icon

Strach, angel sounds. Uklidníte mě?

tynule123
12. pro 2020

Ahoj všem,
Mám na vás prosbu a zároveň se chci uklidnit, že je na tom někdo podobně. Jsem aktuálně 15+1 tt a za boha nemůžu najít srdíčko miminka přes Angel sounds. Vím, že v tomhle týdnu má být slyšet určitě a docela mám strach, že ho nemůžu najít. Všude čtu i špatná těhotenství, tak mám prostě velký strach. Máme to dárek k Vánocům rodině. Na kontrole jsem byla 30.11 a srdíčko bilo. Další kontrola až 4.1. Teď jdu v pondělí na odběry, tak je zkusím ukecat na rychlou kontrolu. Ale chci vědět, že někdo také srdíčko nenašel v 15+1 tt. Díky za odpověď.

Strana
z3
veroniquecz
12. pro 2020

@marketa_1983 mě angel sound vždy uklidní, chce to s nim jen umět pracovat. Rozhodne bych neprohlasovala, ze je k ničemu.....

veroniquecz
12. pro 2020

@tynule123 používáš olej nebo gel utz? Mě jde poslouchat poradne jen s tím gelem....

ruzova_pastelka
12. pro 2020

Angel sounds a vůbec domácí dopplery nejsou považovány za bezpečné. Chápu, že to může uklidnit, ale mít klid a riskovat zdraví dítěte mi jako dobrý obchod nepřijde.

@tynule123 Já bych tu věc vyhodila a soustředila se na svou psychickou pohodu. Pusť si film, projdi se, dej si čokoládu, cokoliv, co ti pomůže. Když najdeš srdíčko, tak co? Minutu po tom, co to vypneš, už tam být nemusí, ujistí tě to pouze na vteřinu. A časté používání takových přístrojů není dobré pro zdraví miminka (i podle WHO, to nejsou žádné ezoterické kecy). Mít strach k mateřství a těhotenství patří. Je to nepříjemné, je to velký boj sama se sebou, ale pokud se ho naučíš zvládat dřív, než dítě přijde na svět, sama za sebe a bez berliček, uděláš pro své dítě to nejlepší, co v tuhle chvíli vůbec jde.

kuttu
12. pro 2020

@ruzova_pastelka Tak mě např.zachranil angelsounds duševní zdraví po 3 nevydarenych tehotenstvich...za mě vynález století, poslouchala jsem pokaždé,když me přepadl strach,nebo kdyz se malá nějakou chvilku nehýbala a žádné následky nemá

marketa_1983
12. pro 2020

@veroniquecz Vůbec neříkám, ze je to věc k ničemu 😉 Jenom říkám, ze to přinese více starosti, než-lí radosti 👍 Stres v těhotenství není dobře, na tom se určitě shodneme. A jde vidět podle komentářů, ze spoustu maminek to nejednou minimálně znervóznělo 😉. Ve výsledku, ať si každý koupí co chce a co si myslí, že mu pomůže 🥰 Důležité je, že naše rodiny, děti a muži budou šťastní 😍

veronika9595
12. pro 2020

@marketa_1983 ono to záleží na člověku a na tom co ho stresuje víc. Moje kamarádka když byla těhotná tak odmítala vůbec vyslovovat natož se zajímat o nějaké možné komplikace, a já naopak potřebuju o všem vědět, abych byla případně psychicky připravená a vědět co může nastat mne nestresuje zdaleka tolik jako nevědět nic. S tím Angelem to je podle mne podobné, každá žena si musí sama zhodnotit, zda je pro ni větší stres čekat měsíc do příští kontroly a netušit zda je dítě živé, nebo zda někoho mnohem víc vystresuje hledat srdce když se zrovna nedaří. Určitě bych netrvdila že je to zařízení samo o sobě špatné, protože to lidi víc stresuje, spíš bych řekla že to není pro každého 🤷🏻‍♀️ 🍀

jjasmina
13. pro 2020

@tynule123 právě z toho důvodu jsem se tehdy rozhodla ho nekoupit, jen další stres

astyna88
13. pro 2020

Já jsem teda našla srdíčko vždy v pohodě od 12tt a to jsem měla vždy placentu vepředu. Naopak jsou daleko citlivější než kdejaký walkman u doktorů. Dokonce jswm i zjistila vadu srdce u manžela, když jsem si ho chtěla z legrace poslechnout. Jak rádi holky, hledat hodně nízko, okolo pupku. Město naopak uklidnilo, když byl plod už větší a moc se nehýbal.

Pokud ho za celý den nezachytite, určitě bych jela na pohotovost.

me_druhe_ja
13. pro 2020

Taky nejsem příznivec. Většinou to akorát vystresuje....Nehledě na to, že si taky myslím, že to není super používat tohle třeba denně. A jak bylo psáno výše: srdíčko si poslechnes a za minutu to může být jinak.
Je to holt příroda - stále nejsme a nikdy asi nebudeme schopni ovlivnit vše. Někdy prostě těhotenstvi nevyjde, někdy se něco špatně poskládá a narodí se nemocný dítě....To je život, to je příroda....A je opravdu zbytečné se stresovat. Miminkovi nejvíc pomůžeš, když budeš v klidu.

mamikry
13. pro 2020

@marketa_1983 Souhlasim. Ja mam s AS smutnou zkusenost. Misto, abych jela hned na pohotovost, cekala jsem dva dny, ze najdu srdicko jeho pomoci. Nenasla. Nepomohl by uz stejne nikdo, ale ja nemusela zit dva dny v totalni nejistote a silenem stresu a strachu. U dalsiho uz ho nemam. Radsi do nemocnice, nez zazit znovu to strasne ticho.

gruyerre
13. pro 2020

Pro mě nebyl AS stresem, ale naopak uklidněním, protože jsem pohyby dítěte moc necítila, tak jsem si poslechla, jestli je slyšet srdíčko. V posledních týdnech jsem občas kontrolovala, jestli má srdíčko správnou frekvenci.
@tynule123 podle toho, co popisuješ, mně přijde, že máš vadný AS... Držím palce, ať je to v pořádku

nagojka
13. pro 2020

Devcata muzu se zeptat jak a cim tenhle pristroj ublizuje miminku??ja doposud netusila ze neco takoveho vubec existuje...

ruzova_pastelka
13. pro 2020

@kuttu Je dobře, že sis našla svůj způsob. Riziko neznamená, že následky nastanou u každého. Ale tohle bych já za sebe prostě neriskovala.

gruyerre
13. pro 2020

@nagojka nic takového nebylo prokázáno, aspoň co já vím. Ráda si přečtu nějaký výzkum, jestli sem holky, co píši o škodlivosti, dají odkaz.

pinkyy
Autor odpověď smazal
pinkyy
13. pro 2020

@tynule123 ja taky hledala srdicko dlouho, pak jsem ho nasla nekde u pupiku, ale bylo to pokazde jinde, to dite se tam hodne stehuje. Ten tep je hodne rychlej, zni to jako bouchani do plechu nebo jak to popsat🙂

ruzova_pastelka
13. pro 2020

@gruyerre Můžu ti sem naházet desítky studií, co to prokázaly a ty mě na oplátku desítky jiných, kde se to neprokázalo. Momentálně se to intenzivně zkoumá (ultrazvuk i doppler) a je pravda, že nelze říct, že v budoucnu nezjistíme, že obavy byly zbytečné. Ale... já jsem poměrně dost přesvědčená, že v situaci, kdy existuje řada relevantních studií, co riziko prokazují, WHO doporučuje 1-2 normální ultrazvuky v těhotenství a dopplery nedoporučuje vůbec, obdobné doporučení platí nově i v ČR a doporučované množství ultrazvuků v těhotenství se omezuje v řadě západních zemí, v takové situaci považuji používání domácích dopplerů bez patřičného vzdělání (což většinou znamená moc dlouho a moc často) za zbytečný risk. Každý si to posoudí sám, ale k prostudování doporučuji minimálně tyhle dva zdroje: https://www.fda.gov/consumers/consumer-updates/... https://extranet.who.int/rhl/topics/preconcepti...

gruyerre
13. pro 2020

@ruzova_pastelka ok diky, až budu mít čas, tak na to kouknu (na ten první, ten druhý mi nejde otevřít)

gruyerre
13. pro 2020

@ruzova_pastelka tak už jsem si to přečetla, super. Takže i na základě tohoto článku si myslím, že mohu v případném dalším těhotenství bez obav opět používat. Děkuji za odkaz 🌹

codal
13. pro 2020

Pro mě byl anglesound velká pomoc, protože jsem trochu hysterka a prostě jsem se bála. A vždycky když jsem cítila nejistotu, tak jsem si srdíčko poslechla. Kdybych ho nenašla, jela bych na pohotovost.
V 15 týdnů je možné, že srdíčko slyšet být nemusí, pokud je placenta na přední straně. I kopance může člověk pak cítit déle. Ale pokud se cítíš nejistá, jed na pohotovost, raději stokrát zbytečně než jednou pozdě.
@tynule123

queenp
13. pro 2020

@tynule123 Me nechtel AS najit srdicko ani muj tep , kdyz jsme pouzivali novy repraky, aby to slysel i manzel a prvni syn. Jen to sumelo, strasny ruchy a ani muj tep nic moc. Ale jakmile jsme to zapojili do klasickych sluchatek, ruch vymizel a krasne jsme vse nasli.

