si ráda užívám jako “klient”, i jako fotografka. Musím říct že jako fotografka jej mám strašně moc ráda - je to taková příjemná tečka za celoroční dřinou. Na vánoční focení nejčastěji chodí rodiny, se kterými se už znám z dřívějších focení, takže to jsou velmi milá, téměř až přátelská setkání. 

    Rodiny, které se na focení vydávají prvně, se mě často ptají na nejrůznější tipy, tak věřím, že se budou hodit i vám🙂

    Tady jsou...

    • jako první se vždy zajímejte o to, jak bude daná scéna vypadat - každý dobrý fotograf vám v nabídce vánočního focení ukáže fotografie přímo z místa činu - většinou jsou nafocené s nějakou ukázkovou rodinkou, aby měli klienti přesnou představu, jak budou jejich fotky vypadat
    • vyberte si takovou scénu, která se vám líbí - pokud nemáte rádi ateliérové focení, nenechte se k němu přesvědčit. A naopak, pokud nechcete mrznou venku, zvolte “aťas”, nebo třeba lifestylovou formu u vás doma
    • podle vybrané scény vždycky vybírejte vhodné oblečení - opět zde platí, že dobrý fotograf vám poradí a doporučí, jaké oblečení se k jeho focení typově hodí a které barvy budou vypadat super. No a kterým se zase naopak zcela vyhnout
    • slaďte se - není nutné, abyste byli oblečení jak rodinka z filmu Vrchní prchni (tedy naprosto stejně) - to vůbec ne. Ideální je, když se doplňujete podobným stylem oblečení, nebo třeba máte všichni sladěno částečně do jedné barvy, nebo podobných odstínů. Ale pokud takové oblečení nemáte, nezoufejte, stačí, když se vaše barvy a vzory nebudou vyloženě tlouct
    • buďte oblečení v podobném duchu - když děti mají tlusté svetry a čepice, nedává pak smysl, když se rodiče budou fotit v tílku. Pokud vy budete mít na focení večerní šaty a váš partner maskáče s roztrhaným trikem, nebude to taky zrovna ono
    • při jakémkoliv focení se snažte vyhnout oblečení s výraznými nápisy a velkými obrázky - zaprvé takové oblečení nevypadá na fotkách nikdy moc dobře, zadruhé strhává pozornost od toho hlavního na fotce (tím jsme na portrétní fotografii vždycky vy) no a zatřetí určitě nechcete být reklamní bilboard (navíc zadarmo, že jo)
    • pokud se fotíte venku, snažte se vyhnout bundám - radši vrstvěte oblečení a využijte svetry, kabátky, čepice, šály a klidně i rukavice. Na fotkách to bude vypadat vždy výrazně lépe než naducané beztvaré bundy. Můžu vám potvrdit, že na tu chvíli, kdy venkovní focení probíhá, to dobře zvládnou i malé děti. Nicméně nikdo z nás/vás se určitě nechce nastydnout, takže se nebojte a dejte všem zúčastněným klidně několik vrstev oblečení
    • některé děti se nerady fotí, bojí se, jsou nervózní - mluvte s nimi o focení klidně dopředu, ukažte jim ukázkové fotky od fotografky, nalákejte je na něco zajímavého, a klidně jim slibte že po focení dostanou nějakou odměnu
    • když se jdete fotit s malými dětmi, vezměte s sebou klidně i oblíbenou hračku - dítě se s ní klidně může vyfotit, popřípadě dítě můžete zaujmout a vykukovat s hračkou třeba za fotografem, aby dítko ochotně koukalo do objektivu
    • vykašlete se na “sýr” - to na fotkách nevypadá nikdy dobře, většinou jsou z toho příšerné křečáky a ještě víc nervózní děti - místo toho s nimi na místě blbněte, dělejte na ně opičky, polechtejte je - prostě je rozesmějte přirozeně
    • když se náhodou stane, že děti opravdu nespolupracují, nikdy jim na focení ničím nevyhrožujte, nebo se seknou ještě víc. Naopak buďte trpěliví a snažte se je dát do klidu - děti se po chvilce aklimatizují a focení se určitě zvládne
    • na závěr focení je vždycky pochvalte a můžete klidně přihodit i pochvalu pro vaše muže, protože ti někdy “trpí” mnohem víc než děti
    • jo a na focení jeďte vždy s časovým předstihem, ať můžete jet v klidu i v případě, že potkáte objížďku či nehodu a nezapřičiní to hádku v autě🙂

    Nezapomeňte se dnes zapojit do soutěže u Káti @tratatundra - v Pepcu totiž najdete na focení mnohdy úplně super kousky oblečení a hlavně za přijatelné ceny. Nebude vás tak mrzet, když si koupíte něco, co třeba nevyužijete až tak často.

    Soutěž najdete zde v článku.

    Krásnou druhou adventní neděli přeje Veru a #dm

    PS: A nezapomeňte, že soutěž s dm vás teprve čeká🙂

    tratatundra
    5. pro 2020    Čtené 1751x

    🎄Vánoce s Ambasadorkami - soutěž s PEPCO🎄

    DĚKUJEME ZA ÚČAST, SOUTĚŽ BYLA UKONČENA!

    Výherkyně naleznete zde: https://www.modrykonik.cz/blog/tratatundra/message/krasne-rano-dnes-udelam-radost-dvema-z-2ftj6x/

    Tak co? Byli jste hodní? Nadělil vám Mikuláš do okna dobroty anebo vám tam čert nechal pytel brambor? (Domácí hranolky, ale taky nejsou špatné, kolikrát lepší než čokoláda.) Nebo na vás opět letos zapomněl a dobrutky přivezl jen těm nejmenším?

    Ať už je to tak, nebo tak, já se letos opět zahraju na Mikuláše a obdaruji ne děti, ale vás dospělé, protože my maminky (a taky tátové) bychom na sebe neměly zapomínat. Proto jsem se v rámci Vánoc s Ambasadorkami rozhodla, že do soutěže vyberu něco, co udělá radost vám dospělým. Vždyť my jsme taky celý rok hodní, pracovití, pro své blízké děláme první-poslední a čas vánoční je časem, kdy bychom se za to vše měli odměnit.

    Nachystala jsem si proto pro vás dva balíčky “pepcovin”, které v předvánočním období musíte mít. Něco voňavého, něco praktického, něco hezkého a něco teplého. To vás čeká a nemusíte pro to udělat nic víc, než zodpovědět soutěžní otázku.

    A čeho jiného by se soutěžní otázka měla týkat, než Vánoc. Vánoce jsou čas, kdy jsme SPOLU. Rodiny, přátelé… Scházíme se, slavíme… A já osobně si tento čas nedovedu představit bez lenošení u vánočních filmů a bez vánočních písniček. Ty v autě poslouchám celý prosinec a vytváří moji vánoční náladu. 

    To, že si Vánoce nedovedete představit bez svých nejbližších, to je jasné, ale bez čeho dalšího by pro vás nebyly Vánoce Vánocemi?

