icon

Poplatky za vyšetření u gynekologa v těhotenství. Je to standard?

petraj7
7. led 2021

Dobrý den, dnes jsem byla na první kontrole pro potvrzení těhotenství. Bylo mi sděleno, že každá další návštěva mě bude stát 650 Kč (balíček), ve kterém bude vyšetření a fotka miminka. Plus jsem rovnou zaplatila 650 Kč roční poplatek. Je toto už standard? Rodila jsem poprvé v roce 2016 a to nic takového nebylo. Děkuji Petra

Strana
z2
klaruskaholubinka
7. led 2021

Mám teda pokaždé ultrazvuk a dostanu fotku. Jinak kdybych chtěla ultrazvuk tak jen tři a pak už 1000 za každý navíc. Takže já osobně jsem za to ráda. I první screening mi dělá můj doktor 🙂

sigyn
7. led 2021

Rodila jsem 2020 a platila jsem jen za screening v nemocnici nějakých 1200,-. Nebude to tenhle případ? https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/gynekologove...

wiki85
7. led 2021

Ten roční poplatek, aneb výpalné, to má snad každá ordinace. Mě to prezentují jako že dávám "dar" a že si to můžeme dát do daní, haha

rebe
7. led 2021

Je to možné pouze v případě, že se jedná o soukromou ambulanci, která nemá smlouvu s tvou zdrvotní pojišťovnou, tedy jsi samoplátce. V opačném případě se jedná o nadfstandard, k jehož placení tě nesmí nutit. Taková praxe je nezákonná. Při každé návštěvě měj zapnuté nahrávání v mobilu a balíček odmíni. Na vyšetření hrazené pojišťovnou, což je kompletí péče o těhotnou, máš nárok zdarma.

marti89
8. led 2021

Neplatila jsem na gyndě nic, pokaždé UTZ, dostala jsem několik fotek. Akorát na genetice jsem platila 2x, tose chodí na 2 velké ultrazvuky a rozbor krve na zjištění genetických vad a jejich vyloučení. První mi stál 1.500 Kč (UTZ a krev, 5 fotek) a druhý 1.000 Kč. Třetí jsem už nikam nešla.. A navíc se dají tyto vyšetření uplatnit na zdravotní pojišťovně..

netopejr
8. led 2021

@petraj7 Vnitřní vys.jsem si nechat nedelala, takze to nevim, jindy 20 Kc. Za zadne vys.v teh.jsem neplatila, ani za screeningovy UTZ, to jim prece proplaci pojistovna. Ani korunu me to nestalo, zadny balicek zaplaceny jsem nemela, a ani zadny rocni nebo jaky poplatek. A je to soukromå ambulance.

maaaadlaaaaa
8. led 2021

@petraj7 Platila jsem screening v 12tt a v 20tt - 1500 Kč pokaždé a první fotku asi 200 Kč, ke screeningu mi dali foto i dvd zdarma. Jeden mi hradila pojišťovna. Být tebou, tak si najdu v okolí nějakou jinou soukromou gynekologii. Musí mít ceníky na stránkách a pokud, tak bych zkusila zavolat s přestupem a zda mají také tyto podmínky a nebo si najdi dobrého gynekologa, co je registrovaný u pojišťoven. Nikdo tě nemůže do vyšetření nutit a máš právo je odmítnout, tak bych se asi ohradila na tvrzení, že bez balíčku to bude dražší a zaplatila si už z principu screening ve specializovaném genetickém centru a pak jí donesla jen zprávu. Pokud ti oba screeningy vyjdou dobře, není důvod, aby tě nějak nadměrně kontrolovala a vyšetřovala.

petraj7
autor
8. led 2021

Děvčata,moc Vám děkuji za příspěvky. Koukám, že je to takové variabilní. Mějte hezký den, Petra 🙂

alilali
9. led 2021

Já neplatila ani korunu. Na každé návštěvě mj dělají ultrazvuk (vaginálně i břicho) a když chci, dají mi i fotku. 650,- za každou návštěvu, to je mazec...

ircza007
10. led 2021

Moje gynekoložka nabízí těhotenský balíček za 1500. Je v tom administrativa za 250 Kč, UTZ na každé návštěvě (jinak se dělají asi jen 3) a fotky zdarma + soukromé telefonní číslo na paní doktorku. Zrcadla se v těhotenství nemají používat. V prvním těhotenství jsem pak ještě dostala spousty věcí pro sebe a nakonec i pro miminko a předplatné časopisu.
Jinak není to povinné, pokud nechci, nemusím si to platit.

Strana
z2