icon

Hermelín v těhotenství škodí?

katolinka
10. dub 2018

Maminky je pravda že Hermelin škody měla jsem na neho chuť 5 dní a dneska jsem si ho osmazila jen tak lehce z kroketama a zeleninou, ale prej škodí

Strana
z5
alcar
3. čer 2018

To riziko nakazy listerii je tak minimalni, ze bych to vubec neresila. Ja se ve druhem tehu ladovala origo francouzskymi syry...neresila jsem to.

zelenaesmolda
3. čer 2018

@bayt no vzdyt to pisu vys ze tepelne upraveny nevadi pokud vnitrni teplota dosahne aspon 75 stupnu

preiba
3. čer 2018

@alcar mně to doktor třeba s velkým důrazem zakázal a to myslím ,že je benevolentní k hodně věcem...je na každý z nás do jaký míry chce aby bylo vše v pořádku a co je pro to ochotná udělat,co je ochotná si odpustit... 🙂
Jen píši co mi bylo řečeno, tepelnou úpravu nikomu nevyvracim,ale tam je stále riziko z důvodu kvasinkové infekce ( podporováno plísněmi ) a ta je v těhotenství v pohodě léčitelná, ale asi nikterak příjemná... 🙂

preiba
3. čer 2018

@bayt pomnožit se nemusí. Záleží jak je agresivní její gen a nezáleží na množství.... Zkrátka je to riziko...

alcar
3. čer 2018

@preiba znas nekoho, kdo onemocnel nakazou listerii v tehotenstvi nebo kvasinkovou infekci zpusobenou pozrenim hermelinu ci syru podobneho typu v tehotenstvi? Ja ne...nic se nema prehanet.

alcar
3. čer 2018

@preiba plisen z hermelinu neni nijak rizikova, rohodne nezpusobi kvasinkovou infekci...pokud se samozrejme bavime o cerstvem hermelinu. 😉

michelle_01
3. čer 2018

Myslím, že větší riziko kvasinkové infekce je ze snězení kila čokolády než z kila hermelínu.

preiba
3. čer 2018

@alcar čerstvé plísňové sýry ano. Podporují plísně i v těle ... Pokud nesníte vícero ks najednou,tak se asi prd stane,ale co se týče té listerie, těžko se zjišťuje z čeho to vlastně je,ale četla jsem o tom mraky a rozhodně mi přijde přinejmenším zbytečné to nějak podporovat... Tepelná úprava ok jednou za čas , ale já bych to moc nepokoušela... zjišťovat,zda má hermelín uvnitř 75° to mi přijde legrační,to si to raději odpustim 🙂

priefi
3. čer 2018

@katolinka plisnove syry se nedoporucuji z duvodu nebezpeci listeriozy a uz ten nazev plisnove syry, tlacis plisen, takze to asi neni zrovna nejlepsi pro mimco. Tepelne opracovane uz je v poradku 😉 Ale je to na kazde z nas, co bude a nebude jist. Nektere jsou opatrnejsi, nektere ne. Riziko je vzdy, muzes se nakazit i jinak a ani nebudes vedet jak. Ja osobne plisnove syry v tehu nejim, jedine tepelne opracovane 😉

bayt
3. čer 2018

@preiba a mate k tomu nejaky zdroj?

preiba
4. čer 2018

@bayt myslím,že když nebudete líná a zapatrate i na stránkách internetu ( nějakých odborných nikoli Koníkovi ) , tak najdete. V odborné literatuře v knihovně v lékařské sekci také určitě najdete 🙂

35_a_budu_mamka
4. čer 2018

@katolinka Kdyz byl tepelne upraveny, tak bych se nestresovala, ale priste bych se ho vyvarovala, zrajicich syru obecne vsech😎

bayt
4. čer 2018

@preiba No, děkuji za upozornění, ale líná nejsem, a právě proto by mě zajímal ten zdroj.

ceriii
4. čer 2018

@preiba Obávám se, že kolegyně nic nenajde, také se mi to nepodařilo. Osobně si myslím, že jste si pouze špatně porozuměli se svým lékařem - v těhotenství je opravdu přísně zakázano jíst cokoliv plesnivého, ale to se týká věcí, co zplesniví samy od sebe, ne ušlechtilých plísní. Ty jsou naprosto neškodné, ať už v těhotenství či mimo něj. To s tou kvasinkovou infekcí je, obávám se, holý nesmysl, pokud však máte nějaký relevantní zdroj, ráda uznám, že se mýlím. A že by podporoval plísně v těle?! Pokud máte plíseň v těle, musíte se okamžitě léčit a je úplně jedno co jíte.

preiba
4. čer 2018

@ceriii tak schválně jsem se na to ptala ještě dneska a říkal, že plísňové sýry , sladké v nadměrném množství a takové věci by se kvůli kvasinkové infekci neměly moc pojídat,že i ušlechtilá plíseň není tělu přirozená... tak Vám nevím 🙂 každopádně jak jsem psala už asi pětkrát, je na každý co basti 🙂 já jsem v tehlech věcech hodně zodpovědná 🙂

esufi
8. čer 2018

@preiba já tu nemám jediný, co by z nepasteru byl 😉 v čr jsem viděla z nepasteru jen pravé francouzské

yenefer1
8. čer 2018

Ahoj, mně teda doktor řekl, že bych neměla nivu a sýry se zelenou plísní, že to se váže na krev, ale sýr s bílou plísní je prej ok.

marii90
8. čer 2018

Ja byla od 27.tt hospitalizovana a k veceri mi prinesli normalne hermelin. Kdyz jsem se ptala, jestli to mysli vazne, ze by se nemel jist a jestli mi nedaji neco jinyho, takze prej se muze... stejne jsem ho ale nejedla radsi, mela jsem jine neresti silnejsi nez chut na hermos 😂

zelenaesmolda
8. čer 2018

@marii90 a to byl v jakem stavu?jinak nam v porodnici klidne dali rajcata,hlavne ze nam rikali ze jsou agresivni...

ilonne
8. čer 2018

Byla jsem tehotna 3x - hermelin je naprosto v pohode. Listerioza hrozi z nepasterizovaneho mleka a z toho se syry bezne dostupne v obchodech vazne nevyrabi. Zminovane kvasinky vznikaji spis z nadmerne konzumace sladkeho a bile mouky. Vyhybala jsem se pouze tataraku a sushi.

ilonne
8. čer 2018

@preiba To jsi urcite spatne pochopila. Ani listerioza ani kvasinky z hermelinu nehrozi. Samozrejme pokud je spravne skladovan v lednici a nikoliv pul dne na primem slunci.

zelenaesmolda
8. čer 2018

@ilonne jenze na povrchnu mekkych plisnovych syru se vice mnozi bakterie,proto se nedoporucuji jist

esufi
8. čer 2018

Listerie jsou i na špatně opraný zelenině, brát to smrtelně vážně, tak v rámci potenciálních nebezpečí strávíš 9 měsících ve vakuu na glukóze IV...

odula
8. čer 2018

@zelenaesmolda plisnovy syry (teda kdyz mluvime o pasterizovanych sejrech, ze jo) se nedoporucuji jist proto, ze obecne nejsou uplne v pohode toxiny z plisni. Jenze - nejakej chytrej mudr rikal, ze si date hrst buraku, a tech toxinu je vic nez v porci hermoše.a ze to asi neni dobry jist na kila, ale ze normalni porce hermelinu opravdu neskodi. Takze proste - všeho s mírou, a je to na pohodu. 😎

marii90
9. čer 2018

@zelenaesmolda No.... v nemocnici tezko nejak opracovanej. Normalne v krabicce jak ho koupis.... ani mi neprisel uplne ze by byl z lednice

zelenaesmolda
9. čer 2018

@marii90 ja tm myslela jestli nebyl treba smazeny

preiba
9. čer 2018
normalnimatka
23. říj 2018

@ceriii a na kolik se ony patogeny teda zahuběj, když při grilování podle tebe ne?

zelenaesmolda
23. říj 2018

@normalnimatka u grilovani je ten problem,ze ta potravina ma jinou teplotu na povrchu a jinou uvnitr,listerie umira myslim pri 75 stupnich takze poradne propeceny syr neni problem ale malokdo ma doma asi teplomer aby zmeril vnitrni teplotu jidla 🙂

normalnimatka
23. říj 2018

@zelenaesmolda hmm jasný...no sem teď z toho taková rozčarovaná. riskovat se mi to nechce, na druhou stranu, kdybych se měla vyhejbat všemu, co to potenciálně obsahuje, tak nejim skoro nic, třeba z mlíčnejch výrobkůch. jakože du si dát krajanku/jogurt a převařim si ho nejdřív?:D

Strana
z5