Daly jste si PN v těhotenství, aniž byste ji potřebovaly?

aranka12
10. čer 2016

Ahoj holky, dala jste si některá nemocenskou v těhotenství aniž by jste ji potřebovala? Jen tak pro svoji pohodu a klid?
Nedávala jsem to psychicky v praci, z celodenního sezení me neskutečně bolelely zada, z celodeni honicky školka práce , domu jsem dorazila cca okolo 18h a už mi nezbývá sil na nic jiného, krom té šílené bolesti hlavy ☹ vzala jsem si na týden dovolenou a hle je mi fajn.....bohužel dovolená mi až do začátku mat.nestačí jsem nyní v 18 týdnu.

alexah89
10. čer 2016

když ti ty peníze nebudou chybet...

janickajana
10. čer 2016

Ahoj. Určitě tě tu hodně lidí skritizuje že chceš marodit a nic ti není. Já ne ☺
Jsem na tom stejně. Mám už děcko co chodí do školy tak si užívám těhotenství, starám se o rodinu a jsem v pohodě. První měsíc tedy finančně budeš bita než se to dorovná dalsí měsíc. Peníze mi přišli poprvé až po úplně posledního v měsíci. Vycházky musíš dodržovat, protože kontroly chodí i mě přišla. Nejvíce to na gynekologii můžou dát 6h denně a je na tobě jak si to řekneš.

aranka12
autor
10. čer 2016

🙂 proboha za co kritiku ? Vždyť není o co stát!? Za tu almužnu kterou dostaneš a navíc za to že skutečně musíš dodržovat vycházky?sama vím že kontroly chodí.
Nevim nevím tedy
V mém případě mě k tomu dozene zoufalost, v práci nevydrží sedět ani 10minut jak mě bolí záda kolikrát se nemůžu ano rozchodit a to podotýkám skoro žádné bříško nemám.Vím že těhotenství není nemoc 🙂 ale mě to dává sakra zabrat

ladyhacek
10. čer 2016

je otázka do jaké míro jsem to měla zapotřebí já > asi bych to v práci také zvládla - nechala otevřenou kasu a odběhla se vyzvracet.
Myslím, že i bolest hlavy mže být komplikace - i když né taková.
Byla jsem na nemocenské hned od začátku > při zjištění se mi začala motat hlava tak jsem zašla z aDR hned se zeptal zda neschopenku chci > váhala jsem - ale představa že budu čichat ty smarady a celý den lítat > pracuji ve fastfoodu > byli nepředstavitelné a pak jsem začala i zvracet (asi do 4m > 2x denně) od 7m mě při delší chůzi tvrlo břicho
Podle některých těhotenství není nemoc a chodí do práce i když zvrací - to si nedovedu představit .
Já znám migrény a ty bych nedala - jen ty víš jak se cítíš a pokud máš dobrého gynegologa tak ti neschopenku napíše > slyšela jsem že i někteří nepíši.
A´t je lépe

aranka12
autor
10. čer 2016

Já jsem zvracela celé 3 měsíce několikrát denně , a můžu to říct že to bylo peklo, jelikož jsem to v práci tutlala musela jsem to ustát, ale dalo mi to zabrat už to nechci nikdy zažít.Pracovat ve fasfoodu to si nedovedu představit a ani se ti nedivim, to bych vzdala hned.

bajana
10. čer 2016

@aranka12 je tu veeeela tehotných aj mamičiek, ktoré odchádzajú na neschopenka bez zdravotného dôvodu.... stále ma zaráža, aké je to jednoduché...

aranka12
autor
10. čer 2016

Co je bráno jako zdravotní důvod? Já si myslím že mít hlavu v záchodu 7 denně rozhodně zdravotní důvod je, jak je tělo vysilene po zvracení? Kort u těhotné?!a co třebas bolest zad to je prý také normální mě ortoped upozornil že to normalni není, pokud nevdrzim v jedné pozici 10 minut.Dle mě je i toto zdravotní důvod....Ale těžko říct

mrskato
10. čer 2016

Ahojky, já jsem byla celý druhý měsíc těhotenství na neschopence kvůli jednorázovému zašpinění, myslím, že nebylo potřeba mě držet takhle dlouho doma, ale v závěru jsem byla docela dost ráda, protže ty první měsice jsem únavu prožívala mnohem více, než v prvním těhotenství, to jsem chodila do práce normálně. Tohle těhotenství vůbec snáším hůře, ale asi je to proto, že máme ještě 4 letou dcerku, v závěru jsem s ní ale byla od března 4x na ošetřováku, letos nějak hodně marodí ☹ ...Koncem června jdu na kontrolu a pokud mi doktor neschopenku napíše, nechám si ji dát preventivně kvůli počasí, dělám v posledním patře, okna na západ a v létě je to tam opravdu jak v sauně, větrák je k ničemu, i když je venku 20 stupňu, stejně tam chcípám. A můj doktor má právě pak 3 týdny dovolenou, moje obvoďačka má dovču úplně stejně a vrací se 2 dny před tím, než mi začne mateřská, takže nevim, kdo by mi pak neschopenku případně napsal. Dovolenou jsem si vyčerpala, protože jsem teď nachcípaná jako prase a máme jet na dovču k moři. Každopádně by mi vůbec nevadilo nechodit do práce 😀 I když doma se člověk "moc sleduje".

littleluu9
10. čer 2016

Ahoj, já jsem 21.týden a už bych se na to taky nejradši vyprdla 😒 Poslední týden mě pobolívá bříško a musím brát hořčík, v práci sedím na nevhodné židli, takže záda mě bolí prakticky neustále. Jsem nevyspalá, unavená a otíkají mi nohy. U mě je to ještě umocněno tím, že už asi půl roku mám v práci neskutečnou krizi a chodím sem s odporem. Bohužel stavíme dům a potřebujeme teď zařídit spoustu věcí než se miminko narodí a s neschopenkou už by nezbývaly finance. Ale jinak bych šla hned. Nevolnosti naštěstí už nemám, ale první dva měsíce těhotenství jsem většinu pracovní doby proseděla na zemi u záchodu a snažila se nezvracet. Mám dvě kamarádky a obě šly na neschopenku hned po zjištění těhu. Jedna dělala na pokladně a za ty nervy jí to nestálo, druhá taky měla problémy v práci. Obě si to hrozně chválily, jak si těhotenství užily. Takže pokud ti jsou jedno finance, tak na neschopenku běž 😉

littleluu9
10. čer 2016

Já nechci rozpoutávat nějaké hádky, ale chci jen napsat toto: jsem člověk, který nesnáší zneužívání sociálních dávek. Pracovat jsem šla hned po maturitě, žádné dávky jsem nikdy nepobírala - stejně tak moje rodina. Odvádím daně, platím pojištění. Pokud má někdo být doma na neschopence z našich daní, ať je to radši těhotná žena, která předtím několik let pracovala a ty daně odváděla taky, než aby ty dávky dostával někdo komu se jen pracovat nechce a celý život vysává stát kde může. Vadí mi rodiny kde si nasekají 7 dětí a všichni žijí z dávek a nikdy nebyli v práci. Vadí mi když tu ženské dělají podvody s příspěvkama na bydlení apod. Ale že těhotná žena, která předtím několik let pracovala, si v těhotenství doma odpočne mi vůbec nevadí 🙂

eviicka
10. čer 2016

@aranka12 no tak předně, ty se ptáš jestli je někdo na neschopence A NEMÁ zdravotní důvod. A následně ty zdravotní důvody uvádíš. Takže podle mého, pokud někdo zvrací 7x denně anebo nevydrží sedět 10 minut, pak jít na neschopenku důvod má.

Pokud někdo tady zakládá diskuzi, že se na neschopence nudí a chce chodit běhat, nebo jet na dovolenou do Alp, pak je to hodně na hraně...

bajana
10. čer 2016

@aranka12 tak na to je lekar, aby zhodnotil, co je zdravotny problem a co nie je....kamaratka mala silne nevolnosti v 7-14tt, bola na neschopence, ale potom sa vratila do prace az do materskej. Inak v tehotenstve sa tie diagnozy a problemy vymyslaju lahko - bolesti, tvrdnutie bruska atd. Tak potom je to uz len na konkretnej tehotnej, ci ma nejake vycitky alebo ci jej stoji za to byt na neschopence, aj ked na nu "nema narok".

bajana
10. čer 2016

@eviicka amen 🙂

aranka12
autor
10. čer 2016

No takové problémy mam, ale stále mi spousta lidí tvrdí že je to u těhotných normální ☹ tak si pořád říkám je to normální a chodím do práce.
Taky nepatří k těm co by nechodili do prace po maturitě hned do práce a za posledních 15 let bez nemoci.

obyvatelka
10. čer 2016

@aranka12 já jsem šla na nemocenskou v 9.týdnu kvůli častému špinění a také kvůli silné bolesti břicha a kyčlí, nemohla jsem skoro ani chodit. Byla jsem doma do 13.týdne, pak jsem se cítila lépe, tak jsem se vrátila do práce, ale dojíždím, denně trávím 2 hodiny ve vlaku, v práci jsou šílené teploty, klima nezvládá regulovat teplotu v místnosti, takže mi bylo špatně, motala se mi hlava, hodně jsem se tam rozčilovala z neschopné kolegyně, takže ve finále jsem se v 17.týdnu na tu nemocenskou vrátila a už na ni zůstanu až do porodu 😀 doktor sám mi nemocenskou nabídl, když jsem mu popsala své problémy a pracovní prostředí. Přitom mám v práci několik holek, které jsou ve vyšším stupni těhotenství než já a do práce pořád chodí.....ale ony za sebou nemají dva potraty, že? takže já na tom, jít si odpočinout na nemocenskou, nevidím nic špatného. Břicho mě bolí doteď, často si potřebuju doma lehnout a natáhnout nohy, a to by v práci moc nešlo :-P takže si z toho, že jsi doma, těžkou hlavu rozhodně nedělej a odpočívej 🙂

elishka87
10. čer 2016

já jsem taky učitelka ve školce a doktor mi nabídl neschopenku hned na 1. kontrole v 7.tt. Já to nečekala, takže jsem ji nejdřív odmítla, ale strach byl silnější a tak jsem si to rozmyslela, v práci jsem to oznámila, ať si najdou náhradu, že bych během 2-3 týdnů skončila. Ředitelka to pochopila. Jsem už měsíc doma. Je to z důvodu, že jsem v prosinci měla zamlklý potrat v 17.tt, tak prý abychom to nepodcenili, abych nechytla něco od dětí. A jsem za to ráda. Zpětně jsem se dozvěděla, že poslední dny, kdy jsem byla v práci, tak tam byl kluk, který měl prý spálu, pak ho rodiče nechali tedy doma, ale ve školce to vůbec neoznámili, až když přišel po 2 týdnech zpátky do školky. Nehodlám riskovat, že bude někdo mít třeba 6.nemoc a rodiče to neohlásí. Myslím na zdraví našeho miminka a ostatní je mi jedno. S výdaji se holt uskromníme, to je to nejmenší, co jsem řešila.
Přecijen nikdy nevíš, co se ve školce stane. Může tě nějaké dítě uhodit nebo kopnout do břicha, když má vztek, nebo právě ty nemoci.

andreaandrejka
10. čer 2016

To záleží na tom, jestli máš takového dr. který ti to napíše. Proto,aby ti napsal rizikové těhotenství musí mít dr. důvod. Takže to jestli ti to napíše nebo nenapíše, nerozhoduješ ty, ale doktor.
Zdravotní důvod je třeba krvácení,hrozící potrat atd. Tomu se říká rizikové těhotenství.

andysek2512
10. čer 2016

@aranka12 já na nemocenské byla, šla jsme ptž mě bolelo břicho hlavně při pohybu a hlavně ono stát v práci 12 hod na nohou bylo náročné, po 14 dnech jsem se rozhodla že se nechám uschonpnit, i když přítel nechtěl, chtěl abych byla doma v klidu... Nakonec mě dr už do práce nepustila a jsem za to ráda, byla jsem v klidu v pohodě, sice ty vycházky jsou fakt na prd... měla jsem od 13 - 19 hod tak alespon jsem mohla celé odpo někde courat atak .🙂 a hlavně sem si pak v klidu mohla připravit věci pro malého 🙂 každý to má jinak, mám kamarádku která byla v práci skoro do konce a bylo ji moc fajn.... mě zas tak fajn nebylo :D to rozhodnutí je na tobě ap okdu máš doktora který ti neschopenku v klidu anpiše tak proč ne 🙂

wgolova
7. črc 2016

ahojki já na PN musela jít hned od začátku pracuji totiž jako zdravotní sestra na infekčním oddělení, což se s těhotenstvím moc neslučuje. Takže jsem ani neměla na výběr zda jít či nejít na PN, ale musím říct, že co jsem doma mám fakt pohodu žádný stres, úplně se mi vyhnuly ranní nevolnosti. Sice penízku mám ted méně ale štěstí a kvalita života se přece neměří podle toho kolik vyděláváte. 🙂

cizinkaa
22. srp 2016

Ahoj,
asi jsem jí vyloženě nepotřebovala... ale jsem doma mnohem víc v klidu. Dělám manažera v obchodě, takže jsou to celodenní honičky, tahání těžkých věcí, pravidelně jíst taky nestíhám... víš jak... a tím, že jsem manažer mám placené nemoci jako 100 % účast po dobu prvních 4 měsíců. Tak jsem neváhala... Mám to akorát do mateřský.

evulinka27
22. srp 2016

Já jsem šla na konci prvního trimestru. A to kvůli stresu v práci - jsem osvč, takže u mě byla nemocenská opravdu almužna 🙂 3500tis, ale stálo mi to za tu pohodu a klid. Vycházky jsem dodržovala, ale nikdo nepřišel. Teď už jsem na mateřské. Jinak stejně se u mě vyskytly v průběhu těhotenství různé problémy, se kterýma jsem byla i v nemocnici vždy po týdnu + odběr plodovky a další klidový režim atd. takže jsem za to ráda, že jsem byla na PN v zátahu. Kdybych nebyla, tak ty týdenní - čtrnáctidenní pauzy by mi nikdo neproplatil a navíc bych musela odvádět soc. + zdrav.

danculina
8. zář 2016

Já jsem šla na konci prvního trimestru na nemocenskou. Od začátku jsem měla problémy, co chvilku na pohotovosti , hrozicí potrat nechtěla jsem to dál riskovat.Tak raději doma v klidu než lítat 12h na nohou a o mimi přijít 😉 .

welwetka
8. lis 2016

já zdravotní problém neměla, ale ve 4. měsíci jsem dostala zánět průdušek a antibiotika, který jsem léčila nakonec 3. týdny. Dělám na přepážce s klienty, s klimatizací bez možnosti vyvětrat, kolegyně chodí do práce nachlazené, takže bez výčitek jsem to zabalila domů. I pokud má někdo v práci stres, nepohodu, proč se stresovat, žádnou medaili za to nedostanete 🙂 Co se týče těch financí, když pak budu na rodičáku za 7600, tak s nemocenskou si můžu ještě vyskakovat 🙂 aranko12, být Vámi, pokud se doma nebudete nudit(já dělám dálkově vysokou a nenudím se vůbec 🙂 - běžte bez výčitek domů, hlavně to nemusíte obhajovat, udělejte tak jak to cítíte. to jak Vás tady hodnotí ostatní si myslím je jedno, důležité je snad jak to cítíte vy, jak jste na tom finančně, souhlas ostatních internetových maminek přece nepotřebujete 🙂

skarma007
8. dub 2021

Jako upřímně, abych se tady ptala nějakých kravajzen, jestli není blby jit v tehotenstvi na neschopenku, tak me je to uprimne ukradeny. Studovala jsem VS, pak v kuse po skole hned 6 let pracovala, podnikala a ted kdyz mam skoro rok novou praci, kde me vedouci zacala sikanovat a totální bordel v praci, kdy me ted ve 4.mesici začalo slusne bolet v brise kvuli stresu a rozcilovani se diky vedouci , tak mi to jako ma byt blby jit na neschopenku z duvodu stresu??? Ty nervy co mam za posledni rok jsou neskutečný, umrel nam teď tchan, s bankou resime 6 mesicu hypotéku, kde nam to vecne nekdo zkazil, sporitelna na nas udelal podraz, ted mi končí smlouva a pořád cekame na vyjadreni banky jestli to schválí a do toho nervy v praci... Ja se rozhodla, ze pudu na neschopenku alespoň na 14 dni, nez se uklidnim....

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru