Zácpa a hematom. Může nadměrné tlačení na velké způsobit v děloze hematom?

enikla
7. srp 2022

Ahoj holky,
předem se omlouvám, pokud vznáším hloupý dotaz.
Jsem ve 12tt a strašně trpím na zácpy.
V tuto chvíli už jedu Lactulosu,jenže ta trvá než zabere…. ale jake jsou moje obavy ..
Protože je pro me někdy opravdu problém se vyprázdnit, zajímalo by me, zda přílišné tlaceni na velké muže způsobit komplikace miminku nebo dokonce způsobit v děloze hematom ? Jsem teď asi možná zbytečně ze všeho vystresovaná, ale nemůžu najít nic na internetu a k doktorovi jdu až ve čtvrtek.
Nemáte někdo zkušenost nebo nevíte ? Snažím se tomu již teď předcházet , ale bojím se.

paja123kluci
7. srp 2022

@enikla Také mám problémy už od druhého porodu kde mi sestra přes moji prosbu aby nedělala nástřih udělala tak hluboký že jsem pak dva měsíce měla zánět dole kde pomáhal jen peroxid a rána se rozjela zhnisanim. Od té doby uteklo 11 let byla jsem i na operaci rekta. Jsem opět těhotná krátce cca 5-6 t a modlím se aby problémy nebyli větší než doposud protože je to nezvratný stav. Musím hodně pít, hodně se hýbat a snažit se jíst pravidelně a zdravě. Vysadila jsem bílé pečivo a jim hodně zeleniny a ovoce a také ořechy - hlavně hodně vlákniny, dobře mi dělaji sušené švestky, občas kompoty, a popíjení magnesium v sypké směsi magnosolf jednou někdy i dvakrát denně. Lactuosa také jsem jednu dobu brala dlouhodobě ale řekla bych pro mne návykové. Střeva zlenivěla. Pak jsou střeva ještě víc línější. Je důležité zaběhnout si denní rituál a zkoušet pravidelné vyprazdňování nejlépe ráno po dobre strave a pitným režimu - zařadit to prostě do režimu denního ,jako ráno když si člověk čistí zuby. Za čas si tělo zvykne a bude vyžadovat vyprázdnění samo hned z rána. Jinak je dobré také dechové cvičení , ležet na zádech držet ruce pod žebry a prodychavat a mezi tím i stahuju hluboké pánevní svaly. Je to ale náročný cvik , človek si nato musí najít čas a nespěchat a vnímat tělo. Chystam se též na cviky jakmile mě Dr. Dá neschopenku( Momentálně mi nezbývá po práci energie- odpadam na dvě hodiny tvrdým spánkem- abych fungovala pro děti a domácnost) pro riziko protože po operaci před pár lety konečniku prolaps rekta není pro moji pozici pomocné kuchařky vhodný. Navíc jsem prodělala před pár lety hodně onemocnění a dostavala samé antibiotika které nezabírali dokud nepřišli na příčinu boreliózy a tak pak konečně nasadili ty správné ant a od té doby mám klid. Ale streva totálně zničeny.. Tak vam držím pěsti pro štěstí aby jste našla svoji cestu.A byla brzy v pořádku. Je to boj na dlouhou trať.

paja123kluci
7. srp 2022

@enikla zapomela jsem dodat že mne Lactuosa jen brutálně nafoukne a mám křeče a též mi trvá než zabere tak to už musí být abych po ní chytla. Do nedávná jsem si dělala proplachy střev a to bylo asi nejúčinnější a nejšetrnější teď se už ale bojím a bez konzultace s Dr asi je dělat ani nebudu. Vím čím si procházíte. Určitě se zaměřte na stravu, bílé pečivo a sladké tam bych začala a pak i živočišné produkty omezit.

enikla
autor
7. srp 2022

@paja123kluci Dekuji moc za zprávu. Vyřadila jsem veškeré bílé pečivo, mám i švestkový kompot, lnene semínko, hlidam si i pití a zeleninu. No snad se to zlepší ☹️ Držím Vám palce ať všechno dopadne dobře a ono určitě dopadne. Člověk by ani nevěřil s čím vším se musí potýkat. Hlavně se opatrujte.

gbp
7. srp 2022

@enikla me pomaha chlorella a probiotika. vlockove kase a ovocne smoothie

goovana
7. srp 2022

@enikla když je to fakt akutní zkusila bych glycerinovy čípek

enikla
autor
7. srp 2022

@goovana mate pravdu. Už jsem nad tím taky premyslela.

paja123kluci
8. srp 2022

@enikla ano to máte pravdu, to lněné semínko jsem také zapomela dodat a pak mám ráda i chia semínka v mléku nabobtnana také dobre účinkují. Kaši miluji ale ta mne bohužel zacpává ještě více. Děkuji i já vám přeji jen vše nej ať to zvládnete a střeva se nám časem rozjedou zas tak jak mají. Držte se 🙂

goovana
8. srp 2022

@enikla ještě můžete zkusit psyllium

trilien
8. srp 2022

ako píše @goovana, skúste psylium. rýno nalačno 1PL do vody (2-3dl) a zapíť ďalším pohárom vody. Následne cca 30-45 minút potom nič tuhé nekonzumovať (aby ste si nespůsobili zápchu), piť můžete, je to žiadúce a důležitý je pohyb (stačia prechádzky, nič náročné), aby sa podporila peristaltika čriev ;)

enikla
autor
8. srp 2022

@trilien Dekuji mockrát. Mám od doktorky narizeny klidový režim. Takže delší procházky mám zakázané ☹️ ale ty krátký bych mohla. Zkusím i to psylium, něco z toho přece musí zabrat …

trilien
8. srp 2022

@enikla verím, že sa to rozbehne. Zmena hormonálnych hladín v tehotenstve, holt, robí v tráviacom trakte trošku neplechu 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru