V 6tt je na ultrazvuku jen projasnění 3 mm, hCG 3000
Dobrý den jsem 5+5 a na ultrazvuku nic nejde vidět jen drobné projasnění 3mm,nevím co si o tom mám myslet , bojím se že jde o mimo-děložní,HCG jsem měla z 26.1.1800.a z 2.2.HCG 3000,příjde mi to strašně málo, mám velké obavy a strach , na kontrolu mám jít za týden jestli něco už uvidí, je mi to divné že nic nevidí , měl ste někdo podobný problém ?
Jestli to dobře chápu,btaknuz si tam byla třikrát?? V tak nízkém stadiu těhotenství? To je stres jak vysitej hned na světě, výdrž do pondelka
@sarinka55 uprimne - cemu si pomuzes, když se budes stresovat? Chapu, nervy jsou jako na pochodu, ale když ti aspoň jeden dr. rekne, ze je vse v poradku, tak ti nezustane nic jiného, nez pockat do pondeli a doufat, ze bude vse OK. Tady nejsme lekari, nik ti ted nenapise, ze je to vse ok a jedna se jenom o plany poplach. Ale zadna nevidela tvuj utz, srovnani obou a pod. Kazda z nas ti přejeme, aby to dopadlo ok. A ten 2. doktor snad videl i predchazejici utz a mohol srovnat, takze vyvoj tam nejaky videt musel. Pokud by to ok nebylo, tak ti nerekne, ze je vse v poradku.
Pockej do pondeli, necti internet, odhlas se a počkej na kontrolu, co ti rekne dr. a ver, ze to bude ok. Vic proto opravdu udelat ted ani nemuzes.
@elu Jo už víckrát jsem tam byla , poprvé jsem chtěla vědět jestli jsem těhotná to bylo po vynechaní menstruaci 3 dny ( já vím jak blázen ale nemohla jsem se dočkat) tak mi dělal ultrazvuk to řekl že nejde nic vidět (což mi bylo docela jasné že nic neuvidí ) tak mi vzal krev a potvrdilo se že těhotná jsem tak jsem měla přít za týden , to jsem tam byla a řekl že pořád nic nevidí at příjdu zase za týden ,ale já tam šla za tři dny nebo jsem měla problémy z močovíma cestama , a to tam byl právě jíní dr,tak mi dělal ultrazvuk a viděl to už tam 3mm,říkal že je vše v pořádku, pak sem teda šla za 4 dny na tu prohlídku jak se měla jít , tak mi opět dělal ultrazvuk a řekl že se mu to nelíbí že má podezření na mimo-děložní, tak mě poslal na krev,pak jsem volala na výsledky a řekl mi že HCG mám 3000, že se může jednat o mimo.děložní ale taky nemusí , no a to končí v pondělí jdu už k jinému tak jsem zvědavá jestli mi řekne to stejné .
@linee Vím že tu doktoři nejste :D , ale může mít někdo podobný problém (což nikom u nepřeju) nebo se stím už setkal, proto jsem si založila tuhle diskuzi, jestli se z tím už někdo podobně setkal . Jinač máš pravdu musím počkat do toho pondělí, se nedá nic dělat jen doufat ☹
@sarinka55 myslim, ze nedelas dobre. Tam je dulezity vyvoj a pokud budes chodit k jinym dr. co par dni, tak ti každý rekne, ze je to ok, protože nemá to srovnani a o to prave jde....klidne pro svůj klid jdi, ale myslim, ze to nebude mit zadnou vypovidajici hodnotu. Tvuj dr. vedel, proc te objednal opet az na pristi pondělí...Nemluve o tom, ze 10 utz v prvním trimestru asi také není idealni...
Asi jsi tam byla moc brzy. Já jsem měla být v 7. týdnu a na utz jen dutinka. Šla jsem znovu za dva týdny a bylo už i srdíčko. 🙂
Vyčkat a nenervovat se (vím, lehce se to píše). Já šla poprvé od vynechání menstr. ke svému gynekologovi v 6. tt, jen pro své uklidnění, že není těhotenství mimoděložní. Na utz byl vidět jen gestační váček, vše bylo v pořádku, gynekolog si mě pozval pak za 4 týdny na odběr krve k prvotrim. screeningu. Takže opravdu dřív jak v 6. tt nemá cenu plašit, protože krom gestačního váčku nic moc vidět není. Vše má svůj čas.
@sarinka55 abych byla uprimna, v tehotenstvi te to strachu nezbavi. I kdyz to ted bude ok, budes mit strach, aby to bylo ok i priste, pak při jednom screeningu, dalším atd. Ted je pro mimi nejdulezitejsi klid a ver, ze pokud něco není v poradku, priroda to mozna zaridi a bude tak, jak ma byt. Opravdu ti moc preji, aby vse dopadlo v poradku, ale zkus zachovat klid uz ted, pak se z toho uz jenom zblázníš🙂
to je ve hvězdách, mělo by se to co 2-3 dny násobit, to uplne nedavate, jenze, ja mela druhé tak zapeklite, ze doted to dr. komentuje, ze to je prakticky zazrak. Do 8 tydne nic, hcg totalni propad, utz nic a pak lup a bylo. ukazalo se, ze se tam desne prala placenta, vytvořila se nejak ne uplne dokonale, ale vse ok. Takze bohužel nezbyva nez cekat a cekat a myslet na tu lepsi variantu. Ja cekala 2 mesice. Bylo to peklo, tak vas chápu.
četla jsem většinu příspěvků a podle mě si sama přiděláváš nervy tím, že pořád chodíš k dr. Oni vědí, proč objednávají většinou na cca 8. týden, kdy už je vidět srdíčko a vše je jasné. Pokud jsi tam skoro denně tak nemůžou vidět žádné velké srovnání, stresuješ se tím akorát ty. Já takhle brzy žádné příznaky neměla, ani u jednoho těhotenství doktorka hcg nezjišťovala a vše bylo a zatím je v pořádku. Choď do práce, dělej to co normálně a počkej na řádnou kontrolu. Já jsem v 18. týdnu a tolikrát co ty jsem u dr ještě nebyla.
Určitě je to těžké, ale stres nepomůže tobě ani miminku. Dej tomu pár dní
Po mojej skúsenosti so zamĺknutým potratom som zvolila úplne opačnú stratégiu a na 1.kontrolu som išla až v 9tt...nerobis dobre, že stále behas po doktoroch...ako pisu dievčatá vyššie, už navždy sa o to malé budeš báť, kontrola navyše nic nezmení.
Holky ti radí dobře, vyprdni se na to! Vůbec tomu nepomůžeš, když budeš pečená vařená na gyndě, tolik utz na začátku těhotenství rozhodně není nic prospěšného. Pravda je taková, že spousta těhotenství prostě takhle v začátku nedopadne, tím nechci říct, že je to tvůj případ, ale že nemá cenu se tím stresovat.
Ale chápu tě, já když poprvé našla //, hned jsem se objednala na gyndu a ještě než jsem tam došla, tak přišla MS. Podruhé jsem už vyčkala aspoň do 6+0 tt a potřetí to bylo vůbec nejpohodovější, to jsem šla na první kontrolu až někdy v 9. týdnu, a to jen proto, že měl budoucí taťka narozky, tak jsem si tu kontrolu o pár dnů posunula (byla jsem objednaná dokonce na 10. tt), abych mu mohla dát fotku z utz jako dárek 🙂
Naprosto souhlaím s @linee. Ale jestli chceš docílit zmlklého těhotensví co nejrychleji, choď každý 2. den na sono. Zkuz trochu nadhled a trpělivost jestli chceš těhotenství a dítě přežít v duševním zdraví!!! Věr mi, že vím o čem mluvím, mám za sebou zmlklé těhotensví a čekání další kontroly. přeju ti samozřejmě jen to dobré a aby bylo vše v pořádku , ale tímhle hysterčením (omlouvám se za to slovo, ale nejak mě jiné nenapadá) nic nezmeníš ani neurychliš.
Já jsem ve skupině alterna a spousta lidi věří, ze ultrazvuk je škodlivý, nesli by ani jednou za těhotenství, natož tolikrát během týdne, neříkám, ze tomu věřím, ale začala jsem se o to víc zajimat
Přidán holky něco na zamysleni.: moje prababička první tři těhotenství dítě do nosila a prý dni po porodu všechny děti umřeli, čtvrté dítě se dožilo sedmi let, a pqak ještě mela dalších šest, kteří se už dožily duchodu.....říkám to proto, ze ty ženský by asi tenkrát chtěly mít naše starosti 🙂 🙂 ....vim, ze prvorodicky by nejradši letěly na gyndu, hned po ejakulaci, i já jsem tak u prvního plasila, ale nemám to smysl
Ahojky, taky si myslím co holky. Nechoď každý den ke gynekologovi. Není to dobře ani pro tebe ani pro miminko. Hlavní je věřit, že vše dopadne v pořádku a miminko se bude dobře vyvíjet. Já vím o čem mluvím - minulý rok v září jsem měla zamlklé těhotenství v 9 tt. Nyní jsem v 18 tt. První ultrazvuk jsem měla v 6 tt, aby se podívali, že se nejedná o mimoděložní (to byl vidět jen gestační váček) a další byl až za další 3 týdny a to už bylo vidět srdíčko. Hele - určitě nic neuspěcháš a nic tam dřív žádný z doktorů neuvidí. Myslím, že si máš vzít ten pozitivní názor druhého doktora, že je všechno v pořádku a počkat do pondělí. To už není tak daleko. Moc Ti přeju, aby Ti to dopadlo, ale je fakt, že i kdyby jsi tam byla každý den na ultrazvuku a každý den Ti brali krev, tak na tom jestli to dopadne nebo ne, tak to prostě neovlivníš. Příroda je mocná čarodějka, tak zbytečně nestresuj sebe ani doktory.
Ok holky děkuju , půjdu až to pondělí a to snad něco uvidí 🙂 budu doufat naká naděje tam přeci může být 🙂 Všem moc děkuji,
Muj doktor rekl ze do 9t je to v pohode, ptz podle posledni ms se to neda stejne pocitat 🙂 a taky ze mel u me pravdu 🙂 drzim palce
Děkuju vám moc , dám vám vědět v pondělí jak to dopadlo 🙂 ,budu doufat že to bude vše dobrý 🙂
@sarinka55 zkus nepanikařit. Nemá smysl dělat UZ á den nebo dva, tak rychle nic neroste, jen si přidáš starosti. HCG by se mělo násobit á 48hodin na dvojnásobek, zároveň se říká že při hodnotě 1500-2000 již by vaginální sondou mělo být těhotenství vidět. Pokud ne, je podezření na mimoděložní poměrně vysoké. Takže jak tady někdo psal, že to mimoděložní být nemůže, když máš 3000HCG, to je blbost. Takže nepanikařit, počkat, a kdyby tě začalo bolet břicho nebo si začala krvácet tak fičet hned na gyndu. ale hlavně trpělivost, to by ses musela bát o dítě celý život. držím palce a dej pak vědět
@lat děkuju za odověd, jak jsem četla tak ,taky se stalo že měli hcg skoro jak já v 6 tt a nic neviděli, a na konec to vše dopadlo dobře , snad se to stane i u mě , jsem se nemohla dočkat do pondělí a tet zas mám strach až to pondělí nastane, nechci aby mi řekl špatnou správu a nechali si mě tam , jen pořád doufám že vše dopadne dobře ☹ ☹ ☹
To ja takto skoro vôbec nechodím,zbytočný stres,všetko je ešte nejasné...Na úplne prvé vyš idem až v 8tt.to už by malo byť jasné čo a ako....Takže kľud,počkať do dátumu,kedy Dr. určil a nestresovať.Snáď vie,čo robí...

@linee On mi to neřekl , akorák má také pochybnosti na mimo-děložní , a přitom za tři dny když jsem tam šla a byl tam jiný dr tak řekl že je vše v pořádku