icon

Krvácení na začátku těhotenství

adussandrus
21. pro 2015

Ahoj chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s krvácením na začátku těhotenství???Jsem ted v 8 týdnu těhotenství a před pár dny jsem začala špinit od svého lékaře jsem dostala utrogestan po pár dnech se situace nelepšila ba na opak řekla bych že se trochu horšila tak jsem včera byla v nemocnici na pohotovosti vyšetřili mě dostala jsem nějakou injekci a ascorutin celý den to pak vypadalo že vše bude ok měla jsem z toho radost až na to ráno dnes zase krev...... ☹ ☹

Strana
z5
verusa.j
4. led 2016

Ahoj holky, tak dnes jsem byla na kontrole a hle, mám syndrom mizející dvojčete, plus polip dole, tak to celé špiní, druhé mimi se má k světu a tluče mu srdíčko a má 1,7 cm, jsem 8 plus 0

adussandrus
autor
4. led 2016

@verusa.j skvělé to je dobře že ti to dobře dopadlo 😉

verusa.j
4. led 2016

@adussandrus děkuji, je to fakt divočina, jsem ráda, že mohu normálně do práce a uvidíme, jak to půjde dál, tobě moc přeji, a´t co nejdříve začnete zase úspěšně zkoušet

adussandrus
autor
4. led 2016

@verusa.j jo to my to začneme zkoušet hned jak to půjde ještě měsíc musíme vydržet a pak je to jasné už mě po zákroku bříško nebolí a už ani moc nekrvácím takže si myslím že budu brzy fit 😉 A tobě a mimískům přeji hlavně zdravíčko 😉

verusa.j
4. led 2016

@adussandrus to je dobře, věřím,že ted je to pohnojené, já mám už jen jedno mimčo v břichu, ale věřím, že to dotáhneme

daasenka85
4. led 2016

@verusa.j Veru, to je paráda, držím pěstičky :-****

adussandrus
autor
4. led 2016

@verusa.j určitě to bude vše v pořádku je to malý bojovník 🙂

mrazulkav
9. led 2016

Tak jsem také po revizi... Přestože jsem poctivě brala duphaston se miminko přestalo vyvíjet... Je možné, že to bylo opravdu moc brzy po první revizi. Kdo ví...
Prý máme opravdu počkat ty 3 měsíce, prý i jarní miminka víc vydrží... Tak se budeme pomalu chystat na poslení pokus...

pampalin
9. led 2016

@mrazulkav Držím pěsti, ať se už zadaří!!! Vím, o čem píšeš, mám toho taky dost za sebou. Ale jsme ženský, jen tak se nevzdáme!!! 😉

mrazulkav
9. led 2016

@pampalin Děkuju. Věřím, že to zvládnem... hlavně jedno zlatíčko už máme...

pampalin
9. led 2016

Přesně, to jsem si říkala taky, někdo nemá štěstí mít alespoň to jedno.

adussandrus
autor
10. led 2016

@mrazulkav Tak to je mi moc líto ,ale ted se určitě už zadaří já v to taky doufám i u nás 🙂

mrazulkav
10. led 2016

@adussandrus Snad jo... my si tedy teď zkusíme dát opravdu pauzu a počkat na jarňátko... Teď jsem si udělala zase ten hnusnej kontryhelovej čaj, pokračuju v baštění vitamínů a děj se vůle boží...

kamikz
10. led 2016

@mrazulkav to me moc mrzi! Je to sileny,kdyz se clovek o to zacne vic zajimat,tak vazne zjisti,ze je to bohuzel dnes bezna vec :( uz ted me to desi :( muzu se zeptat,za jak dlouho po te prvni revizi jsi otehotnela? Ja uz mam prvni mresicky za sebou,zacaly mi asi 3 dny po revizi..tak ted premyslime kdy zacit a tak.. ale taky nam bylo doporuceno pockat na jaro - duben,kveten..

mrazulkav
10. led 2016

@kamikz Na revizi jsem byla na začátku září a první měsíčky jsem dostala po měsíci, hned potom jsem otěhotněla... V nemocnici mi v podstatě řekli, že je tím větší riziko, že se situace bude opakovat 😒 Moje doktorka (kterou jsem ale změnila) mi naopak říkala, že není důvod čekat... Všude se setkávám s protichůdnými názory, jestli čekat nebo ne... Kamarádka otěhotněla v podstatě také po měsíci po revizi a má zdravou holčičku...

nelam
16. led 2016

Špiním od 30. prosince, po týdnu se to zhoršilo, už to byla normálně tmavá krev celý den. V neděli jsem jela na pohotovost s myšlenkami, křeslo jsem zanechala celé od krve, ale světe div se, těhotenství v pořádku. Teď dva dny dobré, tak jsem se nechala zlákat a místo klidového režimu jsem šla hodinu a půl venčit a umyla jsem auto, dnes zas špiním... Je to hrozné, doma polehávám už čtvrtý týden a můžu se ukousat nudou. Ale nezbývá než vydržet a doufat... Jsem v 10 tt.

coolina
16. led 2016

@nelam a na pohotovosti ti rekli ze to krvaceni spusobuje co? bylas u sveho gynekologa? ten rekl co?ja pri prvnim tehotenstvi jsem v7 tyd. zacala taky ,,jen spinit" po par dnech (4-5)to bylo krvaceni a jasny samovolny potrat potvrzen na ultrazvuku...

nelam
16. led 2016

@coolina U svého gynekologa jsem byla hned 4.1., na UTZ nebyl vidět ani hematom, ani počáteční potrat, nikde nic. Řekl, že by to mohla být praská cévka, brala jsem akorát Ascorutin. Do pátku stejný průběh, ležela jsem, špinila jsem. V pátek jsem vyrazila na procházku (cca.45 min, kopcovitý terén), v SO a NE podstatné zhoršení. Na pohotovosti se ve mě "Štourali" (pardon 🙂 ) dva doktoři, na UTZ opět žádné známky potratu či anomálie, řekli, že občas to vídají. Dostala jsem Utrogestan 1-0-1.

keny123
16. led 2016

já jsem krvácela 6 a 7 tt a na uzv vše ok.nic mi předepsáno nebylo jen prý samá chemie čím min tim lip...samo to ustalo pila jsem teda hodne vody s citronem.(céčko)

nelam
16. led 2016

Strašně by mě mrzelo, kdyby to nedopadlo, ale pořád si říkám, že tělo ví samo nejlíp, jak to má být. Tak holt čekám. Ve středu jdu na krev a UTZ, tak uvidíme, jestli se dozvím nějakou novinku. Každopádně jsem si nepředstavovala, že budu ležet doma od druhého měsíce :-/

keny123
16. led 2016

@nelam fakt zkus hodne tech citronů!je to vlastne ascorutin ale bez chemie!

nelam
16. led 2016

@keny123 Zkusím, děkuji. Někdo ještě říkal přidat magnesium, tak nevím.

keny123
16. led 2016

@nelam ano to urcite... i magnesium 😉

lucykal
16. led 2016

@mrazulkav duphostan ani utrogestan apod těhotenství neudrží. Určitě je dobré alespoň tři měsíce po revizi počkat přeci jen je to zásah do dělohy a její sliznice.

lucykal
16. led 2016

@nelam buď v klidu já jsem ležela od 6tt a to dokonce opakovaně v nemocnici kde jsem mohla jen na záchod a občas do sprchy i jídlo jsem měla v posteli a ležela s nohama nahoře. I když prý ani to moc nepomáhá na udržení já mělamasivní krvácení tak spíš proto. Brala jsem spoustu léků. Jen polehávala jsem asi do 16 týdne bylo to dlouhé ale dalo se to vydržetpak jsem měla malinko volnější režim a pak jsem od 26 týdne opět ležení.

lucykal
16. led 2016

@keny123 V ascorutinu je kys ascorbová a rutin ten si myslím, že v citronu není. A navíc už je dlouho známo, že v citronu (ty co jsou pěstovány tedˇ) ani toho vit C moc není.

lucykal
16. led 2016

@nelam já brala ještě utrogestan, ale ten prý těhotenství neudrží proč krvácíš?

keny123
17. led 2016

@lucykal zajimavy ze se mi to tim po 14dnech zastavilo okamžitě 😉 😉

anansie40
17. led 2016

Tak u každé je to krvácení způsobeno asi něčím jiným, pokud někomu pomůže popíjení citronů, tak může jít třeba o slabší cévky, které praskaly při prokrvení. Je krvácení, které nemusí znamenat vůbec nic a je krvácení, které značí potrat a je krvácení, které značí mimoděložní těhotenství, takže asi nemá moc smysl to tady srovnávat a každou situaci raději konzultovat s dr.

coolina
17. led 2016

@nelam nechapu ze dnesni medicina je na takove urovni jake je a doktori nevedi zjistit proc tehotna ze a krvaci 😒 tak budu drzet palce, lez a nic nedelej, odpocivej. hele reknu to takto kdyz se ma miminko udrzet, a bude to zdravy silny jedinec, tak se udrzi. kdyz to nebude, tak priroda si s tim poradi sama.

Strana
z5