Ucpaný nos ve druhém trimestru. Jak uvolnit?
Zdravím, nemáte nějaká radu jak uvolnit ucpaný nos?:( Hlavně teda večer na spaní.. přes den to nějak vydržím ale v noci mě to budí, jak nemůžu dýchat a mám sucho v puse😀 bojím se koupit třeba Olynth, prý by se to nemělo
Já jsem byla příšerně nachlazená, když jsem byla těhotná a v lékárně mi do nosu prodali nějaký bylinný sprej. Už si nepamatuju název, jenom že byl švýcarský.🙂
Mě pomáhá vyplachovat konvickou. Teď mám teda jiný problém, smrkání až moc 😂 tak jedu taky konvicku.
@terkezz používala jsem jen mořskou vodu a relativně pomohla. A otevřená ventilačka,aspoň na škvíru,jinak jsem nemohla dýchat
Pouzivala jsem normalne nasivin, ty morske vody atd. mi vubec nepomohly a ja vubec nemohla spat
Vincentka, Stérimar (na ucpaný nos)...úplně si vzpomínám na permanentní rýmu skoro celé těhotenství (až na konec, kdy už bylo jaro/léto, ale přes podzim/zimu to bylo fakt děsný. rýmy jsem se nezbavila, veškerý spreje vždy pomohly stejně jen na chvilku...)
Používala jsem normální nosní sprej jako obvykle. Já když mám ucpaný nos, tak umírám, slané vodičky na mne opravdu nefungují.
@terkezz Mořská voda, Vincenta, inhalace soli nebo éterických olejů jako je tea tree nebo eukalypt a to si kapu i do vany.
@terkezz A jakou máte teplotu v pokoji na spaní? Netopit, zvlhčit vzduch, na ty spreje pozor na ty silnější celkem rychlé vzniká závislost a člověk pak bez spreje není schopen dýchat. https://tydenimunity.cz/zavislost-na-nosnich-ka...
Jak psaly holky... Pouzij to, co ti pomaha.... Ja mela tehu rymu v obou tehu a bez olynthu bych byla mrtva. Nejake morske vody, vincentka a podobne me nezabiralo ani na chvíli a ja jak mam ucpany nos, tak umiram, spat jsem nemohla... Prijde mi horsi stres a unava v tehu jak nosni kapky 😃
Zkus ještě Pinosol, je to bylinný a je ti i pro děti, takže neškodný, pěkně protahne

@terkezz Vincentka, Olynth, Nasivin... je plno pripravku. Mne rekla doktorka na gynde, ze to nevadi, kdyz to nebudu uzivat mesic v kuse.
Ostatne Olynth se doporucuje uzivat maximalne tyden.
Ale treba Nasivin je pro deti, takze toho bych se nebala vubec.