icon

Dovolená - jet či nejet a kam v 15tt?

makiska1
16. črc 2019

Ahoj holky, prosím o názor: jsem 5+0, planujeme na září dovolenou, máme rezervovane Řecko, vyšlo by to cca 15tt... jeli byste? Samozřejmě to chci konzultovat s doktorkou a jen za předpokladu, že bude vše v poradku, ale zajímaly by mě vaše názory... díky moc!

Strana
z2
barumat
17. črc 2019

@bayt No já bych třeba do Turecka nejela ani s malým dítětem, natož těhotná 😁 Byla jsem tam na výletě z Bulharska a neměla jsem dobrý pocit, myslím z hlediska jídla, hygieny a tak. Možná jsou to předsudky, ale za mě Tunis, Egypt a Turecko ne. Volila bych Řecko, nebo z těch levnějších Bulharsko, tam jsem si vždycky přišla spíš jako u nějakého českého moře - mentalita, jídlo, zdravotnictví, všechno v podstatě jako naše.

makiska1
autor
17. črc 2019

@barumat právě, i proto je mi to Řecko sympatické, z těch "arabských" zemí nemám dobrý pocit... koukala jsem na to spíš jako co se ceny týká, to Řecko přece jen vychází celkem draze... do Bulharska bych jela, ale chceme až v září a to už je pp sezóně a chceme se koupat, ne tam chodit ve svetru... tak zřejmě zůstaneme u toho řecka... Díky za názor!

barumat
17. črc 2019

@makiska1 Mrkni na teplotní grafy, my byli v BG i v září, pravda teda je, že vždycky na začátku, a pohoda, teploučko. Nicméně Řecko je určitě dobrá volba👍

caverina
17. črc 2019

@bayt tak je urcite rozdil zvracet doma nebo na dovolene zvlast v cizine....v cesku se muzu jednoduse zbalit a jet domu...dovolenou si ma clovek uzit ne ji prozit z hlavou v mise🙂

barumat
17. črc 2019

@caverina Přesně, pro mě je rozdíl i zvracet u našich, nebo zvracet o 5km dál doma.

nazka
17. črc 2019

@makiska1 já letěla v obou těhotenstvích, jednou 21tt a podruhé 11tt. Právě do Řecka. Je to blízko. Let nemá vliv na miminko. Pokud nemáš sklony k trombóze a jiným nešvarům, letěla bych.

nazka
17. črc 2019

@makiska1 jinak já mám ráda Řecko. Byla jsem tam už hodnekrat.
Kamarádka teď jela do Turecka ve 20tt.a její dcerka chytla bacila a nešly ji teploty pod 39 tak byli chvíli v nemocnici. Prý parádní péče a služby pojišťovny. Platili jen za lékárnu. Ale letěli o týden dřív domu.

bayt
17. črc 2019

@barumat Hm, my jezdíme v rodině do Turecka každý rok, do skvělýho pětihvězdičkovýho hotelu. A je to fakt paráda. Dokonce jsme tam jednou využili i lékaře a byla jsem dost spokojená. Ono ty soukromé kliniky pro turisty a bohatší obyvatele jsou trochu jinde než běžná nemocnice v tom daném místě.

@caverina Tak jako měl, ale pokud mají už jedno dítě. máma může blejt na pokoji a dítě se koupat s tatínkem v moři :D Třeba :D

caverina
17. črc 2019

@bayt treba🙂 nevim,ale muj pritel by teda dvakrat nadseny nebyl,kdybych dovolenou prozila na pokoji...ne kvuli tomu,ze by se staral o syna,ale kvuli tomu,ze dovolenou si maji uzit vsichni...ale kazdy to mame jinak🙂 hlavne nekam jet a neohlizet se na soucasny zdravotni stav ostatnich..

verunkanatalka
17. črc 2019

@barumat přesně..a taky raději bych teda zvracela doma zadarmo,než v cizině za cca 15 000k...😝

drep
17. črc 2019

@barumat já byla v egyptě asi desetkrát, pravda jen v 5hvězdičkových hotelech a hygiena tam byla srovnatelná s německem. Naopak bych kvůli předsudkům z bordelu nejela do bulharska nebo ŕecka, řecko bylo jediné, kde mi fakt přišlo špinavo

barumat
17. črc 2019

@drep Jenže to je přesně ono, tyhle destinace jsou tip tip v hotelu, rezortu. BG je naopak srovnatelné s ČR úplně celé, myšleno teda v turistických oblastech, města a tak. Ne poslední vesnice v horách, samozřejmě. V BG jsem byla snad desetkrát, nikdy žádný problém, jídlo srovnatelné s naším, mentalita lidí taky, obecně pocity venku z okolí a tak. A byla jsem v Istanbulu na výletě a ulice a bordel teda otřes, plus jsem se tam necítila dobře prostě. Ale chápu, je to věc zkušenosti a názoru.

