icon

Jak reagovat když zaměstnavatel dělá problemy

stihule
25. zář 2019

Ahoj holky, potrebuju poradit nebo se spis vypovidat. Jsem v 19tt a uz pres tyden jsem nachcipana. Dnes jsem zustala doma s teplotou, sotva lezu. Ale protoze delam u ,,soukromnika" tak mi hned psal, ze to takto teda nejde abych si zustala doma. Ze mam zitra prijit. Ja jsem takovy tele, ze bych snad i sla. Celej den v praci stojim, taham baliky a jim vlastne za pochodu. Takze zadny odpocinek nehrozi. Uz jsme o jedno mimco prisli, tak ted premyslim, zda jit na neschopenku nebo to preckat. Diky za vase nazory

barulina
25. zář 2019

Jsi tehotna, nemocna, co chces od nas slyset?

pipi_puncocha
25. zář 2019

Upřednostnila bych miminko a své zdraví před (zjevně neempatickým) zaměstnavatelem.... celkem bez váhání.

widowblack
25. zář 2019

Na neschopenku a vylezet pořádně to nachlazení !

stihule
autor
25. zář 2019

Diky, zitra jdu k doktorovi. To bude od neho neprijemnych zprav 😏

linee
25. zář 2019

@stihule tak ono kdyz si tehotna tahat baliky nesmis, ne? navic, bud si nemocna a je ti spatne a pujdes na PN a nebo se domluvis s dr. na rizikove do konce a nebo to preckas a pujdes do prace. Jak pise @barulina - jsi tehotna, navic nemocna, co bys poradila sama kamaradce?

barulina
Autor odpověď smazal
lilian2111
25. zář 2019

@barulina všude jen rejpeš, ale poradit neumíš.

stihule
autor
25. zář 2019

Ono je to prave na prd. Ja jsem tam vlastne na vse sama. Takze se honim abych vse stihla a mohla vyzvedavat syna ze skolky. Letos jsem mela jen 14dnu dovolenou. Jinak nic. Ale jo, jdu k doktorovi. Uz se fakt necitim.

barulina
25. zář 2019

@lilian2111 jo? Aha, neradim tam kde jenstupidni nazor draha. A navic nevidim ze bych s tebou diskutovala ;)

merope
25. zář 2019

@stihule Podle všeho děláš manuální práci. Podobnou a s lepším šéfem nejspíše najdeš kdekoli. Jako těhotnou tě ani vyhodit nemůže. Když odejdeš, bude mít možná problém vůbec místo tebe někoho najít (což teda stejně bude muset hledat, protože tam nejspíše vydržíš už jenom chvíli a končíš). Tak na něj kašli a pokud jsi nemocná, šup na neschopenku.

pipi_puncocha
25. zář 2019

@stihule Samozřejmě je to na vás, ale stres a fyzické přetížení určitě není pro miminko ani těhotnou ženu to pravé... Kor když vám zaměstnavatel není ochoten vyjít vstříc. Já jsem taky takový dobrák, že vždycky skáču jak autorita píská, ale v těhotenství jsem si fakt dupla, protože kdyby se něco s malým stalo, nikdy si to neodpustím. Určitě se běžte vyležet a s návratem bych nespěchala.😊

ninive211
25. zář 2019

Tak pokud máš teploty a sotva lezeš, tak snad automaticky PN, i kdybys nebyla těhotná...v tomto bych byla sobec a myslela na mimčo, on si to šéf v ptáci nějak udělá, ale přecházet nemoci není dobrý (kdyby to byla třeba jen rýma bez teplot, ale jak jsou teploty, není absolutně co řešit).

klea81
25. zář 2019

@stihule vypni si telefon, na neschopence nejsi v práci

mourovatakocka
25. zář 2019

Na neschopenku a v případě fyzicky náročné práce uvažuj nad rizikáčem.

stihule
autor
25. zář 2019

Domluvim se zitra s doktorem. Je fakt, ze jsem permanentne ve stresu. Takze klidek by se mi vazne hodil. Diky za nazory.

dat
25. zář 2019

@stihule rovnou bych sla.na riziko....at je ti lepe 🙂

texetka
26. zář 2019

@stihule neschopenka a pak rizikové. Zaměstnavatel tě měl dát i na jinou práci, když jsi těhotná. Vůbec bych se s ním nebavila.

linee
26. zář 2019

@stihule jinak se podivej treba sem https://www.maminka.cz/clanek/na-co-mate-narok-... nebo https://www.bozpinfo.cz/prerazeni-na-jinou-prac.... Vim, ze realita je casto jina, hlavne kdyz si jedina v praci a u soukromnika...ale podivej se na ty clanky a rozhodni se. Drzim palce.

linee
26. zář 2019

@lilian2111 nevim, co je mezi tebou a @barulina, ale za mne ma pravdu. Je tehotna, nemocna s teplotou a co ji napises - jdi do prace, to bude dobry? I kdyby tehotna nebyla, ja jsem zastance do prace nemocna s teplotou nelezt...

sudylichozrout
26. zář 2019

@lilian2111 tady se musim @barulina zastat. Na takovou otazku fakt existuje jen jedna odpoved, zakladatelka ji sama zminila. Co ji name rici, at jde nemocna a tehotna tahat baliky? Asi ne, ze?

biedronca
26. zář 2019

@stihule Tak jak to dopadlo? Věřím,že jsi na PN? Nemocná, těhotná tj. okamžitě nemocenská a rizikové. 🙂

stihule
autor
26. zář 2019

Holky mam neschopenku. Takze sem rada. Ja se potrebovala proste jen poradit. Tak diky vsem za reakce. Mejte pekny den

barulina
26. zář 2019

@sudylichozrout dik, slecna nevi kde vsude radim a komu tak se me nedotyka ;)

sudylichozrout
26. zář 2019

@stihule Tak at je ti brzy lepe 🙂

lilian2111
28. zář 2019

@barulina se mnou ani diskutovat nemusíš, to byl zase můj názor 😉

barulina
28. zář 2019

@lilian2111 ;) krasny den. A priste prosim o nazory az me budou zajimat. Ten tvuj me nezajima vubec.

lilian2111
12. zář 2020

@barulina A mě nezajímá že tě nezajímá 🤷🏻‍♀️😅 jsi na diskusním fóru, názory tu jsou budou ať se ti líbí nebo ne. Pěkný den!

barulina
12. zář 2020

@lilian2111 no a pontak dlouhe dobe me nezajima uz vubec 😆 konec diskuze 😆