Hermelín v těhotenství škodí?
Maminky je pravda že Hermelin škody měla jsem na neho chuť 5 dní a dneska jsem si ho osmazila jen tak lehce z kroketama a zeleninou, ale prej škodí
@bayt no vzdyt to pisu vys ze tepelne upraveny nevadi pokud vnitrni teplota dosahne aspon 75 stupnu
@alcar mně to doktor třeba s velkým důrazem zakázal a to myslím ,že je benevolentní k hodně věcem...je na každý z nás do jaký míry chce aby bylo vše v pořádku a co je pro to ochotná udělat,co je ochotná si odpustit... 🙂
Jen píši co mi bylo řečeno, tepelnou úpravu nikomu nevyvracim,ale tam je stále riziko z důvodu kvasinkové infekce ( podporováno plísněmi ) a ta je v těhotenství v pohodě léčitelná, ale asi nikterak příjemná... 🙂
Myslím, že větší riziko kvasinkové infekce je ze snězení kila čokolády než z kila hermelínu.
@alcar čerstvé plísňové sýry ano. Podporují plísně i v těle ... Pokud nesníte vícero ks najednou,tak se asi prd stane,ale co se týče té listerie, těžko se zjišťuje z čeho to vlastně je,ale četla jsem o tom mraky a rozhodně mi přijde přinejmenším zbytečné to nějak podporovat... Tepelná úprava ok jednou za čas , ale já bych to moc nepokoušela... zjišťovat,zda má hermelín uvnitř 75° to mi přijde legrační,to si to raději odpustim 🙂
@katolinka plisnove syry se nedoporucuji z duvodu nebezpeci listeriozy a uz ten nazev plisnove syry, tlacis plisen, takze to asi neni zrovna nejlepsi pro mimco. Tepelne opracovane uz je v poradku 😉 Ale je to na kazde z nas, co bude a nebude jist. Nektere jsou opatrnejsi, nektere ne. Riziko je vzdy, muzes se nakazit i jinak a ani nebudes vedet jak. Ja osobne plisnove syry v tehu nejim, jedine tepelne opracovane 😉
@katolinka Kdyz byl tepelne upraveny, tak bych se nestresovala, ale priste bych se ho vyvarovala, zrajicich syru obecne vsech😎
@preiba Obávám se, že kolegyně nic nenajde, také se mi to nepodařilo. Osobně si myslím, že jste si pouze špatně porozuměli se svým lékařem - v těhotenství je opravdu přísně zakázano jíst cokoliv plesnivého, ale to se týká věcí, co zplesniví samy od sebe, ne ušlechtilých plísní. Ty jsou naprosto neškodné, ať už v těhotenství či mimo něj. To s tou kvasinkovou infekcí je, obávám se, holý nesmysl, pokud však máte nějaký relevantní zdroj, ráda uznám, že se mýlím. A že by podporoval plísně v těle?! Pokud máte plíseň v těle, musíte se okamžitě léčit a je úplně jedno co jíte.
@ceriii tak schválně jsem se na to ptala ještě dneska a říkal, že plísňové sýry , sladké v nadměrném množství a takové věci by se kvůli kvasinkové infekci neměly moc pojídat,že i ušlechtilá plíseň není tělu přirozená... tak Vám nevím 🙂 každopádně jak jsem psala už asi pětkrát, je na každý co basti 🙂 já jsem v tehlech věcech hodně zodpovědná 🙂
Ahoj, mně teda doktor řekl, že bych neměla nivu a sýry se zelenou plísní, že to se váže na krev, ale sýr s bílou plísní je prej ok.
Ja byla od 27.tt hospitalizovana a k veceri mi prinesli normalne hermelin. Kdyz jsem se ptala, jestli to mysli vazne, ze by se nemel jist a jestli mi nedaji neco jinyho, takze prej se muze... stejne jsem ho ale nejedla radsi, mela jsem jine neresti silnejsi nez chut na hermos 😂
@marii90 a to byl v jakem stavu?jinak nam v porodnici klidne dali rajcata,hlavne ze nam rikali ze jsou agresivni...
Byla jsem tehotna 3x - hermelin je naprosto v pohode. Listerioza hrozi z nepasterizovaneho mleka a z toho se syry bezne dostupne v obchodech vazne nevyrabi. Zminovane kvasinky vznikaji spis z nadmerne konzumace sladkeho a bile mouky. Vyhybala jsem se pouze tataraku a sushi.
@ilonne jenze na povrchnu mekkych plisnovych syru se vice mnozi bakterie,proto se nedoporucuji jist
Listerie jsou i na špatně opraný zelenině, brát to smrtelně vážně, tak v rámci potenciálních nebezpečí strávíš 9 měsících ve vakuu na glukóze IV...
@zelenaesmolda plisnovy syry (teda kdyz mluvime o pasterizovanych sejrech, ze jo) se nedoporucuji jist proto, ze obecne nejsou uplne v pohode toxiny z plisni. Jenze - nejakej chytrej mudr rikal, ze si date hrst buraku, a tech toxinu je vic nez v porci hermoše.a ze to asi neni dobry jist na kila, ale ze normalni porce hermelinu opravdu neskodi. Takze proste - všeho s mírou, a je to na pohodu. 😎
@zelenaesmolda No.... v nemocnici tezko nejak opracovanej. Normalne v krabicce jak ho koupis.... ani mi neprisel uplne ze by byl z lednice
@marii90 ja tm myslela jestli nebyl treba smazeny
@ilonne listerie určitě ano... https://www.google.cz/search?q=hermelín+listeri...
@ceriii a na kolik se ony patogeny teda zahuběj, když při grilování podle tebe ne?
@normalnimatka u grilovani je ten problem,ze ta potravina ma jinou teplotu na povrchu a jinou uvnitr,listerie umira myslim pri 75 stupnich takze poradne propeceny syr neni problem ale malokdo ma doma asi teplomer aby zmeril vnitrni teplotu jidla 🙂
@zelenaesmolda hmm jasný...no sem teď z toho taková rozčarovaná. riskovat se mi to nechce, na druhou stranu, kdybych se měla vyhejbat všemu, co to potenciálně obsahuje, tak nejim skoro nic, třeba z mlíčnejch výrobkůch. jakože du si dát krajanku/jogurt a převařim si ho nejdřív?:D

To riziko nakazy listerii je tak minimalni, ze bych to vubec neresila. Ja se ve druhem tehu ladovala origo francouzskymi syry...neresila jsem to.