Syrové maso v době, kdy jsem o těhotenství ještě nevěděla. Poradíte?

elizavivi
17. led 2020

Dobrý den,

s přítelem jsme si poslední dobou oblíbili medium steaky a za poslední měsíc jsme je jedli skoro obden... No, a pak jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Je takto brzy možnost nákazy ze syrového masa? (Teď jsem 6tt)
Díky moc za odpovědi.

Eliza

rebe
17. led 2020

Ano, možnost nákazy ze syrového masa je, už ho nejez. Steaky objednávej alespoň medium, medium well.

jjasmina
18. led 2020

@elizavivi V 1. trimestru jsem se vyhla všemu jak syrovemu masu, tak majoneze, plisnakum apod. Pak jsem si dávala, ale tak s mírou a jednou jsem měla i tatarák

malenka3
18. led 2020

Možnost nákazy sice je, ale pokud chodíte do osvědčené restaurace, je pravděpodobné, že se nic nestalo. Já si v těhotenství dávala radši well done, abych měla jistotu, že nebudou steaky polosyrové.

areh
18. led 2020

@elizavivi teď už s tím nic neuděláš, riziko nákazy sice je, ale nebude nijak veliké, pokud byly dodržena základní hygiena a bezpečnost potravin.
Taky jsem na začátku těhotenství měla tatarák a bez následků 😉

1772
18. led 2020

Na začátku těhotenství se dějí i horší věci. A děti jsou ok.

pratensis
18. led 2020

Uvádí se, že v takhle časných stádiích těhotenství platí pravidlo vše nebo nic. Jinými slovy, buď zárodek přežije bez úhony, nebo těhotenství přirozeně skončí. Protože jakékoli změny na zárodku mají v tuto chvíli fatální následky. Já nejsem odborník, takže nedokážu říct, jestli to platí absolutně atd., ale pokud těhotenství trvá, řekla bych, že v pohodě. Já se tímhle uklidňovala, když jsem na zač. druhého těhotenství podstoupila rtg vyšetření a až pár dní poté zjistila těhotenství. Samozřejmě od chvíle, kdy člověk o těhotenství ví, tak je radno to pravidlo dál netestovat. Ono i s přibývajícími týdny pak stejně stoupá riziko, že plod přežije, ale následky mít bude, takže to za to vážně nestojí... Teď ale věřím, že u vás bude vše ok.

krupka3
18. led 2020

Zarodek je do urcite doby vyzivovan plodovym vejcem (snad to pisu spravne), takze se k nemu nic co jis nedostavas. Pokud dostanes nejakeho strevniho bacila, stejne se nestane nic vic, nez ze budes mit par dni prujem, ani se to nijak neresi. Byla bych v klidu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru