Těhotná v patnácti - jak postupovat?

adriana266
20. črc 2019

Ahoj,
je možné abych otěhotněla pár dní po menstruaci? Přítel vytáhl, každopádně jsem nebyla chráněná.. Nemám strach že by nevytahl včas, v tom jsem si jistá..
Žiju v Anglii, v případě že bych byla těhotná jak bych měla postupovat? Nechat si dítě bohužel nemůžu, i když bych si to přála, každopádně chci studovat a nemyslím si že by byl přítel a rodiče zrovna pro.

nazka
20. črc 2019

@adriana266 možné to je, nicméně nepravděpodobné. Příště si dávej víc bacha 😊

makronka222
20. črc 2019

Postinor u vas nemaj, nebo co? Sezen si na gynde prasky nebo on v drogerce gumy

tulikiss
20. črc 2019

tak az ho zase pritel vytahne, tak se chrante. sorry ale tohle jako fakt nechapu, na souloz si dost stara, ale na to aby si pouzivala ochranu ne? kdyz nejsi dostatecne zodpovedna, tak nesouloz.

melek5
20. črc 2019

Hmm v 15 a už vědět co to je sex?? Zajímavé aby patnáctiletá holka věděla co to znamená že chlap vytáhl musím se smát

lachtanice86
20. črc 2019

Co je pár dnů po ms? A o ochraně si neslyšela? Nebo prášek po? Suk.t to jo,ale použít mozek je problém?

bucifalek_just
20. črc 2019

Dítě si nechat nenůžeš?! Tak mi vysvětli, proč jste nepoužili ochranu? Tohle fakt nechápu... Když jsi vyspělá na to, aby jsi měla sex, tak by jsi měla být schopná nést za svoje činny zodpovědnost...

korneliusa
20. črc 2019

Mě se moc líbí spojení "nebyla jsem chráněná" a "chci studovat".

leymea
20. črc 2019

Otehotnet samozrejme muzes, ale je to malo pravdepodobne. Stalo se, ted uz s tim nic neudelas. Tak pro priste mysli na ochranu.

zelenaesmolda
20. črc 2019

@adriana266
v Anglii muzes mit legalne sex az od 16 ne?Tak to bude pruser...

zelenaesmolda
20. črc 2019

@makronka222
v UK gynekologie neni pokud nemas nejaky zavazny problem,ani v tehu se tam nechodi

leymea
20. črc 2019

@zelenaesmolda to mas pravdu, zalezelo by kolik je partnerovi.

merope
20. črc 2019

Pokud budeš opravdu těhotná, tak zajet na gyndu do ČR 🙂.

zelenaesmolda
20. črc 2019

@merope
no asi bych to taky tak resila,vyhne se tahanicim se socialkou a policajtama.
zase v UK se potrat dela dyl nez do 12.tydne,zalezi jak je daleko

adriana266
autor
21. črc 2019

@zelenaesmolda
Potrat tady stoji kolem £350, ale jde to i bez souhlasu rodičů.. Já vím moc dobře že to byla chyba, kdybych mohla tak bych si dítě s radostí nechala ale bohužel to by v mé rodině možné nebylo. Nejradeji bych se sverila mamce ale vim že by to pro ni bylo jen další zklamani jelikož vím že to nebyl dobrý nápad.. On opravdu jen párkrát zasunul, určitě se do mě neudělal, to jsem si jistá.. Po sexu jsem jen trochu krvacela každopádně už panna nějakou dobu nejsem tak nevím čím to mohlo být.. Pár gynokologu tady je ale to bych si opravdu musela být jistá.. Test si udělám po dovolené příští týden pokud mi vynechá menstruace.. Každopádně doufám že potrat nebude potřeba..

zelenaesmolda
21. črc 2019

@adriana266
oni ti udelaji potrat kdyz jsi legalne pod zakonem bez souhlasu rodicu?to bych se dost divila...
dej pak vedet jak jsi dopadla 🙂

sobist
21. črc 2019

Kup si test, raději víc, než míň, a uvidíš. Lidi chyby dělají, snad se tomu příště už vyhneš. Až by ti vyšel pozitivní test tak bych řešila co dál.

drakenn
21. črc 2019

Můžeš mi říct, co si z toho sexu měla, když ho jen párkrát zasunul? To jako děláš příteli radost a držíš jak hlupý dveře? A on zasouvá? Nebuď blbá a nedělej někomu nezodpovednemu matrac!

adriana266
autor
21. črc 2019

@drakenn
Přítel je v pořádku, dělali jsme to víckrát bez ochrany v minulosti a nic se nestalo (každopádně i když měl kondom tak pro jistotu vytáhl).. Já sama moc příznaky ještě nepociťuju, což je asi stejně docela nemožné ale spíš on se hodně bojí že bych mohla být..

@sobist
Už mám jeden koupený, zkusím ho jestli mi vynechá menstruace a uvidím.. Dost se toho bojím ale upr9mne tomu nechci uvěřit že bych mohla být..

@zelenaesmolda
Ano, alespoň podle toho co jsem četla tak pokud jsem nebyla znásilněna nebo nejsem úplně mladá tak to nikomu neřeknou.. Jelikož je to lékařské tajemství.. Ale i tak se toho bojím..

adriana266
autor
21. črc 2019
adriana266
autor
21. črc 2019

V podstatě tam musí být jen jakýkoliv dospělý člověk (nemusí to být rodic) jen aby mě potom odvezl domů

jipe
21. črc 2019

záleží, kdy máš ovulaci, já mám krátké cykly a ovulaci těsně po skončení menstruace a pak se říká, stačí kapka, už to ťapká. Takže určité riziko existuje.

name6
21. črc 2019

@adriana266 jestli ti muzu poradit já... miminko nikdy v životě nedávej pryč! Já otěhotněla v 17, odešla jsem na dálkovou školu a staral se o mě přítel.. jednou si to budeš hrozne vyčítat ze jsi mohla mít tu svoji růžovou princeznu..

zelenaesmolda
21. črc 2019

@adriana266
ano,mas pravdu,pisou to na strankach NHS,uprimne me to docela soklo.Kazdopadne pokud na to prijde tak to urcite mamce rekni,takovou vec bys pred ni tajit nemela

@name6
to je opravdu genialni rada 15 lete holce aby si nechala dite...co jako bude delat,kdo ji bude zivit?15 lety kluk sotva.Deti jeste muze mit spoustu ale kdyz si ho v 15 necha tak pravdepodobne skonci nekde na benefitech v council flatu aspon na nekolik pristich let.
V UK je materska 9m,pak zpatky do prace,vis kolik stoji skolky?Jeden plat je na to vetsinou malo.

adriana266
autor
21. črc 2019

@name6
Pokud by byl pritel starší a ja měla více akceptujici rodinu tak bych si dítě bez řečí nechala.. Každopádně je to finančně hodně nákladné a bylo by to dost nezodpovědné mít dítě v mém věku.. Každopádně chápu že jsem na to měla myslet dřív. Kdo ví, možná jen předčasně šílim...

@zelenaesmolda
Ráda bych ji to řekla.. Jen se bojím že mi všechno zatrhne a akorát mi přeruší jakýkoliv kontakt s ním.. Já vím, tady to asi není nic speciálního, vím že jedna moje spolužačka byla na potratu.. Nikdy by mě nenapadlo že bych so o to taky jednou musela strachovat. Beru že je to moje chyba, mohla jsem mu říct ne.. Jen v tu chvíli by nás to prostě nenapadlo.

luckylee
21. črc 2019

Myslim ze je normalni v 15ti vedet co je sex.Je dobre vedet jak tehotenstvi vznikne.Ano,klidne po menzes muzes otehotnet.Ovsem otehotnet nemuzes pokud se do tebe nedostane sperma.
My takhle s manzelem meli sex bezne ze az na vyvrcholeni si vezme kondom a dava si pozor a k nehode za nekolik let nedoslo.Tehotenstvi vzdy planovane.
Kazdopadne,vyckej a bud v klidu at se ti jeste neobjevi priznaky a nezpozdi menstruace jen diky sugesci.
Po vynechani si udelej test a pokud naaaaaaaahodou bude pozitivni tak to rekni mamince a neboj se.Spolu to pak vymyslite.A uvidis i jak se k tomu postavi pritel.
Nebyla bys prvni ani posledni,kdyz ti mama a pritel pomuzou tak bys dostudovala.
Kdyz pujdes na potrat jen proto ze jsi mlada a chces delat skolu,ale v dusi to budes citit jinak,tak toho jednou muzes fakt osklive litovat.
Proste to pak s nekym blizkym prober.
Kazdy to muze vnimat jinak a podle toho ti radit.Ale nikdo tady nemuze vedet jake mas zazemi,jak jsi silna a co muzes a nemuzes zvladnout.☺ Takze drzim pesti at to ted vubec nemusis resit a pokud prece jen,tak at to vyresite co nejlepe.💕

martinka_33
21. črc 2019

@adriana266 Je málo pravděpodobný, aby jsi byla těhotná, spíš zbytečně plašíš 🙂

martinka_33
21. črc 2019

Holky vy jste některý fakt pipiny 😀

zelenaesmolda
21. črc 2019

@adriana266
btw kde v UK zijes? 🙂

belmonka
21. črc 2019

Povím jen jedno - Napiš si do google "potrat" a koukni na těla těch nebohých miminek, které takto usmrtili roztrháním apod.

bayt
21. črc 2019

@adriana266 Ehm a o Postinoru už jsi někdy slyšela? :O

nesticka
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru