Dcera se bude jmenovat stejně jako dcera sousedky
Ahoj,
Zajimal by me Vas nazor na tuto situaci: jsem tehotna, cekame holcicku. S manzelem jsme meli par tipu na jmena, az jsme se na jednom cca pred 14 dny tak nejak intuitivne shodli. Ted se o miminku uz bavime timto jmenem.
Vcera jsem se vsak bavila se sousedem pres ulici a ten mi rekl, ze jejich dcerka se jmenuje stejne ( narodila se tusim ze v cervnu).
Videli byste jako problem, aby se nase holcicka jmenovala stejne? Potkaji se ve skolce, ve skole uz pravdepodobne ne (nase mala bude az prosincova 🙂 )
Se sousedy se ted nijak nestykame, ale nevylucuji, ze az budeme mit deti, ze to bude jine. 🙂
@jaanicce Né, to je úplně v pořádku. Já byla taky dopálená. Teď už to beru, tak jak to je. Už to tady někdo psal, nejde si zarezervovat jméno pro neexistující dítě a kdo dřív příde ... Oba se prezentují jako umělci a nejsou schopní si najít vlastní jméno, to mi přijde taky směšný. Jestli ho dají, tak si myslim, že zklamou všechny v rodině a teda především švagr toho svýho bráchu. A máš taky pravdu, že jsem si připadala jako blec já, že se peru za jméno.. 😅
@slayc Máme to stejné, měli jsme vybrané dopředu jměno pro holčičku, ale čekáme chlapečka. Navrhla jsem manželovi tři jména, která se mi líbí. Ani jedno neprošlo a žádné jiné nenavrhl, takže jsme se nakonec shodli, že bude po něm. Sice ze začátku protestoval, protože je zvyklý, že mu říkam zdrobněle a to skončí, ale pak svolil. Sice se bratranec jmenuje také tak, ale už je zase i starší než manžel a tolik se nevídáme, takže je volba jasná. Ale vykrádání jmen je sprosté, také o jménu pro holčičku mluvím a asi bych tedy neměla..
@vilmic je to sprosté a ukazuje to na "charakter" daných lidí. Bohužel je to pro tebe smutné, ale nezbyde než se na to povznést. Asi bych pouvažovala o jiném jméně, pokud dají stejné, páč to těm dětem jednou budete muset vysvětlovat a bude to působit problémy pořád. Vím, že je to těžké, když moudřejší musí ustoupit, ale třeba do té doby k tobě přijde jiné vhodné jméno.
@vilmic No akorat tim odhali svuj vlastni chrakter. Umelci? No to teda.. 😀 Vyslovene z toho zari jejich vlastni fantazie.. To se snad uz ani neda komentovat!! 😂 Drzim palce, aby se ti dva jesteri probrali nebo je osvitil duch svaty a dali male jine jmeno a Zora bude jen Tva 😉 🙏 👧
To bych neřešila..dala bych takové, které se Vám líbí..😊
Stejné jméno jako má soused bych fakt neřešila 🙂 V životě se toho může stát tolik...
Pokud jste z menší vesnice, kde se budou holky potkávat, tak bych asi zvolila jiné jméno. Ono teda taky záleží na četnosti toho jména. Pokud by to byl Honzík, nebo Tomášek, Adámek a jiná frekventovaná jména a mě by se strašně líbilo, tak bych ho dala, protože je jich stejně fůra a setkávat se se stejně pojmenovanými budou. Pokud by to bylo nějaké méně obvyklé jméno, tak bych ho nedala... My když vybírali jméno pro kluka, tak jsme vyřadili prakticky všechna frekventovaná jména, protože ty už v příbuzenstvu a mezi známými máme.. kolem nás jsou samí kluci od nula do šesti, takže se budou často setkávat a to jsem nechtělaa stejné jméno. Vybrali jsme Kryštofa, což není moc časté jméno a kdyby ho za měsíc dala sousedka, s jejímž dítětem se budeme často potkávat na hřišti, tak by mi teda velkou radost neudělala.
@vilmic jako to co ti udělali, to se prostě nedělá. Zvlášť když jsi jim před tím básnila, jak to jméno má pro tebe symbolický význam a tak... Zorinka je moc hezké jméno. Jsem zvědavá, jak se rozhodnou, jeslti ho nakonec dají nebo ne..
@vilmic Tyyyjo,tak to je ta svagrova teda pekna mrcha,kdyz ti naprimo slibila,ze to tvoje jmeno nedaji,a pak je schopna to porusit, podivat se ti do oci a jeste vymyslet trapnou historku o tom,ze to nasli na wikipedii... Mrcha jak prase!
@gita17 omg. Ty máš dost. Priběh, že si mě to našlo samo + mý další důvody. V tom filmu to byl krásný člověk s pohnutým osudem, za to ovšem jméno nemohlo. Jak jsme psala, má to pro mě ještě jinou životní symboliku. Kdybych nemohla pojmenovat dítě stejným jménem jako nosil někdo, kdo spáchal sebevraždu, asi by mi moc jmen nakonec nezůstalo.
Tak ja taky chápu, ale dneska,když už odpluly hormony to vidim taky jinak. Než jsme se definitivne dozvěděli, že čekáme holčičku, vypadalo to na kluka. A me se líbil Vojta. Do toho přišla moje ségra, že toho nemůžu, že toho chce ona a hotovo.Ona ani nebyla tehotna..dodneška nemá představu, jak strasne me nasr..no naštěstí máme princeznu a manžel Vojtu stejne zakázal nakonec 😀
Ja kdyz si porizovala kocoura tak jsem mu chtela dat jmeno Jonas. Ted se i dost dava detem, tak jsem se radeji segry zeptala, zda nad nim neuvazuje. Nastesti neuvazovala, takze kocour mel jmeno 😉 takze bacha i na jmena zvirat 😉
@bru_cka Jméno sousedovoce dítěte bych neresila a dala, jaké se mi libi. Nikde totiž není dáno, že jméno vašeho dítka bude unikátní navždy - třeba se pristi tyden do sousedství přistěhuje dítě s tím samym jménem..
Znám rodinu, kde mají dvě anetky (ona jednu z předchozího vztahu a on taktéž) a taky fungují🙂
@vilmic jee, my taky máme Zorinku, a je to super jméno. Klidně ho své budoucí holčičce dej, když Ti ho ukradli. Není jich moc a pokud jsou takový a ze všech holčičích jmen, která jsou, si vybrali to Tvé, stejně se s nimi asi moc stýkat nebudete. Holčičku Zorinku Ti přeju!!! 🙂 Druhou máme Ninu. Jsou holky dobrá dvojka. Takže hodně štěstí 🙂
@japona To jako fakt? Četla jsi jak to bylo? Že oni neměli ponětí, jaké dají jméno, vilmic v dobrém rozmaru prozradila, jaké je její vysněné jméno holčičky.. A ještě je požádala, aby tohle nedávali... a obratem ruky se to stalo i jejich vytouženým jménem? Mně to teda normální nepřijde, podle mě jsou fakt divní, a nechápu, že jim není hanba
@pavlinar Na jednu stranu rozumim, že to naštve. Ale dokážu si představit, že fakt jméno neměli a jak si opakovali to cizí "vysněné" jméno, zvykli si na něj a začalo se jim líbit. Asi bych "pojmenovala" nenarozene mimino dřív než se to jejich narodí, aby cela široka rodina věděla, že ja byla první, kdo to jméno pouzil, a doufala, že si to svagri ještě s tím jménem rozmysli..
Všem rozeslat fotky z uzv s popisy "Zorka na vás mává", slavit "její" jmeniny apod. 🙂
Já hrozně chtěla Marka, a 14 dní před porodem porodila jedna paní, která bydlí nedaleko nás a má stejné přímení (nejsme příbuzné, jen shoda náhod) a dala Marka myslela jsem, že mě trefí. Tak nakonec máme Romana, protože kluci se budou potkávat, jsme menší městečko a pravděpodobně spolu budou chodit do školy, tak mi to přišlo blbý..ale bylo mi to hodně líto
Já si vzpomínám na kolegyni, co měla vymyšlené jméno Lola. Řekla to kamarádce a ta tak pojmenovala svou dcerku, která se narodila pár týdnů před dcerkou kolegyně. Tak kolegyně nakonec vymyslela jiné podobně znějící a mrzelo ji to ještě roky, že o to puvodní jméno přišla. Tohle kamarádky nedelaj. Zvlášť u nepříliš častých jmen.
Ale taky mám známou a ty mají s jednou z nejblizsich kamarádek obě Adámka. Ta co ho měla později, se té první zeptala, jestli jí to nebude vadit a ta svolila
@japona To máš pravdu, že zas jak se dostane jméno do uší, tak se začne líbit. Mně se to stalo několikrát, že na poprve jsem si řekla třeba u plánovaného jména kolegyně, že to fakt ne.. Pořád jsem viděla herečku Zázvorkovou 🙂) a jak to opakovala, tak se mi to dostalo do hlavy, začlo to znít...
nicméně stejně bych to neudělala. Velmi blízká kamarádka pojmenovala teď dceru jménem, co mám v hledáčku, nevědomky. Myslím, že by jí ani nevadilo, kdybych ho též použila. Ale ne, radši si dostanu do uší jiné pěkné jméno 🙂

@vilmic No to se Ti nedivim. Ja taky vybiram jmena, ktere se skoro nepouzivaji a pak se nekde nejake ditko s takovym jmenem vynori a me to uplne dopali!! Ja si spis myslim, ze to je jejich drzost. A ona bude pekna potvora. Nejhorsi je, ze v tehle situacich je ten druhy za blbce a ne oni. Podle me se na to proste upnula, nazdar a Ty mas smolika.. Nic s tim nenadelas, rekla bych ze ted ho na fest daji, ale je to teda pekna svinarna! Promin, ale pospinili tim vedome Tvuj sen a to se proste nedela!!