icon

Dcera se bude jmenovat stejně jako dcera sousedky

bru_cka
13. srp 2017

Ahoj,
Zajimal by me Vas nazor na tuto situaci: jsem tehotna, cekame holcicku. S manzelem jsme meli par tipu na jmena, az jsme se na jednom cca pred 14 dny tak nejak intuitivne shodli. Ted se o miminku uz bavime timto jmenem.
Vcera jsem se vsak bavila se sousedem pres ulici a ten mi rekl, ze jejich dcerka se jmenuje stejne ( narodila se tusim ze v cervnu).
Videli byste jako problem, aby se nase holcicka jmenovala stejne? Potkaji se ve skolce, ve skole uz pravdepodobne ne (nase mala bude az prosincova 🙂 )
Se sousedy se ted nijak nestykame, ale nevylucuji, ze az budeme mit deti, ze to bude jine. 🙂

Strana
z3
lenkaluk
16. srp 2017

@vilmic mas i mou podporu. Tohle se nedela. Je tolik jinych hezkych jmen. Zorka je fakt boziiii. Dej urcite vedet, jak to dopadlo. Bud by mel asi clovek o vysnenem jmenu mlcet nebo naopak ho mozna vsude roztroubit, aby pak ti, co by chteli toto jmeno dat, byli za kopirovace😉😉. Nikdo sice nema moznost rezervace jmena, ale pokud by mi kamaradka nebo pribuzna basnila o jmenu pro sve dite, v zivote by me nenapadlo toto jmeno pouzit....

vilmic
16. srp 2017

@lenkaluk Děkuju. 😉 Já to právě docela řikala, ale stejně asi málo. Všichni v přítelově rodině vědí, jak to bylo, tak se snad chytí za nos. Uvidíme, jak to dopadne.

vehe
16. srp 2017

@vilmic tak to by mě také naštvalo. Mně to samé chtěla udělat moje sestra. Už od mládí věděla, že jsem vždycky chtěla tři kluky - Vojtu, Tondu a Fandu. A ona zase holčičku. Mely Ale když otěhotněla, okamžitě mi ukradla Vojtíška.

vehe
16. srp 2017

@vilmic ještě dokončím, jak to dopadlo.
Sestra o miminko přišla v 6tt, takže se Vojtíšek zase "uvolnil". Dlouho ještě o něm ale mluvila jako o svém Vojtiskovi. (A to v 6tt ani nemohla tušit, jestli to bude kluk nebo holka) Vůbec jí to nepřipadalo blbé.
Fandu mi nakonec ukradli sousedi, narodil se o 4 měsíce před naším synem. Ale, nakonec všechno dobře dopadlo. První syn je Vojta a Fanda ani Tonda neprošel u muže, takže máme krásného Vašíka a nakonec máme s klukama všichni jméno od V 🙂

mrabbit
16. srp 2017

@vilmic Já jsem na jména ujetá a tohle bych teda taky nerozdýchala! Kdybych věděla, že to jméno má vybrané někdo z rodiny nebo kamarádi, ani bych o něm nepřemýšlela. My máme holčičku a teď chlapečka a nikdo v okolí takové jméno nemá, za což jsem ráda. Nelíbí se mi móda milionů Terezek, Elišek, Tobiášků a Matyášků... To opravdu jméno ztrácí svůj hlavní význam. Doufám, že to jméno švagrovci nedají.

vilmic
16. srp 2017

@vehe koukám, že máš podobný vlus na jména jako já. Mám syna Vojtu a druhý chlapeček by byl Vašek, Tonda nebo Štěpán. A ségra taky dobrá, já nevim že to těm lidem není blbý.

vilmic
8. říj 2017

Ahoj ahoj, jak jsem slíbila dávám vědět. Dnes se narodila Laura. Víte, co je ale hrozný?? Že jim to celý nijak nemůžu odpustit. 😕 Hrozně bych to chtěla hodit za hlavu, když dali jiný jméno, ale dost mi ublížili a nejde mi to. Snad to čas vyřeší.

vehe
8. říj 2017

Dopadlo to dobře. Laura je taky krásné jméno. Časem ten špatný pocit určitě přejde. Jste rodina a bude krásné, když společně budete sdílet radost z narození holčičky než řešit nedorozumění z minulosti. Nejdůležitější je zdraví a ostatní hoďte za hlavu. 🙂

mish02
8. říj 2017

Ahoj, tak nakonec to Tvé jméno nedali, aspoň ho můžeš dát Ty, jestli se Ti ještě bude chtít... chápu, že i tak Tě to štve, že udělali takové dusno a způsobili takové nepříjemnosti, navíc, když jsou rodina. Napíšu Ti do zpráv ještě jedno holčičí jméno, zatím nevím o nikom, kdo by ho měl, v kalendáři ale je, třeba se Ti zalíbí, kdybys pak měla holčičku a to první už by se Ti kvůli nim dát nechtělo.. 🙂

victress
8. říj 2017

@vilmic super že jsi dala vědět, jak to dopadlo, vím, že tě to štve, že tě podrazili, šlo o princip, ale neboj, za čas se z toho otřepeš a zapomeneš, přeju Ti, aby ses dočkala i svojí holčičky a mohla jí dát to krásné jméno Zora💃

@mish02 to tajné jméno bych chtěla také, prosím, slibuju, že ho nikomu neřeknu🙂 vidím, že máte také Zoru😀

mish02
8. říj 2017

@victress já se prvně zeptám vilmic, jestli můžu 🙂 třeba se jí jméno líbit nebude a vadit jí to nebude 🙂

dd44
8. říj 2017

@vilmic Ahoj, přečetla jsem si tvé komentáře a úplně se v nich vidím. Asi před rokem jsem měla rozhovor se svojí sestřenicí o jménech. Říkala, jaká se jí líbí a já zase, jaká se líbí mně. Když jsem jí řekla, že jednou budu chtít pro syna jméno Damian, hrozně jí to rozesmálo, že je to příšerné jméno, jak se mi něco takového může líbit atd. No a teď největší gol. Je v 9. týdnu a všude vykládá, že pokud budou mít syna, bude to Damian. Já jsem úplně na mrtvici.

victress
8. říj 2017

@dd44 měla jsi všude říkat, že chcete mít Kunhutu a Leopolda, to by snad bylo bezpečné, třeba si to ještě sestřenice rozmyslí nebo budou mít holku😉

gracinka7
8. říj 2017

@vilmic mě se to stalo dokonce 2x 😣 Když byla švagrová podruhé těhotná, tak jsme se bavily o jménech, já jsem se zmínila, že bych chtěla Filipa a ona řekla, je to se mi líbí, to mu dáme 😮 Pak se mi zalíbil Adam a bac ho, jejich třetí syn je Adam (vůbec netuším, jak je to možné, protože nejsem ji nic neřekla 😮) Asi máme stejný vkus na jména nebo nevím.

kafr
26. říj 2017

Jen tak pro usmani:
Do jedne tridy chodila Eliska Omackova a ve 4. roc. se pristehovala Eliska Vomackova. 😂 To proste nevymyslis.

Nebo jsem se kolegyne ptala, jestli jsou na nizsim stupni nejake Katky, ze mi prijde, ze se to jmeno vubec nedava, na 2.st roky zadna nebyla... Jo, prave tato kolegyne mela ve tride Katerinu 4x!!! Netusila jsem to. Vyhoda dlouhych jmen je v tom, ze maji velkou variabilitu.

Ja mela vybranou Barusku, jedine, co mi vadilo, ze by mela svatek moc blizko Vanoc. Pristehovali se sousedi a maji Barcu, tak mam po starostech, najdu si jine.

Ono mit ke jmenu vztah v urcite etape zivota je jedna vec, ale clovek se meni...

versatilka
26. říj 2017

@victress a pak by ti přišlo "bezpečné" to jméno použít? Když se jim nezadaří kluk? :D asi mě to totiž čeká :D

jezz1e
26. říj 2017

Mně teda přijde vtipné, že podle komentářů výše, jedna si na jméno pro budoucí dítě (které ještě nečeká) myslí a považuje za nefér, když ho pak použije někdo, kdo už dítě čeká a druhá dítě čeká a považuje za nefér požadavek, aby jméno nepoužila, když přece někdo jiný ani dítě nečeká a nemůže vědět, jestli tedy kdy dítě tohoto pohlaví bude mít.
Prostě život je nefér 🙂 Na světě je tolik krásných jmen, fakt má cenu se handrkovat o jedno?
Co bych teda fakt nedala, je jméno "uvolněné" po potratu v rodině. Mám za sebou 2 potraty, ani jednou jsme pohlaví nevěděli, přesto samozřejmě člověk embryu nějaké jméno dá. Asi by mi vadilo, kdyby sestra pak to jméno použila. Většina kamarádek má děti ( sestra čeká čtvrté), takže moje zásoba jmen se dost zmenšila, ale popravdě řečeno bych klidně dala dítěti stejné jméno jako nejlepší kamarádka, akorát bych mu třeba říkala jinou zdrobnělinou.

kafr
26. říj 2017

@jezz1e neprijde mi samozrejme, ze ma nekdo pojmenovane embrio. Jsem v 15tt, klucici nemame vubec a holcici, par favoritu, ktere nijak zvlast nezverejnujeme... Takze kdyby se cokoli stalo a nekdo v rodine pouzil naseho favorita, tak mi to bude jedno a ani oni o tom nebudou vedet. Spis mi prijde divny tvuj postoj, ale to je proste kazdeho vec...
Jasne, ze nepouziju jmeno manzelovy sestry, ktera zemrela ve 3letech...

vilmic
26. říj 2017

@jezz1e Moc se mi nechce opakovat několikrát řečené, ale dle mýho je sprostý, když si někdo vezme jméno o kterým mu švagrová řekla, že by ho chtěla pro své dítě. Kdybych to neřekla a byla by to čistě souhra náhod nedalo by se nic dělat, ale takto.. Nicméně, teď jsem v desátém týdnu, co to bude netuším, ale aspoň vidíte, že jsem těhotenství velmi brzy po onom rozhovoru plánovala. Takže to nebylo nějaký reserve na dobu neurčitou.

evawest
26. říj 2017

@fazole1989 To je pravda. 😀 My jsme si poridili psa a jeste pred vyzvednutim jsme vymysleli jmena. Bylo to rozhodnuti mezi Alfiem a Oscarem. V te dobe byla pritelkyne kamarada meho muze tehotna a rekli nam, ze se rozhoduji primo mezi temito dvema jmeny. 😲 Fakt nahoda. Pes je Alfie a jejich syn je Jack. 😕

evawest
26. říj 2017

@jezz1e Moje mama byla tehotna v roce tusim 1986, ale doktori zjistili tezkou genetickou vadu neslucitelnou se zivotem, tak musela na vyvolavany porod nekdy v sestem mesici. Mela to byt holcicka a vybrali ji jmeno Lenka. Mamka pak mela zakazano rok otehotnet, v roce 1988 se narodil muj starsi bracha. Par mesicu pred nim mamina segra porodila svoji druhou dceru. Lenku. Proto se ja jmenuju Eva.

jezz1e
26. říj 2017

@kafr My taky v dobe potratu nemeli jmena vybrana , ale embryu jsme rikali "pracovne" nejakym jmenem (ktere rodina znala) a ktere by se nejspis pak jeste zmenilo. Ve chvili, kdy to nedopadlo, uz mu to jmeno zustalo, stejne jako Vojtech u neci sestry vyse. Dodnes tak o nem mluvime, stejne jako ona, proste to pro nas bylo existujici dite. Proto by mi nebylo mile, kdyby ho pouzila sestra. Ale i kdyby ano, nedelala bych z toho takove drama jako nekdo tady.

vilmic
19. lis 2019

Zdravím ve spolek. Jsem po dvou letech narazila na naše vlákno o ukradených jménech. Na konci řijna 2017 jsem psala, že jsem v 10. tt. Čekala jsem tenkrát chlapečka, Štěpána, kterého jsem bohužel ve 21. tt samovolně potratila. Pár měsíců na to jsem znovu otěhotněla a deset dní oslaví rok moje dvojčátka - Zora a Matěj. Osud je opravdu nevyzpytatelný.

versatilka
20. lis 2019

@vilmic krásná jména

Strana
z3