Nesnesitelný šéf = problemové těhotenství. Jak se mám zachovat?
Ahoj holky, mám strašný problém se šéfem. Zjistila jsem těhotenství v 5tt a hned sem si nechala vystavit potvrzení o tehu, které jsem mu předala. Nadšený nebyl, to sem ani od něj nečekala, avšak jsem zaslechla jeho rozhovor s kolegyní, kdy řekl, že se mě musi zbavit, ale když sem těhotná, je to problém. Koncem roku mi končí doba určitá a on mi na ferovku řekl, že mi smlouvu neprodlouzi. V praci mi dělal opravdu peklo, az sem z toho začala mít prujmy. Nechala sem si napsat neschopenku, přičemž si sef opět vymyslí zpusoby, abych dala výpověď. Teď mi poraďte prosim, jestli mam marodit do konce smlouvy a pak jit na pracak? Nebo jak se mam zachovat? Děkuji
@widowblack děkuji, bohužel mě tyto psychické problémy vyustily až do prujmů a bolestí podbřišku. Doktorka sama uznala, že pro hladký průběh těhotenství mám zůstat doma, nasadila mi diety a udělala další patřičná vyšetření 🙂
Mirně off topic, ale pokud máš takové problémy od počátku těhotenství, tj. Docela významné životní hormonální změny, taky může jít o primomanifestaci nějaké choroby zažívacího traktu, takže bych to řešila spíš s praktikem než s gynekologem.
@drep Nemusí - kdo nezažil, možná nepochopí, taky jsem se dostala do stavu, kdy jsem měla průjem, když jsem měla jít do práce. Dala jsem výpověď a vše se spravilo.
Zakladatelce bych doporučila nenechat se šéfem deptat - pokud opravdu nejde za takového stavu chodit do práce, pak je neschopenka asi rozumná věc. Každopádně si zjisti, jak bys na tom byla s rodičákem a dalšími věcmi, pokud bys dala výpověď ty sama. Nevyjde ti to nějak rozumně s tím, že bys na ten pracák ani nemusela (kdybys byla na neschopence i přes konec té smlouvy na dobu určitou)?
@alsendra Bud opatrná...Já si takhle v práci, kde jsem byla 8,5let, uhnala ulecerozni kolitidu. Šéf byl totální magor: nakládal toho na mě příšerně moc, postupně na mě házel i složité věci, co měl řešit on z pozice ředitele...Dovolenou jsem v podstatě neznala a když tak max týden a samozřejmě "buďte na telefonu". Jednoho dne jsem nastesti sebrala odvahu a odešla a bylo to to nejlepší. 🙂 Od té doby (2,5roku) se tam vystridalo snad 5 holek, zadna s nim nevydrzela.
Žádná práce nestojí za zničení zdraví....já to bohužel pochopila až pozdě...
Sotva pocurany test a hned neschopenka. Jiste, tady je to klasika... 🤦🏻♀️ Co budes delat az fakt “zacnes” byt tehotna?
@journals A to mám podle tebe být v práci, kde jsem na vše byla sama, tahala těžké bedny a nechala ze sebe dělat holku pro všechno jen proto, aby si šef nahrabal prachy? A když bych sem pak psala článek o potratu kvůli stresu z práce, tak bych se dočetla rypave texty o tom, že jsem měla marodit, že jsem si to způsobila svou chamtivosti a byla v práci pro peníze? Ber to prosim i z této stránky
@journals těžká práce a šef idiot už jsou delší dobu, ale když jsem teď zodpovědná za toho malého tvorečka ve mě, vnímám svět jinak. A pokud čteš příspěvky, měla jsem zdravotní komplikace. TO byl důvod k neschopence. Tak tady prosím ze mě nedělej nemakačenko, když neznáš všechny podrobnosti. Kdyby mi šef nedělal problémy, pracuji dokud budu moct!

@alsendra asi bych v této situaci zůstala doma - už inkvůli psychice se můžes s doktorem domluvit . Ano budou tu bázory že nejsi nemocná , že je to podvod atd atd ... ale nejsou v tvé situaci 😉