icon

Otec v 54 letech?

zanetdm
2. únor 2021

Ahoj holky
Neplánovaně jsem zjistila že jsem těhotná máme doma už dva kluky 8 a 5 let. Manželovi je 54 let. Na miminko se těší, ale nevím jestli to už na něho nebude moc. Já sama jsem s otcem nevyrůstala, odešel když jsem byla malá, tak si někdy říkám že lepší nějaký táta než žádný. Je mi jasné že v diskuzi to za mě nikdo nerozhodne, jen mě zajímá jestli třeba nemá někdo podobnou zkušenost.
Co myslíte vy?díky za rady.

Strana
z4
ai30
2. únor 2021

@dandaa Tak co znamena 'do toho nejit', kdyz ona uz tehotna je? Jediny zpusob, jak do toho muze v teto chvili nejit, je jit na potrat, nebo dat dite po narozeni k adopci.

rebe
2. únor 2021

Lepší starší otec, než žádný. Lepší narodit se staršímu otci, než nežít. Jasně, mít staršího tátu má určitě svoje negativa. Jednou mu bude třeba líto, že táta nebude řádit s jeho dětmi. Ale jako důvod vzdát se miminka, které máš v břiše a na které se tatínek těší, mi to přijde jako šíleně malý důvod.

dandaa
2. únor 2021

@j.a.n.i ano ,jak už jsem psala .

te_reza
2. únor 2021

@j.a.n.i nikdo ji neposílá na potrat. Jen mě fascinuje, že si v dnešní době lidi na sklonku nejlepších let pořizují děti a omlouvaji to tím, že je jim sice 50,ale momentálně jsou na tom po všech stránkách přeci dobře. Zakladatelka má možná výhodu, že teď je mladá, ale za pár let bude doma mít tři puberťáky a důchodce. Prostě za mě bych do tohohle vědomě nešla.

maaaadlaaaaa
2. únor 2021

@te_reza Moc to tu hrotíte, tohle je dost individuální a případ od případu. Stále bude mít mladší manželku, která se o něj postará a nebude to na dětech. Do toho s tím většina jde a uvědomuje si, že ten rozdíl tam je. Jednou přijde chvíle, kdy bude znatelný, ale to může přijít klidně až za dalších 10 let nebo 15 let. Hlavně bych řešila dobré zajištění rodiny jako takové, jestli má dobré životní pojištění a rezervu , kdyby ze dne na den nebyl schopen vydělávat a to samé u sebe. To že život to za nás vymyslí jinak nikdy neovlivnime a vždy existuje řešení. Někdo si to dělá těžší, aby si mohl jen zoufat jak dopadl.

j.a.n.i
2. únor 2021

@dandaa No, na to se ti dá odpovědět tvou vlastní otázkou, už si o někoho ve vyšším věku sama pečovala, že ti to přijde tak jednoduché?

ai30
2. únor 2021

@te_reza 'Neplánovaně'. A ve 34 letech je jen ztezi na sklonku nejlepsich let.

te_reza
2. únor 2021

@ai30 já mluvím o něm, navíc píše "neplánovaně"

ai30
2. únor 2021

@j.a.n.i Dandaa pise, ze pecuje o 76leteho tatinka a jednoduche ji to prave neprijde.

ai30
2. únor 2021

@te_reza Vzdyt pisu, ze neplanovane, proto nechapu, ze te fascinuje, ze si lide deti porizuji. Ona neplanuje, jak otehotnet. Ona neplanovane otehotnela a premysli, jestli si to dite nechat. A toto dite ma rodice dva.

gruyerre
2. únor 2021

@zanetdm plánovaně bych do toho nešla, protože už se stalo, brala bych to tak, že to tak má být 🙂. Rozhodně to nepovažuji za důvod k potratu, to ani náhodou.

smudlinka10
2. únor 2021

Pokud si dite planujete nechat, neresila bych to. Je zbytecne se stresovat.
Moje mamka byla ve 37letech babca, mam synovce skoro stejne stareho jako pritele. 😁 Takze mi to prijde jako vysoky vek na dite. Jenze s tim nic nenadelas. Hlavne o sebe oba pecujte, at jste pro deti co nejdele fit. ❤️

veruuu_kubesovic
2. únor 2021

bratranec má v 50ti dítě, 2 z prvního manželství, teď 2 z druhého...

mrszizy
2. únor 2021

Můj táta (56) má novou ženu, jejiž dcera je spíš matka na baterky - holčina 30 let, do práce se nemá, má dvě holky 11 a 3 a pravidelně je na půl roku lifruje k nim (+ svátky, volna, prázdniny a tak) a ona zůstává doma aby si od nich odpočinula. Vždy listopad až leden a červen až září jsou obě u prarodičů. Taťka děti miluje, ale je vidět že je to na něho prostě už moc a je rád když holky odjedou zase pryč. Takto funguje už od svých 50 let a jde vidět, že je to fakt mega náročné a stáří si tak fakt nepředstavoval.

bemo
2. únor 2021

@zanetdm nechci vyloženě psát, že bych do toho nešla. Ale mému manželovi je 48 a máme tedy 5 dětí a již poslední 2 roky pozoruji jak mu ubývá sil, energie a vůbec je takový víc protivný, když děti něco chtějí. On nikdy nebyl žádný aktivní člověk a tak je to doma hodně na mě. Jako když musím s nějakým dítětem po doktorech, tak v pohodě ostatní pohlídá. Ale jinak už na děti (obzvláště na ty starší) nervy nemá. Ale jak už jde o nějakou práci doma a nedej bože se nějak věnovat dětem, tak to se mu vyloženě nechce. Ale pokud už miminko čekáte, tak si myslím že je nesmysl to chtít nějak zvrátit.

keksik002
2. únor 2021

Já bych do toho nesla, ale hlavně bych se chranila a ne pak resila toto.. To chces jit na potrat, protože je chlap stary? Upřímně az dite bude nastupovat do prvni tridy bude mu 60,maturity se možná nedozije.. Ale to je vase vec, za mě i 40 je moc mit miminko
Jinak tatkovi je 57 a je dědečkem, je vidět jak ho zmaha vikend s vnukem, na mimco by nemel

j.a.n.i
2. únor 2021

@ai30 No, jasně, jednoduché ji to nepřijde, že má malé děti a píše, že by se ji pečovalo líp, kdyby už byly větší, ale to zas bude ona starší... Kdyby ji měl táta v 18, tak sice už nemá malé děti, ale je ji skoro 60 a těch sil na péči bude mít o dost méně.

ai30
2. únor 2021

@j.a.n.i To mas pravdu.

mandala
2. únor 2021

@te_reza
@dandaa Chápu, že to není jednoduché, ale co víš, co bude za deset let ? Děti budou třeba odrostlé, ale lítat do práce, z práce na nákup, doma povinnosti a ještě se starat o rodiče...? Starat se o nemocné a staré je vždycky náročné a je jedno, kolik ti je...

te_reza
2. únor 2021

@mandala hele, znám dost lidí "co se na starý kolena" zbláznili a pořídili si dítě. Prostě za mě ne. Už jen to, že spíš vypadají jak prarodiče. Ono není jen tak, že to pak se stoupajícím věkem jen tak nejde.

j.a.n.i
2. únor 2021

@te_reza Jo, s tím souhlasím, taky bych dítě ve vyšším věku nechtěla, ale zas pokud by mi bylo 34 a povedlo se omylem, tak bych nešla na potrat jen kvůli tomu, že ve vyšším věku je partner.

te_reza
2. únor 2021

@j.a.n.i to si musí rozmyslet sama.
Jako, teď jí je 34, ale jako když si představim sama sebe, že mi je 45, mám doma tři děti v pubertálním-předpubertálním věku a důchodce. Jako to se radši tou antikoncepcí zhuntuju 😂

bezinka22
2. únor 2021

@zanetdm hele, tehotna uz jsi, takze hypoteticky recicky, jak by kdo do toho planovane nesel, jsou k prdu. Evidentne jste nic takoveho neplanovali. Stalo se. Ja myslim, ze otazka je, jestli ty se citis a chces mit treti dite. Tvuj manzel si za sebe uz odpovedel, dite chce a tesi se. Jit na potrat jen z duvodu, ze bude stary tata, je blbost. Jsi jeste mlada a sil na treti dite mas dost a na to, jak si kdo v 60 bude pripadat stary a zhuntovany bych zrovna moc nedala. Jasne muze se stat, ze toho bude na vas hodne a nikdo netvrdi, ze to bude jen sluncem zalite, ale podle meho lepsi starsi tatik, co se o deti s laskou stara nez mladoch, ktery na ne kasle.

95newmommy2020
2. únor 2021

Ty jo, plodnej chlapec. :D Jsko asi to bude drsný. Mému muži je 38 a říká u ročního, ze se cítí starý a unavený a lituje ze neměl dítě dřív. Každopádně je to i dost o tom jakej životní styl vede. Tchyně chodí do nějakého klubu aktivního staří, já čekala nějaký okruhy s choditky do 1km a oni tam ti starici klidně jedou do Španělska na túry do hor. 😁

ai30
2. únor 2021

@bezinka22 Amen!

me_druhe_ja
3. únor 2021

Přítelovi bude teď 45 a narodí se mu pátý potomek. Na milion procent poslední. Sám říká, že už je to až až věk. Ale každej je prostě jinej - znám spoustu třicátníku, co si životním stylem nezadají se sedesatniky a naopak. Zvlášť, pokud se těší. Určitě to bude skvělý táta i pro třetího potomka. 🙂 A takový ty řeči "co bude za 10 let" bych moc neřešila. Jinak já to mám od začátku nastavené, že prostě obě děti jsou (budou) hlavně moje starost. 🙂 Hlavně on i hodně pracuje, nikdy bych po něm nechtěla, aby k nim vstával v noci nebo brzo ráno. Já jsem doma, já nepracuju, takže tohle je na mě. Ale to bych nechtěla ani po mladším chlapovi... Prostě to tak nějak beru, že je to teď moje "práce".

moncheris
3. únor 2021

@zanetdm Já obecně z mnoha důvodů moc nefandím tomu mít děti v pozdním věku. To ale není úplně váš případ. Ty jsi mladá a máte ještě malé děti, tak to třetí také zvládnete! ❤ Zvlášť pokud se máte rádi a máte stabilní zázemí, tak bych nad tím teď už moc nepřemýšlela.... Ono i ty dvě nejsou ještě příliš odrostlé, ten rozdíl už je nepatrný...
Hodně štěstí!❤

pepickovapavlinka
4. únor 2021

Pokud se na to cítí proč ne?Vemte si Gotta jak pozdě měl s manželkou dcery a zvládnul je vychovat

nagojka
4. únor 2021

Me je momentalne 29 a pritelovi 41 a budeme mit prvni miminko...Bohuzel tomu predchazeli nejake komplikace a driv to proste neslo...Nelituji toho ze sem si nasla starsiho chlapa,sme spolu 7let a je nam fajn.Rodice budeme v cervenci a verim ze to chlap zvladne...Chvili sem si nad tim lamala hlavu ze je na prvni mimi uz starej ale pak sem vsechno prehodnotila.Ted pritel rika ze je porad lepsi mit prvni ve ctyriceti nez vubec zadny...Verim ze i vy to zvladnete,a kdyz uz se to stalo,tak ja bych na potrat urcite nesla!!!A uz vubec ne pokud se na mimco manzel tesi a chce ho...Drzim palce a preji pohodove tejotenstvi.❤️

zanetdm
autor
5. únor 2021

@me_druhe_ja Ahoj díky za podporu 🙂 mám to také tak nastavené že manžel chodí do práce a já se snažím být více s dětmi začínáme podnikat.

Strana
z4