Co jíte, abyste se nepo... ani z jedné strany?

nupta
17. pro 2015

Ahoj děvčata, poraďte mi, prosím, co jíte, když je vám blbě, chce se vám zvracet a máte hlad? 😖 Když mi nic nešlo jíst, většinou to zachránily piškoty s jogurtem nebo bez něj, ale dnes mi ani to nejelo... Nezvracím, ale od pátého týdne mám pocit, že začnu co nevidět; střeva mám momentálně klidná...-ťukám o sto šest!

mmiicchhaaeellaa
17. pro 2015

@nupta v nejhorsim pripade vychlazena a vypwrlena coca cola s rohlijem

ireniq
17. pro 2015

Živě si pamatuju ten pocit, jak je mi mdlo hlady, vejdu do obchodu, že si koupím, na co budu mít chuť, co mě oslovi, a NIC, naopak odpor při pohledu na všechno to jídlo... Já žila z jablek, zeleninovych salátů a ledových mléčných koktejlů s ovocem. Snad ani jednou jsem nezvracela, akorát ten odpor k jídlu, hlavně teplému, vařenému.

evaamy
17. pro 2015

Já jedla nektarinky a Ferrero rocher.

lendyn
17. pro 2015

Mně zachránily tyto lízátka! Opravdu fungují - mně teda pomohly hodně!!!!! 😉

pety91
17. pro 2015

Zázvor a ledová zmrzlina 🙂 🙂

nupta
autor
17. pro 2015

Děkuji za tak rychlé odpovědi. Lízátka vůbec neznám, ale zkusím. Já mám hrozně ráda ovoce a syrovou zeleninu, což mi teď vůbec nejede. Ale je pravda, že jabko jsem už do sebe také dostala, tak jdu na něj... Děkuji za rady. Je to zvláštní, že co jsem předtím považovala za pochoutku, teď nemůžu téměř ani spatřit... I když včera jsem měla pocit, že je mi dobře a dokonce jsem snědla pomeranč, což bych dnes vůbec nedala; sýry ani maso (byť dříve oblíbené) mi taky nejede... No, alespoň že jsme teď na to dva - a ve dvou se to lépe táhne!

nupta
autor
17. pro 2015

@pety91 Zázvor jsem zkoušela jako první - četla jsem, že prý pomáhá, ale bohužel na mě neměl účinek. Na zmrzku (zatím) nemám pomyšlení. 😉 Ale děkuji za tipy!

cattus
17. pro 2015

U me bodovala ledove vychlazena jahodova presnidavka. Od cca 8tt do 11tt to bylo jedine jidlo ktere jsem dokazala rano snist aniz bych se pozvracela.
GraviPop lizatka jsem pouzivala taky ale zjistila jsem ze nefungujou vzdycky. Obzlaste ne v momente kdy mate nevolnost z hladu a ona se fakt hodne spatne identifikje od te "normalni" nevolnosti. Takze pak v prubehu tehu jsem se naucila nosit u sebe neco maleho k jidlu. Susenky piskoty i tu presnidavku ovoce.
Jinak kolem 12-14tt jsem predevsim v noci ujizdela na vanilkove zmrzline a to fakt ve velkem. 😀

milius
17. pro 2015

já si dávala taky ty lízátka @lendyn, dost mi to pomáhalo. a taky jsem pořád dlabala sušenky, po trošičkách, bylo důležité nenechat prázdný žaludek. stačilo fakt kousnout jednou za čtvrt hodiny.. prostě jíst málo a často. a hlavně nepít nalačno, to jsem bli.. 100% a vždycky! 🙂

jika10
17. pro 2015

Mě v prvním těhu zachránila skleničková kojenecká strava - přesnídávky, kašičky

xnovotnam
18. pro 2015

Já zrovna "jedu" na rohlíku s máslem, ovoci a teplým čaji - nic jinýho za celý den nesnim. Při pomyšlení na uvařené jídlo se mi taky udělá "šoufl" 🙂 Až k večeru se to zlepší...přesnídávka a ovocný koktejl je dobrý nápad, určitě zkusím 🙂

nupta
autor
18. pro 2015

Koukám, že v tom jedeme všichni - děkuji za odpovědi! Přesnídávky jsou dobrý tip - já jsem si někdy strouhala jablka a zajídala piškoty - ale přesnídávky můžu vzít i do práce.
Asi tady nebudu přát dobrou chuť, ale dobré trávení... 🙂

anetka1701
18. pro 2015

On si člověk musí najít to svoje... Já jsem zjistila, že když mám na něco chut, tak to prostě MUSIM mít, jinak je průser :oD U první jsem ujížděla na hranolkách a smažáku v housce od Mekáče (já vím, chutovka, ae mně to taaaaak pomáhalo), u druhé jsem neustále dlabala salát s horčico-koprovym dresingem.

ma_jo
18. pro 2015

Ja jsem uplne na zacatku jedla hlavne jablka. Lizatka jsem si koupila taky, ale jsou docela velka a delalo se mi spatne, kdyz jsem je mela v puse :S. Drzim palce at je vam brzy lip, ja jsem ted v 15. tydnu a s jidlem mam spis opacny problem - nemuzu prestat :D

ivatko0406
18. pro 2015

Vychlazena coca cola po lzickach a cucala jsem ovocny tic tac. Zazvor byl u me nanic. Ale u kazdeho je to jine, musis si to asi vytipovat sama 🙂

nupta
autor
18. pro 2015

@anetka1701 Kamarádka mi vyprávěla něco podobného - při jednom těhotenství měla chuť na samé zdravé věci a při druhém ujížděla na brambůrkách... 😉 Já pořád hledám, co budu jíst "v klidu", tak to snad poctivým zkoušením brzy najdu - a nebo taky ne... Některé těhulky tu psaly, že jim bylo špatně celé těhotenství... Já jsem optimista a těším se na druhý trimestr, že to bude lepší.

dixi86
18. pro 2015

já až do 5.měsíce snesla jen lízátka, banány, mandarinky, pomeranče a džusy, zmrzlinu, občas rohlík, pudink, nic jiného. Občas to i zůstalo. Teď je to naštěstí relativně dobré.

nupta
autor
18. pro 2015

@dixi86 Ááááá puding! To zkusím! Díky!

sarriku
18. pro 2015

Pomeranč na kousky, čočkoává polívka, kuličky s mlékem
Začít na malinkých kouscích. Jo a doktorka mi radila jíst i v noci, ať mi neklesne ta hladina cukru.¨
Pak mi pomohlo uherákové bersi😀😀 pár čipsíčků a hned jsem se rozjedla

soleilll
18. pro 2015

@nupta Mně bylo hodně špatně od žaludku skoro celé první 3 měsíce. Ani bompary nebyly k ničemu, bohužel. Pomáholo jíst cokoli, hlavně přebít ten pocit, takže jsem se permanentně cpala, hlavně sladkým, ale padlo i hodně chipsů nebo hermelínových salátů a vypila jsem tolik (studené) coly, jako za celý dosavadní život ne. Někde jsem četla výbornej článek, že tohle období by se mělo hlavně přežít a neřešit, co jíš, jak se dočteš většinou. K čemu je ti zdravá strava v těhotenství, když ji v sobě neudržíš, že..? 🙂 Držím palce, abys to vydržela bez větších obtíží a brzo to pominulo.

markyska88
18. pro 2015

Tak mně pomáhal cukr. Takže buchty, oplatky, piškoty, vánočka... Zázvorový lízátka jsem nesnášela a navalo se mi z nich. A pak rohlíky. No výživově nic moc, ale bohužel jinak to nešlo. ovoce - banány a hrozny. A potom různé těstoviny. Strašně mi jely šunkofleky a taky zapečený brambory, bramborová kaše, bramborový salát. Ale maso jako takový a zelenina vuubec ! Zázvor jsem tehdá bohužel nezkusila, možná by pomohl taky. A vychlazená cola byla super. I ledový čaj . Hlavně sladký. Obyč vodu jsem okamžitě zvracela .

margot_ka
18. pro 2015

Ja jsem v tomhle tehu nemohla cerstvou zeleninu ani citit a to bych se po ni normalne utloukla. Parkrat jsem se z ni zbl..a tak,ze ani ted, kdyz uz je mi dobre ji nejim, max rajce
Ale zato mi jely smoothies, davala jsem si treba s jogurtem a vlockama, do toho banan,jablko, boruvky a byl toho kotel 🙂 upijela mi i dcerka 🙂

anetka1701
18. pro 2015

@nupta no hlavně to chce fakt poslehnout "hlas žaludku" :oD On ví co chce a když to nedostane, je zle :oD

nikoulinka
18. pro 2015

Taky se pridavam k lizatkam. Moje zacatky byly desne... Nemohla jsem cítit žádné jídlo. A kdyz uz jsem na neco dostala chuť a nachystala si to, tak mi stačil jen pohled na talíř, a WC pro mě byla jasna volba 😃 ... Až mi sestra poradila právě ta lizatka. Ze začátku jsem si v lékárně koupila snad jen dva na zkoušku a za me musím říct, nepředstavitelná úleva a konečně možnost jíst...

laskypa
23. pro 2015

Tak to jsme na tom stejně.. mám hlad ale nedokážu nic sníst protože mám absolutní nechuť. Dobře mi dělají pomerančové džusy..veškerá zelenina a ovoce. Večeře chleba s rajčetem a v tomto období i vánočka🙂

10lulu04
23. pro 2015

Kazda to ma jinak. Ja na uplnem zacatku mohla snist i 2 kila mandarinek. Ted-je nemuzu ani videt a to bych mela ovoce jist kvuli vitaminum. Me kazdodenni jidlo zacina suchym rohlikem. Jinak nic nepolknu. Kolem te 14 hodiny uz to je lepsi a ja zacinam "normalne" fungovat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru