Kolik přiberu v prvním trimestru těhotenství? Srovnání a tipy pro nákupy
Já vím, že je to individuální, ale snad se to dá nějak zprůměrovat. Chytnul mě zachvát nakupování na letní sezónu, ale nejsem si jistá, jak vyrostu za příští dva měsíce. Jsem teprve v 6 týdnu. Mám velikost 34, XS. Měla bych si už koupit o číslo větší, nebo do konce léta bych mohla vypadat tak nějak stejně? Nekupuju si extra uplé věci, nemám v plánu se přežírat.
Díky 🙂
Já třeba u prvního těhu koupila na začátku o 2 čísla volnější kalhoty a s tím vydržela do nekde 7.měsíce, trika jsem nemusela měnit vůbec. Až v 8.mesici jsem měla krizi co nosit. A jak miminko hezky pribiralo, já sama hubla.
Ve druhém těhu jsem se udržela na své váze (po odečtení miminka), nestal se ze mě kostlivec, ale přes boky a prsa mám o velikost víc i teď při kojení, poprvé za život neobleknu věci co jsem nosila na gymplu a jsem z toho překvapená 😄
Je to fakt hrozně různé.
@me_druhe_ja určitě nevypadás strašně❤️, tvé tělo ti dalo dvě zdravé děti. Co skotaceni s dětmi při nějakém cvičení, při dětských písničkách atd? Neklaplo by to? Jestli ne, svět nespadne a tvůj čas přijde a dáš se do formy🍀 napadlo mě Low carb stravování, hodně kamarádkám nizkosacharidova dieta pomohla spravit figuru. Držím palce.
@pajusz Bohužel jenom jedno zdravé dítě....
Nějaký poskakování doma moc nefunguje, spíš vůbec. A já jsem typ, co potřebuje fakt makat. 😀 Takže vydržím holt do září. Strašně nevypadam, nejsem tlustá, ale bohužel mi zůstalo šílený, šílený břicho (diastáza to neni už): 2 těhotenství rychle po sobě (děti jsou od sebe 15m), pokaždé 18kg v břiše a navíc břicho byla vždy moje problematická partie.
Žádnou dietu držet nechci, kdysi dávno jsem byla dost na hraně PPP, takže to riskovat nechci. Spíš věřím, že jak začnu pravidelně cvičit, tak se i ten jídelníček přirozeně upraví (měla jsem to tak v minulosti). Já jako nejim nijak hrozně, ale šlo by to lépe 😀
Já právě otěhotněla v červnu a první trimest jsem přibrala jen tak necelé tři kila, vůbec to nebylo na mě vidět, trochu ve tváři, ale to jsem občas přibrala i předtím, do konce 4.mesice, možná do půlky 5.jsem mohla nosit všechno, co předtím, i upnuté elastické věci, pak postupně na nějaký čas vyřadila a jasně, že v 8.a 9.mes.uz jen těhotenské džíny. A moje kamarádka v 15 tt taky spíš zhubla a celkově v 1.trimestru ta váha nahoru zatím moc nejde, ale záruku a jistotu, jak to bude zrovna u tebe, to ti nedá nikdo.
Ja jsem dnes 15 týden. A nosím normální oblečení. Jen ryfle nezapnu. Přes léto neřeším. Nosím hlavně sukně. A kraťasy na gumu. Jen mi hodně a rychle narostly prsa 😁. Tak jsem si musela koupit větší trička. Nemam rada když mě někde škrti. A s jídlem to je různé. I sebelepší vůle, ti v těhotenství může být na nic. Mylovala jsem brambůrky a čokolády a pár měsíců jsem je nemohla ani vidět 😁byla jsem jen na ovoci. To můžu jist stále po kylech. Miminko si řekne co potřebuje
@petulkadodo Hele ja vetsi potrebu jist mam uz ted, nebo jsem mela vzdy pri menstruaci. Ale proste to dokazu ovladnout, kdyz vim, ze ta porce kalorii, kterou by mela tehotna snist navic, je minimalni. Uz nejsem nejmladsi, nechci se vyprasit, protoze se mi to vzhledem k veku bude tezko shazovat. Tehotenstvi snad neni zatmeni mysli, kdyz dokazu potlacit chut na cigaretu, nemyslim, ze to je s jidlem tezsi🙂
Uvidíš sama. Některé zkušenosti jsou nepřenositelné. Je to prostě jiný stav, který dost mění metabolismus těla a hormony mají velkou sílu. Každé tělo funguje trošku jinak. Uvidíš sama. A těhotenské nevolnosti, cukrovku, zadržování vody, rozvolnění pánevních kostí, to prostě neovlivníš. Těhotenství ti změní tělo, i když se vrátíš z porodnice s váhou jako před těhotenstvím.
No já ti povím tolik, jím stejně, možná o fous míň, kvůli nevolnostem...První trimestr a část druhého jsem spíš hubla a to jsem žila na cole, ledu a zmrzlině, protože jsem prostě lítala na záchod co půl hodiny a byla vděčná za každé sousto, co jsem udržela...Teď jím vlastně jako dřív, zdravě, hodně zeleniny atp..ale tělo si všechno uloží, není blbé a v těh. funguje trochu jinak. Ano, člověk se samozřejmě ovládne, já jsem nikdy těhotenské chutě neměla..ale nedokážu už ovlivnit to, že můžu zadržovat vodu v rámci otoků (kamarádka zadržovala přes 15kg, porodem to zmizelo..), neovlivním, jak moc narostou prsa a jak moc se povolí bříško, jak moc se rozjede pánev... atp. Je to silně individuální a nelze v tom zkrátka radit=) Každá to má jinak.

Tohle fakt nejde zobecnit. Bříško ti nemusí vyrůst vůbec, ale prsa mohou dělat záhadné věci 😀