Bolest břicha a tlak na spodek. Není to brzy?

elenlenka
22. únor 2023

Už asi týden mám bolest pod břicha a tlak na spodek a někdy se mi stane že když ležim a otočim se tak mě bolí spodek a křupne mi tam jsem v 28+1 potřebovala bych radu nemyslíte že to je brzo a by měto tak bolelo vůbec nemužu ani chodit jak mě to bolí co si o tom myslíte děvčata

veru181
22. únor 2023

Nechala bych si to potvrdit u lékaře, ale taky jsem tlak nízko cítila brzy a bylo mi řečeno, ze je to normální.

elenlenka
autor
22. únor 2023

@veru181 no pravě že jsem volala ke svému dochtorovi a řikal mi že to muže být stoho jak je velký miminko to teda nevím když utěch 2 dětech sem to tak brzo neměla

palja
22. únor 2023

@elenlenka já jsem měla takové šílené tlaky a bolesti když tam měla malá nacpanou hlavu, někdy jsem už myslela že snad budu rodit a bylo to taky tak brzo kolem 30tt. Pak jsem myslela že mám zácpu, tak jsem seděla pořád na záchodě, jenže to byla zase ta nacpana hlava v porodních cestách. Já jsem se nechali vždy zkontrolovat u dr, na kontrole jsem jí to říkala, ale nikdy nic špatného nenašla, jen videlas že tam má malá napasovanou hlavu. Ulevilo se mi až po porodu.

veru181
22. únor 2023

@elenlenka Já byla těhotná jen dvakrát, ale poprvé se mi to taky nedělo. Celkově jsem ale měla druhé těhotenství úplně jiné a právě i s vícero těmito specialitami. Jednou jsem kvůli tomu jela pro jistotu mezi svátky na kontrolu i do porodnice, jinak vždy řešila se svojí doktorkou a ta při kontrole potvrdila, že je to jen tím, jak je malá nízko.

klpoiu
22. únor 2023

Roz­volňují se ti va­zy v pá­nevní spo­ně. Můžou za to hormony. Měla jsem totéž už od 24tt. Nemohla jsem vstát,udělat prvních pár kroků,otočit na posteli. Až ke konci se pridal tlak miminka na pánevní dno,ale ten je prostě jiný než tohle. Přešlo to asi tři týdny po porodu,přesněji - přechází to postupně, než se to dalo do původního stavu. Je na to dobrý test, pokud nedokážeš stát na jedné noze aniž by to začalo bolet, dokonce při větším rozvolneni nejde se na jednu nohu ani už postavit, tak jde právě o rozvolňování vazů ve sponě i celé pánvi. Moc si pomoct nejde, maximálně začít nosit podpůrný pásy na bříško.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru