icon

Kdy jste během 1. těhotenství začaly pociťovat pohyby?

sandy2805
25. únor 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat, kdy jste během prvního těhotenství začaly pociťovat pohyby? Já jsem ve 20 týdnu a zatím nic, tak mi leží brouk v hlavě, jestli je vše ok, i když to třeba můžu pocítit déle.. ale znáte to, strach je hrozná věc.

Strana
z3
konekokira
27. dub 2016

@zizibou někdy je to jako bublání, prostě pocit, že se ti honí břicho a jindy to jsou opravdu kopy 🙂

tadulinek
27. dub 2016

Já teda za sebe musí říct,že jsem si počkala.Pořádně někdy 6-7 měsíc.Ale asi to bylo kvůli placentě která se mi prý nějak dotýkala stěny břicha.Strašně jsem se na to těšila a pořát to nepřicházelo.Pak jsem si to ale užívala.Krásný pocit!!! 😉 😉 😉

monikagurthova
27. dub 2016

@zizibou To je různé ja cítila nejdřív jakoby simrani a pak takové bublinky a pak najednou kolem 20tt kopanec jak se sluší a patři 🙂

hanpavka
16. kvě 2016

@sandy2805 Jsme na tom stejně, taky jsem 20 týden a zatím nic necítím. Teda až na bolesti břicha, které připomínají menstruační bolesti, tak jsem z toho dost nesvá :-/ Musíme vydržet, snad se obě už brzo dočkáme. 🙂

hanpavka
16. kvě 2016

Holky, pohyby cítíte jenom když ležíte? Já myslela, že je to jedno, že to poznám i v sedě u telky 🙂

sandy2805
autor
16. kvě 2016

@hanpavka Já už jsem 31 týden a pohyby jsem začala cítit kolem 22 týdne.... Ze začátku vážně jen večer v posteli, když jsem byla v klidu, teď už pořád.

nike2015
16. kvě 2016

Není třeba plašit, já první pohyby cítila až někdy v 23tt. Jinak pohyby jsem ze začátku cítila po nějaké námaze, delším chození a nebo delším sezení (hlavně v MHD 🙂 ). Pak už to bylo pořád. 🙂

alisea
16. kvě 2016

Prvni kopanec v 17 tt.

anomisv
17. kvě 2016

Já jsem dnes 17+0tt a absolutně netusim co cítím, někdo píše bublinky někdo motýli křídla ci simrani no já nerozeznání zatím pohyb od miminka či střev, večer když sem plná jídla a mám radost že něco cítím mi přítel řekne že tam šplouchá ten kýbl polívky co jsem snědla takže vůbec netusim co cítím. 😕😔

weronikad
21. kvě 2016

Já už tak v 19 týdnu, ale to je i podle toho jak je to miminko akční🙂 Co jsem teď byla na druhém vyšetření v prediku ve 21týdnu tak i doktorka se musela smát, jak tam malý pořád boxuje a na to jak je to mimi ještě prťavé dost to jde cítít a kolikrát se mi z toho zvedá žaludek😀

englerova14
21. kvě 2016

17tt takové ty 'bublinky', o týden později kopanečky🙂

qz
21. kvě 2016

Slabe simrani 18.tyden asi 🙂

lucina90
29. kvě 2016

V 19.týdnu, a o týden později už jsem si byla jistá, že to nejsou střeva 🙂

pavcatko
8. čer 2016

@sandy2805 Já až 22tt- i ted je to jen párkrát za den ale mimi je v pořádku 🙂

shui_xian
13. zář 2016

V 18tt, ale to jsem si akorát říkala "že by to už bylo ono?" Moc poznat to není - jen takové lehounké zaševelení v bříšku. Kdybych neležela a nebyla v klidu, vůbec bych si nevšimla... Teď ve 20tt už mám větší jistotu, že to není jen dozvuk večeře. 😉

veru2208
5. říj 2016

Já jsem cítila první pohyby ( takové převalování v bříšku) v 18tt+5, to cítil i tatínek, když si dal na břicho ruku. Pohyby den ode dne zesilují a je to nádherný pocit 🙂

verulez
9. říj 2016

Ahoj, jsem v 16. týdnu a na přelomu 15. a 16.týdne jsem najednou ucítila jakoby mě někdo v břiše krátce polechtal, nebo něco jako pocit bublinky ve vodě. Špatně se to popisuje, trvalo to jen chvilinku, ale bylo to příjemné. Zatím se to ještě znovu neopakovalo.

azalka123
10. říj 2016

V 19 tt, ale pak byli i dny, kdy jsem necítila nic 🙂

tahejhula
10. říj 2016

14+5 to bylo. Je to uplne individualni. Zavisi to na natoceni ditete, jeho celkove aktivite, ulozeni placenty, tukove vrstve bricha, atd. Podle me neni duvod plasit. 😉

renylu
15. říj 2016

Ahoj jsem v 16tt. Uz 2 tydny drobecka citim temer denne ( bublani v podbrisku, lechtani). Dnes je to ale 3.den, kdy necitim nic. Zacinam z toho byt nervozni a mam strach jestli je vse v poradku.? Muzete mi nekdo prosim poradit, nebo k tomu neco rict? Mate stejnou zkusenost? Jak casto citite detatko vy? Dekuju 🌸

marcela2222
15. říj 2016

ahoj, já zřetelně až 22.-23. týden

alikoaliko
15. říj 2016

Ahoj, poprvé jsem ucítila tři zřetelná ťuknutí 19+1 ve 4 ráno, když jsem nemohla spát. Asi pět dní nato jsem poprvé ucítila pohyb i při chůzi, že jsem se i lekla 🙂
A až tak 22+5 ucítil partner první zřetelné kopance i do ruky.
Placentu mám na přední stěně, tuková vrstva v normě bych řekla 🙂))

renylu
15. říj 2016

@alikoaliko ja mam placentu take na predni stene a jeste níže nasedající. Spis me děsí, že prcek uz tri dny odpociva a nedava o sobe vedet.

alikoaliko
15. říj 2016

@renylu Já jsem ji měla taky spíš dole, ale už se prý vytáhla výš. Někdy malou taky necítím delší dobu... ale většinou tak do 24 hod. se aspoň trochu ozve. Ale zatím bych tomu nějakou extra váhu nepřikládala. Třeba je jen otočená a kope do střev. Mi teď naposledy na utz seděla na zadku ve sklapovačce s nohama u hlavy a to bylo zrovna období pár dnů, kdy jsem ji cítila méně.

kajunka01
15. říj 2016

Pohyb vyloženě kopaneček jsem ucítila asi zhruba v 19tt 🙂 A kopal spíše večer a teď kope celý den a nenechá mě v noci ani vyspat :D

eliska2002
16. lis 2016

Ahoj tak mě poprvé prcek ďoubnul přesně v 16 tt. Bylo to jako by se mi začalo nafukovat břicho a potom jak cvrnknutí až jsem se lekla. A od tý doby ho skoro každý den cítím buď jemné šimrání nebo dloubanec který je i cítit když mám ruku na břiše a i vidět na těsnějších teplácích. Cítím ho když ležím na zádech a je to krásný pocit 🙂

zuzinka6
16. lis 2016

s první kolem 18t a s druhým v 15t na józe při prodýchávání do bříška.-)

misina01
17. lis 2016

V 18.týdnu 🙂

nevesta2708
22. led 2017

Pamatuji si to presne na den.. 16+1tt 😍

magicaetezzz
22. led 2017

@sandy2805
Ja jako prvorodicka 21 tt. A to mam placentu na brise, takze airback 👍 nicmene jsem 23 tt a takove to "kopani" to porad neni. Je to bublani, boxovani, a mozna i otaceni. Na poslednim UZ si frajerka opirala nozky o brisko, na pohodu👍

Strana
z3