Nesnesitelný šéf = problemové těhotenství. Jak se mám zachovat?
Ahoj holky, mám strašný problém se šéfem. Zjistila jsem těhotenství v 5tt a hned sem si nechala vystavit potvrzení o tehu, které jsem mu předala. Nadšený nebyl, to sem ani od něj nečekala, avšak jsem zaslechla jeho rozhovor s kolegyní, kdy řekl, že se mě musi zbavit, ale když sem těhotná, je to problém. Koncem roku mi končí doba určitá a on mi na ferovku řekl, že mi smlouvu neprodlouzi. V praci mi dělal opravdu peklo, az sem z toho začala mít prujmy. Nechala sem si napsat neschopenku, přičemž si sef opět vymyslí zpusoby, abych dala výpověď. Teď mi poraďte prosim, jestli mam marodit do konce smlouvy a pak jit na pracak? Nebo jak se mam zachovat? Děkuji
@3mama a co ta matka bude dělat se se ji to dítě narodí? Odfiltruje všechen stres a bude žít v nějaké bubline? Ale prosimte 🙈
Asi bych to uzavřela . Dokud pracovat jde,pracujte ,to je každého věc. Ale pokud paní cítí,že to prostě nejde z jakéhokoliv důvodu ! Ať je raději doma . Jsem doma teď 5 let s dvěma detma a uteklo to tak neskutečně rychle , že to člověk ani nepostřehne že je doma. Snažím se jim věnovat na 100%,rozhodně na jejich úkor nebudu honit každou korunu . Až budou ve školce/škole napracuju se až až ,teď jsou priorita hlavně ony .
@nita1984 a já už čekám druhy....bez neschopenky 😆 a ještě jsem si navíc dovolila vrátit se do práce po dvou letech....
@nita1984
@journals
Holky, za a) nevím, jestli jste někdy zažily fakt šikanu v práci, že se takhle vysmíváte “stresu” (já jo a nikomu bych ty fyzický projevy nepřála, tím míň v těhotenství) a za b) zakladatelka diskuze má zdravotní problémy a doktorka jí neschopenku nabídla. Nevím, proč do toho jdete vždycky takhle tvrdě, hlava nehlava. Jako princip chápu, ale tak nějak nemyslím, že tohle je ten případ... trocha empatie občas, ono tohle fakt není něco, co by státní kasu nějak vytrhlo.
@3mama tohle vážně nemá cenu, protože dneska se za "rizikové" těhotenství bere kde která. Mně taky doktorka nabídla, že klidně můžu jít na rizikové, asi vzhledem k mému věku 😀 a aby se nic nestalo, dokonce v prvopočátku je to tak, že to vypisuje praktik, až později se chodí na gyndu, pro pokračování neschopenky. Já to nevyužila, dokud to šlo, jsem byla v pracovním procesu, ovšem neměla jsem práci na ho*no jako autorka a co se týká šéfa, taky to nebyl zrovna med 🙂 aneb po přízni řízni.
Jenže autorka chce ze založené diskuze vyčerpat hlavně ty poznatky, jak to udělat, aby měla co nejdýl příjem, místo toho, aby svou nevalnou situaci řešila ještě předtím, než otěhotněla.
@vineta ono už to vesměs nejsou ani reakce na zakladatelku, ale na někoho, kdo píše, proč si těhotenství nezprijemnit na PN a to, že kdo se těhotenství nevěnuje na 100% tj chodí do práce, neměl by děti ani mít 🤷♀️ a jestli to státní kasu nevytrhne? Zkus si spočítat kolik stojí jedna těhotná na PN plus mateřská a rodicak. Ono to zas tak "směšné" není.
Ono co vím,tak je i že zákona dane,že těhotná nesmí v práci zvedat nic nad 2kg alespoň u nás to bylo v papírech. Což když třeba dělá v obchode,tak je nemyslitelné tam pracovat,nad dvě kila má i krabička sušenek . A jiné místo dát nejde
Ještě to tam šéfová hledala přímo v papírech co mají . A samozřejmě pozice taková aby to nedělala,tak neexistuje na takovém místě . KdybY dělala dejme tomu v kanceláři, může zůstat až do porodu
2kg? A jak odnáší nákup z obchodu. Vždyť už jen mléko chleba salám jogurt jsou dvě kila. To je blbost.
Ale chápu,že. Jsou takové ,co budou radši pracovat do roztrhání těla ,ab je náhodou někdo nepomluvil. Já kdZ otěhotněla s druhou tak i manžela první bylo, že okamžitě skončím v práci ,že nebude riskovat to,že potratim ,nebo budu mít riziko. A radši mě živil sám ,nebrala jsem nikde nic 😉 prostě to ani jemu za to riziko nestalo .
@3mama tak i notebook. a par šablonu ma víc než 2kg 😉nicméně ta formulace zní trochu jinak:
při práci vsedě, spojené s častým zvedáním nebo přenášením břemene o hmotnosti vyšší než 2 kg
@3mama já nám druhé ditko z ivf. Samoplatce. 100 litru v kýblu a stejně sem dělala v obchodě stala ba nohách. Nosila co sem uznala za vhodné atd na mateřskou sem šla 6 týdnu před porodem z toho 4 týdny sem si vybírala dovolenou takže to opravdu jde. To ze někoho položí v práci kokot to je už na povaze. Ať je to šéf nebo ne. Po 8 měsících sem šla zase dělat.
@3mama ale na to nemá právo! On muže maximálně napsat na základě zdravotního problému neschopenku, ne proto, ze se mu nepozdava práce těhotné....
@motylcice29 to nevím na co má a nemá právo ,ale pokud těhotné řekne "je to pro vás riskantní"tak většina svého doktora raději poslechne,než ab tam šla za měsíc s problémem a on ji jen řekl "já sem vám to říkal" . Já na neschopence nikdy nebyla takže nevím jak to chodí ,manžel mě radši živí sám ,nechce abych těhotná něco dělala , opravdu max jen domácnost a děti. A já jsem. Mu z to vděčná,že má o nás takový strach a nechce nic podcenit
@nita1984 jako mě taky dostává do kolen to jak tu čtu zda na těhotnou muže přijít kontrola. Kurva drát. Tak jednou sem doma zda je mi zle a z důvodu zdravotního nechodím do práce tím pádem přeci nejsem ani fyzicky schopna rajzovat víkend po Alpách nebo někde jinde. Kokot nechápu ženské s touhle logikou

@nita1984 chytáte za slovíčka ,vytrhavate je z kontextu! Do práce samozřejmě chodit Můžete,dokud to jde. V případě že to některé těhotné dělá problém,není ji dobře,necítí se,ať je radši doma než se zbytečně přepínat, stresová, vysilovat.