    Bez čeho si Vánoce nedovedete představit? 

    JEDNODUCHÁ PRAVIDLA SOUTĚŽE:

    ❄ 1) Dejte LIKE tomuto článku 👍

    ❄ 2) Dejte LIKE užitečnému článku od naší úžasné Verči @apacheee, která pro vás připravila tipy na vánoční focení

    ❄ 3) Odpovězte komentářem na soutěžní otázku pod tento článek 

                 „Bez čeho si Vánoce nedovedete představit?“

    Zapojit se můžete JEN DO DNEŠNÍ PŮLNOCI tj. do 6.12.2020 23:59 hod. a už zítra vybere generátor náhodných čísel 2 výherce balíčků od PEPCO. Oba výherce uveřejním na svém blogu hned 7.12.2020!

    Držím palce a moc se těším na Vaše odpovědi. Mějte se a užívejte vánoční čas s vašimi nejbližšími!

    Katka a #pepco

    vanea
    4. pro 2020    Čtené 1142x

    VÁNOCE S AMBASADORKAMI : Vánočka od maminky

    Krásné sobotní ráno! 

    (případně noc, pokud tady číháte se mnou - právě je totiž krátce po půlnoci=) ). Docela dlouho jsem si říkala, jak dnešní článek uvést. Když se totiž podívám okolo sebe, vánoční čas hledám s velkou fantazií. Všude krabice a binec:D (kdo mě sleduje tak ví, že jsme právě uprostřed stěhování a bourání) Trochu to teda zachraňuje věnec na stole. Ale víte co? Ono by tu náladu měli stejně dělat skutky a lidi okolo=) A přestože jsem letos nenafotila do článku vlastní fotky (jednu jsem teda vyhrabala z loňska), vytáhla jsem alespoň recept od maminky, abych se s vámi mohla podělit o kousek tradice, kterou mám moc ráda. Co myslíte, co to bude?  

    A no jo. Je to ONA! 

    Vánočka je pro mne symbolem Vánoc. Začíná náš Štědrý den a někdy jich peču i několik. krásně voní a kdyby na Vánoce nebyla, tak jsem opravdu smutná - a nejen já! Je teda pravdou, že teprve letos jsem se mrkla na zoubek i její historii a objevila pěkný článek, kde bylo vše hezky shrnuto=) Než tedy přejdu přímo k našemu receptu, uvedu pár zajímavostí, které jsem v něm objevila. Třeba je znáte, ale třeba se najde někdo, kdo není úplně zběhlý a dozví se zase něco nového.

    • Vánočka je s námi od 16. století.
    • Dříve sloužila jako vánoční dar pro šlechtu a směli ji péci pouze mistři pekařského cechu.
    • Svým tvarem má připomínat Ježíška v povijanu, je symbolem života a plodnosti.
    • Její křížové pletení mělo chránit rodinu před zlem.
    • Každá řada copů má svůj smysl - spodní představuje zemi, vodu, vzduch a slunce. V prostřední máme najít rozum, cit a vůli. Na samotném vršku pak sídlí vědění a láska. 
    • Do vánočky se dříve zapékala také mince, která měla tomu, kdo si kousek s ní ukrojil, přinést štěstí, zdraví a bohatství. 
    • Během práce na vánočce nesmí její výrobce mluvit. Nutná je také bílá zástěra a čepec. U kynutí děti nesmí skákat - zato hospodyně by měla, aby jí vánočka hezky nakynula.
    • Pokud se něco zvrtne (nenakyne, praskne..), nevěští to nic dobrého.
    • Vánočka přicházela na řadu jako sedmý chod Štědrovečerní večeře. 
    • Vánočka se nepekla jen jedna. Ale vždy tolik, kolik lidí bydlelo v domácnosti. Na štědrovečerní tabuli se dostala jen ta nejhezčí a největší, přičemž nakrojit ji směl jen hospodář.  
    • V některých chudších domácnostech byla vánočka součástí nadílky.(bílé pečivo, tuk, ořechy a další ingredience byly drahé)

    Tak co, našli jste něco, co jste nevěděli?    Má vánočka ve vašem kraji ještě jiná poslání, či příběhy a historii? Určitě napište do komentáře! My už se teď ale mrkneme přímo na recept, který lítá naší rodinou.

    Na úvod musím říct, že tato vánočka je hodně hutná a my k ní už nejíme ani máslo ani nic, není to taková ta nadýchaná a velmi sladká varianta. Ale milujeme ji=) A pozor, je velká!

    • 45g droždí
    • 750g pol.mouky
    • 120g cukru krupice
    • 2 vanilkové cukry
    • špetka soli
    • 1 lžička citronové kůry (sušené)
    • špetka muškátového oříšku
    • 300ml vlažného mléka
    • 3 žloutky
    • 180g másla - vlažné, rozpuštěné
    • 50g rozinek
    • 100g mandlí
    • 1 bílek
    • Moučkový cukr na posyp

     1. V misce si připravte kvásek a nechte ho hezky naběhnout (150ml vlažného mléka a kvasnic se lžičkou cukru, cca 20min) Ve větší míse smíchejte mouku, cukry, sůl, citr.kůru a mušk. oříšek. Dále zbytek mléka, ve kterém rozšlehejte žloutky. Nakonec vlijte rozpuštěné máslo.
    2.Těsto zpracujte do koule, zaprašte moukou, přikryjte a dejte na teplé místo. Kynout nyní bude 2 hodiny. Poté přidejte nasekané mandle (50g) a rozinky.
    3. Těsto nyní rozdělte a upleťte dle vlastní volby. Ideální jsou 3 řady (ze 4, ze 3 a ze 2 pramenů). Potřete bílkem a nechte opět 2h kynout. Vánočku zasypejte zbytkem nasekaných mandlí a sešpejlete problematická místa - aby se nerozjela.
    4. Vložte do vyhřáté trouby na 190C. Po 5 minutách snižte teplotu na 150C. a zhruba 45min pečte.

    Na závěr ještě přidávám obrázek různých druhů splétání, vypůjčeno ze stránek "cuketky"
    Doufám, že se vám dnešní článek alespoň trošku líbil a třeba vám poodkryl další recept nebo informaci, kterou jste neznali. Určitě mi dejte vědět do komentářů, jakou vánočku děláte, nebo jakou máte rádi.

    Nadýchanou? Nebo také hutnější?

    Užijte si krásný víkend - a také Mikuláše!! A hlavně! Nezapomeňte, že tento článek je SOUČÁSTÍ Vánoc s ambasadorkami a je propojený s dnešní SOUTĚŽÍ u @88petule - tak šup šup, ať zkusíte své štěstí=) Odkaz přímo na soutěž najdete ZDE.(klik)

    Nezapomeňte dát LIKE jak tomuto článku, tak soutěžnímu článku u Peti, pokud se soutěžení účastníte;) Držím palce!

    Milé maminky,

    jako vždy bych vám chtěla poděkovat za skvělou účast v soutěži s Dr.Brown's. Jako vždy mě také mrzí to, že nemám víc výherních balíčků.

    Generátor náhodných čísel vybral @m.e.l a @vopice1 a já jim moc gratuluji! Během dne vám pošleu víc informací do soukromé zprávy.

    Moc mě bavilo si pročítat vaše odpovědi k soutěžní otázce. Ptala jsem se, jestli by vás lákalo trávit Vánoce mimo domov. Třeba u moře nebo na horách. Vůbec jsem nebyla překvapená, že většina z vás miluje domácí pohodu a preferuje trávit Vánoce s vaší rodinou.

    Pokud bych na tuto otázku měla odpovědět já, tak bych řekla následující: Washington je nyní můj domov a místo, kde mám milovaného manžela a syna. Přesto bych chtěla, alespoň jednou prožít Vánoce zase v Česku a ukázat malému, jak se slaví čas vánoční v zemi, odkud pochází jeho máma. Trávit Vánoce na pláži mě neláká. Než jsem se vdala, byla jsem na Vánoce často sama nebo v práci a jsem moc vděčná za to, že už tomu tak není...

    #vanoce_s_ambasadorkami
    #drbrowns
    #drbrowns_soutez

    petuliiik01
    1. pro 2020    Čtené 1184x

    Adventní čas - naše zvyky a tradice

    Čas v době adventu rádi trávíme s rodinnou a přáteli. V této době nás již obklopuje vánoční atmosféra v ulicích, obchodech a zřejmě jste si udělali i nějakou výzdobu doma. Snažíme se stihnout vše možné i nemožné - uklidit a vyzdobit domácnost, napéct cukroví, připravit Mikuláše, … V hlavě nám běží myšlenky, zda máme nakoupené nebo alespoň vymyšlené dárky pro všechny, kterým chceme na Vánoce udělat radost. Někteří se právě kvůli tomuto předvánočnímu shonu na Vánoce příliš netěší ✋

    Ráda bych Vás tímto trošku nasměrovala k tomu, abyste si vytvořili letos to pravé KOUZLO VÁNOC ❤️🎄 Nestresujte se zbytečnostmi. Co se nestihne dnes, bude zítra a nebo zkrátka se to bez umytých oken také obejde 😉 Měli bychom se na Vánoce připravit s rozumem a poté si dopřát vychutnání té krásné atmosféry 🥰

    O čem jsou ty pravé Vánoce? Přece o tom trávit příjemný a pohodový čas s rodinou, přáteli. Cítit se zkrátka dobře 👍 Všichni si nejvíc přejeme být zdraví a toto všechno ani ty nejpropagovanější dárky za mnoho peněz nenahradí. Prosím, než začneme propadat případné předvánoční panice, uvědomme si o čem opravu jsou Vánoce.

    Prozradím vám, jak jsme to letos s přípravami měli my, a představím vám některé vánoční tradice, které máme rádi a dodržujeme je.

    Pečeme vánočku - RECEPT

    Od té doby, co mám svoji domácnost peču každý rok vánočku. Musím říct, že je to rok od roku lepší a dnes bych řekla, že na tom rozhodně nic není. Dřív jsem pekla vánočku na patra a postupně přešla k vánočce z osmi pramenů, která se mi nejvíce osvědčila a dělávám ji posledních několik let. Loni jsem se popasovala s vánočkou bez bílkoviny kravského mléka a musím říct, že jí to na chuti neubralo. Povedla se i tak. Dám vám sem recept na tu, kterou každý rok peču i s obměnou pro alergiky na BKM.

    750 g polohrubé mouky

    120 g cukru krupice

    120 g másla (při ABKM Alsan bio nebo České Ghí)

    50 g čerstvých kvasnic

    2 žloutky

    1 vanilkový cukr

    1 prášek do pečiva

    špetka soli

    citronová kůra

    brusinky

    1/4 litr mléka (při ABKM např. mandlové Alpro)

    1 vajíčko na potření vánočky a

    na posyp mandlové lupínky

    -------------------------------------------------------------------------------- 

    1. Dobře vypracujeme těsto, které necháme řádně vykynout. Nejméně 2 hodiny.

    2. Těsto rozdělíme na dva díly (budou z něj 2 vánočky).

    3. Upleteme vánočky (u nás peču z osmi pramenů - postup si připomínám každý rok na YouTube).

    4. Necháme ještě 1,5-2 hodiny stát na plechu vyloženém pečícím papírem a poté před pečením potřeme vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky.

    5. Vánočku pečeme na 220 stupňů 10 minut a poté na 150 stupňů 25 minut. 

    6. Zda je vánočka upečená zkontrolujeme špejlí – pokud bude málo můžeme péct ještě na 100 stupňů 20 minut, ale u nás to není potřeba.

    Pečeme perníčky - RECEPT

    Vánoční klasikou mezi cukrovím jsou bezesporu perníčky. Ty k Vánocům prostě patří. Navíc je to pečení, u kterého mohou krásně asistovat i ti nejmenší a rozhodně je to bude bavit 🍪 Perníčků peču před vánoci několik várek. Jsem ráda, když se jí tehdy, když je na ně chuť. Rozhodně je neschovávám až na svátky 😉

    Vánoční pečení mám jako zábavu, a tak se u nás nehoním za desítkami druhů, ale dělávám cca 4 druhy cukroví. A jinak tomu nebude ani letos 😉

    400 g hladké mouky

    130 g cukru moučka

    50 g másla

    2 vejce

    2 lžíce dobrého tekutého medu

    1 lžička jedlé sody

    1,5 lžičky perníkového koření

    1 lžička kakaa (nemusí být, ale perníčky budou světlé)

    1 žloutek na potření po upečení

    --------------------------------------------------------------------------------

    1. Všechny ingredience smíchejte (např. v kuchyňském robotu) a poté vždy i ručně zpracujte. Těsto musí být vláčné, měkké, poddajné jako plastelína.

    2. Hotové těsto zabalíme do mikrotenové folie a necháme přes noc v lednici

    3. Odleželé těsto vyválejte na tloušťku asi 0,5 cm, vykrájejte tvary a skládejte je na plech vyložený pečícím papírem

    4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů na plechu vyloženém pečícím papírem cca 8 minut.

    5. Ihned po upečení potřeme ještě teplé perníčky žloutkem smíchaným se lžící vody (pro hezký lesk)

    6. Perníčky nechejte vychladnout na mřížce a teprve poté případně zdobte polevou

    Vánoční výzdoba – adventní věnec

    První adventní neděli již máme za sebou a jistě jste si zapálili doma první adventní svíčku na věnci 🕯 A jestliže ho ještě hotový nemáte, nepanikařte. Vyrobit si jej můžete rychle a levně doma. Adventní „věnec“ může mít mnoho podob a od klasiky se může velmi lišit. Přitom mnohdy stačí použít pouze to, co máme po ruce.

    Já jsem si vybrala kompromis a korpus s větvičkami si každý rok kupuji. Doma už mám několik druhů dekorací a zbytek si už ladím sama dle mého vkusu a fantazie. Je to tvůrčí, odráží to, co máme rádi a já se moc těšímaž mi se zdobením budou děti moci pomáhat. Letos jsem si adventní věnec vyrobila v době poledního klidu, kdy Nelinka spala a já to měla jako formu relaxace 😊 

    Krájíme jablíčko

    Jablíčko by se mělo dle tradice krájet po štědrovečerní večeři, na což nejsem z domu vůbec zvyklá. Tuto tradici jsme nedrželi.

    Nelince jsem jablíčko rozkrojila na první adventní neděli a hvězdička ji naprosto překvapila ⭐️ 😊 Bylo to pro ni něco nového a zajímavého. Pěkná hvězdička v jablíčku by nám měla značit zdraví a štěstí v příštím roce. A já pevně věřím, že tomu tak bude! ❤️

    Vánoční stromeček, Štědrovečerní večeře a dárky 🎄🎁

    Vánoční stromeček budeme mít živý a zdobit jej budeme celá rodina společně víkend před Vánoci 🎄 Už se na to moc těším 🥰 A co teprve až se nám tu rozsvítí 😍🎄

    Na Štědrý večer zůstáváme s výběrem večeře u klasiky - kapr s bramborovým salátem 🐟 a pro Nelinku mám v plánu kvalitní rybí filé 🐟 U večeře nám každoročně hrají české koledy 🎹 😍

    Po večeři půjdeme zřejmě vyhlížet Ježíška a zapálit prskavky ven. To pro nás bude tento rok premiéra 😊 

    Máte nějaké tipy, jak kamuflujete příchod Ježíška u vás, když máte stromeček v obýváku spojeném s kuchyní?

    Zajímá vás, jaké dárky jsme letos vybrali pro tu naši princeznu? 
    Ježíšek vás nechá nahlédnout do tašky pro Nelinku 😉 👍 🎄 Už se moc těším na tu dětskou radost 😍 Mnoho hraček Fisher-Price už dostala jako takový předvánoční bonus, tak teď to jen doplníme 😊😉

    Děkuji vám, že jste dočetli můj článek až sem. Budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete vaše vánoční tipy a prozradíte mi, jak k vám přináší Ježíšek dárky ... 

    Samozřejmě připomínám, že během akce #vanoce_s_ambasadorkami je pro vás připraveno mnoho soutěží. Na tu naší s #fisherprice si budete muset ještě pár dní počkat, ale určitě to čekání bude stát za to 😉 Slibuji 😊👍

    Nechejte se s námi pohltit vánoční atmosférou na Modrém koníkovi a dnes se nezapomeňte zapojit do soutěže u @kristinandbaby 😉 

    Přeji vám krásně prožitý adventní čas

    A v soutěžích hodně štěstí

    Peťa a Fisher-Price 

    Oficiálně dnes začíná náš společný projekt #tyden_s_ambasadorkami 🎄

    Na soutěže a články se můžete těšit od zítřejšího dne a slibuji, že to bude pestré, hodnotné a zajímavé. Nezapomeňte nás sledovat, ať něco důležitého neprošvihnete 😇

    V rámci tohoto projektu nás s holkama zajímá jedna věc. Dělali byste ambasadorku? A jakou značku (jakoukoliv na trhu) byste si vybrali?

    #vileda

    tratatundra
    Zpráva byla změněna    30. lis 2020    

    Dobré ráno! Advent nám včera odstartoval a už tradičně jsme se v tomto kouzelném období spojily a chystáme pro vás společnou akci.
    Náš a váš oblíbený #tyden_s_ambasadorkami startuje co nevidět!

    #vanoce_s_ambasadorkami
    #pepco

    modrykonik
    1. pro 2019    Čtené 2461x

    Vánoční nadílka od Ambasadorek: 14 dní soutěží a inspirace

    Shánění dárků a stromečku, pečení cukroví, vánoční úklid... Takhle pro většinu z nás vypadá kolotoč, do kterého každé Vánoce nasedáme a nedá se z něj jen tak vystoupit. Na Modrém koníku si však můžete od těchto povinností chvíli odpočinout, inspirovat se recepty na cukroví, pobavit se a možná také něco vyhrát pro sebe, své blízké nebo své nejmenší. Jako každý rok se o to postarají naše Ambasadorky, které si pro vás připravily dvoutýdenní maraton zajímavých článků a soutěží! Vánoční dny s Ambasadorkami začínají! 

    Výhry budou pestré a půjde například o kosmetiku, úklidové prostředky, hračky nebo dětskou výživu. Pokud se na vás při soutěži neusměje štěstí, každý den vám Ambasadorky alespoň naservírují inspiraci na vánoční tvoření a pečení s dětmi. Sledujte od 2.12. do 14.12.2019 hashtagy #vanoce_s_ambasadorkami a #tyden_s_ambasadorkami.

    Jak budou dny s Ambasadorkami probíhat?

    Vyhrát můžete všechno možné od drobností po hodnotné výhry. Každý den vyhlížejte od jedné z Ambasadorek článek na téma Pečení s dětmi a každý tento článek bude doprovázet také soutěžní článek od jiné Ambasadorky. Takže dávejte pozor, lajkujte a komentujte. Podrobná pravidla najdete v každém soutěžním článku.

    • Soutěž bude probíhat vždy od dopoledne do večera, konkrétní čas si pokaždé určí daná Ambasadorka a uvede ho v soutěžním článku.
    • Výherce bude vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen bude buď ještě ten den, nebo druhý den dopoledne. Opět záleží na konkrétní Ambasadorce.

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    1. Dát like soutěžnímu článku.
    2. Odpovědět v komentáři na soutěžní otázku.
    3. Dát like Vánočnímu článku ze stejného dne (ze stejného dne, ve kterém vyšla aktuální soutěž – pozor, článek bude u jiné Ambasadorky).

    Startujeme v pondělí 2.12.

    Najděte si každý den od 2.12. do 14.12. alespoň jednu klidnou chvilku, kdy si zapnete Modrého koníka a podíváte se, jaká soutěž probíhá 🙂 To stejné platí i v případě, že budete hledat zajímavé recepty na vánoční cukroví a pečení s dětmi. Nenechte se semlít předvánočním stresem a nezapomínejte na chvíle pohody a radosti s rodinou a vašimi nejbližšími. 

    Krásné vánoční svátky vám přejí Ambasadorky a Modrý koník!

    tratatundra
    15. srp 2019    Čtené 2046x

    Můj kousek ráje - Costa de Almería

    Kdybych se měla znovu narodit a mohla bych si vybrat místo, kde by to bylo, určitě bych se narodila u moře. Písek, sluníčko, šumění moře, ryby, mořské živočichy ke snídani, k obědu i k večeři, olivy, paella, gazpacho. Asi už tušíte, která země je moji srdcovou záležitostí.

    Španělsko. Domov flamenca, Gaudího, Dona Quijota a Realu Madrid. Země nádherná a turisty oblíbená. Nicméně, i zde lze zažít dovolenou snů na místech, které ani náznakem nepřipomínají přelidněné pláže pobřeží Costa Brava, jak je známe z typických dovolenkových fotografí. Já vás dnes pozvu na místo, které má charisma a přesto je masovým turismem téměř nepolíbené.

    Costa de Almería.

    Na začátek malinko geografie. Hlavním městem provincie Almería je stejnojmenné město vzdálené asi 2500km od Prahy. Její břehy omývá alboránské moře a nad ní se tyčí pohoří Gádor a Alhamilla. Město Almería je malým, kdysi námořnickým městem, které se nechlubí velkým množstvím monumentálních památek, naopak, okouzlí svojí atmosférou, přívětivostí, úžasným klimatem a v neposlední řadě i, pro toto město tak typickými tapas bary, ve kterých bych já klidně zestárla. 

    Tohle místo se stalo na několik měsíců mým domovem. Strávila jsem zde semestr mého studia na Univesidad de Almería a pro mě to byl splněný sen. Vysněné Španělsko. Na Almeríí jsem milovala její komornost. Malé město se 170000 obyvately, kde se člověk nebál, že bude udupán v davu, když navštíví centrum. Právě naopak. Nekonečné procházky po plážích jsem ráda vyměnila za večerní ulice malebného městečka, které dýchají úžasnou atmosférou a mísí se v nich arabská a španělská kultura. 

    Nicméně, i tady bylo důležité přesně vědět, kam nechodit, kde to není bezpečné. 🙂

    Evropská i neevropská kultura

    Wikipedie o Almeríí říká: “Název byl převzat z arabštiny: المرية (al-Maríjja) se odvozuje od مرأى (mara'à), což znamená vyhlídku čí stráž, neboť prvotní funkcí místa bylo střežení místní zátoky. Město vzniklo roku 955, kdy osadu nechal opevnit córdobský chalífa Abd ar-Rahmán III.Definitivně ji na Arabech dobyli teprve Katoličtí králové roku 1489.”

    Není proto divu, že arabská kultura dýchá nejen z místní architektury, ale arabské obyvatelství zde pořád tvoří menšinový podíl v obyvatelství. V podstatě obývá staré město a nová Almería je více-méně čistě křesťanká. A muslimský duch tady dýchá ze všech koutů i díky všude přítomnému výhledu na majestátní muslimskou pevnost La Alcazaba týčící se nad městem. 

    Pozůstatky muslimské okupace španělského území ve staré Almeríi kontrastují se současnou moderni architekturou i památkami z poarabského období. 

    Jelikož jsem ve městě žila, nikdy jsem cíleně nechodila “po památkách” a byly v podstatě součástí mých každodenných cest do školy, za zábavou, do obchodu, spousta fotek, takových těch typicky dovolenkových, mi ve sbírce chybí. Tady ale nabízím pohled na ty nejtipičtější almerijské památky. Katedrála, maják Cabo Inglés, Plaza de toros de Almería, kde dnes už neprobíhají býčí zápasy, a další turisticky zajímavé monumenty. 

    K vínu mls

    Hned na začátku svého povídání jsem zmínila tapas. Pro Španělsko jsou tapas- jednohubky, drobné pochutiny, které většinou dostanete v restauraci či baru k vínu “zdarma”, typické.
    Tradičně by měla mít tato “svačinka” formu jednohubek, o které by se měl  být člověk schopen podělit s ostatními spolustolovníkmi a měly by mít formu, která je umožňuje jíst rukama. Ne všude se dnes tato pravidla dodržují a tak v spoustě tapas barů, třeba v naši milované Cabaña de Tío Tom, dostanete v podstatě k vínu večeři.

    Nedá mi nenapsat, co to vlastně tapas byly původně, jelikož mě tenhle příběh vždy hrozně fascinoval. Název tapas je odvozen od španělského tapar, což znamená zakrýt. Kdysi si totiž vynalézaví Španělé večer vysedávající u skleničky, sklínky zakrývali kusem chleba nebo šunky, aby jim do pití nepadal hmyz a ve své vynalézavosti postupně zaměnili chleba za taliřek s drobným občerstvením a dnes je z téhle ochrany před hmyzáky hit a místní organizují tzv. Rutas de tapas (něco jako tour de bar), kde máte možnost zkusit různé tapas bary a jejich speciality.

    Índalo

    Kdybyste cestovali napříč provincí, na spoustě míst narazíte na “panáčka”, takzvaného Índalo. Je pro tuto oblast velice typický a je zobrazený na pohledech, suvenirech a sochy, které ho symbolizují naleznete i v samotném městě Almería na každém rohu. Kdysi byl Índalo považován za ochránce obyvatelstva, který chránil dům a jeho obyvatele před zhroucením a nařknutím. Sama do dnešního dne nosím malý odznáček na kabelce kamkoli jdu. 

    Národní park Cabo de Gata

    Asi 15km od města Almería se nachází přírodní rezervace Cabo de Gata- největší přírodní poklad provincie. V roce 1987 byla zařazena do seznamu UNESCO. A je nádherná. Pěší tůra po rezervaci vás zavede podél pobřeží do města Las Salinas s unikátním kostelem přímo na pláži, k ornitologickému observatoriu, k překrásným lagunám a vyprahlým územim pouštního charakteru. 

    Zpátky v čase

    Jelikož jsme tady většinou maminky s dětmi, nemohu vynechat tip na výlet. Kdybyste se vydali do Provincie Almería, určitě se oplatí nevynechat westernové městečko Mini Hollywood v poušti Las Tabernas. Nádherná dobová architektura uprostřed španělské vyprahlé přírody, která posloužila jako kulisa pro natáčení nejednoho westernu spojená s nejkrásnější ZOOlogickou zahradou, kterou jsem kdy navštívila.



    Španělsko na dosah

    Přestože je Almería relativně malé městečko, nachází se zde mezinárodní letiště, ze kterého máte Španělsko na dosah ruky, a tak se do hodiny můžete ze sluncem zalité Almeríe přepravit třeba za památkami do Madridu anebo kouknout se, jak pokročila rekonstrukce katedrála Sagrada Familia v Barceloně, či si rozšířit obzory a prozkoumat Sevillu, Málagu, Granadu či Mallorcu. Za svůj pobyt jsem si takhle odskočila hned 3x. Do Málagy, Madridu a Barcelony a bylo to boží! Žádný vydýchaný vzduch v autobusu, který stál za každým rohem a přitom jsem si udělala jen dvoudenní výlet do města vzdáleného stovky kilometrů. Ideální pro ty, co se po pár dnech na dovolené začínají nudit. Takže taková přidaná hodnota a navíc, vnitrostátní letenky jsou (s dostatečným předstihem) většinou “za pusu”.

    Jelikož bych o Almeríí a o tom, jak mě okouzlila, mohla vypracovat hotový elaborát (ale kdo by to četl, že jo?), myslím, že je čas tento článek ukončit záplavou fotek z mého vysněného pobytu v španělském ráji.

    Nezapomeňte dnes soutěžit s @monny3 a udělit mému článku lajk, což je podmínkou její soutěže a mějte hezký zbytek prázdnin.

    tratatundra
    13. srp 2019    Čtené 1155x

    VYHLÁŠENÍ - Dovolenkování s PEPCO

    Nový Zéland, severské země, Maledivy, Bali, Kuba, nebo i sousedné Slovensko či moje oblíbené Španělsko. Na všechna tato místa jste mě včera zavedly. Malinko jsme si spolu zasnily a teď už zpátky do reality.

    Letenky do vaši vysněné destinace pro žádnou z vás sice nemám, ale zpříjemnit den jedné "pětistovkou" na nákup v PEPCO taky není špatný plán.

    A generátor náhodných čísel rozhodl, že se z něho bude těšit komentář s pořadovým číslem 109.

    GRATULUJI uživatelce @pavlk

    Ostatním přeji krásný zbytek léta! 

    Katka a PEPCO

    monny3
    13. srp 2019    Čtené 1299x

    ☀️Naše cesta do Svaté země a nahlédnutí do poněkud nesvatého konfliktu☀️

    Jednou z dovolených, na které s manželem rádi vzpomínáme, byla určitě dovolená v Izraeli a Palestině. A rozhodně to byla dovolená, která v nás rezonovala nejdéle ze všech našich cest, následně ovlivnila "novinové" (internetové) články, které jsme si četli, osoby a reportéry, které jsme sledovali na sociálních sítích, filmy, na které jsme se společně dívali... Proč to všechno? Protože je to území, kde už desetiletí (a střídavě vlastně už po dlouhá staletí) panuje dramatická atmosféra plná problémů, nenávisti, utlačování, osočování a bojů. Takhle to zní jako místo, kam by člověk rozhodně jet nechtěl, ale na druhou stranu je to i místo, které vás může silně oslovit, ta staletí lidských osudů a vývoje událostí na každém kroku vnímáte, historické budovy zdůrazňující svůj náboženský původ a důvod existence vás nabádají k zamyšlení a při vykročení z města i v nehostinné krajině najdete zajímavá historická místa a artefakty, ke kterým se váží neuvěřitelné příběhy. A proč jsme se na tuhle cestu vydali my? Dost možná vám ten důvod bude připadat úplně pitomý, ale my to takhle prostě máme 😀 Jednou večer jsme se dívali s mým pubertálním synovcem na film Světová válka Z, kde Brad Pitt zachraňuje svět před zombí apokalypsou a sice byl ten film úplná katastrofa, ale byly v něm úžasné záběry z krásného historického města (když jsem si tedy odmyslela ty zombie 😉 ), a tak jsme zjistili, že to město je Jeruzalém a ještě než film skončil, vygooglili jsme si, že letenky stojí pár tisíc a měli jsme rozhodnuto o naší příští dovolené 🙂 

    Stěžejní pro nás tedy byla cesta do Izraele a přímo Jeruzaléma, ale nakonec nás velmi oslovilo také území Palestiny. Popisovat takovou cestu slovy je na dlouho a proto vám to doplním i mnoha obrázky, tak snad jste na wifi a nevyplýtváte si na moje fotky všechna data 😀 

    To hlavní, proč jsme se na cestu vydali, tedy bylo město Jeruzalém. Město je opravdu zajímavé a stejně jako my, jej většina turistů vyhledává zejména kvůli tzv. Starému městu, kde vedle sebe stojí významné budovy hned 3 světových náboženství a to křesťanské, židovské a muslimské. My s manželem nejsme věřící, takže jsme se zajímali o místa všech náboženství (do Jeruzaléma ale jezdí celé zájezdy i z Česka zaměřené výhradně na křesťanskou historii v Izraeli a na místa různě spjatá zejména s Ježíšem Kristem). 

    Staré město je rozděleno na části podle náboženství a vede do něj také několik bran, které jsou kvůli častým problémům a útokům hlídány ozbrojenými hlídkami. Ostatně ozbrojené hlídky jsou v celém Jeruzalémě a to opravdu na každém kroku. Mnoho lidí nám říkalo, že by to v nich vzbuzovalo strach, ale na nás to působilo spíš obráceně, že je všechno tak hlídané, že se není čeho bát. Ke všemu vražedné útoky, ke kterým zde dochází (ano, to je realita, která vás prostě ovlivní a nás navedla k většímu zájmu o izrelsko -palestinský konflikt), nejsou zaměřeny na turisty, ale jsou vedeny mezi Palestinci a Izraelci. 

    Většinu turistů určitě zajímá židovská Zeď nářků, ta zde samozřejmě je a Židé se u ní opravdu modlí a čtou svaté texty. Co jsem dříve nevěděla je, že zeď, respektive prostor u ní, je rozdělen na mužskou a ženskou část, takže k ní jít můžete, ale pouze do odpovídající části (mužská část je mnohem větší než ženská).

    Hned nad Zdí nářků je muslimská část - Chrámová hora, kde se nachází mešita al-Aksá pro tisíce muslimských věřících a také asi na pohled nejvýraznějsí budova Jeruzaléma - islámská svatyně s ikonickou pozlacenou kopulí Skalní dóm.

    Kam se ve Starém městě a jeho okolí pohnete, tam narazíte také na místa spojená s Ježíšem Kristem, je tu křížová cesta, plno míst, spojených s jeho životem, smrtí, z mrtvýchvstání atd. Upřímně si všechna tato místa ani nepamatuji a nebyla pro nás extra důležitá, ale potkávali jsme veliké skupiny Křesťanů z celého světa, pro které byla návštěva těchto míst velikým zážitkem (africké výpravy u toho i krásně a nahlas zpívaly). Jedním z takových míst byla i Olivová hora, kde je největší židovský hřbitov na světě a kam podle evangelií chodíval Ježíš Kristus a kde byl před svým ukřižováním zajat. Upřímně, pěšky byl v tom vedru fakt výkon vyjít až nahoru, ale opět to bylo velmi silné místo a byl z něj také krásný výhled na Staré město.

    No a ať vidíte od každého ze 3 zmíněných náboženství něco, tak tady ještě Chrám Božího Hrobu, tedy údajně Golgota, kde byl Ježíš ukřižován. A k tomu pár obrázků z uliček Starého města a můj muž - nadšený z čerstvého džusu z granátových jablek 😉

    Mimo Jeruzalém se většina turistů asi podívá do Betléma, kde se měl Ježíš Kristus narodit a kde na tomto místě stojí Chrám Narození Páně. Betlém leží v centrální oblasti Palestiny, vstup do něj je však přísně kontrolován Izraelci a okolo města stojí obrovská (8 metrů vysoká) betonová zeď. Pro obyvatele Betléma je poměrně obtížné dostat propustku na vycestování z Betléma (nebo jen na dojíždění do práce mimo Betlém), takže sociální a ekonomická situace obyvatel je opravdu tristní. Jsou zde také 2 uprchlické tábory (do kterých byli vysídleni Palestinci z okolí Jeruzaléma po vyhlášení státu Izrael v roce 1948), které jsem si mylně představovala jako "stanová města", jenže ty tábory jsou tam už tak dlouho, že jsou to v podstatě chudinské čtvrti zděných starých domů, ve kterých žije mnoho lidí ve špatných podmínkách, ze kterých potom někteří frustrovaní mladí lidé nevidí jiné východisko, než ozbrojený útok na Izraelce, kterým na tuto situaci za cenu vlastního života chtějí alespoň upozornit nebo možná ty Izraelce prostě jen "naštvat". Což má většinou za následek okamžitou smrt těchto mladých lidí, jejichž jména jsou následně psána na zdi v uprchlických táborech... Na zdech Betléma jsou ostatně i výtvory celosvětově známé a to graffiti umělce Banksyho, který na přítomné lidské utrpení a nevyrovnanost mnoha aspektů tohoto konfliktu upozorňuje právě svými výtvory.

    Zajímavým zážitkem, i když ne úplně příjemným, byla i návštěva ultra ortodoxní jeruzalémské židovské čtvrti. Tamní obyvatelé působí nepřátelsky, naštvaně a já se upřímně bála vytahovat foťák, protože není výjimkou, že se to někoho z místních natolik dotkne, že po turistovi s foťákem začne házet kameny. 

    Když už ale opustím líčení o poznávání měst, tak příroda, ač neuvěřitelně pustá a vyschlá, v nás zanechala krásné vzpomínky a její mrtvá rozlehlost v sobě měla vlastně veliký majestát.  A některá osamocená díla člověka, jako chrám uprostřed ničeho vytesaný do skály, člověka nutí k zamyšlení, jak důležitá tato místa pro věřící musela a musí být, když kvůli nim vynaložili tolik práce a stále vedou takové boje. Na fotkách můžete vidět i Mrtvé moře, ke kterému jsme si také zajeli a jehož hladina se rok od roku stále snižuje.

    Tak to bylo to hlavní, co jsme si z naší cesty odnesli, tentokrát prostě nejen vlastní dovolenkové zážitky, ale na dlouho také opravdový zájem o to, co se v dané zemi děje. Tuhle cestu jsme si neuvěřitelně užili, přestože jsme na ní vůbec neodpočívali, jídlo bylo drahé, do místního podniku jsme si šli za celou dobu sednout jen jednou a každý den jsme kontrolovali Twitter, jestli někde blízko nás zrovna neprobíhá nějaký útok... 

    Pokud jste dočetli až sem, tak vám moc děkuji a zajímalo by mě, jestli také máte nějakou dovolenou nebo destinaci, která váš život nějak ovlivnila i po návratu? A samozřejmě pokud se chcete na něco z naší cesty zeptat, ráda odpovím 😉

    Poznámka: nerada bych tímto článkem rozpoutala politickou či náboženskou diskuzi, přesto se ale nešlo tomuto tématu a mému pohledu na tuto problematiku při líčení naší cesty ubránit. Berte prosím mnou uvedené informace za sice pravdivé (co se faktů týká), ale subjektivně zabarvené na základě toho, jaké osoby jsem na naší cestě potkala, co jsem kde zažila, co jsem si přečetla a jak na mě politický vývoj týkající se tohoto problému působí. Jak jsem již uvedla, nejsem věřící,  proto se prosím zdržte případných nenávistných komentářů vůči jakékoliv zmíněné náboženské skupině. Stejně tak se nezastávám jakéhokoliv násilí a nevěřím v to, že v použití síly a násilí spočívá řešení problémů. Věřím, že tato poznámka je zbytečná, pro korektnost celého článku ji však považuji za nezbytnou. Děkuji vám.

    tratatundra
    13. srp 2019    Čtené 2955x

    Dovolenkování s PEPCO- SOUTĚŽ

    SOUŤEŽ BYLA UKONČENA.

    Jako malá jsem měla jeden velký cestovatelský sen. Vidět zblízka pyramidy. Vlastně jsem byla docela okouzlena všemi antickými civilizacemi a vidět jakoukoli ze starověkých památek by bylo tenkrát pro mě zážitkem. 

    Postupně se ale moje zamilovaní v antice začalo vytrácet. Moje cestovatelské sny se měnily a postupně se stávají reálnější, splnitelnější. Vlastně mě návštěva Egypta už vůbec neláká. 😂 

    Nedávno jsem si na fotkách zamilovala místo v Itálii, na které se určitě bezpodmínečně musím jet podívat. Nebo, lépe řečeno, jet se vykoupat. Je ním Grotta della poesia. Přírodní koupaliště v Roca Vecchia. Konkrétně tady:

    Na tohle místo se prostě MUSÍM dostat. A čím dříve, tím lépe! Já myslím, že to je docela reální sen, žádná nesplnitelná fantazie,proto věřím, že se mi jednou splní.

    Jasně, navštívit Island, Nový Zéland, Moskvu a Havanu by se mi líbilo taky, ale to jsou zatím přání více-méně nesplnitelná z různých důvodů. 

    No a dnes jsem se rozhodla, že nebudu snít o cestách dalekých sama, ale jsem zvědavá i na vaše cestovatelské sny a proto se vás dnes ptám :

    A co můžete vyhrát?

    Jedna z vás se bude těšit z nákupu v jakékoli prodejně PEPCO v hodnotě 500,- .

    Jak se do soutěže zapojit?

    Úplně jednoduše - pokud chcete vyhrát, musíte splnit jen 3 jednoduché podmínky:

    1. Pod tento článek odpovědět na soutěžní otázku "Jaká je vaše vysněná dovolenková destinace?" - soutěžní příspěvky můžete přidávat pouze do dnešní půlnoci.

    2. Dát lajk tomuto soutěžnímu článku

    3. Dát lajk dnešnímu článku u Hanky @hanica83. 

    Soutěž trvá do dnešní půlnoci 12.8

    2019.

    Generátor náhodných čísel vybere jednu vítězku, která dostane poukázku na nákup v PEPCO. 

    Přeji hodně štěstí a šťastné přistání! ✈ 

    Katka & PEPCO

    vanea
    11. srp 2019    Čtené 1109x
    Image title

    Dovolená s ambasadorkami začíná!

    Dámy a pánové,

    vítejte na palubě BlueHorse Airlines.

    Dovolenková sezóna je v plném proudu a my se v následujících dnech společně vydáme do zajímavých destinací, kdy rozhodně nemineme Island, Gibraltar nebo třeba Izrael.

    Po celou dobu letu se o vás budeme starat my, letušky – Irča, Míša, Ivča, Mony, Hanka, Marci, Týnka a Katka. V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit. Postupně vám ukážeme zajímavá místa a přineseme vám i možnost zúčastnit se soutěží o zajímavé ceny.

    V rámci tohoto letu, prosím, lajkujte a živě debatujte nad navštívenými destinacemi. Sdílení zkušeností je žádoucí a nemine se odměnou.

    Pravidla našeho zajímavého letu kolem světa jsou jednoduchá a znáte je z akcí minulých. Opakování je ale matka moudrosti, proto prosím věnujte pozornost následující demonstraci nouzových a záchranných prostředků:

    • Každý den vyjde článek jedné z letušek, který vás provede zajímavým dovolenkovým místem.
    • Každý den také vyjde soutěž jedné z letušek, díky které můžete vyhrát atraktivní ceny.
    • Pro zařazení do soutěže je potřeba obojí lajkovat (článek i soutěž) a zároveň odpovědět na soutěžní otázku.
    • V případě poklesu tlaku v kabině se nad vašimi hlavami objeví kyslíkové masky. Masku přitáhněte k sobě, nasaďte si ji přes nos a ústa a klidně dýchejte. Vždy nasazujte masku nejprve sobě, a až poté pomáhejte svým dětem!
    • V případě ztráty wifi signálu či přerušení dodávek elektřiny, se neprodleně přemístěte na místo náhradní, kde výše zmíněné funguje.

    Dámy a pánové, děkujeme za vaši pozornost, připoutejte se prosím, pohodlně se usaďte a užijte si let!

    Irča & Baby Dove

    tratatundra
    11. srp 2019    Čtené 951x

    Dovolená s ambasadorkami

    Dámy a pánové, 

    vítejte na palubě BlueHorse Airlines. 

    Dovolenková sezóna je v plném proudu a my se v následujících dnech společně vydáme do zajímavých destinací, kdy rozhodně nemineme Island, Gibraltar nebo třeba Izrael. 

    Po celou dobu letu se o vás budeme starat my, letušky – Irča, Míša, Ivča, Mony, Hanka, Marci, Týnka a Katka. V případě potřeby se na nás neváhejte obrátit. Postupně vám ukážeme zajímavá místa a přineseme vám i možnost zúčastnit se soutěží o zajímavé ceny. 

    V rámci tohoto letu, prosím, lajkujte a živě debatujte nad navštívenými destinacemi. Sdílení zkušeností je žádoucí a nemine se odměnou. Pravidla našeho zajímavého letu kolem světa jsou jednoduchá a znáte je z akcí minulých. Opakování je ale matka moudrosti, proto prosím věnujte pozornost následující demonstraci nouzových a záchranných prostředků:

    1. Každý den vyjde článek jedné z letušek, který vás provede zajímavým dovolenkovým místem.
    2. Každý den také vyjde soutěž jedné z letušek, díky které můžete vyhrát atraktivní ceny. 
    3. Pro zařazení do soutěže je potřeba obojí lajkovat (článek i soutěž) a zároveň odpovědět na soutěžní otázku. 
    4. V případě poklesu tlaku v kabině se nad vašimi hlavami objeví kyslíkové masky. Masku přitáhněte k sobě, nasaďte si ji přes nos a ústa a klidně dýchejte. Vždy nasazujte masku nejprve sobě, a až poté pomáhejte svým dětem!
    5. V případě ztráty wifi signálu či přerušení dodávek elektřiny, se neprodleně přemístěte na místo náhradní, kde výše zmíněné funguje. 

    Dámy a pánové, děkujeme za vaši pozornost, připoutejte se prosím, pohodlně se usaďte a užijte si let!

    Vaše Katka a PEPCO

    ivakalinova
    23. kvě 2019    Čtené 1268x

    Den matek s ambasadorkami - vyhlášení soutěže s Viledou

    Krásné čtvrteční dopoledne, 

    dnes přicházím s výsledky soutěže "Den matek s ambasadorkami", která byla včera v režii firmy Vileda.

    Čtení soutěžních příspevků pro mě bylo něco nádherného, čistého, obdivuhodného, milujícího, příjemného i slzavého. Bylo to takové, protože jste psali o nejčistějších a nejkrájších rolích na světě. Ano, o rolích maminek.

    Děkuji vám z celého srdce za tak krásné soutěžní příspěvky a že jich bylo. Opravdu si toho moc vážím a jsem ráda, že Vileda je stále oblíbená.

    Určitě vás nejvíc zajímá, kdo se stává vítězem mopu ULTRAMAT TURBO XL (novinka letošního roku)? Genetátor náhodných čísel vylosoval maminku @tichackova

    Výherkyni moc gratuluji. Vy ostatní, nesmutněte, budou další soutěže o skvělé ceny a bude jich ještě opravdu mnoho. Jako poděkování, pošlu během dnešního dne, každé z vás srdíčko. 

    Mějte krásný zbytek dne a děkuji!

    Poprosím vás o like, aby se výsledek soutěže dostal mezi vás ♥️

    Iva a #vileda

    ivakalinova
    22. kvě 2019    Čtené 2561x

    SOUTĚŽ: Vileda - Den matek s ambasadorkami

    Aby něco nového mohlo začít, musí něco jiného skončit. Posledních pár dní jsme věnovali našim maminkám. Mohli jste si přečíst pár receptů z našeho dětství a zároveň si zasoutěžít o zajímavé ceny. Některé z nás připojili i osobní vyznání své mamince.  A dnes je tady poslední den, poslední článek a poslední soutěž 🙂

    Je těžké vyjádřit něco ve zkratce... Zejména něco tak silného jako je vztah k vlastní mamince. Jako pětiletá holčička jsem odpověděla, že je to prostě moje maminka, v 17-ti jsem říkala, že je krásná, ale občas mi leze na nervy. Teď se to nedá vyjádřit pár slovy. Možná ve zkratce takto? Modlitba. Moje. Inspirující. Krásná. Milující. Hrdinka. Supermáma. Trpělivá. Starostlivá. Bezpodmínečná láska. Bohatství citů. Naslouchající ostatním. Obětavá.

    Moje soutěžní otázka proto bude? Co pro vás znamená slovo máma? (můžete odpovědět jedním slovem, můžete toho napsat více)

    O co budeme soutěžit? 

    Jedna z vás vyhraje mop Ultramat TURBO XL

    Pro účast je potřeba splnit tři podmínky:

    - dát like tomuto článku

    - odpovědět v komentáři na soutěžní otázku

    - dát like dnešnímu článku s rodinným receptem u ambasadorky Káti @tratatundra

    Soutěž probíhá do dnešní půlnoci. Výherce bude následně vybrán pomocí generátoru náhodných čísel a vyhlášen v samostatném článku. Všichni soutěžící obdrží po skončení soutěže srdíčko jako poděkování za účast.

    Přeji hodně štěstí a těším se na vaše příspěvky!