icon

Je nutné podstoupit genetiku při vyšším HCG?

maja12maja
31. kvě 2024

Ahoj všem,
holky, prosím, přijdou Vám ty výsledky hrozně a je třeba vážně podstoupit genetiku? Lékař mi nebyl schopný říct, proč tomu tak je a co to způsobuje:

Volný beta bych - 190,70 IU/I
PAPP-A 3,690 UI/I
PIGF 30,00 pg/ml
Uterinni arterie 1,505
Střední arteriální tlak MAP - 97,00 mmHg

Trizomie 21 - 1 z 818, upravené riziko 1 z 16350
Trizomie 18 - 1 z 1944, up. riz. < 1 z 20000
Trizomie 13 - 1 z 6112

Preeklapsie je 1 z 139
Ruustova restrikce 1 z 522

Poznámky - výsledek je NEGATIVNI

NT - 1,10 mm
CRL - 58,4 mm
BPD - 20,6 mm
Intrakraniální translucence - přítomna, 1,5 mm
Ductus Venosus - 0,85

Na genetiku mě posila z důvodu toho, že mám vyšší hodnotu HCG 3,5 MoM. Je mi 27, myslím si, že jsem zdravá a žádné vady v rodině taky nemáme. Díky moc všem 😇

Strana
z2
lilian2111
1. čer 2024

@maja12maja Tak třeba tady je slečna (nevím přezdívku) která měla výsledky v pohodě a narodila se jí holčička s DS. Takže tak. Šla bych na genetiku a zaplatila si tu krev.

fyii
1. čer 2024

@ukki ja se s tebou nedohaduju a me je uplne jedno co tobe vyhovuje..ja psala tazatelce a neni jen test Prenascan.. neinvazivni testy maji vyhody a nevyhody tak jako vzdycky vsechno. kazdyho volba

maja12maja
autor
8. bře 2025

@lilian2111 ahoj, malý se narodil, v létě si mi odpovídala na můj dotaz s tím, že tvá dcera se nakonec narodila a měla problém s ledvinou. O jaký problém šlo? Klidně můžeš do zpráv, pokud by ti to vadilo tady v diskuzi.
Malý měl teda vyšší free beta HCG, všechny screeningy ok a nakonec taky problém s ledvinami - tedy s rozšířením ledvinové pánvičky, možná nějaký reflux u měchýře nebo co, ale to zjistíme až na rtg 👍

felis
8. bře 2025

@maja12maja ahoj, s refluxem se da žít. Ja to mela tak od 3 let do 10ti let. Je to vlastně to, ze se moč z močového měchýře vrací zpět do ledvin. Byla jsem sledovaná na nefrologii a do dospělosti to zmizelo. V 7 letech jsem podstoupila plastiku močového měchýře, která pomohla k uzdravení.

maja12maja
autor
8. bře 2025

@felis jojo, něco takového mi bylo vysvětleno.
Ale víš jak to je, ta představa, že se provádí nějaké větší vyšetření nebo dokonce operace u mimiska, není úplně pěkná. 🤣🤢

felis
8. bře 2025

@maja12maja ta operace neni tak velky zákrok... a pomůže. Pozitivní je, ze tyhle vady do dospělosti většinou vymizí.

maja12maja
autor
9. bře 2025

@felis a nastaly u tebe nějaké problémy do operace? Hlídala ses s něčím? Nám nebylo doporučené koupání, vanickovani, apod.,.

felis
9. bře 2025

@maja12maja jako dítě jsem se ve školce nemohla válet v listí 🤣 to jsem brala jako velký příkoří 😀 jinak jsem vyrostla u Machova jezera a krom toho, že jsem se musela prevlekat z mokrých plavek, tak nic extra.
Samozřejmě to muze byt jiné u menších děti a nejsem lékař. Asi bych k tomu pristoupila po selsku. Zkusit to a kdyz to bude ok, tak proč ne 🤷🏼‍♀️

lilian2111
9. bře 2025

@maja12maja také měla rozšíření ledvinové pánvičky a reflux z močového měchýře. Do 5 let brama udržovací dávku atb denně, protože měla vždy zánět dost ošklivý až ji zůstaly na ledvinách jizvičky… v 6 letech atb vysazeno, utz, vyšetření různá a reflux je pryč 🙂 ledviny dle utz v pořádku, nikde nic. Tak moc držím palce 👍🏻

felis
9. bře 2025

@lilian2111 taky jsem mela jizvy na ledvinách. Do dospělosti bylo vse ok. Tělo je uzasne.

maja12maja
autor
9. bře 2025

@lilian2111 ahaaa, super, díky moc za odpověď. Taky máme antibiotika, nějaký sumetrolin nebo tak nějak. 🤣 Tak to možná bude stejný případ. A je skvělé, že se jí to zlepšilo! 😊

maja12maja
autor
9. bře 2025

@felis jasně, takže trochu rozumu postaci. To by mělo být ok. 🤣

Strana
z2