puhelin
13. pro 2020

@marketa_1983 Taky jsem si Angel Sounds poridila po ZT. Me by nic neuklidnilo, dokud jsem necitila pohyby miminka.

puhelin
13. pro 2020

@nagojka Cetla jsem, ze vydava nasobne vetsi teplo.

ruzova_pastelka
13. pro 2020

@gruyerre Super! Lidí, kteří umí zvážit riziko a stejně ho podstoupit si vážím! Doopravdy a bez ironie. On by ten život jinak za nic nestál 😊

alubif
13. pro 2020

Angelsound patří k přístrojům s dopplerovským signálem, doporučující si nastudovat něco o tom, jaký je rozdíl mezi ním a UZ. úplně bezpečný není, všimněte si že gynekologové ho používají zcela minimálně, pokud to není nutné. Zkoumají se jeho vedlejší účinky jako vznik tepla a kavitace- vznik takzvaných mikrobublin, které mohou mít vliv na buněčné membrány.
Podle mě jeden jeho nežádoucích účinku je přesně to co popisuje autorka - stres, nemůžu najít signál, něco není v pořádku, rychle na kontrolu... Přijde mi to úplně zbytečný přístroj. Plodu se může stát něco z minut na minutu, ve chvíli kdy už není u plodu není srdeční akce, se stejně nedá nic zachránit ani v pokročilém stádiu těhotenství. Takže proč si zvyšovat míru stresu, která já sama o sobě pro plod škodlivá.

puhelin
13. pro 2020

@alubif Podle me je to mene stresove, nez cekat do dalsi kontroly u gynekolozky, ktera byva po 4 tydnech. 4 tydny se radovat z miminka a tam zjistit, ze vyvoj se zastavil uz pred delsi dobou a srdicko prestalo bit.Tohle je zalezitost vterin, kdy se ubezpecim a zase to neresim.

astyna88
13. pro 2020

Myslim, že toto je na každém. Já jsem taky po ZT, takže ta minuta ani ne poslechu mi byla balzámem na duši. Hlavně teda na konci těhotenství, kdy se dítě už moc nevrti, kvůli covidu nebyly prohlídky a já navíc prenasela, průtoky se nedělaly. Souhlasím, že se může hned něco stát, ale aspoň se můžu od píchnout od toho, že v nějakou dobu bylo vše ok, než jen hadat, jak dlouho mu netluče srdce... Věřím, že ti, kteří to nechávají na přírodě, si ani nekupuji monitor dechu. Ten mmch jsem neměla na žádného syna.

lalen1
13. pro 2020

@drep psala jsem, ze u domaciho nemam takovou důvěru jako u klasickyho utz.. A prpto jsem s nim dlouho nesmejdila po brise a pouzila jsem ho jen pozdeji, kdyz jsem necítila pohyby a ne kazdy den, toho jsem se bala..
@lachtanice86 záleží kde miminko je a ne vzdy jde opravdu najit, neni to nic neobvyklého

drep
13. pro 2020

@astyna88 monitor dechu jsem taky neměla, moji kamarádu pediatři ho doporučují jen u nedonošenců. Naoplátku by zajímalo mě, kolik těch, co si hřejou miminko angelsoundsem a miminko nesundají z monitoru dechu umí resuscitovat novorozence a obecně poskytnout první pomoc. To třeba zase přijde důležitější mně.

ruzova_pastelka
13. pro 2020

@astyna88 No, nepoužívala jsem ani monitor dechu (opět dle doporučení WHO a AAP), to je podle mě taky krám, ale ten alespoň nemůže ublížit dítěti, pouze psychice rodičů.
Mimochodem, to co popisuješ, není to jedno? Když dítěti netluče srdce, tak už mu nejde pomoci, i kdybys to zjistila v ten okamžik. K čemu je dobrá informace, že ještě před chvílí tlouklo?

Strana
z3