Jména Jenovéfa, Aurélie, Melanie, Jasmína
Prosim zadam o radu! Uz jsem se v tech jmenech natolik zamotala, ze mi prijdou vsechny stejny 😀 Jenovefa, Jasmina, Aurelie, Melanie. Ktere z nich? 🙂
@jasminca Já bych dala jen Jasmínu. To je krásné jméno.🙂Žádné jiné se mi nelíbí. Ale to si musíte rozhodnout stejně Vy s partnerem.
My máme doma Sofii a Julii. Před 10 lety jsme byli za exoty. Sestřičky se zvláštně dívaly a na klučičí jména už tím tuplem. Měli jsme vybraného Samuela a Rafaela. Určitě bych si zkusila jméno zapsat k příjmení. Také jak by jste holčičce říkali. Hodně pomůže se na holčičku podívat po porodu jaké jméno by se k ní hodilo více. ❤ Všechny jsou krásná! 😍
Znám holčičku Jasmínu a říká se jí Míno. To se mi líbí moc! Jenovéfu a Aurelii si moc neumím představit. I když Klusovi mají Jenůvku a té to jméno opravdu sedí. 🙂 a Melánie je také hezké, navíc se jí dá říkat několika zkratkami. Za mě Jasmína nebo Melánie. A pokud žijete převážně jinde než v ČR, tak bych se toho vůbec nebála. Naopak konečně taky něco jiného než Sofie nebo Ema.
Jasmínka je překrásná. ❤ vůbec neřeš, jak se to komu líbí nebo nelíbí a klidně se rozhodněte až bude holčička na světě, nebo taky může mít jména dvě.
Vždycky jsou nějaká trendy jména, nějaká tolerovaná, nenáviděná... Já jsem třeba vzbudila naprosté pohoršení s plánovaným českým jménem Vilma. 🙄
@gruyerre ja myslim, ze se vyjadruji slusne a to ze napisu, ze jmena jsou (pro me) desiva, to je jako neslusnost? Tady se jenom chvali? 😃
Nicmene “anketa” aspon dle prvni stranky dopadla jasne. Staci si projet jedny z prvnich prispevku a je jasne, ze zadne z techto jmen by nedalo hodne lidi. Jen ja to tady rekla natvrdo a jasne. Ale to se tu nenosi...jasne...nejsem dostatecne empaticka a jsem arogantni. 🙈🤪😂
@alcar ja bych tahle jmena taky nedala, zneji mi v usich divne. Nerekla bych, ze jsou desiva, ale prinejmensim zvlastni jsou. Jenovefu mam spojenou s dcerou nejake tuzemske celebrity, ktera je salonni lezba a je ukrutne oskliva. Takze to urcite ne. Melanie mi evokuje melanom, nemohu si pomoci. Aurelie mi zas jako 1. pad divciho jmena nejde pres usta, protoze je to pro mr vzdy 5. pad muzskeho jmena Aurelius. Jasmina ujde, ale nedala bych ho.
Ale to, ze se budou deti ve skolce/skole smat, to mi prijde blbost. Ja jsem Kristina a taky se mi smali. Smali se i Petre a Tereze. Proste deti jsou potvory a je na nas, jak je vychovame, aby se tohoto chovani vyvarovaly.
No z těchto ani jedno ale tak nejmíň nenormální mi přijde Melanie. Nicméně záleží také na příjmení
@sudylichozrout melanom...tak tos me pobavila. 😂 Jinak ja mam Jenovefu Bokovou jako herecku rada, ale teda s takovym jmenem ji lituju. To je fakt desne. Ja si vzdycky reknu nejake jmeno a rikam si...chtela bych se ja sama takto jmenovat? Chtela bych v detstvi byt Jenovefa atd.? Ale ja celkove neuznavam, co se tyce vyberu jmena, jako duvod, ze chci aby bylo originalni a nejlepe jedine na svete. Ale nase spolecnost timto smerem bohuzel speje. Vubec bych se nedivila, ze jednou budeme oslovovat decka jmeny jako Česko, Praha, Dveře nebo Záchod. 🤣
@irena1111 jj. Jen bych se primlouvala fakt za to, abychom odmala nasim detem vstepovaly, ze se za jmena ostatnim nemaji posklebovat. Jinak my chteli pro nase holky take jmena, ktera nejsou az tak bezna, pritom jsou normalni. Nasli jsme a obe jmena slavi velky uspech mezi rodinou i okolim. Zatim kolem sebe nemam zadne deti, ktere by se jmenovaly stejne. Ale urcite jsou 🙂
@sudylichozrout Uplne bych v to nedoufala :/ Mne tyto diskuse vzdycky vezmou cast nadeji v lepsi zitrky, kdyz vidim, kolik deti vyrusta s matkami, ktere maji jasny nazor na to, ze kdyz se nekdo jmenuje jinak, nez si ony predstavuji, tak je trapne originalni a blby... Vzdyt jde jen o jmeno, a to se tady bavime o normalnich jmenech, zadna Pousti boure nebo Oranzada. :/
@alcar Tobě by možná nevadilo, kdyby někdo říkal, že mají tvoje děti děsivá jména, ale někomu jinému třeba není příjemné poslouchat takové řeči. Proto si myslím , že svůj názor můžeš vyjádřit slušně, třeba jednoduše napsat nelíbí se mi...
Ale největší hvězdy jsou tady stejně ty, co jsou schopný napsat psychologický posudek a zhodnotit IQ člověka na základě toho, jak pojmenoval svoje dítě. Tleskám vám, dámy 😀
@gruyerre tak zas neco na tom mozna i trochu bude. Vem si, ze ta touha po originalnich jmenech muze byt u nekterych motivovana touhou vystoupit z prumernosti. Proste rodice jsou ve vsem prumerni, tak daji alespon diteti jmeno, ktere udela halo pokazde, kdyz se vyslovi. Pripadne jsou rodice extravagantni umelci, kteri maji ulitla jmena svych deti jako self promo. Na to nemusim byt Freud, abych si u nekterych pripadu tohle dokazala spojit. Ale samozrejme pak je velka skupina lidi, kterym se zkratka urcita jmena libi, a tak je daji svym detem. A obliba jmena je jejich jediny argument. Mne osobne je ale vlastne uplne sumak, jak se kdo jmenuje, co ma na sobe a co ma na hlave. Je pro me dulezitejsi, co ma v hlave.
@kejt29 presne. Ja jsem byla Kristina Pistyna. Kamaradka Tereza mela (uz na zakladce!) kozy z zeleza a Petra zas byla Petrák metrák. A to byla jak lanka 🙂) Spoluzak Vacek zase stale dostaval par facek (pokrikem) a Luboš byl tuhoš. Normalni jmena a posmesku tuna.
@sudylichozrout to, co rikali segre tu ani nemuzu napsat, by mi smazli 🤭 A ja to mela dvakrat, mam uplne klasicke ceske jmeno i prijmeni a oboji bylo zesmesnovano. Nijak me to ale nepoznamenalo, meli to tak skoro vsichni.
A já jsem byla Renata špenata, co chodí večer nahata :P :D
Bodejt by se ty deti neposmivaly, kdyz uz tady pro některé maminy je to, jak se někdo jmenuje terčem k posměchu a handrkuji se tady jak slepice :P 😈
@irena1111 proc hned usuzujes, ze dite bude chudak? Jako fakt bych to pochopila u jmen typu Esmeralda, Versace apod. ( i kdyz v jistych komunitach bude naopak za borce/borku), ale tohle opravdu nejsou tak silena jmena. A co ty vis, treba se bude holcicce libit. Mi se moje nikdy nelibilo a mam klasiku. Za to moje kamaradka Dominika (driv dost neobvykle) byla na sve jmeno hrda odmala a je dodnes. Proste predsudky....
@kejt29 ja jsem na Kristinu taky hrda. Moc se mi to jmeno libi. Mam jeste nemecke prijmeni, jde to dobre dohromady. Jen nesnasim, kdyz ze me nekdo dela Kristynu. To bych vrazdila 😀
@sudylichozrout Ano, důvody můžou být různé, ale jak píšeš, nedá se to generalizovat. Do mozku nikomu nevidím a nebudu ho soudit podle výběru jména. A pokud někdo vynáší závěry o druhých kvůli tomu, že pojmenují dítě třeba Gertruda nebo Záviš, tak je to spíš špatná vizitka pro něj.
Jenovéfa je třeba nejmladší dcera zpěváka Kluse.
Mně se líbí Jenovéfa (hlavně ty zdrobněliny), i když v zahraničí by z těch vybraných asi vyčuhovala nejvíc.
A co se týče dětí, to si fakt nevyberete, já jsem Tereza a smáli se mi stejně, navíc jsem své jméno dost dlouho neměla ráda. Klukům jsme dali jména z top ten a stejně jsme si vyslechli, jak jsme trapně neoriginální a chudáci děti. U třetího jsme měli vybrané "originálnější" (i když tohle fakt neřešíme) a taky to bylo špatně. Ale nakonec ho nedáme, má svátek dva dny před termínem, takže jsme s výběrem opět na začátku.
@kejt29 tak ona zrovna třeba ta zmíněná Jenovéfa je snad ještě šílenější než Esmeralda. A z čeho usuzuji že bude dítě chudák? Stačí se občas pohybovat mezi dětmi a poslouchat jejich rozhovory a názory. Já samozřejmě chápu že ne každá maminka chce mít doma tuctovou Aničku nebo Pepíčka ale snažit se za každou cenu o originalitu aby si rodič honil ego na úkor svého dítěte to je dle mě prostě přehnané.
@renatka16 Nenechám se jakýmkoliv způsobem rozhodit, kvůli některým komentářům. Každému se líbí něco jiného a každý se vyjadřuje jinak. U mě vede Jasmína a Jenovéfa a nemám potřebu si tím nic dokazovat, honit si ego, dělat ze sebe nebo ze své rodiny něco víc, proste a jednoduše se mi tyto jmena moc líbí. Chlapeček měl být Honzík a i ten by mi přišel jedinečný a výjimečný, ne kvůli jménu, ale kvůli tomu, že to bude moje dítě. To si mysli každá máma a pokud tomu tak není tak je něco špatně 🙂
Nejak postradam smysl zalozeni teto diskuze, kdyz zakladatelku stejne nesouhlasne komentare nezajimaji a kazdemu se, dle jejich slov, libi neco jineho. A kdyz nekdo napise duvod, proc by ta jmena nedal, tak je neslusny a urazejici. Pro me by byla tato diskuze teda velikym vykricnikem a rozhodne duvod k zamysleni a prehodnoceni vyberu.

@jasminca mně se líbí Jasmína 😉