westie
17. črc 2019

@makiska1 Jestli plánuejete být někde v Řecku v resortu, tak bych neváhala a vyrazila. Samozřejmě hrozí možné nevolnosti atd., ale to se nedá říct dopředu. My byli v červnu se synem (2,5) a manželem na Krétě, já byla tou dobou v 25 týdnu. A bylo to super. Nepotřebovali jsme chodit nikde po výletech, bydleli jsme kousek od letiště, hotel s pláží a bazénem. Výběr jsme přizpůsobili samozřejmě mému stavu, nechtěli jsme letět nikam daleko i kvůli synovi. Možná to byl pro někoho zbytečný risk, ale my chtěli synovi ukázat moře a zkusit cestovat s dítětem, abychom věděli, jestli si to příští rok troufneme ještě s miminkem navíc. Byli jsme všichni nadšení, předčilo to naše očekávání, syn o tom mluví ještě teď. Jsem ráda, že jsme se kvůli mě neomezovali a vyrazili. Samozřejmě jsem si pohlídala pojištění mě jako těhotné a storna zájezdu - ne každá pojišťovna umí pojistit zrušení z důvodu těhotenství. Ale podle mě nejvíc ze všeho záleží, jak to budeš brát ty - když se z toho budeš stresovat, nemá to smysl; když budeš v pohodě, tak je velká pravděpodobnost, že si to užijete. Já mám těhotenství zatím pohodové, zvládám i zahraniční služební cesty, takže jsem se nebála a nemyslela negativně.

malanoha
17. črc 2019

Tak ja bych zrovna Bulharska uz nikdy nejela ani netehotna.. Strasny, navrh huj, vespod fuj. Muj manzel si tam z pobytu v luxus hotelu privezl salmonelu a zazivaci potize od te doby ma uz porad..
Jinak, zakladatelko, do Recka bych v 15 tydnu klidne jela😉 Pokud budes tedy ok.

makiska1
autor
17. črc 2019

@nazka ne ne nic takového nemám... tak to by snad mělo být v pohodě, určitě budu konzultovat s doktorkou zda je to ok... ale chci jet, tak uvidíme... Díky moc

makiska1
autor
17. črc 2019

@malanoha děkuji... nad Bulharskem jsme uvažovali, ale tím že chceme až to září tak skrz počasí už fakt ne... takže Řecko no... Díky moc a problémy na vaši dovci mě mrzí, to si člověk nevybere, někdy se ti tak blbě semele... snad už je dobře 😊

makiska1
autor
17. črc 2019

@westie moc děkuji! Já právě neočekávám nic, vím že pro mě to bude znamenat ležet u bazénu nebo u moře, dcera z vody nevyleze 😂 takže výlety max třeba pujcime auto a pojedeme se někam podívat, jinak bazén a pláž... jinak já jsem v pohodě, nestresuju, takže věřím tomu že to bude v pohodě... moc děkuji za názor 😚

makiska1
autor
17. črc 2019

@bayt 😂😂 já doufám že blit nebudu vůbec 😁😁 u prvního tehu jsem téměř nezvracela, tak doufám že i to druhé bude ok.... Díky

bayt
17. črc 2019

Já fakt vůbec nechápu, jak se může hodnotit země dle špatné návštěvy jednoho hotelu. Mimochodem bych chtěla vidět "ten luxus hotel" :D

pabka
17. črc 2019

@makiska1 do Turecka jezdíme docela dost, navštívili jsme bohužel už i polikliniku a zdravotní pece velmi dobra, klinika moderní, pece pojišťovny skvělá.
Bulharsko v září je fakt risk s počasím...
Těhotná jsem byla v rade zemi, i v Turecku. Za mě Turecko dobra volba, úplně něco jiného než Tunis a spol.
Jinak jak tu někdo zmínil Thajsko - zdravotnictví je zde velmi vyspělé, též jsme bohužel vyzkoušeli a není nač si stěžovat. Dokonce tam údajně některé celebrity jezdí speciálně na určité výkony. My bohužel máme smůlu a téměř všude už jsme lékařskou peci vyzkoušeli a tak si poslední dobou předem zjišťujeme co a jak, kde je nejbližší nemocnice a jaká.

malanoha
18. črc 2019

@bayt Pro rodinu za sto tisíc na tyden.. Jeste myslis, ze to byla nejaka ubytovna?

malinkaelinka
18. črc 2019

Vůbec bych neváhala, já slezala 26tt Tatry, 29tt prošla Českou Kanadu, 30 tt strávila v Drážďanech, 32 tt na jižní Moravě a teď 35 tt jsem byla kempovat (spaní v autě atd). Kdybych měla ráda moře, frcela bych v tom 26 tt k moři, ale já jsem spíš horská 🙂 Nepodcenila bych pojištění - jak storno, tak zdravotní a užila si to 🙂

bayt
18. črc 2019

@malanoha No takhle, za tu cenu to pro čtyři lidi žádný terno asi nebude, ale nějaký šílený hotel asi taky ne. Tak může se stát, ale jak říkám, nesoudila bych dle zažívacích potíží jednoho člověka na celou zemi. To fakt nesnáším. Asi jako kdyby někdo přijel do Česka, náhodou mu něco nesedlo, a pak všude vyprávěl, že naše země je div ne rozvojová a ať sem nikdo nejezdí.

Strana
z2