icon

Potrat ano nebo ne?

lidija1234
24. srp 2018

Dobrý den,
obracím se na všechny kolem sebe protože jsem zoufalá. S "přítelem" jsem se přestala vídat před měsícem, protože celý rok ze mě dělal hroznou blbku....mazal mi med kolem pusy všechno naprosto všechno si dokázal obhájit i to že spal s jinýma, protože v podstatě jsme spolu nechodili takže se nejednalo o podvod....teď mi řekl že ani neví jistě jestli mě doopravdy miloval nebo ne i když mě to pořad říkal.....no katastrofa.....teď jsem měla v planu odjet pryč vymazat ho ze svého života, protože jsem to hrozně špatně psychicky snášela a teď jsem se dozvěděla že jsem těhotná a nevím co mám dělat.....on nechává rozhodnutí na mě s tím že by byl rád kdybych šla spíš na potrat......nejsem si jistá jestli s tím člověkem chci mít něco vůbec společného a dítě by nás do smrti svázalo.....ten člověk mě naprosto zničil a nedokážu si představit že by měl v mém životě ještě hrát nějakou roli.....jinak mimčo jsem si vždycky přála je mi 25 let rodina mě podporuje a bydlet taky mám kde ale já prostě nevím mám pocit že se každou chvíli zhroutím a nejsem připravená udělat tak důležité rozhodnutí......netuším co mám dělat...

Strana
z7
ruzicka06
26. srp 2018

@zelenaesmolda Pokud o to dítě už teď nestojí, tak je stejně možný, že by ty alimenty stejně ani neplatil. Tak v případě autorky snad ani nehrozí (si teda myslím), že by byla jiná varianta než aby dítěti dala jiný příjmení než po sobě - po tom chytrákovi asi těžko. A ještě taková poznámka k větě, co jsi někomu napsala výše - nevím, jestli ve 25 letech bych řekla, že ženská má na dítě je ještě času dost. Dneska to je tak bych řekla akorát. Vem si, kolik lidí má dnes problém otěhotnět.

zelenaesmolda
26. srp 2018

@denny27 ano,v RL neni zapsany vzhledem k situaci ale ja mu v tom nebranim a nebranim mu ve styku s malou

zelenaesmolda
26. srp 2018

@ruzicka06 no platit alimenty je jeho zakonna povinnost takze pokud nebude platit tak ho donuti soud.na to mel myslet driv,ze nechce dite a chranit se.

monca14
26. srp 2018

@zelenaesmolda Dobrý já taky radim, protože to mám za sebou, ale co tu posíláš na potrat, nebo tu máš svý rádoby chytrý rady, když sama máš děcko, otce v RL nemáš a alimenty bereš jinak by vlastně měl zle. To nechápu ani já teda, máš to slušně zařízený 😉 Defakto Ti chlap platí na dítě, který ani nemusí bejt jeho, slušná věc. To už je ale rozbor tvýho problému. Autorka ať se rozhodne nejlépe jak chce. Ty ale nemáš právo tu posílat lidi na potrat, když sama si na ten potrat nešla a udělala sis to tak jak to máš. Krapet nepochopitelné 😉

ruzicka06
26. srp 2018

@zelenaesmolda Říkáš, aby autorka ho nechala zapsat do RL, ale taky popravdě nechápu, že sama to tak nemáš? Tak proč ona by ho měla nechat zapsat? Sice mu ve styku nebráníš, ale taky nemá ze zákona v tom případě nárok na alimenty a příp. i dědictví. Jen mi to příjde zvláštní víš, že autorce radíš něco, co jsi sama neudělala.

monca14
26. srp 2018

@zelenaesmolda Ty ses zkrátka zachovala k chlapovi svýho dítěte tak, že si z něj udělala hajzla co Ti udělal dítě, napsanej v RL není ale alimenty ten bídák platit bude!
Vidíš a já tu radím autorce jen to, že se vymaňuju z toho, aby když s nim nechce mít nic společného tak ať ho nepíše do RL, on ať se vzdá nároků a začne si novej život a ona bude mít svůj život s prckem, najde si partnera a nebude se muset bát toho, že si pro dítě někdy někdo přijde a bude si dělat nároky. Seš očividně dost ukřivděná svojí situací a radíš tu věci, který sama si nebyla schopná udělat.

denny27
26. srp 2018

@monca14
@ruzicka06 taky to nepobíram.. nevím jaká může nastat situace, aby ženská chlapa v RL neměla(nejspíš z její vlastní iniciativy), ale nárokovala si prachy a ještě mu vyhrožovala, že jestli přestane platit, půjde na soud.... mě napadá jedině znásilnění, nebo je to možná kriminálník??
Nicméně, pokud je to normální chlap, na ten soud by měl zajít sám, nechat se do RL zapsat a alimenty si nechat vypočítat soudem... protože,jak sama píše, platí víc, než by musel...to je prostě vychcanost matky...
No nebudu dál řešit takový věci s člověkem, co ,, Káže vodu, pije víno''😏

monca14
26. srp 2018

@denny27 Já to taky nechápu, chlap nemá s dítětem defakto nic společnýho, v rl není ale ona si prachy vyžaduje to je dost i na mě :D Souhlasim s Tebou, v tomhle případě samozřejmě chudák chlap no.

