icon

Jména Jenovéfa, Aurélie, Melanie, Jasmína

jasminca
8. led 2019

Prosim zadam o radu! Uz jsem se v tech jmenech natolik zamotala, ze mi prijdou vsechny stejny 😀 Jenovefa, Jasmina, Aurelie, Melanie. Ktere z nich? 🙂

Strana
z7
ah1234
8. led 2019

@kejt29 ale robit to decku hned od narodenia ? Ako sorry ludia rozmyslajte trochu nad tymi detmi a nie nad tym, co sa akurat paci vam 🤦 akoze ano zosmiesnit sa da aj Katarina ale pri Jenovefe je to pravdepodobnejsie a to o dost. Ja neviem nemusi sa kazdy volat Anicka a Honza ale tak zase nedam meno Stojan (ano, aj to je matrikou povolene), ked to v nasich koncinach znie posmesnie nie ? 🤦🤦

kejt29
8. led 2019

@ah1234 Stojan asi nebude zrovna pouzivane jmeno. Aurelie, Jenovefa, Melanie bude mit vetsi uspech. Ja fakt nechapu reakci, libi se mi mene obvykle jmeno a hned tim diteti zarucuji sikanu a posmesky? A kdo tu urcuje tu tabulku? At si da kdo chce co chce, kdyz chce mit Stojana holt bude mit Stojana, jestli si to s rodici pak dite vyridi je uz jejich boj. A kupodivu jsem kdysi cetla statistiku, ze lide s mene obvyklym jmenem byvaji uspesnejsi. Jeste nedavno byl neobvykly i Sebastian, Maxim, Marlen, Emma, Sofie, celkem rychle to zdomacnelo a jsou uz v kalendari. A smeje se jim ve skole nekdo vic?

annanoskova
8. led 2019

@kejt29 Já si vždycky říkám jesli ti kdo tolik kritizují jména pro ještě nenarozená dítka, by si to samé dovolili říct i u toho malého narozeného nebo už i dospělého člověka...Mě přijde obojí jako stejná "nevychovanost"... Když se mi líbí nějaké jméno a někdo by za mnou přišel a začal o tom, že to je divný hnusný škaredý děsivý... a jak mu budete říkat... všichni se mu budou smát... A pardon, ale ještě aby děti nešikanovali jiné kvůli jménu když i jejich rodiče jsou schopni zhodit něco tak osobního... Někdy mě to naštve ale většinou je mi z toho jen smutno...

ah1234
8. led 2019

@kejt29 to su zase co za studie ze meno urcite to jak je clovek uspesny v zivote ? 😀

alcar
8. led 2019

Ja vzdycky kdyz vidim takovato (ano...desiva) jmena, tak si rikam...chudery ucitelky ve skolce a ve skole. Mit tam takovych 10-15 jmen, tak se z toho omyje. A jeste nejlepe, kdyz jim tito rodice “radi”, jak jejich dite oslovovat, protoze si nad tim musi hlavy kolikrat lamat.

ah1234
8. led 2019

@annanoskova podla mna je v tom velky rozdiel, lebo clovek si meno nevybera, takze povedat niekomu, hej volas sa debilne - napr. nikodema ? Ak by si niekto zmenil meno na Nikodemu z mojho okolia, tak ok, jemu sa osobne paci a ak je stastny.. Ale ak sa niekto s tym menom narodi tak jeho rodicia proste uvazovali len nad sebou a nie nad svojim dietatom. A to je podla mna zle. Sorry, moj nazor...

kejt29
8. led 2019

@annanoskova presne tak, u me to bylo jmeno i prijmeni, jako zadne trauma jsem z toho nemela, delalo se to skoro vsem. Spoluzak se jmenoval Mikuš, ale hodne brzo to byl po zpatku Šukim a hotovo. Cloveka zaboli, ze si se jmenem da takovou praci a rozhodne to nedela proto, aby se mu deti smaly ( samozrejme se najdou vyjimky) a pak prijde nekdo blizky a jmeno totalne zplive. Ja si fakt vytrpela s dcerou, ale jak se narodila najednou vsichni obratili a i ted neslysim jedine spatne slovo. Bud se libi nebo reknou to jsem jeste neslysela. Lidi maji celkove strasnou touhu plest se ostatnim do zivota a hlavne hooooodne radit 🙄

alcar
8. led 2019

@kejt29 nkdy je dobre si umet nezaujate vyslechnout i druhou stranu a nezaujate to pochopit. 😉

renatka16
8. led 2019

@katkatomaskova máme Melánii, protože jsme se s manželem na typicky českém jméně nemohli bohužel shodnout. Oba jsme měli ve výběru i třeba Aničku, Amálku, Simonu, Karolínu, Elišku, ale to co se líbilo manželovi, tak se nelíbilo mě a naopak 🙂 jediné jméno, které se nám oběma líbilo byla Melánie.. nicméně žili jsme několik let v zahraničí, máme tam kamarády, doufáme, že naše děti budou cestovat, proto nám to jméno příjde vpohodě 🙂

kejt29
8. led 2019

@ah1234 ony jsou ty neobvykla jmena lepe zapamatovatelna, tak to zrejme taky bude mit vliv. A k oblibenosti, ja sve jmeno nikdy rada nemela. A trefila ses do jmena, co se mi libi, Nikodem. Sice ho mit nikdy nebudu, ale libi se mi 😁
@alcar desiva? Co je na nich tak desiveho? O pochopeni bychom si mohly vypravet. Ja ty jmena nehanim, ty je oznacujes jako desiva. Kazdy mame svuj nazor, ale staci napsat nelibi se mi ani jedno. O tom to je. Myslis, ze je ucitelka nadsena kdyz ma ve tride 3 Elisky, Emy nebo Kubiky?

ah1234
8. led 2019

@kejt29 moj priatel je priezniskom Nikodym tak si z toho eobime srandu, ze bol bol maly Nikodem Nikodym :D

katkatomaskova
8. led 2019

@kejt29 uznávám, ale mě zní velmi exoticky, a v životě jsem se s ním ještě nikde nesetkala 🙂

kejt29
8. led 2019

@katkatomaskova vsak v pohode, mi se to jmeno libi diky herecce, sice ho dalsi dceri nedame, ale zjistovala jsem si pravde puvod a vyznam. 😊

alcar
8. led 2019

@kejt29 nelibi se mi, protoze pro me jsou vsechna desiva. Muj nazor... nemusis se s nim ztotoznit a ani ho chapat, neni to povinne. 😃 Ja rikam veci na rovinu. Co si z toho vezme zakladatelka nebo nekdo jiny, je mi celkem jedno, ale je to takhle aspon 100% pochopitelne.
A srovnavat oslovovani Emy a Jenovefy je uplne mimo.

katkatomaskova
8. led 2019

@kejt29 Zaujala mě věta "Lidi maji celkove strasnou touhu plest se ostatnim do zivota a hlavne hooooodne radit 🙄 " - ale zakladatelka otázky přece pro tohle přišla ;) Asi nečekala, že se na ni snese smršť :D Ale snad nikdo tu neřekl, že jsou ta jména hnusná, škaredá, ošklivá... Nikdo tu nic takového neřekl, ne? Říkáme, že jsou zvláštní, neobvyklá, vždyť tak to přece je - já žádnou Jenovéfu, Jasmínu, Aurelii ani Melanii osobně neznám ;) O Jenovéfě jsem v životě neslyšela. Říkáme tu svoje názory. Ano, někdo tu diskutuje ve smyslu, že se dítě třeba potká s posměchem nebo šikanou, ale to už může být a nemusí kvůli jménu ;) To už je pak diskuze o něčem jiném.

katkatomaskova
8. led 2019

@renatka16 My měli taky docela problém vybrat jméno 🙂 Pro kluka jsem neměla žádného favorita - ani muž ne, a na holčičce jsme se shodli rázem hned :D Ale spíš proto, že jsme prostě tak nějak nevěděli, jaká jména dát, asi byl trochu šok, když se nám konečně zadařilo :D

jasminca
autor
8. led 2019

Jsem moc rada, ze na tyto jmena nema kazdy kladny nazor, jelikoz za par let by to bylo jako jmeno Kateřina, když po škole běhala s tímto jménem každá druhá 🙂 Nemyslím si, ze máme vybráno z některých premrstenych a blaznivych jmen typu Jessica atd. S přítelem jsme v Čechách dva měsíce v roce, jelikož podnikame na ostrově v Asii. Výběr opravdu už nechám jen čistě na svých pocitech, jelikož se opět potvrdilo, ze někteří Češi jsou zajeti ve svých kolejích a kdo z nich vybočuje je okamžitě odepsan. Děkuji za názory 🙂

babanci
8. led 2019

Jasmínka - ta se mi líbí moc. Zrovna taky vybíráme jméno pro druhou vnučku a už víme. Skoro se těším, jak budou zase někteří šokovaní. 😀 Už při první jsme si vyslechli a přitom je v českém kalendáři a žádná exotika to není - jmenuje Violka. A přesto to řady lidí nepřekousla a právě ti se teda tentokrát picnou. Neohlížejte se na ostatní a dejte jméno, co Vám skočí do srdce.

ah1234
8. led 2019

@jasminca tak naco sa pytas ked nedas spravne info a uz dopredu sa ti potvrdi len to, co si myslis 🤦😂😂

annanoskova
8. led 2019

@ah1234 Za svůj názor se rozhodně nemusíte omlouvat. Stejně tak jako Vám přijde správný ten Váš mě přijde správný ten můj. Já se řídím heslem žij a nech žít, takže Váš názor mohu s klidným srdcem tolerovat i když s nim ne úplně souhlasit. Ano, rodiče mají velkou zodpovědnost a měli by jméno svého potomka zvážit ze všech stran. Někteří a myslím že takových je málo opravdu nemají soudnost, ale odlišit se přeci není hrdelní zločin, přesto se odlišnost netoleruje...Upalme na hranici tu matku která si dovolí dát dítěti neobvyklé jméno které většinová společnost neschvaluje... :(

katkatomaskova
8. led 2019

@kejt29 No, a to je třeba ta zajímavost, o který jsem říkala ve svým prvním příspěvku 🙂 Že třeba ty maminky dávají jméno podle hrdinky v knize, nebo filmu, nebo ho prostě někde zaregistrovaly, a tak se jim líbilo, že ho pak chtěly dát dítěti 🙂

ah1234
8. led 2019

@annanoskova upalovat nikoho nebudem, ja som chcela Gretku a vsetci ma v CR zhodili pod ciernu zem a pritom mne to meno pripada normalne. Suhlasim s tym ze 100 ludi, 100 chuti a ked sa nad tym zamyslat tak proste kazdemu pride normalne nieco ine, mna nenapadlo, ze Greta sa stretne s takym odporom. Tak mozno niekto kto dava Jenovefu to tiez necaka....

vineta
8. led 2019

@jasminca Jsou to klasický reakce, no... Mně se jména líbí všechna (až na tu Melanii) a nepřijdou mi nijak nenormální. Nejlepší mi přijde asi ta Aurélie, tu si nejlépe dovedu představit i dospělou. Tak dobře vyberte 😉

babanci
8. led 2019

@ah1234 No, ale jak vytušit, co by se asi mému dítěti líbilo? Moje dospělá dcera se jmenuje Johanka. V době jejího narození to teda bylo něco! V porodnici mi u večeře říkala paní...je tu prý nějaká ženská, co dala svému dítěti jméno Johana. Nevíte, která to je? 😀Lidi si na mě ukazovali. A moje dcera je s tím jménem maximálně spokojená, všude si jí díky jejímu jménu pamatovali, na základní škole, ani na střední ani na vysoké /při imatrikulaci jsem poslouchala/ nikde jiná Johanka nebyla. A dneska už to není nic šokujícího, Johanky jsou. A možná, kdyby to nebyla taková osobnost jako je, třeba by se jí to nemuselo líbit, že tak vyčuhuje a chtěla by se třeba jmenovat Dana nebo Jana, ale jak jsem to měla před jejím narozením vědět?

katkatomaskova
8. led 2019

@jasminca Jéé, ostrov v Asii, tak to je romantika 🙂 Tak přeji moc štěstí v podnikání a v dalším životě 🙂

annanoskova
8. led 2019

@ah1234 Gréta je moc pěkné jméno, ale jak už jsem psala každé jméno je podle mě hezké když se hezky řekne🙂 a ano každému se líbí něco jiného a tak je to v pořádku, jinak by to byla přeci nuda 🙂

leilinka1234
8. led 2019

Jasmínka, taky byla na mém seznamu 🙂

gruyerre
8. led 2019

A už je to zase tady, ty názory některých osvícenícených dám, že každý, kdo dá dítěti jméno, které se nevyskytuje mezi dvaceti nejtuctovějšími v ČR je sobec, exot apod. Lidé se jejich dítěti budou smát a blbablabla. Budou se jim smát jenom blbci. Děti ve škole ani nenapadne se smát, protože děti neřeší, a je jim úplně fuk, že je to jméno méně časté než třeba Matyáš. Takže se budou smát jen děti z rodin, kde se posmívají rodiče.
Jinak teda můj synovec má hodně neobvyklé jméno, v republice jich je asi 8, a ve škole ani jinde se s posměchem nesetkal.
@alcar Já například to jako učitelka úplně v pohodě přežiju. To jsou mnohem horší věci, které musí učitelky překousnout, než mít ve třídě děti s méně obvyklými jmény 😁

ai30
8. led 2019

Jezis furt ty komentare, jak budou ostatni to dite sikanovat... Nechcete treba zacit vychovavat sve deti tak, aby nesikanovali ostatni kvuli tomu, jak se jmenuji?
@jasminca Tady se ptat na jmeno je vzdycky vyzva pro soudkyne vseobecneho poradku, aby ti rekly, jak by se tvoje dite melo 'spravne' jmenovat. Kasli na to, vsechna ta jmena jsou moc hezka, bud pockej, ktere se ti bude nejvic libit, az bude mala na svete, nebo si je hod do klobouku a jedno vylosuj ;)

kejt29
8. led 2019

@alcar psala jsi, ze je dobre obcas nezaujate vyslechnout a pochopit, ted zas pises, ze jsi napsala jen svuj nazor. To si proste protireci.

Strana
z7