Nemáme jméno pro naši holčičku 😞
Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.
Ja som si zaškrtala pre dievčatko asi 10 mien, vyhrala Zuzanka. Úplný top je pre mňa Adelka, ale tých je strašne veľa. Takže ten zoznam:Magdaléna, Helena, Hana, Dáša, Barbora, Lucia, Daniela, Adriana
Malo to byť meno rovnaké v CR aj SR, najlepšie medzinárodné a vhodné aj pre dospelú ženu, nielen pre dievčatko.A aby nebolo v TOP 10 najpoužívanejších mien.
@nupta tákže 🙂 mě se pro holčičku líbí jména - viktorie, valerie, vanda,m edita, regina, beata, brigita, laura, agáta, valentina, dorota, viola, marina, berenika, apolena, rebeka, leontina, olivie, tara, greta, kora. všechny mi přijdou neotřelý, většina z nich málo davaný a noblesní prostě. ale vítězný jméno pro moji jednou snad potenciální holčičku bude kordula.
U budouciho druheho mimca mam vybrane jmena kluk Jindrich, holka Stella.
Nám pomohlo pri vyberte to,že manžel chcel aby začínalo meno na R takže máme Richarda a Roberta
Ale pro holčičku sme mali vybraté meno Luisa👻
Upřímně? Nevím, proč se tím stresujete. Jsem ve 30tt a jméno nemáme a ani ho neřešíme. Děťátko dostane jméno až po porodu - až se s ním seznámíme podle toho, co se k němu bude hodit...
Ahoj. Já jsem chtěla moc Sofinku, už ji máme, tehdy jich ještě tolik nebylo.... Ted je jich jak hub po dešti, ale ne jejich vrstevníků. A zacalo se mi to líbit po filmu šifra mistra Leonarda, tam ta hlavni role byla Sofie a její děda ji říkal Sofí a princezna Sofí a to se mi líbilo. A další holku Máme Isabelku. Ještě se mi líbila Josefina ale to u nás neprošlo a známa má Rozárku , to se mi taky hodně líbí.
@lady_giraffe protože máme 3,5letou dceru a ta se pořád ptá, jak se sestřička bude jmenovat. Pr rodinu to bude překvapení 😉
k Jůlince se hodí Sofie, Žofie ... ale kdybych měla holčičku tak by to byla Anna .. Nebo Marie
@maxinkaa jeee to je jak u nas porad jsme vybirali a porad nic, me se teda uz od zacatku libila Eliska, ale manzel se porad nedokazal vyjadrit a vymyslel jina jmena. nakonec jsme jeli do porodnice s tim ze porad nevime, ja tam nahlasila Eliska, manzel to podepsal a bylo to 😀 nejvic jsem nesnasela jak se porad kazdy ptal jaks e bude jmenovat a jak kazdej se tvaril ze jeste nevime.
Holky, u nás to byla jasná volba - Adélka...😉
My rádi dáváme jména po někom z rodiny. Někdo to nemá rád, ale u nás je to populární. Já se jmenuju Magda po mamce, moje neteř se jmenuje jako já, můj syn se jmenuje po dědečkovi a dceři jsme dali jméno po babičce. 🙂
Mě přijde, že teď každý dává jména jako Viktorie, Sofie, Stela, Vanesa, Ema a musím říct že je to strašný, jak se každý snaží být hrozně originální, ale při tom ve finále jich bude nejvíc. V dnešní době mi chybí jména jako je Lucie, Veronika, Zuzana...
Známá má holky Julii a Josefinu
@eri399
@zandi
@dzogobela my mame Stellinku taky ve vyberu a musim rict na obranu ze je to region od regionu, u nas zatim o nejakem rozmachu nemuze byt ani rec. Nekdy je to holt slozity, kdyz se chce vybrat jmeno ktere neni v rodine, protoze ziji minimalne 2 generace a kdyz seskrtame jmena rodicu, sourozencu a chceme to vsechny hezky nakombinovat k prijmeni..tak holt v kazdy generacni vlne jedou nejaka jmena no. za nasich mamjnek to byly marcely, vlasty, milady, pak prislY lenky, petry , za me kolik je nas lucii ani nepocitam a tedka zas tatok vlna.☺
k Julii mi pasuje ,Natálie,Viktorie,Sofie.
@maxinkaa A co k Jůlince- Jasmínku třeba?? U nás do budoucna je favoritem č. 1 Lilinka a jako druhá varianta Jůlinka.. 🙂
ano, Sofie, Ema a Viktorie jsou teď moderní jména, ale v žebříčku nejčastěji dávaných jmen zaujímají až 7. 8. a 10. místo, tak nevím, proč nezmiňujete třeba Elišku, Terezu, Annu, Adélu a Karolínu, že je jich teď mraky, když jsou v žebříčku před nimi 😕
@victress jojo tak Karolínka se mi líbí taky ale měla by dlouhé jméno pro nás zatím Lily vede ale jak budeme těhu, jistě se to vyvrbí ještě jinak u chlapečka je víc než jasno 🙂
Mě se líbí kupa ženských jmen, třeba Karina, hned první v kalendáři. Co zkusit výběr třeba podle abecedy nebo podle četnosti? - viz http://svatky.centrum.cz/jmenny-seznam/?gender=1

@maxinkaa Aha 😅 Já se výklady jmen neřídím 😉 Přečtu si třeba výklad, ale neovlivňuje mě to při výběru.