monca14
26. srp 2018

@denny27 Podle mě je chlap hlavně hloupej a nic neví. Když nemá otce v RL tak on prostě absolutně nemusí alimenty platit, je to jen na “dobrý slovo”, ale očividně si to slečna udělala po svym dost vychcaně a vyhovuje jí to 🙂

xkalisto
26. srp 2018

No ale je vám jasný že pokud týpek najednou si vzpomene že by s tím deckem chtěl mít něco dočinění tak ho to že není v RL nezastaví. On taky nebude úplně blbej když autorka najednou bude mít za 9 měsíců dítě tak je mu jasný že je jeho a o otcovství se může přihlásit i později.
Takhle akorát autorka a dítě přijdou o alimenty.

A je teda smutný se tady tak na někoho osočovat za jeho názor kvůli situaci o které nemáte padla. My to máme úplně naopak tatínek se těší a je tu s náma, ale v situaci autorky bych taky šla raději na interupci. Někteří lidi prostě nechtějí být single matky. Jestli autorka chce tak je to na ní a snad bude spokojená.

monca14
26. srp 2018

@xkalisto Na tohle už pak soud ale nahlíží ve prospěch dítěte, když nebude v RL a za deset let si vzpomene že dítě někde má, pak se fakt nic hroznýho nestane, soud stejně vyhraje matka, protože se bude nahlížet na to že otec nefiguroval dlouhou dobu.

monca14
26. srp 2018

@xkalisto Navíc, když není otec v RL tak na dítě prostě nemá nárok stejně jako matka nemá nárok na alimenty.

michaela_2
26. srp 2018

@zelenaesmolda pokud otec není uveden v RL, pak ze zákona na alimenty žádný nárok neexistuje. To, že to mate vy dva tak ,,dohodnuté na dobre slovo” neznamená, že to běžně funguje. A u soudu by se pak ohanela čím? 😃 když vlastně podle zákona její dítě otce nemá - jakoze jen tak na někoho ukáže a řekne : do RL jsem ho zapsat nechtěla nechat, ale musíte mi věřit, ze tento ze zákona pro dítě cizi člověk , je jeho táta ?

zelenaesmolda
26. srp 2018

@monca14 boze ty jsi mimo fakt 😃
kdybys cetla poradne tak bys vedela,ze jsem s nim normalne v kontaktu a ve styku s malou mu nebranim takze ho asi za hajzla nepovazuju ne?a kdyz bude chtit tak se do RL klidne zapsat muze,je to na nem.pozorneji cti nez zacnes vynaset soudy.a ze chci at plati je snad normalni ne?
A naznacovat,ze dite neni jeho to uz snad trosku prehanis ne?

xkalisto
26. srp 2018

@monca14 tady ale jde o to že on může chtít aby do RL byl doplněný a nárok potom dostane ať matka chce nebo ne. Může klidne tvrdit že mu to zatajila a že to bylo proti jeho vůli a to myslíte že pak soud na matku bude nahlížet pozitivně? Ji to taky může zavařit a udělat ji problémy se soudama.

zelenaesmolda
26. srp 2018

@ruzicka06 u me je ten duvod ze neni zapsany v RL z trosku jiny,nezije v Cr takze zatim nebyla prilezitost ho nechat zapsat.Neni to o tom,ze ja bych mu v tom branila a jenom vychcane brala alimenty jak mi tady nekteri podsouvaji

zelenaesmolda
26. srp 2018

@michaela_2 slyselas nekdy o DNA testech? 🙂

astyna
26. srp 2018

Příklad z praxe. Můj bývalý partner se několik let soudil se svou exholkou o určení otcovství. On trval na tom,že to není jeho dítě, že testy podstupovat nebude, že je to zásah do jeho soukromí a at otestují ty, se kterýma spala taky. Za maření nařízení platil vždy tisícovku, tak se to táhlo až do jeho smrti, takže holka nic nevysoudila, on zaplatil v podstatě jen drobné místo alimentů. Holka z toho byla tumpachová, protože už byla velká (byly jí asi 4 roky), nevěděla, kdo je teda její tatínek, bylo na ní vidět, že by tatínka už chtěla i potřebovala.

Ono je potřeba myslet i na toto, když se člověk rozhoduje o budoucím životě. Já šla na přerušení v 5.tt, byla jsem hned rozhodnutá, že potomka s ním nechci.

zelenaesmolda
26. srp 2018

@astyna no tak to je sila,takze chlap si vlastne muze udelat dite,pak se rozhodne ze na neho platit nebude a nikdo ho nedonuti udelat testy dna?vitejte v absurdistanu

michaela_2
26. srp 2018

@zelenaesmolda Znovu: pokud otec není uveden v RL, dítě na alimenty ze zákona nárok nemá 🙂 pokud to tak není, rada se omluvím

michaela_2
26. srp 2018

@zelenaesmolda ano, testy DNA lze bohužel odmítnout :(

zelenaesmolda
26. srp 2018

@michaela_2 vsak ja netvrdim opak,je mi jasne ze na ne narok nema a proto radim autorce ho do RL zapsat 🙂

zelenaesmolda
26. srp 2018

@michaela_2 no tak to je sila,to na ty neplatice neexistuje zadna paka?i opily ridic si musi nechat udelat testy na alkohol jinak ma problem ale testy dna nemusi,to je fakt bordel

priefi
26. srp 2018

@zelenaesmolda a Ty taky zije v zahranici? Pises, ze jsi s nim v kontaktu, ze mu nebranis ve styku s ditetem. Jak by ses asi mohla a nim soudit, ze ma platit alimenty, kdyz neni v rl. Bacha na promlceci lhutu, pak totiz bys tyhle soudy mohla taky projet, ze jsi vedela, ze je otcem, v rl neni a nepodnikla jsi zadne kroky, aby v rl byl. Navic, sama pises, kdyby se otci neco stalo, aby dite melo sirotci duchod a deditstvi, kdezto u Tveho ditete to takto nevnimas? Spise bych si tipla, ze on v rl nechce byt, ze spise to je ovoce jeho nevery a nechce, aby se to zena dozvedela, proto neni v rl, takove pripady znam, ze otec caluje, i kdyz neni v rl, hlavne, aby se to neprovalilo... a potom kapitola sama o sobe jsou deti katolickych knezu, Ti to timto zpusobem taky resi. Nerikam, ze to je Tvuj pripad, jen ze takto podobne se to v techto pripadech resi. Ja jsem taky proto, aby otec byl v rl, dite vi ci je, zna sve predky, matka dostava alimenty, pak dite dostava v dospelosti alimenty, pokud studuje, otec bud ma zajem o dite, nebo nema zajem o dite, alimenty v tom nehraji roli. A kdyby nebyl v rl, po x letech by se v nem probudily otcovske geny, tak kdyz rekne, ze nevedel, ze dite existuje a ze ted to zjistil, bude to slovo proti slovu a x let jeho nezajmu nebude hrat roli

zelenaesmolda
26. srp 2018

@priefi ne,nevera v tom fakt nebyla,normalne jsme spolu zili takze zenac to neni,v RL byt chce ale momentalne to proste nejde.To ale neznamena,ze to neresim.Musel by prije to do CR a to ted neni mozne,leda az ja pojedu za nim tak to vyresit pres ambasadu ale to je taky na dlouhe lokte protoze na schuzku se ceka i tri mesice...navic k tomu potrebujes RL a ten on nema takze si ho taky bude muset vyridit pres ambasadu a to je jeste na delsi lokte 😃
V mem pripade nehrozi,ze by mohl prohlasit ze o diteti nevedel protoze o ni samozrejme vi 😃
Nejlepsi je vzdycky kdyz se rodice samozrejme dohodnou.
Ale rady nekterych at se na nej vyprdne,dite si necha a tahne to sama by se ji do budoucna mohly vymstit.Nikdy nevis co prijde,jestli prijde o praci,bude potrebovat penize a nakonec ji treba i dite tohle muze jednou vycist ze ho pripravila o otce...svet je totiz maly a nikdy nevis kdy se tohle provali,ti dva se seznami a nakonec bude ona ta spatna...

priefi
26. srp 2018

@zelenaesmolda takze je na nejake misi? A Vy jste spolu, anebo uz mate spolu jen ditko? Jinak s tim, co pises, souhlasim, ze by otce do rl mela napsat

zelenaesmolda
26. srp 2018

@priefi neeee,na misi neni,zase tak horke to neni :D z pracovnich duvodu tedka na nejakou dobu prijet nemuze.
my jsme spolu i kdyz ted spolu nezijeme,ono je to dost komplikovane.zatim tomu nechavame volny prubeh a uvidime jak to bude dal.
ale myslenkove pochody nekterych tady,ze beru alimenty od chlapa na dite,ktere snad ani neni jeho jsou docela zarazejici...

priefi
26. srp 2018

Hele holky, posilam nazornou ukazku, chlap nechtel dite, posilal partnerku na potrat, byl ji neverny a ted? Viz diskuze:
https://www.modrykonik.cz/forum/rodinne-problemy/navrat-k-byvale-partnerce-se-kterou-cekame-dite/

priefi
26. srp 2018

@zelenaesmolda jasne, to chapu 😉

zelenaesmolda
26. srp 2018

@priefi jeejda 7 stran diskuze se mi procitat nechce,nemuzes to nejak shrnout? :D

Strana
z7