icon

Druhotrimestrální screening - platí se?

adells
14. kvě 2019

Ahoj holky ;)
Zitra jedu do Plzně na 2. screening
Slyšela jsem, že ten druhý se neplatí. Je to pravda?
Diky☺

coolca
•
14. kvě 2019

@adells ano. Druhý ani třetí.

petulejan
•
14. kvě 2019

nevím jak v Plzni,ale já první platila,ten mi proplatila pojišťovna,druhý jsem platila bez proplacení a třetí byl zdarma.

cizinkaa
•
14. kvě 2019

Plati. Od lonskeho noveho roku 1000,- pojistovny hradi pouze v pripade rizika. Vyzkouseno letos v Plzni. 😉

cizinkaa
•
14. kvě 2019

@coolca spatna informace, priste si to radsi overte 😉

lilie16
•
14. kvě 2019

@adells druhy screening si musis zaplatit a pojistovna ho neproplaci. Pokud si u sveho gynekologa vyzadas zadanku, budes mit screening zdarma 🙂

kacomora
•
14. kvě 2019

@cizinkaa Ja tedy letos v unoru 2. screening neplatila. Asi zalezi na pracovisti a meste.

anita003
•
14. kvě 2019

Blbost záleží na gynekologovi... Já neměla žádné potíže a i přesto jsem ho neplatila... Na druhou stranu je množství ženských, kterým ho zaplatit nechají... Tak nepište jako fakt, že se od loňska platí, když to není pravda...

pavlina212
•
14. kvě 2019

Myslím, že je to podle kódu na žádance. Pokud je tam 63411, neplatí se, ale gynekologové často píšou nějaké nadstandartnější screening a ten už si platíš sama. Jinak já byla minulý týden v Plzni a platila jsem 1000,-.

adells
autor
•
14. kvě 2019

@pavlina212 no ja žádnou žádanku nedostala. Jen letak kam se objednat... jednou jsem tam uz byla a platila jsem 1000 kc a ted jdu znova... tak asi taky budu zas platit☺

luckastep
•
14. kvě 2019

Platila jsem pouze první. Druhý a třetí screening byl zdarma (v Havlickove Brode) . To samý 2x genetický utz v HK také bez placení (měla jsem žádanku od gynekologa)

zavodnice
•
14. kvě 2019

Druhy se neplatí, pokud je to na žádance od doktora. Když tam napíše samoplatce, člověk si to hradí. Nebyla jsem riziková a hradila to pojišťovna.

coolca
•
14. kvě 2019

@cizinkaa pardon. Odpovídám podle toho, jak to bylo u mě. Pro příště si však nastuduji, jak to probíhá v Praze, Plzni, Ostravě i Horní Dolní a teprve potom budu něco odpovídat 🙂))

luca293
•
14. kvě 2019

Platí ho jak kdo. Byla jsem na něm v březnu v Brně v prenatalu a gynekoložka mě vypsala žádanku, ale říkala mě, že jsem mladá a bez problémů, tak že to po mě budou možná chtít zaplatit, nakonec jsem nic neplatila. 🙂 Ale sestrenka, která tam byla o půl roku dřív a je o 8 let starší, tak platila.

merope
•
14. kvě 2019

Mě říkala gynekoložka, že se mám zeptat, zda chtějí žádanku, abych to neplatila. Byla jsem na stejném pracovišti jako na prvotrimestriálním a hned mě objednali na ten druhotrimestriální a neplatila jsem nic a ani se nikdo po penězích neptal.

Ale já neplatila ani ten prvotrimestriální. Je to fakt pracoviště od pracoviště.

malinkaelinka
•
14. kvě 2019

Já screeningy absolvuju u svého gynekologa, první placený, druhý už ne.

vaseli16
•
15. kvě 2019

Ja teda druhy screening neplatila...jen prvni

aniikaa
•
15. kvě 2019

Ano platí se i druhý, aspoň v Plzni..jdu sice až 28.5. ale mám žádanku a i při objednání mi bylo řečeno že to bude stát 1000kc při prvním mimču sem neplatila,ale mám letáček z Plzně z genetiky kde píšou že od roku 2019 se platí 1000kč

maximys
•
16. kvě 2019

Zavolej si na pojišťovnu. Screening ve 20.tt je normálně pořád hrazen pojišťovnami, žádná změna nenastala. Pouze určitá centra odmítají dělat ten základní, protože se jim to nevyplatí, a proto se to někde platí a někde ne. Pojišťovny to neproplací právě z důvodu, že je tento úkon normálně pojišťovnou hrazen. U nás v centru mi normálně dělali superkonziliarni (to je ten navíc placený) jen u první dcery zdarma, pak na ně pojišťovna udělala bububu, že to dělají každýmu, když není indikace, tak začali nabízet základ nebo s příplatkem. Pokud by se jim na základu něco nezdálo, pošlou tě na ten superkonziliarni tak jako tak, akorát zadarmo. Tudíž jsem si nechala udělat základ.