icon

Žádné srdeční ozvy v 7tt, setkaly jste se s tím?

ajinka868
27. kvě 2015

ahoj holky, celkem 4 roky jsme se snažili o mimčo a 9. května jsem zjistila, že jsem konečně těhotná 😀 . Doktor to potvrdil a 21.5. si mě pozval na kontrolu, kde řekl, že nevidí srdeční ozvy. Řekl, že jsem mohla otěhotnět někde okolo 15-20.4. a že by to byl 7. týden, jenže to nevycházelo, to by bylo až tak tenhle týden, tak vlastně nevím pořád, který týden to je. Dnes jsem byla opět na kontrole a řekl, že vše co tam je roste ale bohužel opět bez srdeční akce.Další kontrola je za týden, tak uvidím. Naděje umírá poslední, ale moc už tomu nevěřím 😔 . Zajímalo by mě, zda se s tím některá z vás taky setkala.

Strana
z4
verusky
9. čer 2015

@mosquito tak to me teda moc mrzi... a nebyl ani vacek? nebo srdicko nebilo? 7+6 stale nemusi na utz srdicko bit...

mosquito
9. čer 2015

@verusky dekuju. Mam gestacni a zloutkovy vacek. Gestacni 20mm. Pred tydnem byl embryonalni pol. Ted pry uz ani to. Tehu byt mladsi opravdu nemuze...

verusky
9. čer 2015

moc me mrzi...
a holky, drzim Vam palce. at Vam to hlavne pekne utece a brzy jste radostne z pozitivniho testu.

renata90
11. čer 2015

@mosquito mrzi me,ze ti to nedopadlo. Ale nevzdame se a priste se nam to povede. Ja uz to mam za sebou, jsem doma. Dle ultrazvuku mi v deloze jeste neco zbylo, dostala jsem dve pigara do zadku s tim, ze zacnu krvacet a telo se dovycisti samo. V pondeli dalsi ultrazvuk a pokud nebudu vycistena , tak nastupuji na dalsi revizi. Zajimave je, ze sestricka mi rikala,ze do 20 min po tech pigarech me bude bolet bricho a budu krvacet a uz je to pomalu dve hodiny a me nic neni. To je k zblazneni. Uz jsi se objednala?

ajinka868
autor
11. čer 2015

Začínám být pomalu zoufalá,měla jsem opět kontrolu u dr jak to vypadá.Už jeho výraz mě zarazil. Říkám pane doktore tak co trhá se to, odchází to. On kouká na utz, jakoby to viděl poprvé a říká, že se nic neděje ani netrhá. Koukal na to ze všech stran a několikrát se znova zeptal, kdy byla poslední MS. Nakonec řekl, že mám přít další týden na utz. Doma jsem si po 3 týdnech udělala opět test, a čárky byly silnější než předtím. Já myslela, když předtím říkal, že to odchází, tak hormon jde dolů a na testu najdu max. ducha.Už tomu opravdu nerozumím. Mohlo se třeba stát, že opravdu špatně spočítal týden?Jinak stále špiním, ale už o dost méně a to je prý normální řekl.

linee
11. čer 2015

@ajinka868 a ve kterem tydnu teda si a kteremu tydnu odpovida plod? Vim, ze si nekde psala, ze by mel byt o dva tydny mensi.... Srdecni akci nevidel? Nebo něco blizsiho?
Klesat ti hormon tak rychle nemusi, zavisi, ve kterem tydnu doslo k zamlknuti, nekdy to muze trvat i mesic, nez klesne, nekdy.pokud mas plod v sobe muze vse přetrvávat vcetne nevolnosti. Budu moc drzet palce!

verusky
11. čer 2015

@ajinka868 ja jak Vas tu , holky sleduju, tak mam mnohdy pocit, jak uprednostuji lekari sve vedomosti a obrazky z utz pred selskym rozumem... priroda si prece dela, co chce...
v toto jsem doufala u mosquito, ze proste priroda trosku pockala a dava si na cas, tudiz na utz neni nic videt (jako u me v sedmem tydnu). takze drzim palce Tobe!! driv nebylo takove zachranovani tehotenstvi a zeny se nestrachovaly a tesily se z pozitivniho testu 🙂 a kdyz neco nevyslo, priroda o sobe dala vedet (krvaceni, spineni, divny pocit...), tehdy chapu kontrolu. ja taky divocila a uklidnovala se jen, ze jsem na zadny utz chodit nemela (na prvnim nebylo videt vubec nic, jen mi brali krev, mela jsem pozdejsi ovulaci, na druhem zas jen gestacni vacek, pritom se cekalo srdicko...).
dukazem jsou i zeny, ktere otehotnely v mesickach... a zeny, ktere nemaji vejcovod a stane se zazrak a otehotni... priroda a lidske telo jsou samolecebne... jen tomu verit... a lekari mnohdy prilis brzy znervoznuji, ze neni uplne vse presne podle prumeru a pravidel (jinak si naprosto vazim a uznavam lekare!!).
drzim palce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ajinka868
autor
11. čer 2015

