Vzít manžela na UZ v 10tt nebo na NT screening ve 12tt?

hansa19
17. črc 2018

Dobrý den,
jsem 10 tt a zítra mám jít na ke gynekologovi na UZ a pro těhu průkazku. Manžel by chtěl jít se mnou, ale ordinace i čekárna je naprosto neuzpůsobená doprovodu (nedostatek místa a v čekárně i žalostně málo židlí). V rámci nadstandartního balíčku přítomnost partnera u ultrazvuku napsaná je, ale o nic jiného v balíčku zájem nemám, tudíž se mi nevyplatí za něj dávat 2 500. Doktor dnes neordinuje, tudíž tam nemůžu zavolat a zeptat se, jestli můžu manžela přivést s sebou. Nerada bych ho o něco ochudila, může si vzít volno jen na jeden z nich.. Nevím jak bude probíhat UZ v rámci prvotrimestrálního screeningu, když budu mít oba dva ultrazvuky tak brzo za sebou, aby jen nezměřili projasnění a kůstku a nazdar.. Neměl někdo taky ultrazvuky takhle za sebou, aby mi poradil, na který se vyplatí mít doprovod víc? Děkuju

jancabr
17. črc 2018

Vzala bych až na NT screening. Je to hezký zážitek pro oba dva.

tynka75
17. črc 2018

Zdravím, já měla kontrolu v 10 týdnu a screening 13+1. Vzala jsem ho až na ten screening, miminko je větší a vyšetření trvá 15-20 minut, takže si na něj může déle dívat než při klasické prohlídce u gynekologa, kdy je hotový UTZ za 2-3 minuty ;)

ariadna12
17. črc 2018

My jsme byli oba na vsem, ale u nas byla pritomnost otce zadarmo.

xkalisto
17. črc 2018

Jestli může jít jenom na jeden z nich vzala bych ho na ten 12tt. Mě doktor řekl že to už je pro tatínky mnohem divácky záživnější, a může se kochat déle pač to vyšetření je důkladnější
Od té doby pak s náma chodí pokaždé.

andelka
17. črc 2018

Rozhodně na NT screening. Utz je podrobný, zkoumá se to dlouho,u nás se obraz přenáší na velkou LCD obrazovku naproti lehátku a všechno si můžou rodiče krásně prohlédnout. Má běžný utz v ordinaci jsem chlapa nikdy nebrala.

cokoladovakocka
17. črc 2018

A neni ze zakona dane, ze pacient muze mit k lekari doprovod vzdy? Se mnou chodi manzel k ruznym odbornikum takhle bezne, je gynekologie nejaka vyjimka? Prosim vas, to nechci rypat, fakt se jen ptam, prijde mi zvlastni, ze by zrovna na gyn partner nemohl.

maximaty
17. črc 2018

Jsme spolu úplně na všech vyšetřeních ... už před IVF, během a po, a samozřejmě teď v těhotenství . Je to naše dítě takže kde by měl být jinde než u mě??

preiba
17. črc 2018

Já brala muže vždy jen na velké ultrazvuky. 🙂 Precijen je na nich vše vidět lépe a podrobněji, nejdou vaginální oproti těm že začátku a vždy se moc těšil 🙂

zuzan88
17. črc 2018

Můj se mnou byl taky až na screeningu. Ten co vám dělá běžné doktor je oproti tomu o ničem. Doktor akorát v rychlosti zkontroluje co potřebuje, ať mrně zbytečně neprosvětcuje. Takže pokud může jen jednou tak určitě screening 😉

lachtanice86
17. črc 2018

Můj muž byl až na screeningu. V 10tt mi dělal utz ještě vaginalne a na to jsem u sebe chlapa nepotřebovala. Navíc kolem toho 13tt byl utz mnohem delší a bylo to zajímavé i pro chlapa. Normální utz stěží minutu.

priefi
17. črc 2018

@hansa19 urcite ho vem na screening, bude to pro nej vetsi zazitek. Mimi uz vypada jako mimi. V 10tt to jeste neni ono. Navic na screeningy tatincy casto chodi 😊

janulenka94
17. črc 2018

Urcite na screening 😊

ivuska1986
18. črc 2018

No, zvazila bych, ja jsem se bála, ze kdyz by screening nedopadl dobre, chtela bych byt na tu zpravu sama, abych mela cas to rozdychat. Na stesti vse bylo o.k., tak me cekal nadseny telefonat a doma prohlizeni prvnich fotek. Na ten ve dvacátém týdnu uz jsme sli spolu. Taky jde o to, jak je manzel odolny, v desatem tydnu se ultrazvuk dela jeste spodem, pro nekoho je to antieroticky-rikali kamaradi, tak nevim. Pamatuju si, ze v desatem tydnu uz miminko vypadalo opravdu jako miminko, nase mala lezela na zadickach a kopala si nozickou, pro me snad nejkrásnější ultrazvuk. V tom 12 tydnu uz mi delali ultrazvuk pres brisko

evakaspar
18. črc 2018

Manzel byl u hodne utz. Ale na geneticky utz. rozhodne manzela vzit. Je to pro ne zazitek. Nam pustili i srdicko nahlas.

duckie
20. črc 2018

Já byla na prvním vyšetření a potvrzení těhotenství v 9tt. To manžel čekal v autě. Na další prohlídku ve 12tt (to jsem dostala těhotenskou průkazku) mi řekla, ať ho přivedu s sebou.
Takže byl na ultrazvuku, ale i s náma probírala jaký různý vyšetření budou třeba, kdy se dělají atd.
Pak jsme spolu byli ještě o pár dní později na prvotrimestrálním screeningu a pak jsem ho vzala ještě na ten druhotrimestrální. Jinak jezdím k lékaři sama.
Výjimkou byl test na cukrovku, to mě tam vezl, ať nemusím hladová jak čudla řídit a pak si pro mě přijel, abych s sebou náhodou nešvihla.

Moje MUDr. má dobrý ultrazvuk, takže provádí i ty prvotrimestrální screeningy, ale my chtěli do Gennetu a dobře jsme udělali.
Ona nám sice taky pustila srdíčko a tak, ale přece jenom v Gennetu jsou přímo na doprovod zařízení - měli tam křeslo pro další osoby, trvalo to mnohem déle, pouštěl nám lékař všechno na velké obrazovce a vůbec to bylo asi takový osobnější a důvěrnější 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru