Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Vadí v těhotenství smažený hermelín?

lucinkakr
15. srp 2020

Dobrý večer dneska jsem měla v restauraci hermelín s hranolkama a kamarádka mi řekla že se v těhotenství hermelín nesmí měla jsem ho včera v těhotenství poprvé chtěla bych se zeptat jaký na to máte názor děkuji

theuska29
16. srp 2020

@lucinkakr Já jsem na hermelín ujetá. Co jsem četla, tak se nesmí v syrové stavu, ale pouze tepelně upravený. Celé těhu jsem ho jedla dělaný v alobale na grilu a vše v pořádku 😊

jjasmina
16. srp 2020

V prvním trimestru jsem ho nejedla, stejně tak všechno, co se nemá, pak všeho s mírou, ale tepelně upravený snad v poho, nu je to pořád plisnovy sýr, tak s mírou

orisek56
16. srp 2020

Nesmis, umřeš na to.... Ne to jsou blbosti. Já po obě těhotenství jsem svuj jídelníček neměnila a normálně jedla všechno a mám dvě zdravé deti, kdyby jsi tu psala že chceš jist syrové maso a syrové vejce, tak bych asi kroutila, protoze to je nebezpečné i jako tak, ale jinak.....Nejhorší smrt je z rozděseni.

cikitkapb
16. srp 2020

V těhotenství jsou větší hrozby než hermelín. Jestli ti zjistí těhu cukrovku, ještě budeš ráda za hermelín z grilu, z trouby, atd. Jsou i holky, co baští v těhu sushi, a taky by se nemělo. Jde o tu plíseň v sýru a ta prošla tepelnou úpravou, takže no problem. 😉

drep
16. srp 2020

Není pravda, že se nesmí plísové sýry. Riziko jsou nepasterizované sýry, kvůli možnému přenosu listerie. Hermelín a podobně jsou pasterizované, nepasterizované jsou některé dražší francouzské či švýcarské sýry, ty mohou být rizikové. Mohou a nemusí.

ivis_b
16. srp 2020

@cikitkapb nejde o plisen, ale o listerii. Plisen v mensim mnozstvi ok, pokud nejsou kvasinkove infekce a pod. Listerie muze byt nebezpecna v jakemkoli mnozstvi. Ale pri tepelne uprave je to v pohode, to je bez rizika. Grilovany hermos si taky dam.

j.a.n.i
16. srp 2020

@drep presne tak, vsechny zda vyráběné hermeliny jsou z pasterizovaneho mlika, takte nejsou o nic nebezpecnejsi nez eidam.

cikitkapb
16. srp 2020

@ivis_b Pardon, moje chyba. 🙈 Jsem si nemohla vzpomenout, jak se jmenuje ta pitomá bakterie, tak jsem to svedla na plísně. 😅

gruyerre
16. srp 2020

@lucinkakr samozřejmě že můžeš hermelín. Smažený i nesmažený. Tvoja kamarádka říká bludy a ani sama neví proč.

katule1990
16. srp 2020

Je to přesně, jak píše @drep. Píše o tom i Margit Slimáková (viz těhotenské mýty): https://www.margit.cz/doporuceni-v-tehotenstvi/. Já normálně v těhotenství nivu, hermelín atd. jím i tepelně neupravené. A to jsem po IVF, což někdy bývají ženy o to opatrnější. Mám těhotenskou cukrovku, tak jsem ráda, že můžu aspoň ty sýry 😅.

re_barbora
16. srp 2020

Davam si ho minimalne jednou tydne. Mela jsem i tatarak a ochutnala jsem testo se syrovymi vejci 🤷🏻‍♀️ Zijeme vsichni.

tasimia
16. srp 2020

Ja na něho byla v těhotenství ujeta. Jedla jsem ho syrový i tepelně upravený a vše v pořádku. I nivu.

brussali
16. srp 2020

Souhlas s vyse uvedenym. Příbuzní z Francie potvrdili, ze u nich se těhotné vyhýbají sýrům z nepasterizovaneho mleka. U nas jsou udajne (ceske) syry jen z pasterizovaneho.

klokanka31
16. srp 2020

@lucinkakr Ono by se toho nemělo jíst... Já si ho v těhotenství dala, ale malé asi nechutnal, zhnusil se mi a nemůžu ho vidět ani teď...

verrys
16. srp 2020

V CR se delaji hermeliny pouze z pasterizovaneho mleka, takze to nicemu nevadi, klidne si dej 😉 Ja jsem snad v zivote nesnedla tolik hermelinu jako v tomto tehotenstvi 🙂

danvitka
19. srp 2020

Francouzky taky jedí plísňové sýry a neřekla bych že je tam větší potratnost 😂 neřešila bych...jednou za čas....

me_druhe_ja
19. srp 2020

Vzhledem k tomu, že ve Francii žiju, tak fakt sýry v těhotenství kontroluju, protože tam je nepasterizovanejch spousta včetně platkovych. :D jinak já jim vše kromě těch nepasterizovanejch, syrového masa a vajec.