@linee doktor neřekl vůbec nic jak velký plod je ani jestli vidí srdeční akci prostě nic jen na to koukal a ptal se opět na poslední ms, když to počítám tak podle něj by to tenhle týden měl být zhruba 9tt, ale když si vzpomenu na to, co říkala jiná doktorka, tak by to teprv teď byl 7tt.Nedělám si naděje, že se stane zázrak, jsem už smířená s tím, že to nevyšlo, ale na druhou stranu jsem z té poslední kontroly zmatená. Prostě mi zas dal malou naději, že to snad vyjde.

ajinka868
autor
11. čer 2015

@verusky děkuju, podle jiné paní Dr. by to teď byl 7tt a jak sama řekla, příroda je mocná čarodějka, ale zbytečné naděje si už nedělám 🙂

linee
11. čer 2015

@ajinka868 zázraky se v zivote deji. Pokud by to bylo beznadejne, tak ti to hned rekne, vzdyt by si sam nevzal na triko, ze by si v sobe mela několik tydnu nevyvijejici se plod, to také není v poradku. Nechces si zajit nekam na krev? Sice jako samoplatce, ale aspoň by si vedela, jak je to s hladinou hcg a jeji srovnani...
Trochu se ale divim i tvému dr. Moje tusila, ze něco není v poradku, ale pro jistotu mne poslala na srovnavaci krev, aby bylo videt, zda hcg stoupa nebo naopak klesa. Ja jsem jste 2 tydny po zamlknuti (velmi brzkem) mela hladinu hcg 1200, takze mi bylo jasne, ze na SP by to bylo na dlouho a ne vhodne a klesa to pomaly. Proto i jasne rozhodnuti revize. Ale pokud porad ceka a uz 3. tyden tomu dava nadej, tak bych to nevzdávala a nadej tomu dala také. Drzim palce a budu verit v stastne konce!

ajinka868
autor
11. čer 2015

@linee právě, že už mi jednou řekl, že to vypadá na zamlklé těhu a že to půjde ven a domluvili jsme se, že když to bude bez problémů, tak na revizi nejdu a počkám, až to půjde samo. A teď zas naznačuje něco jiného. Jo o krvi jsem už taky uvažovala předtím, ale pak už jsem nato nemyslela, když mi řekl jak to vypadá. Ale asi si na to teď zajdu

ajinka868
autor
11. čer 2015

@linee Dr mi vlastně ani jednou nevzal krev ani nevím proč, pořád jen sleduje utz. ale zas na druhou stranu asi ví co děla, je šikovný, dlouholetá praxe, odrodil spousty slečen, paní, všude ho chválí, tak snad by u mě něco nezanedbal..

martinakl
11. čer 2015

@ajinka868 Na krev by te teda poslat mohl.. to nechapu. Ani ze ti vlastne skoro nic nerekl, to mi neprijde moc profi 🙂 Drzim moc palce, zazraky se deji! 🙂

bajunka
11. čer 2015

@ajinka868 asi bych si zahrála trochu divadlo, zašla někam do nemocnice, či kliniku, že špiníš, že jsi těhotná v 7 tt a ať se na tebe koukne někdo jinej, max zaplatíš 90 kč na pohotovosti (jestli se to ještě platí)

verusky
11. čer 2015

@ajinka868
@bajunka
to me taky napadlo u sebe! mela jsem ted hodne stresu a trochu spinila a mela jsem strach, ze miminkovi nedavam dobre podminky a jen at to zvladne a premyslela jsem, zda nezajit na pohotovost. a vim jasne, jak to vypada, v nemocnicich byvaji mnohem kvalitnejsi utz!
udelala bych to, jak psala bajunka!! a mas jasno a klid (s nejvetsi pravdepodobnosti...)
drzime palce!

mosquito
11. čer 2015

@renata90 nakonec mi to vyšlo v místě bydliště, takže zítra ráno jdu. Ale musím se přiznat, že opět tak trochu doufám, že třeba tam to mimi někde je schované. Vím, že je to blbost, ale to je přesně ta "naděje umírá poslední".

Nekrvácím, sice mě začíná trochu pobolívat podbřišek - no, asi už je na čase, aby mě vyčistili.... Chtěla bych si hodně načíst a začít s novým štítem. Jak jsem psala: zhubnout, upravit životosprávu, dát si dohromady orgány, které mimi potřebuje. Musí to už klapnout.... Mimi by se u nás mělo báječně 🙂

A co ty? Už se to někam pohnulo, nebo stále nic? Chápu to dobře, že tě nevyčistili úplně, tak čekáš, jestli to zbylé odejde samo pomocí těch - no nevím, co to je to pigaro, nějaký čípek? 🙂
Dej vědět a uzdrav se brzy

mosquito
11. čer 2015

@verusky moc hezky jsi to napsala. Proto já až do zítřka doufám, že se třeba ještě něco stane. To už by mělo.... Třeba se mimi schovává. Viděla jsem nádherný gestační a žloutkový váček. Krásný poměr a ten žloutkový byl tak krásně kulatý..... Pořád malino věřím, ale taky věřím, že se nezhroutím, až mi jen potvrdí diagnózu mého dr. Každopádně teď mám dilema. Vzhledem k tomu, že to zatím vypadalo, že se o mě jen otřou pánské trenky a už jsem těhotná, tak nevím, jestli jít k dr co nejdřív, nechat si dát nějaké léky o kterých mluvil a čekat s každým týdnem jak se těhotenství bude vyvíjet anebo čekat až na hoodně později. Třeba 9. nebo 10. týden aby to bylo jisté.....

mosquito
11. čer 2015

@bajunka @ajinka868 souhlasím s tím, co píše bajunka. To vypadá, že pokaždé od svého dr. slyšíš něco jiného. Vyraž do nemocnice a určitě to bude dobré. Špinění přeci může být a když se to nerozjelo a spíš to ustává, tak to je pozitivní zpráva, ne? 😉

verusky
11. čer 2015

@mosquito drzim palce... moc... kez by...

renata90
12. čer 2015

@mosquito tak drzim palce, aby to vyslo. Hlavne at je vse v poradku 🙂 pigaru rikam injekce 🙂 no stale nic, ted jsem jen lehce zaspinila,jinak nic,takze jestli se pres vikend sama nedocistim,tak me ceka dalsi revize,protoze me poradne nedocistili a to mi ten zakrok delal muj gyndar,ktery je tu vyhlaseny. Jinak podbrisek me boli jak kdyby se blizila menzes,ale to jsem mela i pred tou revizi. Jen je mi divny,ze kdyz mi vcera pichli ty dve injekce s tim,ze do 20 min budu krvacet a bolet me hodne bricho a uz je to 24 hod a ono nic ☹

deelayces
22. čer 2015

@turbina u mě taky srdíčko nic 6 +0 a jestli roste ? Je divné, že u mojí dr mělo 5 mm a to bylo měřený 17.6. a na pohotovosti 4,4 mm 20.6. Tak já nevím, ale zmenšovat by se asi nemělo ne ?

turbina
22. čer 2015

@deelayces My už srdicko mame 🙂. No,ale zmenšovat by se to nemělo. 😒

verusky
22. čer 2015

@deelayces kazdy ultrazvuk je jiny... viz mereni vahy miminek pred porodem, tam se pletou i o trictvrte kila...
takze bych to "zmenseni" dala na vahu jinemu merici. klid a at je vse v poradku 🙂

linee
23. čer 2015

@deelayces na zacatku je to zan malinke,ze se to tezko meri a i stejny dr. pri dvou merenicv dojde k jinemu vysledku. Neboj,velikost je dobra,srdicko naskoci.Drzim palce

deelayces
23. čer 2015

@verusky 🙂 to je asi pravda 🙂 díky

mosquito
23. srp 2015

@renata90 Musela jsem odsud na chvíli zmizet. Jak jsem byla hrdinka, tak po revizi jsem potrebovala prijit na jine myslenky. Jak se dari?

klarus07
27. led 2016

Ahoj holky mám podobný problém. Dneška jsem byla na vyjde těhotná 7tt a slabá srdeční ozva pokaždé po minutě ale přeci je tam naděje .... Alespoň si myslim... Na kontrolu!u jdu příští týden a mám samozřejmě strach ...už se stim někdo setkal či mi napsat pravdu jestli mám počítat s nejhorším či dobrým děkuji mooooc pa Klára

lucieneli
29. led 2016

@klarus07 ahoj. Já byla na UZ včera, bez srdeční akce.. Dle PM jsem 6+0 takže mám před sebou taky dlouhý týden :(

spirullinka
19. lis 2019

Ahoj holky, vím, že je to už přes 4 roky, ale jak jste všechny dopadly?

evellynkaa
21. črc 2020

Já byla včera na utz. 6+2. Mimi 3mm odpovídá 6+1 a srdeční akce byla.

Strana
z4