Aniball, můžu ho používat už v 28tt?

michaelahorakova
19. dub 2016

Prosim chtela jsem se zeptat zda muzu pouzivat aniball uz ted jsem 28 tyden a rada bych uz pomalinku zacala se cvicenim 🙂

mika251
19. dub 2016

@michaelahorakova
Nie. Porodné cesty sa na porod začínajú pripravovať až okolo 36tt - začínajú povoľovať svaly, rozostupuje sa panev, všetko sa tam rozvolňuje.
Začínať s cvičením pred 36tt sa nedoporučuje jednak preto, že je to tam teraz ešte všetko tuhé a bola by si zbytočne frustrovaná z toho, že to nejde.
A jednak si možeš zbytočne uškodiť tým, že sa trebárs natrhneš, alebo si nedajbože uženieš infekciu a privoláš predčasný porod

Ja už ho mám tiež doma, ale nie je treba sa nikam ponáhľať. Všetko má svoj čas.

lenbenn
19. dub 2016

@mika251 Ja prave taky chtela zacit driv, treba ten 32.tyden, abych mela nejakou rezervu, kdybych nahodou rodila driv 😀

mika251
19. dub 2016

@lenbenn ja vám holky neviem, čo som čítala príspevky v skupine Aniball/Epino, tak sa v zásade zhodli v tom, že začínať pred 36tt nemá zmysel, že holky s biedou vytlačia 16 cm a sú z toho nešťastné, že sa to nezlepšuje.
I výrobca odporúča začať od 36tt. Ja chápem, že sa chce človek pripraviť, ale tu si myslím, že si stejne moc nepomožeš, kým ti nepomože vlastné telo.
Navyše by som sa celkom bála, že to preženiem a že z toho porodím. Doslova 🙂 Ono keď sa mi po cvičení rozbehnú kontrakcie v 36tt tak je to v pohode - v tom 32tt by som to ešte neriskovala.
Ale zakázané to nie je, píšem len, čo som si sama naštudovala a načítala, takže sa určite ozve niekto, kto má trebárs opačnú skúsenosť 🙂

martiniquest
19. dub 2016

Na Aniball je brzo, ale od 30tt můžeš začít s masáží hráze - toto info mám od soukromé PA.

linee
19. dub 2016

@michaelahorakova ptala jsem se na to gynekolozky a rikala mi nejdrive v 36tt, jinak se mohou drive rozbehnout kontrakce. Drive nedoporucuje

lenbenn
19. dub 2016

@mika251 Urcite diky za radu 🙂

michaelahorakova
autor
19. dub 2016

Dekuji za rady 😊

rory121
19. dub 2016

A nebojte ja zacinala 36+3 a bala se jestli neni pozde a mam jeste 9 dni do terminu porodu a uz jsem dosla k 30 cm, takze urcite natrenovat stihnete

mishka3
19. dub 2016

já jsem 37.týden, začala jsem teprv před 3 dny...a nic moc teda, pořád 16 cm. Žádný zlepšení. Doporučuje se opravdu od toho 36 tt (doporučení od gyndařky i z předporodního kurzu).

pavlina212
20. dub 2016

Začala jsem dřív než ve 36. týdnu. Asi ve 34. a zkoušela jsem i dřív ze zvědavosti. Chtěla jsem mít jistotu, abych stihla nacvičit, kdybych rodila ve 38. Nedařilo se mi cvičit pravidelně, 3 dny jsem cvičila, pak třeba 5 vynechala. Vím, že to není vůbec ideální, ale šlo mi začínat blízko koncových hodnot předchozího cvičení. Díky časovýmu předstihu jsem se dostala na 33 cm (to také není podle návodu, cvičí se do 30 cm). Ségra cvičila, jak se má, od 36. a nacvičit nestihla. Rodila v 38. a nastřihli jí. Bohužel se jí povolily stehy, jizva se špatně hojila a trápilo jí to celé šestinedělí. Lituju, že jsem jí neřekla, ať začne dřív, poslouchá své tělo a v klidu cvičí. Mohlo to dopadnout úplně jinak.

lucina81
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
monyna_88
27. dub 2016

Mě to zas nedoporučili, že prý sice porodní cesty roztáhnou, ale jak je to dlouhodobý proces, tak pak nikdo nezaručí, že se zas stáhnou, že je to novinka a ještě to není pořádně vyzkoušené. Vytahanou jí mít nechci takže nepoužívám.

lenbenn
27. dub 2016

Ona to zas takova novinka není. A ano, kazde tělo je jine, ale nebála bych se nevraceni do původního stavu. Hlavně to chce hodně cvičIT i po porodu. ☺

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru