icon

Nemáme jméno pro naši holčičku 😞

maxinkaa
13. dub 2016

Holky,pořád nemáme jméno pro naši holčičku,pořád se nám nelíbí žádné tak, že bychom řekli, Jééé, to je ono. Ještě na to máme 3 měsíce,ale už mě to znervozňuje 🙂 Co vám pomohlo s konečným výběrem? Doma už máme Julinku.

nunacek
13. dub 2016

@maxinkaa Aha 😅 Já se výklady jmen neřídím 😉 Přečtu si třeba výklad, ale neovlivňuje mě to při výběru.

bajana
13. dub 2016

Ja som si zaškrtala pre dievčatko asi 10 mien, vyhrala Zuzanka. Úplný top je pre mňa Adelka, ale tých je strašne veľa. Takže ten zoznam:Magdaléna, Helena, Hana, Dáša, Barbora, Lucia, Daniela, Adriana
Malo to byť meno rovnaké v CR aj SR, najlepšie medzinárodné a vhodné aj pre dospelú ženu, nielen pre dievčatko.A aby nebolo v TOP 10 najpoužívanejších mien.

soleilll
13. dub 2016

@maxinkaa My jsme hodně při zemi - Anna, Alena, Lucie, Gita, Nela, mně se líbila i Stela, Zoe, Rút, Lea (Leona) nebo Zita, ale muž je zamítl. 🙂 A taky dám hodně na výzman jmen.

slecnajohanna
13. dub 2016

@nupta tákže 🙂 mě se pro holčičku líbí jména - viktorie, valerie, vanda,m edita, regina, beata, brigita, laura, agáta, valentina, dorota, viola, marina, berenika, apolena, rebeka, leontina, olivie, tara, greta, kora. všechny mi přijdou neotřelý, většina z nich málo davaný a noblesní prostě. ale vítězný jméno pro moji jednou snad potenciální holčičku bude kordula.

aklin
13. dub 2016

U budouciho druheho mimca mam vybrane jmena kluk Jindrich, holka Stella.

mrskato
13. dub 2016

@bajana my máme také Zuzanku 🙂 ...teď bych chtěla Johanku nebo Gabrielu.

stesil
13. dub 2016

Nám pomohlo pri vyberte to,že manžel chcel aby začínalo meno na R takže máme Richarda a Roberta

stesil
13. dub 2016

Ale pro holčičku sme mali vybraté meno Luisa👻

lady_giraffe
13. dub 2016

Upřímně? Nevím, proč se tím stresujete. Jsem ve 30tt a jméno nemáme a ani ho neřešíme. Děťátko dostane jméno až po porodu - až se s ním seznámíme podle toho, co se k němu bude hodit...

sofinkaaisabelka
13. dub 2016

Ahoj. Já jsem chtěla moc Sofinku, už ji máme, tehdy jich ještě tolik nebylo.... Ted je jich jak hub po dešti, ale ne jejich vrstevníků. A zacalo se mi to líbit po filmu šifra mistra Leonarda, tam ta hlavni role byla Sofie a její děda ji říkal Sofí a princezna Sofí a to se mi líbilo. A další holku Máme Isabelku. Ještě se mi líbila Josefina ale to u nás neprošlo a známa má Rozárku , to se mi taky hodně líbí.

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@lady_giraffe protože máme 3,5letou dceru a ta se pořád ptá, jak se sestřička bude jmenovat. Pr rodinu to bude překvapení 😉

p_ch
13. dub 2016

k Jůlince se hodí Sofie, Žofie ... ale kdybych měla holčičku tak by to byla Anna .. Nebo Marie

tulikiss
13. dub 2016

@maxinkaa jeee to je jak u nas porad jsme vybirali a porad nic, me se teda uz od zacatku libila Eliska, ale manzel se porad nedokazal vyjadrit a vymyslel jina jmena. nakonec jsme jeli do porodnice s tim ze porad nevime, ja tam nahlasila Eliska, manzel to podepsal a bylo to 😀 nejvic jsem nesnasela jak se porad kazdy ptal jaks e bude jmenovat a jak kazdej se tvaril ze jeste nevime.

tulena
Autor odpověď smazal
hanulinecka111
13. dub 2016

Holky, u nás to byla jasná volba - Adélka...😉

maxinkaa
autor
13. dub 2016

@tulikiss právě🙂

victress
13. dub 2016

@maxinkaa jak už bylo řečeno nabízí se Stella podle přání dcery nebo i ta manželova Alexandra je krásné jméno, mně osobně se líbí Diana, Adriana, Laura, Linda, Melissa, Timea 🙂

maggi
13. dub 2016

My rádi dáváme jména po někom z rodiny. Někdo to nemá rád, ale u nás je to populární. Já se jmenuju Magda po mamce, moje neteř se jmenuje jako já, můj syn se jmenuje po dědečkovi a dceři jsme dali jméno po babičce. 🙂

eri399
13. dub 2016

Mě přijde, že teď každý dává jména jako Viktorie, Sofie, Stela, Vanesa, Ema a musím říct že je to strašný, jak se každý snaží být hrozně originální, ale při tom ve finále jich bude nejvíc. V dnešní době mi chybí jména jako je Lucie, Veronika, Zuzana...

dzogobela
13. dub 2016

@eri399 Je fakt, že těch Sofií, Stell a Viktorek je teď fakt hodně 🙂 a mně se třeba ni jedno z těch jmen nelíbí 😀 my máme favoritku Štěpánku, ale zase řešíme, že je to dlouhé jméno a navíc se nedá moc modifikovat 🙂

bureska
13. dub 2016

Známá má holky Julii a Josefinu

zandi
13. dub 2016

@maxinkaa My chtěli Emu, ALE Em, Stellinek, Sofinek a Vanesek je teď všude mraky. Tak jsme vymysleli Lindu. Ovšem bude to kluk, takže máme po ptákách 🙂

kotty
13. dub 2016

@eri399
@zandi
@dzogobela my mame Stellinku taky ve vyberu a musim rict na obranu ze je to region od regionu, u nas zatim o nejakem rozmachu nemuze byt ani rec. Nekdy je to holt slozity, kdyz se chce vybrat jmeno ktere neni v rodine, protoze ziji minimalne 2 generace a kdyz seskrtame jmena rodicu, sourozencu a chceme to vsechny hezky nakombinovat k prijmeni..tak holt v kazdy generacni vlne jedou nejaka jmena no. za nasich mamjnek to byly marcely, vlasty, milady, pak prislY lenky, petry , za me kolik je nas lucii ani nepocitam a tedka zas tatok vlna.☺

soyevita
13. dub 2016

@maxinkaa Tak ji dejte Stella-hvězda a je to😉

denousek
13. dub 2016

k Julii mi pasuje ,Natálie,Viktorie,Sofie.

martinkamoj
13. dub 2016

@maxinkaa A co k Jůlince- Jasmínku třeba?? U nás do budoucna je favoritem č. 1 Lilinka a jako druhá varianta Jůlinka.. 🙂

victress
13. dub 2016

ano, Sofie, Ema a Viktorie jsou teď moderní jména, ale v žebříčku nejčastěji dávaných jmen zaujímají až 7. 8. a 10. místo, tak nevím, proč nezmiňujete třeba Elišku, Terezu, Annu, Adélu a Karolínu, že je jich teď mraky, když jsou v žebříčku před nimi 😕

victress
13. dub 2016

@zandi a chlapec se bude jmenovat jak?

martinkamoj
13. dub 2016

@victress jojo tak Karolínka se mi líbí taky ale měla by dlouhé jméno pro nás zatím Lily vede ale jak budeme těhu, jistě se to vyvrbí ještě jinak u chlapečka je víc než jasno 🙂

salot
13. dub 2016

Mě se líbí kupa ženských jmen, třeba Karina, hned první v kalendáři. Co zkusit výběr třeba podle abecedy nebo podle četnosti? - viz http://svatky.centrum.cz/jmenny-seznam/?gender=1

Strana