Jsem ve 36.tt, včera malý kopal jako splašený a dnes nic. Mám panikařit?

vanesahudgens
13. srp 2019

Ahoj, jsem 36+0 dnes maly me vcera kopal jak splaseny a dnes nic skoro ho necitim jen citim “jakoze tam je” ale ladné pohyby snad chápete žádné extra kopance+tvrdnuti bricha. Myslite, ze mam panikarit?😀🤔

denny27
13. srp 2019

Miminka mívají občas období klidu, kdy jen spinkají a občas se zavrtí. Pokud mu vyhovuje poloha, tak se tolik nehybe...nebo je klid před bouří a narodí se před TP☺️😃 Kdyby byly pohyby naopak nějak agresivnější a opravdu časté, tak se nech klidně zkontrolovat.

denca033
13. srp 2019

@vanesahudgens mívají období klidu. A v 36tt už je poměrně velký a nemá tolik místa na pohyb.

gruyerre
13. srp 2019

@vanesahudgens a tak to já bych zase radila, (vzhledem k tomu, že se ti to asi zrovna moc nezdá a máš strach, když si sem jdeš pro radu), na nic nečekat a jet na pohotovost. Připomínám, že lepší být za hysterku a odjet po kontrole pěkně v klídku domů, než to jednou podcenit. Konec těhotenství přináší jistá rizika, dítě může být v tísni. Tím nechci strašit a pevně doufám, že je vše v pořádku, ale opravdu apeluji, když se ti to nezdá, jeď.

jironymou
13. srp 2019

@vanesahudgens take se rika: miminka se pred porodem uklidni a pak to zacne 🙂

sahrazad1
13. srp 2019

Radsi byt jednou za hysterku, než odcházet z porodnice s prázdnou náručí. Jela bych ihned na pohotovost.

zelenaesmolda
13. srp 2019

Jela bych hned na pohotovost,pokud vim tak se to doporucuje pokud zaznamenas zmeny v pohybu a mas jakekoliv podezreni,ze je neco spatne.

cinam
13. srp 2019

Nám v porodnici také radili jet když se nám něco nezdá. Jednou jsem opravdu jela když se malej ozval jen jedním tukancem za půl dne. Vše bylo v pořádku, ale stejně jsem ráda že jsem jela. V porodnici byli milí

loylii
13. srp 2019

@vanesahudgens radim dat si něco sladkého.. čokoládu, nebo i kakao teple.. mě to vždy pomohlo, rozhybalo je to..😉 ale je pravda, ze já poslední dva měsíce byla na pohotovosti 4x ve své porodnici... pro sychr🙂

lucie01
13. srp 2019

Prcek měl občas takový klidný den po dni, kdy řadil jako černá ruka. Když už jsem z toho začala být nervózní, stačilo si vzít kousek čokolády a to se vždy po chvíli ozval. Každopádně kdyby prcek nereagoval na sladké a ani na " dloubnuti" do břicha, asi bych pro jistotu jela.

verusch
13. srp 2019

Nevim ale ja todle resir tak me tam maji furt pokud ho citi tak bych to asi az tak neresila....nas prcek byl aktivni asi do 35 36tt a ted o nevim jen vim ze s emi zavlni brisko a to je vsechno maji tam uz malo mista

merope
13. srp 2019

Já takto jela z podobného důvodu na pohotovost a do 3 dnů byl malý venku císařem - přestávala mi fungovat placenta. Nepanikařit, jet prostě do porodnice a tam se podívají na monitor a zkontrolují. Jinak před tím jsem jednou taky skoro přestala cítit pohyby, resp. jsem cítila, že jsou, ale byly dost jiné - a bylo to tím, že se malý přetočil a tak kopal prostě jinak. Obojí je možné, ale jistota je jistota.

claire90
13. srp 2019

Lepsi 100x zbytecne, nez jednou pozde 😉 kdyz se ti neco nezda, jed na pohotovost 😉
Na predporodnim kurzu nam rikali, ze kdyz budem chtit dite rozpohybovat, tak dlouze se nadechnout nosem do bricha a pomalicku vydechovat pusou, to fakt rozhybalo i nase lenochy, pripadne zkusit neco sladkeho.
Ale nez delat psi kusy pri pochybach, lepsi se nechat prohlednout 😉

zelenaesmolda
14. srp 2019

@vanesahudgens
jelas nakonec nebo ne?

amazonkajanik
14. srp 2019

V pohodě,já o drobkovi nevěděla pomalu celý den. Ráno buch a další až večer. A když přišel den porodu,byla jsem akorát na predporodni kontrole a na monitoru řádil jak kdyby chtěl utéct 😁nikdo netušil,že za 10h tam budeme zpátky a on přijde na svět 😂

jironymou
14. srp 2019

@zelenaesmolda asi rodi...kdyz nereaguje? 🙂 mimi se vzdy pred porodem uklidni...

amazonkajanik
14. srp 2019

@jironymou nemusí,mě kopal od rána jako snad nikdy a uklidnil se až 2h před porodem,s tím,že jsme přijeli z výletu,doma jsem šla do sprchy,že mě asi tlačí prdy,cca v 18:05 mi praskla voda,18:25 příjezd do porodnice,18:55 byl malej na světě 😂😂😂

jironymou
14. srp 2019

@amazonkajanik tak to mame stejne.Taky jsem malem jako prvorodicka nedojela do porodnice 😀 a to mi na odezvech rikali 12h do porodu.Prdlajs 😀 kdyz jsem lezla na kozu...tak uz byla hlava pomalu venku.

amazonkajanik
14. srp 2019

@jironymou Jj,mě se ptali,jestli dojdu na sál,nebo to dáme na vysetrovne 😂

natysnovec
14. srp 2019

Ze by🙂🙂

denca033
14. srp 2019

@amazonkajanik ty brdo to byl rychle porod Teda

amazonkajanik
14. srp 2019

@denca033 Jj,to byl 😁 ale asi je to v rodině,mamka segru porodila na hekacce 😂všichni jsme do dvou hodin od příjezdu do porodnice (4 děti)

zelenaesmolda
15. srp 2019

@jironymou
to jsou dneska lidi,nemaji data nebo co? :D

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru